France v Australia
FIFA i-a luat golul lui Pogba din partida de debut a Franţei la CM 2018
Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
Live Video&Text FCSB - Farul 1-0, ACUM, Digi Sport 1. David Miculescu a deschis scorul pe Arena Națională!
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 7 Superliga: FCSB-Farul Constanta
Play-off

VIDEO Germania-Algeria 2-1. Calificare după prelungiri! Franța, adversara din sferturi

30.06.2014, 14:16

Reprezentativa Germaniei a trecut cu mari emoții de Algeria, după reprizele de prelungiri, datorită golurilor marcate de Schurrle și de Ozil. Algerienii au marcat și ei pe final, dar a fost prea târziu, astfel că vineri Franța - Germania va fi primul sfert de la CM 2014 și unicul disputat între două naționale europene.

schurrle ozil
  • Premier League: Aston Villa - Chelsea, sâmbătă, 22:00, DGS 2

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

VIDEO CLICK AICI PENTRU REZUMATUL PARTIDEI GERMANIA - ALGERIA 2-1 (0-0 în timpul regulamentar)

Germania a fost surprinsă în prima parte a meciului de acţiunile curajoase şi rapide ale algerienilor, care s-au apărat mereu foarte sus şi au incomodat construcţia germană, greoaie şi previzibilă.

Africanii au avut prima acţiune periculoasă, în minutul 9, pe contraatac, când portarul Neuer a fost nevoit să iasă mult în afara porţii pentru a-l bloca pe Slimani. Schweinsteiger (14) l-a pus la încercare pe M'Bohli, cu un şut de la distanţă, prins în doi timpi de goalkeeper-ul algerian.

”Vulpile deşertului” au dat emoţii defensivei germane în alte două rânduri, prin Feghouli (15), care a pătruns în careu şi a tras peste poartă din unghi, şi prin Ghoulam (18), care şutat perioculos la colţul lung.

Treptat, elevii lui Low şi-au masat adversarii în propria jumătate şi au pasat răbdători în căutarea culoarelor către poarta algeriană. Echipa lui Halilhodzic a ieşit mai rar pe contre, însă a continuat să fie periculoasă de fiecare dată când a avut şansa.



Ozil l-a întrebuinţat pe M'Bohli în două rânduri, mai întâi (24) cu un lob, scos de sub bară, iar apoi (37) cu un şut respins de goalkeeperul african. Muller a ameninţat şi el poarta algeriană, dar lovitura sa de cap (35) a trimis balonul pe lângă ţintă. Kroos a creat pericol în două ocazii: în min. 41 şutul său de la distanţă nu a putut fi reţinut de portar, dar M'Bohli s-a revanşat secunde mai târziu, când l-a blocat pe Gotze, în a doua situaţie (43) şutul lui Kroos trecând pe lângă vinclu.

Algeria a mai avut o oportunitate înainte de pauză, prin Mostefa (39), care a tras violent de la 25 de metri, iar Boateng a deviat periculos pentru propria poartă. Intrat la pauză, Schurrle a avut imediat impact şi a produs panică în careul algerian, dar şutul său a fost blocat (48). La cornerul care a urmat, Mustafi a reluat frumos cu capul, însă în braţele lui M'Bohli (49).

PROGRAMUL COMPLET AL CUPEI MONDIALE

Repriza a doua a început alert, cu atacuri alternative la cele două porţi, iar Lahm a avut şansa deschiderii scorului, dar şutul său din marginea careului a fost deturnat în corner de portar (55).



După o perioadă de acalmie, Feghouli a încercat să-l surprindă pe Neuer cu un şut din întoarcere, care a ocolit poarta (74). Un minut mai târziu, Slimani l-a pus la încercare pe Neuer de la distanţă, dar goalkeeper-ul lui Bayern a fost pe direcţie şi a prins (75).

Schweinsteiger a replicat, la poarta cealaltă (79), dar lovitura sa de cap a trimis balonul alături. M'Bohli (80) a fost imbatabil la mingea expediată cu capul de Mueller şi salvat un gol ca şi făcut, iar apoi acelaşi Mueller (82) a trimis puţin alături din doar câţiva metri. Schweinsteiger (90) şi-a trecut şi el numele pe lista ratărilor, cu o lovitură de cap în braţele lui M'Bohli.

