ilie dumitrescu
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
Manchester City v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter Final, Second Leg, Football, Etihad Stadium, Manchester, UK - 17 Apr 2024
Guardiola pregătește asaltul final, după eliminarea dramatică din UCL! Ținta: fotbalistul de 110.000.000€
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv Povestea românului Claudiu Nagy, medicul personal al vedetei Kai Havertz: "L-am rezolvat pe fratele lui, apoi m-a sunat"

articol scris de Octavian Vasilescu
29.05.2021, 16:15

Chelsea luptă în această seară pentru câștigarea trofeului UEFA Champions League, iar Digi Sport vă prezintă povestea medicului român Claudiu Nagy, osteopatul personal al jucătorului Kai Havertz (21 de ani).

havertz
Claudiu Nagy și Kai Havertz / Foto arhiva Claudiu Nagy
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Kai Havertz a ajuns în toamna anului trecut la Londra, fiind transferat de Chelsea de la Bayer Leverkusen în schimbul sumei de 80 de milioane de euro. Mijlocașul ofensiv a devenit astfel cel mai scump fotbalist german transferat vreodată, iar unul dintre oamenii care au contribuit decisiv la ascensiunea lui Havertz este medicul român Claudiu Nagy.

  • Finala UEFA Champions League va avea loc în această seară, de la ora 22:00, în direct la Digi Sport 1 și pe Digi4k, opțiune ce poate fi activată AICI,  Manchester City și Chelsea vor juca pentru trofeu, în a treia finală de Champions League în care se vor întâlni două cluburi din Anglia.

Medicul Claudiu Nagy a plecat la 17 ani din Timișoara și a lucrat la Greuther Furth și 1.FC Nurnberg

Claudiu Nagy s-a născut la Timișoara, iar la vârsta de 17 ani a plecat în Germania, unde s-a specializat în medicina sportivă. Până să devină osteopatul personal al lui Kai Havertz, Claudiu Nagy a lucrat timp de doi ani în stafful clubului Greuther Furth, iar apoi a făcut pasul spre Bundesliga, la 1.FC Nurnberg, unde ulterior a fost șeful departamentului medical.

Nagy este foarte apreciat în lumea fotbalului. Pe lângă jucătorii germani, acesta lucrează foarte mult și cu fotbaliști români. În cabinetul său au ajuns de-a lungul timpului Sergiu Hanca, George Pușcaș, Andrei Ivan, Valentin Mihăilă, Costel Pantilimon sau Gabi Torje. Cu Havertz a început să lucreze în 2019, după ce mai întâi l-a tratat pe fratele acestuia, Jan.

Cum a ajuns medicul Claudiu Nagy să lucreze cu vedeta Kai Havertz

"Lucrez cu foarte mulți jucători, dar Kai Havertz este cea mai mare realizare a mea. De doi ani lucrăm împreună, el m-a contactat când era la Bayer Leverkusen. El auzise de mine de la Nurnberg și așa am ajuns să colaborăm. Îmi pare bine că a ajuns departe și că va juca în finala Champions League. E un băiat fără aere, foarte cumsecade, la fel ca întreaga familie. Tatăl lui este polițist, sunt oameni foarte faini. Mă bucur pentru el, e un băiat fantastic.


Eu merg și la Londra pentru el, dar acum cu pandemia este mai dificil. Când era la Bayer Leverkusen mergeam la fiecare trei săptămâni la el, lucram mai regulat. La nivelul lui, dar și la nivelul jucătorilor din România, nu ai voie să ai dureri de spate, de aductori, să ți se rupă mușchii, să ai pubalgie. Totul pleacă de la bazin. Musculatura tuturor e foarte bună sus, dar în adâncime nu e foarte bine clădită. Mușchii rămân încordați și noi încercăm să-i îndreptăm, le dăm și un program cu exerciții, iar ulterior se simt mai bine.

Galerie Foto

Kai Havertz l-a testat pe Claudiu Nagy cu ajutorul fratelui său, Jan: "L-am rezolvat repede și mi-a zis că o să-l trimită pe fratele lui"

Kai a făcut o săritură imensă în ultimul an și jumătate, a făcut foarte multe exerciții pentru adâncimea mușchilor și a câștigat foarte multă putere. Acum este super bine, mi-a plăcut mult în semifinala cu Real Madrid. Lothar Matthaus a spus că Havertz o să devină cel mai bun jucător german, eu nu-mi permit să spun așa ceva (râde).

Noi nu am lucrat ca el să pună masă musculară, ci am lucrat ca să câștige în putere. L-am cunoscut la 19 ani, era un copil, el m-a căutat. Mai întâi a venit fratele lui, Jan, care avea o problemă la genunchi. L-am rezolvat repede și mi-a zis: <<O să-l trimit și pe fratele meu>>. Nu știam cine e fratele lui, iar apoi mi-a sunat telefonul și s-a prezentat drept Havertz. Am crezut că își bate cineva joc de mine (râde)", a povestit Claudiu Nagy, într-un interviu acordat pentru Digi Sport.

