Brazilia Germania CM 2014 poarta
Plasa uneia dintre porţile semifinalei Germania - Brazilia (7-1) va fi vândută în scop caritabil
dembele
Barcelona a anunţat viitorul lui Dembele
keseru romania ungaria-1
Analiza posibililor adversari ai României din finala barajului pentru Euro 2020
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Matinal

VIDEO Germania - Argentina 1-0. Trupa lui Low, noua campioană mondială!

13.07.2014, 17:35

Nemții au suferit teribil pentru acest titlu suprem câștigat la CM 2014. Joachim Low s-a confruntat cu probleme din start. Khedira s-a accidentat la încălzire, înlocuitorul Kramer a ieșit și el lovit, apoi Higuain a marcat pentru Argentina, dar se afla în ofsaid. Howedes a lovit bara, dar golul care a contat a fost al lui Gotze, în a doua repriză a prelungirilor.

După semifinala de vis cu Brazilia, Joachim Low știa că ultimul act al Cupei Mondiale, contra Argentinei, va fi de o mie de ori mai dificil. Iar meciul i-a dat dreptate.

cm1
  • Dortmund - Paderborn, vineri, ora 21:30, Digi Sport 4

  • CFR Cluj - Chindia, vineri, ora 20:30, Digi Sport 1

VIDEO cu rezumatul partidei Germania - Argentina

Selecționerul nemților s-a trezit cu multe planuri date peste cap într-un timp relativ scurt. Mai întâi, Khedira a spus 'pas' finalei, după ce s-a accidentat stupid la încâlzire.

Calculat, de fel, Low a avut mutarea în plic și a început cu Christoph Kramer la ”închidere”. Numai că și jucătorul Borussiei Monchengladbach a avut neșansă, accidentându-se grav în minutul 17, după ce a primit un umăr în bărbie, involuntar, din partea lui Garay.După câteva minute de îngrijiri pe margine, Kramer a continuat, dar n-a mai făcut-o pentru mult timp. În minutul 31, selecționerul Low era practic obligat la a doua schimbare față de registrul său tactic inițial, și prima a partidei. A mutat cu Andre Schurrle, fotbalist ce avea să se dovedească providențial în derularea ulterioară a partidei.

Între timp, argentinienii au marcat, prin Higuain (30), dar golul a fost anulat corect, pentru că atacantul lui Napoli era în ofsaid. Noul intrat Schurrle (37) a fost eroul unei faze foarte periculoase, cu un şut respins greu de Romero, dar s-a dictat ofsaid pentru faptul că Ozil era pe traiectoria balonului.

Messi s-a remarcat abia în minutul 40, când a creat pericol în careul german, dar Boateng a reuşit să respingă din faţa porţii. Până la pauză echipa lui Low a mai avut două ocazii bune de gol, dar Kroos a tras slab de la 17 metri, fără probleme pentru Romero, iar Howedes (45+1) a trimis mingea cu capul în bară, la un corner.La reluare, Messi a fost angajat excelent de Perez (47), dar a tras milimetric pe lângă poartă din poziţie de finalizare. Apoi, cele două echipe nu au mai reuşit să îşi creeze situaţii periculoase o bună perioadă de timp.

Germania, care a menţinut o posesie superioară, a avut o acţiune promiţătoare, dar Schurrle a făcut o preluare prea lungă şi balonul a ajuns la Romero (71). Nemții au mai irosit o ocazie bună, prin Kroos (82), care a trimis de la 17 metri cu latul alături de poartă.

PROGRAMUL COMPLET AL CUPEI MONDIALE

Așadar, finala a intrat în prelungiri, iar Germania a început în forţă şi a fost foarte aproape de gol, prin același Schurrle (91), dar Romero a apărat. Palacio a ratat și el o ocazie uriaşă, singur cu Neuer, pe care a încercat să îl lobeze (97).

Când întreaga asistență credea că ne vom îndrepta spre a treia finală din istoria CM care se va decide după loviturile de departajare, Schurrle i-a dat o pasă lui Gotze, ca pe play-station, iar mijlocașul lui Bayern a finalizat după o preluare excepțională pe piept.Cu imaginea trofeului suprem care se scurge printre degete, asemenea nisipului dintr-o clepsidră, ”pumele” au încercat o revenire de senzație, dar reluarea lui Messi, cu capul din interiorul careului peste poartă, a spus totul despre ofensiva lui Sabella.

VIDEO 3D cu golul marcat de GOTZE

Germania a cucerit al patrulea său titlu mondial, după cele din 1954 (3-2 cu Ungaria), 1974 (2-1 cu Olanda) şi 1990 (1-0 cu Argentina). Este a doua finală câştigată de Germania în faţa Argentinei, după 2-3 în 1986 în Mexic şi 1-0 în 1990 în Italia.