Partida a intrat astfel în prelungiri. Germania a început cum nu se poate mai bine şi a deschis scorul prin Andre Schurrle (92), care a reluat spectaculos cu călcâiul, de lângă Ghoulam, centrarea lui Muller.

VIDEO 3D cu golul marcat de Schurrle


Muller, golgheterul CM 2010, nu s-a lipit de gol nici în minutul 99, când şutul său a trecut pe lângă poartă. Ocazia era să se răzbune în minutul 102, când Mostefa a tras din 10 metri pe lângă poartă, după un luft al lui Khedira în propriul careu.

Germania a fost aproape de un nou gol în minutul 117, dar Kramer nu a putut să-l învingă pe portarul algerian. Nemții au reuşit în cele din urmă să închidă conturile, prin Mesut Ozil (120), la capătul unui atac prelungit: 2-0.

VIDEO 3D cu golul marcat de Ozil

Algeria a reuşit golul de onoare în ultimele secvenţe ale partidei, prin Abdelmoumene Djabou (120+1), dar era mult prea târziu.

VIDEO 3D Golul lui Djabou


Astfel, elevii lui Low au rămas în cursa pentru titlul mondial și vor da în sferturi peste Franța în singurul duel european din această fază a competiției.

GERMANIA - Algeria 0-0 (2-1 d.p)
Au marcat: Schurrle 92, Ozil 120 / Djabou (120+1)

Germania: Neuer - Mustafi (Khedira 70), Mertesacker, Jerome Boateng, Howedes - Schweinsteiger (Kramer 109), Lham, Kroos - Ozil, Muller, Gotze (Schurrle 46)
Selecţioner: Joachim Low

Algeria: M’Bohli - Mandi, Mostefa, Belkalem, Halliche (Bouguerra 97), Ghoulam - Lacen - Taider (Brahimi 78), Feghouli, Slimani - Soudani (Djabou 100)
Selecţioner: Vahid Halilhodzic

Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia)

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT


Min. 120+2 - FINALUL CELOR DOUĂ REPRIZE DE PRELUNGIRI. GERMANIA - Algeria 2-1.

Min. 120+1 - GOOOOOL ALGERIA: 2-1, DJABOU a marcat golul de onoare, dar în sferturi merg nemții.

Min. 120 - GOOOOOL GERMANIA: 2-0, OZIL. Jucătorul lui Arsenal a marcat și nemții sunt în sferturi

Min. 118 - Reacția algerienilor n-a întârziat. Slimani a scăpat singur spre poarta lui Neuer, dar Boateng a reușit o deposedare de zile mari.

Min. 117 - Muller a avut șansa lui 2-0, dar și-a închis unghiul și a centrat în spate pentru un coechipier, dar acolo nu era nimeni.

Min. 109 - ULTIMA SCHIMBARE GERMANIA. Schweinsteiger, accidentat, a ieșit, a intrat KRAMER

Min. 107 - oi LAHM pentru că l-a tras de tricou pe Brahimi

Min. 106 - A început a doua repriză a prelungirilor

Min. 105 - Finalul primei reprize a prelungirilor

Min. 102 - ȘANSĂ MARE DE GOL ALGERIA. Mostefa, de la 10 metri, perpendicular pe poartă, a tras pe lângă.

Min. 100 - ULTIMA SCHIMBARE ALGERIA. A ieșit Soudani, a intrat DJABOU

Min. 99 - Muller a găsit culoarul spre poarta lui M’Bohli, dar mingea s-a dus pe lângă poartă.

Min. 97 - A DOUA SCHIMBARE ALGERIA. A ieșit Halliche, a intrat BOUGUERRA

oi SCHURRLE a ajuns la a 14-a reușită în tricoul Germaniei

Min. 92 - GOOOOOL GERMANIA: 1-0, SCHURRLE. Atacantul lui Chelsea a finalizat, superb, cu călcâiul, o pasă de la Muller, deviată de un jucător al algerienilor.