  • Kai Havertz a evoluat în 44 de meciuri în acest sezon, reușind să marcheze 8 goluri și să ofere 9 pase decisive
  • Havertz mai are contract cu Chelsea până în 2025
  • Mijlocașul lui Chelsea a adunat 12 selecții în naționala Germaniei, unde a marcat 3 goluri

VIDEO Chelsea a eliminat Real Madrid în semifinalele Champions League

Diferența dintre jucătorii români și jucătorii străini

Medicul Claudiu Nagy a lucrat de-a lungul timpului cu mulți sportivi din România și din Germania, iar acum spune că rezultatele nemților apar datorită seriozității și mediului pe care l-au cultivat:

"Am foarte mulți jucători din România cu care lucrez. Pe lângă fotbaliști, aici mai am și handbaliști, atleți, iar din România am mai lucrat cu Irina Begu. Eu sunt ferm convins că noi avem un potențial mai mare la copii și juniori, dar nemții vin cu seriozitatea și cu multă muncă. La antrenament se muncește, iar bancurile se fac după.

Nemții sunt foarte harnici, fac de mici exerciții de stabilitate. Când nu ai putere, la sfârșit îți pierzi concentrarea și pierzi meciul. Nemții sunt ca niște mașini, de mici lucrează la forță. Sunt convins că juniorii de 9-10 ani din România au mai mult potențial, dar ei ne depășesc după 14 ani. Ne pierdem pe parcurs, văd că în România nu se acordă multă atenție pe această latură de medicină sportivă.

Peste tot sunt jucători buni, dar diferența este cum te regenerezi, cum dormi, ce nutriție ai, cât de concentrat ești la fiecare antrenament, la fiecare ședință tactică. Acolo se face diferența! De mic trebuie să ai sprijin. Îmi place ce face Hagi la Viitorul, are mentalitate, este senzațional. Asta ne lipsește nouă. Vin niște generații mai noi, care totuși cred că vor schimba lucrurile. Eu îmi doresc din suflet să mai fim la un Campionat Mondial", a mai spus Claudiu Nagy, pentru Digi Sport.

Finala Champions League 2020 - 2021, a 94-a confruntare directă între Manchester City și Chelsea

De-a lungul istoriei confruntărilor directe, începută în 1957Manchester City și Chelsea au disputat 93 de meciuri directe. Au fost înregistrate 43 de victorii pentru londonezi, 19 egaluri și 31 de succese ale ”cetățenilor”.

Cele mai recente trei confruntări între cele două echipe au avut loc chiar în acest sezon, cele două din campionat, ambele câștigate de Manchester City, 3-1 pe ”Stamford Bridge” și 2-1 acasă, și duelul din semifinalele Cupei Angliei, unde Chelsea s-a impus la limită, 1-0.

Cel mai bun marcator din istoria confruntărilor Manchester City - Chelsea este Sergio Aguero, care a punctat de 13 ori în astfel de dueluri. Atacantul argentinian va pleca la finalul sezonului de la echipa din Manchester, astfel că finala Champions League, dacă va apărea pe gazon, va fi ultimul meci pe care îl va juca în tricoul ”sky blue”.

Pentru Chelsea, golgheterul din confruntările cu Manchester City este Frank Lampard, antrenorul cu care a început sezonul, care a marcat de șapte ori în poarta ”cetățenilor”. Fostul mare mijlocaș englez are, însă, și un gol înscris în poarta echipei de pe ”Stamford Bridge” din postura de jucător al lui Manchester City, grupare pentru care a evoluat spre finalul carierei, în returul stagiunii 2014 - 2015.

LIVE VIDEO Finala Champions League: Manchester City - Chelsea, ora 22:00, Digi Sport 1 și Digi 4K

Etichete: chelsea , manchester city , finala champions league , manchester city chelsea , kai havertz , champions league 2020 - 2021 , claudiu nagy


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Video Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

6.000.000€ pentru FCSB! Gigi Becali, gata să dea lovitura
becali
Anunțul la care nu se aștepta nimeni: Manchester City i-a găsit înlocuitor lui Pep Guardiola!
Bristol City v Manchester City - Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Ashton Gate
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Citește și
Manchester City, pregătită să ia o decizie radicală în cazul lui Pep Guardiola
UEFA Champions League Manchester City v F.C. Copenhagen
"Răzbunarea" lui Guardiola: 3 jucători de clasă mondială la City, pentru a nu mai pierde iar Liga Campionilor!
Manchester City Training Session And Press Conference
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au &icirc;ncetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Pep Guardiola a dezvăluit care a fost una dintre cele mai ”dulci” victorii din cariera sa: ”Înseamnă atât de mult”
(SP)BRITAIN MANCHESTER FOOTBALL PREMIER LEAGUE MANCHESTER CITY VS ASTON VILLA

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”