Argentina, fără niciun șut pe poartă în finală, rămâne cu cele două titluri mondiale (1978, 1986), având şi trei finale pierdute: 2-4 cu Uruguay, în 1930, 0-1 cu Germania în 1990 şi 0-1 cu Germania în 2014.Germania - Argentina 0-0 (1-0 d.p.)
A marcat: Mario Gotze (113)

Germania: Neuer - Lahm, Hummels, Howedes, Boateng - Schweinsteiger, Kramer (Schurrle 31) - Kroos, Ozil (Mertesacker 120), Muller - Klose (Gotze 88).
Selecționer: Joachim Low

Argentina: Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia - Perez (Gago 86), Lavezzi (Aguero 46), Messi - Higuain (Palacio 77).
Selecționer: Alejandro Sabella

Arbitru: Nicola RIZZOLI
Stadion ”Maracana” (Rio de Janeiro): 74.738 spectatori

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT


Drumul GERMANIEI spre finală

Grupa G
4-0 cu Portugalia - DETALII AICI și VIDEO
2-2 cu Ghana - DETALII AICI și VIDEO
1-0 cu SUA - DETALII AICI și VIDEO

Optimile de finală
0-0 (2-1 d.p.) cu Algeria - DETALII AICI și VIDEO

Sferturile de finală
1-0 cu Franța - DETALII AICI și VIDEO

Semifinale 
7-1 cu Brazilia - DETALII AICI și VIDEO


Min. 120+2 - FINALUL PRELUNGIRILOR. GERMANIA ESTE NOUA CAMPIOANĂ MONDIALĂ!

Min. 120+1 - Messi a executat o lovitură liberă, de la aproximativ 20 de metri, dar peste poartă.

Min. 120 - ULTIMA SCHIMBARE GERMANIA. A ieșit Ozil, a intrat MERTESACKER

Min. 118 - Messi a reluat cu capul din interiorul careului, dar peste poartă.

Min. 113 - GOOOOOOOL GERMANIA: 1-0, GOTZE. Mijlocașul a marcat după ce mai întâi a făcut o preluare pe piept, după care a finalizat la colțul lung. De notat și centrarea impecabilă a lui Schurrle.

VIDEO 3D cu golul marcat de GOTZE


Min. 109 - AGUERO PUTEA FI ELIMINAT. Argentinianul l-a lovit în figură pe Schweinsteiger, dar Rizzoli a ales doar să-l atenționeze verbal pe Aguero. Schweinsteiger a ieșit la margine cu sângele șiroind pe față.

Min. 106 - A început a doua repriză a prelungirilor

Min. 105 - Finalul primei reprize de prelungiri

Min. 97 - OCAZIE FANTASTICĂ ARGENTINA. Palacio, excelent lansat în atac, a preluat pe piept, destul de bine, la marginea careului, după care a încercat un lob peste Neuer, dar n-a lovit perfect balonul iar acesta s-a scurs pe lângă poartă.

Min. 92 - Contraatac al argentinienilor, mingea a ajuns la Aguero, pe stânga, acesta a centrat în careu, dar Messi era departe.

Min. 91 - RATARE INCREDIBILĂ GERMANIA. Schurrle, din interiorul careului a reluat la poartă, din pasa înapoi a lui Gotze, dar Romero a fost providențial și a respins

Min. 91 - A început prima repriză a prelungirilor. Messi a ales terenul, Lahm s-a ales cu mingea, la tragerea la sorți realizată de Rizzoli. 

Min. 90+3 - FINALUL CELOR 90 DE MINUTE. Urmează două reprize de prelungiri

Min. 90+1 - Gotze a tras de la distanță, dar fără nicio emoție pentru Romero

oi Trei minute de prelungire

Min. 88 - A DOUA SCHIMBARE GERMANIA. A ieșit Klose, a intrat GOTZE

Min. 86 - ULTIMA SCHIMBARE ARGENTINA. A ieșit Perez, a intrat GAGO.

Min. 83 - S-a reluat partida

OI - Un spectator a intrat pe teren. Partida a fost întreruptă

Min. 82 - Kroos, din nou a tras cu latul, de la marginea careului de 16 metri, slab, și mingea s-a dus pe lângă bara din stânga porții lui Romero.

Min. 78 - Messi, cascadă de driblinguri, urmată de pasă în careu la întâlnire pentru Palacio, dar Neuer, atent, a ieșit și a prins. Messi a cerut fault.