VIDEO 3D cu golul marcat de Schurrle

Min. 91 - A ÎNCEPUT PRIMA REPRIZĂ A PRELUNGIRILOR

Min. 90+1 - FINAL. După 90 de minute, Germania și Algeria sunt la egalitate 0-0. Vor urma două reprize a câte 15 minute

Min. 90+1 - Halliche a respins excelent în corner din fața lui Lahm o centrare a lui Schurrle

Min. 90 - RATARE MARE GERMANIA. Schweinsteiger, bine plasat în careu, a reluat cu capul, dar direct în brațele lui M’Bohli

Min. 89 - Încă o ieșire de LIBERO a lui Neuer, care a respins cu piciorul o minge din fața lui Feghouli.

Min. 89 - Muller s-a împiedicat și a stricat total o lovitură liberă a nemților

Min. 83 - Slimani a fost blocat în ultima clipă de Howedes.

Min. 82 - ALTĂ MARE OCAZIE MULLER. Atacantul a trecut lejer de Belkalem după care a căutat colțul scurt, dar mingea s-a scurs în aut de poartă.

Min. 80 - DUBLĂ OCAZIE GERMANIA. Mai întâi a reluat Muller, M’Bohli a respins în față, apoi mingea a fost deviată în corner la șutul lui Kroos

Min. 79 - Muller, mai mult servant în seara aceasta, a centrat bine în careu, de unde Schweinsteiger a reluat cu capul, la colțul lung, dar mingea a trecut mult pe lângă poartă.

Min. 78 - PRIMA SCHIMBARE ALGERIA. A ieșit Taider, a intrat BRAHIMI

Min. 75 - Slimani și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, dar Neuer a demonstrat de ce este unul dintre cei mai buni portari din lume.

Min. 74 - OCAZIE ALGERIA. Heghouli a căutat colțul lung, dar mingea a trecut de puțin pe lângă bara din dreapta porții lui Neuer

oi La Berlin, fanii Germaniei suferă în fața ineficacității favoriților

Min. 72 - A treia ieșire a lui Neuer din poartă. De data aceasta, portarul lui Bayern a respins cu capul o minge care era adresată lui Slimani

Min. 70 - A DOUA SCHIMBARE GERMANIA. A ieșit Mustafi, accidentat, a intrat KHEDIRA

Min. 69 - Mustafi s-a accidentat, a făcut o întindere la pulpa piciorului stâng și nu mai poate continua. KHEDIRA, trimis la încălzire.

Min. 61 - Halliche l-a blocat la fix pe Schurrle. Germania joacă altceva după pauză

Min. 55 - Paradă senzațională M’Bohli la șutul din afara careului a lui Lahm, din pasa înapoi a lui Muller. Portarul a deviat excelent în corner.

Min. 51 - Panică în careul nemților, pericolul a fost îndepărtat de Mertesacker.

Min.49 - OCAZIE GERMANIA. Mustafi a reluat cu capul, dar portarul algerienilor a reținut. 

Min. 48 - Schurrle a tras din interiorul careului, mingea a fost deviată și a ieșit cu noroc în corner. 

Min. 46 - A început repriza a doua.

PRIMA SCHIMBARE GERMANIA. A ieșit Gotze, a intrat SCHURRLE

Min. 45+1 - PAUZĂ la Porto Alegre. Germania - Algeria 0-0

Min. 42 - oi HALLICHE pentru un fault prin alunecare la Schweinsteiger

Min. 40 - OCAZIE MARE GERMANIA. Gotze, din doar câțiva metri n-a putut să-l învingă pe M’Bohli, a vrut să-i dea gol printre picioare, după ce, înainte, algerianul a respins excelent șutul lui Kroos.

Min. 39 - ȘANSĂ PENTRU GERMANIA. Mostefa a tras de la distanță, șutul n-a fost foarte puternic, dar mingea a fost deviată și Neuer, plecat în cealaltă poartă, a avut noroc că mingea s-a scurs pe lângă poartă.

Min. 37 - Ozil a tras de la distanță, M’Bohli n-a putut prinde balonul și l-a respins în față, mingea a ajuns la Muller, care n-a fost atent însă și aceasta a ieșit în aut de poartă. 

Min. 35 - Muller a mai încercat o finalizare, din plonjon, cu capul, dar a trimis mingea pe lângă poartă, ce-i drept și dintr-o poziție incomodă. 

Min. 33 - Feghouli a executat lovitura liberă, dar peste poartă. 

