collage KANE NEYMAR
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
France v Australia
FIFA i-a luat golul lui Pogba din partida de debut a Franţei la CM 2018
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit
Digi Sport 1 Live
Acum

UPDATE: Luis Suarez a fost suspendat 9 meciuri internaționale și 4 luni n-are voie pe vreun stadion!

26.06.2014, 12:21

UPDATE 16:57: Luis Suarez a primit o suspedare record din partea unei comisii independente a FIFA, după ce l-a mușcat pe italianul Chiellini. Atacantul uruguayan nu va juca 9 meciuri pentru echipa sa națională.

luis-suarez suspendat
  • SuperLiga: Petrolul - Botoșani, luni, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Rapid - Universitatea Craiova, luni, 20:30, DGS 1

FIFA l-a găsit vinovat pe Suarez de încălcarea articolului 48, par.1, lit D din codul Disciplinar, atac, și a articolului 57, atitudine nesportivă față de un alt jucător. În baza acestor articole, jucătorul nu are voie să ia parte la nicio activitate legată de fotbal, administrativă, sportivă sau de orice alt fel și e de asemenea interzis pe stadioane, timp de patru luni. 

În plus, uruguayanul a primit și o amendă de 65 000 de lire sterline. Jucătorul și Federația uruguayană pot face apel, în trei zile, dar FIFA a decis să păstreze sancțiunea pe timpul judecării apelului.


Pentru a treia oară în ultimii patru ani, Luis Suarez (27 de ani), unul dintre cei mai înzestrați atacanți pe care fotbalul mondial i-a avut în ultimul deceniu, și-a mușcat un adversar pe terenul de joc. S-a întâmplat în 2010 și 2013, dar ultimul episod, de la CM 2014, ar putea avea urmări serioase pentru sud-american.

Președintele Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Premier League, Gordon Taylor, se teme pentru cariera lui Suarez, care riscă să fie suspendat doi ani la nivel internațional, de către FIFA. O decizie va fi luată în următoarele 24 de ore. Suarez l-a mușcat de umăr pe Giorgio Chiellini în timpul partidei Uruguay - Italia (1-0), iar lumea fotbalului a reacționat dur la acest nou derapaj, care urmează celor din 2010 (când l-a mușcat pe Otman Bakkal, foto jos) și 2013 (când l-a mușcat pe Branislav Ivanovic). Mai mult, în 2011, el a fost suspendat în Anglia pentru abuz rasial la adresa fundașului francez Patrice Evra.


FIFA a deschis o procedură disciplinară în cazul lui Suarez, care a fost ales "Fotbalistul Anului" în Premier League, după ce a marcat 31 de goluri în 33 de etape. Gordon Taylor a declarat, pentru BBC: "Părea că și-a revenit. A avut un sezon grozav. Asociația noastră vrea să-l ajute prin orice mijloace, deoarece cu siguranță are nevoie de asistență psihologică".

Deși FIFA nu a extins până acum și în campionatele interne suspendările dictate la nivel internațional, în cazul lui Suarez s-ar putea face o excepție! De altfel, foștii jucători Alan Shearer și Robbie Savage cer ca Suarez să fie pedepsit exemplar, printr-o suspendare drastică aplicată în Premier League. "Suarez n-ar trebui să mai joace la echipa națională vreodată!", a declarat Savage.

Paul Scholes susține discursul fostului internațional galez: "Suarez și-a făcut de râs clubul, țara și familia. Nu este suficient să fie suspendat pe toată durata Cupei Mondiale, pentru că oricum Columbia va câștiga meciul cu Uruguay. Cu siguranță se va simți prost. Lumea își va aminti peste ani doar de aceste mușcături, nu de abilitățile sale extraordinare".

Și Robbie Fowler l-a pus la zid

Un alt fost jucător important din Albion, danezul Jan Molby, crede că și Liverpool va avea mult de suferit în perioada următoare: "Unii oameni spun că echipa de club ar trebui să se spele pe mâini de acest jucător, dar nu cred că se va întâmpla asta. El este singurul lor jucător de super-clasă. Orice ar face acum, Liverpool va fi criticată". Robbie Fowler, o legendă a clubului de pe Anfield, a luat o poziție radicală în cazul atacantului sud-american:

"Nu poți să-l aperi! Eu îl îndrăgesc foarte mult ca jucător, dar nu poți tolera ceea ce a făcut. E un tip care face multe gesturi de caritate, dar parcă se transformă pe teren". În afară de sezonul 2006/2007, Fowler a mai jucat la Liverpool între 1993 și 2001 și a marcat în total peste 150 de goluri pentru formația "cormoranilor". Și legendarul Fowler se teme că Suarez ar putea fi suspendat la nivel de club, după comportamentul său total nesportiv de la Campionatul Mondial. El spune că Liverpool ar putea fi obligată chiar să-l vândă: "Nu e normal, el continuă să terfelească în noroi numele clubului care l-a ajutat până acum. Nu m-ar mira să plece acum!".