Min. 77 - A DOUA SCHIMBARE ARGENTINA. A ieșit Higuain, a intrat PALACIO.

Min. 75 - Messi a primit o pasă, în lateral dreapta, s-a întors spre centrul terenului, a ajuns în zonă centrală, după care a încercat un șut cu efect la colțul lung, dar pe lângă poartă.

Min. 71 - Schurrle a primit o pasă bună la marginea careului, se afla în poziție foarte bună, dar n-a fost atent la preluare, flancat și de Mascherano și, până la urmă, pericolul a fost îndepărtat.

Min. 65 - oi AGUERO, pentru un fault asupra lui Schweinsteiger

Min. 64 - oi MASCHERANO, pentru un fault asupra lui Klose

Min. 62 - Schurrle a centrat în careu spre Ozil, dar mingea a fost deviată înainte de Mascherano, astfel că jucătorul lui Arsenal n-a mai putut prelua cum trebuie. 

Min. 57 - ARGENTINA PUTEA PRIMI PENALTY. Higuain, excelent lansat la marginea careului nemților, a fost bruscat de Neuer, în interiorul careului, care l-a lovit cu genunchiul în figură în același timp în care a boxat și mingea. Rizzoli a dictat fault în atac!

Min. 47 - RATARE INCREDIBILĂ ARGENTINA. Perez i-a pasat bine lui Messi, acesta a scăpat singur cu Neuer, puțin lateral stânga, dar șutul starului Barcelonei, la firul ierbii, a trecut milimetric de bara din dreapta porții germanilor

Min. 46 - Higuain a primit o pasă în interiorul careului, dar atacantul lui Napoli era în ofsaid.

Min. 46 - A început repriza a doua. 

PRIMA SCHIMBARE ARGENTINA. A ieșit Lavezzi, a intrat AGUERO

Min. 45+2 - PAUZĂ

Min. 45+1 - BARĂ GERMANIA. Kroos a executat foarte bine un corner, Howedes a reluat în forță cu capul, din interiorul careului, mingea a lovit bara din stânga lui Romero, apoi a revenit în teren la Muller, pe care l-a lovit în șold, apoi mingea a ricoșat spre poartă, dar Romero a prins, din plonjon. Muller era însă în ofsaid.

Min. 43 - Kroos a încercat să-l surprindă pe Romero cu un șut cu latul de la marginea careului mare, după o pasă foarte bună în lateral de la Ozil, dar portarul argentinienilor a prins fără emoții.

Min. 40 - ULUITOARE OCAZIE ARGENTINA. Messi a luat, din nou, o fază pe cont propriu, a intrat în careul mic, a trecut și de Neuer, dar Boateng (foto sus) a îndepărtat pericolul în ultimul moment.

Min. 37 - Oportunitate de gol pentru Germania. Schurrle a tras din prima, de la marginea careului, dar Romero a respins extraordinar. Însă, cum Ozil s-a aflat pe traiectoria balonului și era afară din joc, s-a fluierat ofsaid. 

Min. 34 - oi HOWEDES pentru un fault dur asupra lui Zabaleta

Min. 31 - PRIMA SCHIMBARE GERMANIA. A ieșit Kramer, accidentat, a intrat SCHURRLE (DETALII AICI)

Min. 30 - GOL ANULAT ARGENTINA. HIGUAIN a marcat, din interiorul careului, în stânga lui Neuer, după o centrare perfectă a lui Lavezzi, dar atacantul era în ofsaid.

Min. 29 - oi Schweinsteiger pentru un fault asupra lui Lavezzi 

Min. 28 - Același Romero s-a dovedit providențial la deviarea lui Muller, din pasa lui Lahm, de pe stânga, dar atacantul era în ofsaid. 

Min. 28 - Romero, impecabil, a prins o minge centrată de Schweinsteiger pentru Muller

Min. 21 - PRIMA MARE OCAZIE A FINALEI. Higuain s-a trezit singur cu Neuer, la marginea careului, după o mare gafă a lui Kroos, dar atacantul s-a grăbit și a lovit defectuos balonul, care s-a dus pe lângă bara din dreapta porții nemților.

oi LOVITURĂ PENTRU GERMANIA. Se pare că nici Kramer nu mai poate continua, după ce acesta i-a luat locul în ultimul moment lui Khedira.

Min. 17 - Jocul continuă, dar Kramer este căzut la pământ, după ce a primit un umăr în bărbie din partea lui Garay. Până la urmă, arbitrul Rizzoli a întrerupt meciul.

Min. 13 - Demichelis l-a blocat la fix pe Klose, care se îndrepta cu capul amenințător spre o minge, de pe linia careului de șase metri. 