Min. 32 - Gotze l-a faultat pe Soudani ca ultimă soluție la un atac periculos al algerienilor. Ricci i-a făcut semn că la următorul fault va primi un galben

Min. 28 - Nouă gafă a fundașilor nemți, mai exact a lui Mertesacker, l-a obligat pe Neuer să iasă pe la 18 metri să respingă în aut o minge ce s-ar fi putut transforma în gol. 

oi Low a scos la încălzire cinci jucători. Selecționerul Germaniei este extrem de nervos

Min. 24 - Ozil a centrat spre poartă, dar mingea a luat o traiectorie ciudată, care l-a obligat pe portar să respingă de sub transversală în corner.

Min. 23 - Muller a reluat cu capul pe lângă poartă, dar a fost blocat excelent și de Halliche

Min. 18 - OCAZIE MARE ALGERIA. Ghoulam a fost excelent lansat cu o minge în careu, și din șase metri a încercat o finalizare la colțul lung, dar mingea s-a dus pe lângă bara din stânga lui Neuer.

Min. 17 - GOL ANULAT ALGERIA. Slimani a trimis balonul în plasă, cu capul, din interiorul careului, dar în momentul pasei, atacantul se afla în ofsaid.

Min. 15 - Imediat, fază rapidă de atac a algerienilor, mingea a ajuns la Soudani, care a tras peste.

Min. 14 - Replica nemților nu se lasă mult așteptată. Schweinsteiger a tras de la distanță, dar M’Bohli a prins, chiar dacă a făcut-o în doi timpi.

Min. 11 - Slimani le-a dat iar emoții gazdelor, dar de data aceasta Mertesacker și-a luat revanșa și l-a blocat pe algerian, la marginea careului de 16 metri. 

Min. 9 - Emoții mari la poarta Germaniei. Slimani a fost lansat perfect pe stânga, pe contraatac, algerianul a trecut în viteză de Mertesacker, după care s-a trezit în față cu Neuer, ieșit hazardat din poartă, a încercat un gol de la distanță, dar portarul a blocat bine și a ieșit corner.

Min. 3 - Oportunitate de a marca pentru nemți, dar Mustafi a fost oprit din cursă pe motiv de ofsaid. Reluările tv au arătat că jucătorul german era în poziție regulamentară. 

Min.2 - Algerienii au dorit să le arate nemților că nu vor avea parte de un meci ușor. Slimani a comis un fault.

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut nemților.

oi Cele două reprezentative au ieșit pe gazonul de pe Estadio Beira-Rio, de la Porto Alegre. Urmează intonarea imnurilor naționale

oi Echipele se pregătesc să iasă pe teren.

Etichete: cm 2014 , optimi de finala cm 2014 , germania algeria , live text germania - algeria 30 iunie 2014


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
man
S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului
promovare
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (27.04.2024)
Live Video&Text FCSB - Farul 1-0, ACUM, Digi Sport 1. David Miculescu a deschis scorul pe Arena Națională!

Exclusiv FCSB, campioană la pauză! Ce au spus Ilie Dumitrescu și Gabi Balint: faza reclamată înainte de gol
Ilie Dumitrescu
Pioli, OUT! AC Milan și-a ales deja noul antrenor și suporterii au ”explodat”. A apărut o petiție
profimedia-0554329919
Foto Jucătorul FCSB-ului la care s-a dus Gică Hagi, înaintea meciului direct de pe Arena Națională
Screenshot 2024-04-27 at 21.31.30
Citește și
REMEMBER: Cupa Mondială 2014, din Brazilia. Ediția în care nemții și-au adjudecat trofeul pentru a patra oară în istorie
World Cup hero 2014 Mario Goetze in the squad for the World Cup in Qatar.
Exclusiv Lucescu pune eşecul Braziliei şi pe seama lui Neymar: "A jucat foarte mult pentru el"
mircea lucescu
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Gigi Becali, în dificultate: „Mă ispitești. Cum să-i spui lui Becali asta? Mai bine bag ștreangul la gât”
Gigi Becali, în dificultate: „Mă ispitești. Cum să-i spui lui Becali asta? Mai bine bag ștreangul la gât”
Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia
Povestea misterioasei firme Gigi Becali LTD. A înființat-o în 2022 și a dizolvat-o în 2023, în Anglia
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme
Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme
Surprize de proporții în echipa ideală a optimilor. Lipsesc Kane și Neymar
collage KANE NEYMAR

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”