În afară de problemele de ordin sportiv, Suarez se confruntă și cu alte frământări. Contractele sale de publicitate s-ar putea duce pe apa sâmbetei ca urmare a ultimului episod. Compania 888poker a anunțat că revizuiește contractul cu fotbalistul, existând șanse mari ca acordul să fie reziliat unilateral. Suarez încasa sute de mii de lire sterline din partea firmei de jocuri, care a scris pe Twitter: "Nu vom tolera un asemenea comportament nesportiv". Și reprezentanții Adidas se gândesc să renunțe la colaborarea cu Suarez, considerând că ultimele derapaje ar putea leza serios imaginea firmei de îmbrăcăminte și încălțăminte sportivă.

Paradoxal, Suarez devine mai popular!

Cu toate că se află într-un moment delicat, Suarez beneficiază, paradoxal, de o popularitate în creștere! Cel puțin în țara sa. Explică Malcolm Green, directorul de creație din cadrul unei agenții cunoscute de advertising: "Nivelul de interes în social media arată că Luis și-a dus infamia la nivele inimaginabile de popularitate. Văzut ca un infractor de rând, el își duce supranumele de 'băiat rău' pe culmile popularității, iar oprobriul la care a fost supus nu are decât rolul de a-i aduce simpatie și milă din partea consumatorilor de fotbal".

FIFA va da decizia în curând

Unul dintre membrii Comisiei de Disciplină din cadrul FIFA, Martin Hong, a declarat pentru bostonglobe.com: "Trebuie să rezolvăm problema astăzi sau mâine. Este datoria noastră să facem dreptate. Va trebui să comunicăm o decizie până în ziua următorului meci".

Partida Uruguay - Columbia, din optimile CM 2014, se dispută sâmbătă, 28 iunie, de la ora 23:00, LIVE TEXT pe www.digisport.ro și la adresa de mobil m.digisport.ro.

Etichete: luis suarez , suarez liverpool , suarez , suarez suspendare , suarez chiellini


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia
Prinţul Paul al României a fost prins de poliţişti într-un resort din Malta. România va cere extrădarea acestuia

Prinţul Paul Phillipe al României, unul dintre fugarii celebri de la noi în țară, a fost prins în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ilie3
Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica

Mihai Stoica, umplut de sânge la Arena Națională, după ce FCSB a câștigat titlul!
mm-stoica2
Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Gabi Tamaș, gata să dea afară șase fotbaliști: ”Salariu mare și nu faci nimic”
tamas
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Exclusiv Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Au luat titlul cu FCSB și acum urmează să semneze contractele + Cine va pleca de la campioană
Screenshot 2024-04-28 at 19.13.53
Exclusiv ”Dacă vine Gigi Becali cu un milion?”. Laszlo Dioszegi a dat răspunsul și și-a anunțat decizia finală
FOTBAL:PREZENTARE SERGIU BUS LA FCSB (14.07.2020)
Transferul lui Florinel Coman e ”99% gata”
Screenshot 2024-04-13 at 16.11.18
Citește și
Galerie Foto Inter Miami, meci ”nebun” în MLS: Leo Messi și Luis Suarez au făcut spectacol ca în vremurile bune
Champions Cup - Inter Miami vs. Nashville SC
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Amal Clooney, într-o rochie mini de peste 20.000 de dolari. Avocata și-a arătat picioarele perfecte la o cină în New York
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Ermal Krasniqi, ofertă din Bundesliga de la Werder Bremen. Câți bani a cerut Rapid pentru transfer
Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el”
Gigi Becali a anunțat primul transfer al verii pentru Champions League! Semnează cu FCSB: ”Am vorbit cu el”
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
De la Smart la Simple: ”Telefonul plictisitor" un nou trend printre tineri. Video
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Cum sunt păcăliți șoferii să plătească amenzi care nu le-au fost date de poliție? Cine sunt escrocii
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Kanye West, din nou în centrul atenției. Reacții după ce rapperul i-a făcut un „compliment” deplasat Biancăi Censori
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”