Min. 8 - Acțiune rapidă de atac a Argentinei, Messi a luat o fază pe cont propriu, pe dreapta, a profitat de culoarul de pe acea parte a apărării germane, a centrat în careu, dar Schweinsteiger a respins. 

Min. 5 - Romero a prins mingea, după o fază încinsă în propriul careu, care a plecat de la Muller, dar Biglia a deviat fericit la propriul portar. 

Min. 4 - Replica argentinienilor nu s-a lăsat așteptată. Contraatac rapid, mingea a ajuns pe dreapta la Higuain, care a căutat colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă. 

Min. 3 - Schweinsteiger a executat lovitura liberă, dar în zid.

Min. 3 - Prima nesincronizare a apărării argentiniene și Muller a fost accidentat în apropierea careului. Gafa lui Roja

Min. 1 - A început partida. Lovitura de start le-a aparținut germanilor.

oi Low s-a văzut nevoit să facă prima schimbare în formula de start. Khedira s-a accidentat și locul său a fost luat de Kramer.

oi Jucătorii au ieșit pe teren. Este MOMENTUL IMNURILOR

oi Jucătorii se pregătesc să iasă pe teren

oi La marea finală a ajuns și Pele, însoțit de Kaka și de Beckham

ECHIPELE DE START

Germania (4-2-3-1): Neuer - Lahm, Hummels, Howedes, Boateng - Schweinsteiger, Kramer - Kroos, Ozil, Muller - Klose

Rezerve: Zieler, Weidenfeller - Grosskreutz, Ginter, Durm, Mertesacker, Mustafi, Draxler, Kramer, Schurrle, Podolski, Gotze

Selecționer: Joachim Low

Argentina (4-2-3-1): Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Mascherano, Biglia - Perez, Lavezzi, Messi - Higuain.

Rezerve: Orion, Andujar - Federico Fernandez , Campagnaro, Basanta, Gago, Di Maria, Maxi Rodriguez, Augusto Fernandez, Alvarez, Palacio, Aguero

Selecționer: Alejandro Sabella

Arbitru: Nicola RIZZOLI

Etichete: cm 2014 , messi cupa mondiala , goetze , germania argentina finala cm 2014 , germania argentina
Digi24
Au găsit cu detectorul de metale o comoară de peste 3,5 milioane de euro, însă acum regretă descoperirea. Ce a urmat
Au găsit cu detectorul de metale o comoară de peste 3,5 milioane de euro, însă acum regretă descoperirea. Ce a urmat

Descarcă aplicația Digi24
Sondajul zilei
Top articole
tragere
Barajul pentru Euro 2020 | România și-a aflat adversara. Programul din play-off-ul Ligii Națiunilor
Un scoțian a câștigat la loterie și a cumpărat clubul favorit. E incredibil ce a decis să facă apoi cu acțiunile
colin weir
Lecție de viață! Fotbalistul care mergea cu tramvaiul la antrenamente, deși câștiga sute de mii de euro
tramvai 31
România, fără Simona Halep! Decizia radicală luată de campioana noastră. Țiriac: “Așa mi-a zis”
halep
Digi Online
Succesiunea, “cel mai bun serial de la televizor”. Cine a lăudat seria disponibilă în aplicația Digi Online
Succesiunea, “cel mai bun serial de la televizor”. Cine a lăudat seria disponibilă în aplicația Digi Online

Comedia neagră prezintă povestea unei familii complexe ce deține controlul asupra unui imperiu...

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Digi World
Revolutia bebelusilor “proiectati” ar putea avea loc in urmatorii 2 ani. Ce sustin expertii
Revolutia bebelusilor “proiectati” ar putea avea loc in urmatorii 2 ani. Ce sustin expertii
Digi Animal World
Fosila unui “sarpe biblic” cu picioare a uimit cercetatorii. Unde a fost descoperita
Fosila unui “sarpe biblic” cu picioare a uimit cercetatorii. Unde a fost descoperita
Digi Life
Top 5 cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa
Top 5 cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CrazyEgg crazyegg.com Vezi politica de confidenţialitate
ce2ab, ce_login, ceac, sid, _ceir, is_returning, _CEFT, ceg.s, ceg.u, __ar_v4, __distillery, __zlcmid, __zprivacy, _ga, _gat, ki_r, ki_s, ki_t, ki_u, km_ai, km_lv, km_ni, km_uq, km_vs, kvcd, optimizelyBuckets, optimizelyEndUserId, optimizelyPendingLogEvents, optimizelySegments
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi aici politica noastră de cookie-uri și de prelucrare a datelor tale