DANI ALVES LLEGA JUNTO A SU ABOGADA PARA FIRMAR A LOS JUZGADOS DE BARCELONA
A refuzat să ajute un violator, dar în cele din urmă s-a răzgândit. ”Puțin copleșită”
dani-alves
Nu și-a plătit cauțiunea de 1.000.000 €, dar a scos din buzunar ”o avere” la câteva zile după ce a ieșit din închisoare
gigi
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Dani Alves, mesaj emoționant după ce a aflat că nu va juca la Mondialul din Rusia: "Doar voi plânge"

14.05.2018, 14:08

Dani Alves, 35 de ani, a publicat pe The Players’ Tribune o poveste emoționantă despre copilăria petrecută în Brazilia, despre pasiunea pentru fotbal și despre cum va trăi Campionatul Mondial din 2018.

Dani Alves Brazilia
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Daniel Alves da Silva, unul dintre cei mai buni fundași dreapta din istorie, s-a accidentat grav la genunchi. Nu va juca la Campionatul Mondial din Rusia, unde avea locul de titular asigurat în naționala Braziliei, una dintre marile favorite. Fundașul nu s-a lăsat doborât de ruptura de ligament încrucișat. A scris o poveste despre cum a trăit la 11 ani Campionatul Mondial din 1994 și cum va trăi Mondial din vară. Redăm, mai jos, povestea lui Dani Alves:

"Din sufletul meu

În vestiar, doctorii de la PSG mi-au spus că trebuie să așteptăm până ziua următoare pentru a vedea rezultatele testelor, dar în inima mea știam că totul s-a terminat. Toată lumea sărbătorea câștigarea Cupei Franței, iar eu nu vreau să arat negativitate în jurul colegilor mei. Deci zâmbeam și încercam să mă distrez. Dar toată lumea putea să vadă în ochii mei că ceva nu era în regulă.

Am plâns o singură dată, când eram singur. Nu vreau ca cineva să plângă pentru mine. Nu vreau să le pară rău pentru mine. Mi-am trăit visurile. Dani Alves nu merge la Campionatul Mondial, dar este un nenorocit fericit.


Voi urmări Brazilia așa cum o făceam când eram copil, la ferma mea. Doar că, la naiba, acum televizorul va fi cu mult mai mare! Am spus acum ceva vreme cum am crescut. V-am spus că mă trezeam la 5 dimineața și-l ajutam pe tata să arunce chimicale la fermă, iar după aceea mergeam cu bicicleta 10 kilometri pentru a ajunge la școală. Multe persoane mi-au spus după ce au citit povestea «La naiba, Dani, ai avut viața grea când erai copil”» Omule, nu e așa. Comparativ cu alți copii din oraș, am dus-o bine.

Tata vindea legume de la ferma noastră și avea și o afacere cu un bar. Deci aveam unul dintre singurele televizoare din preajmă. Era un TV din anii ’70, deci tata punea lână de oțel pe antenă ca să prindem canalele. Imaginea nu era cea mai bună, dar mergea. Cu excepția zilelor înnorate. Atunci erai terminat.

Tata era bolnav după fotbal. Era obsedat. Deci acel micuț televizor era totul pentru el. Îl făcea să se simtă ca primarul orașului. Țin minte că în timpul Campionatului Mondial din 1994, casa noastră era centrul lumii. Toată țara se oprise timp de o lună. Nimeni din oraș nu avea unde să vadă meciul, așa că veneau la noi în casă. Chiar toată lumea. Casa noastră devenise un micuț stadion de fotbal. Imaginați-vă 50 de persoane în jurul unui televizor mic țipând și bucurându-se.

E amuzant că în Brazilia mereu auzi despre copii care vopseau cu galben și verde pe străzi. Ei bine, noi eram de la țară, în mijlocul pustietății. Deci nu aveam ce străzi să vopsim! Ar fi trebuit să vopsim o parte dintr-o vacă sau ceva așa. În loc să facem asta, am adus petrecerea la casa noastră. Aveam steaguri mici de plastic. Asta era o scenă din casa noastră în 1994. E timpul să petrecem, frate.

Când au început meciurile, parcă intram pe teren. În Anglia, Franța sau Germania, iubesc fotbal. Dar sunt doar fani. Sunt pasionali, dar ei doar se uită. În Brazilia, nu doar ne uităm. Noi jucăm! Mă înțelegi? Am realizat diferența când aveam 10 ani și mă uitam la Cafu și Romario pe acel micuț TV. Când ei atacau, atacam și noi. Când ei se apărau, ne apăram și noi. Țineam degetele încrucișate, eram tensionați, transpiram ca și cum am fi jucat. Lumea zice că în Brazilia fotbalul este ca religia. Dar este mai mult o experiență fizică. Eram așa tensionat încât nu puteam sta locului, așa că mă duceam să aduc găleți goale din magazie. Mă așezam pe unul și în celălalt bateam cu mâna. Toată lumea începea să cânte.

Prima dată am trăit asta când aveam 18 ani. Am purtat acel tricou galben. Am sângerat pentru echipa națională. Acum, pentru această Cupă Mondială, va trebui să atac cu restul națiunii.

Cred că această echipă poate câștiga trofeul. Avem talent și vedete, dar și mai important, avem un maestru. Tite a fost capabil să creeze o atmosferă incredibilă de când a preluat echipa. Arată jucătorilor că nu pot evolua singuri, că trebuie să fie o armonie perfectă pentru a ne atinge visurile. Am fost cu naționala mare timp de 12 ani și aceasta este cea mai puternică legătură pe care am văzut-o. Avem un amestec perfect de tineri, ca Gabriel Jesus și Coutinho, și jucători mai în vârstă, care-și aduc aminte de ediția precedentă și care vor să repare tot.

Nu mă consider un veteran. Așa cum puteți vedea, spiritul meu are 13 ani. Poate voi fi prin preajmă și la Campionatul Mondial din 2022 și voi concura pentru un loc în echipă. Corpul meu va avea 39 de ani, dar spiritul abia va fi împlinit 17.

Știi, uneori le spun colegilor această poveste, iar cu asta te voi lasa...

Când am câștigat Champions League cu Barcelona în 2015, lumea s-a îndoit că putem reuși tripla din nou. Dar noi, jucătorii, mereu am crezut unul în celălalt. Când am bătut-o pe Juventus în finală, am fugit direct la Adriano și am început să țipăm. Și am țipat pe bune. Nu știam ce să facem. «Ahhhhhhhhhh!»

După aceea, când am văzut reluare la TV, mi-am spus «Ce naiba făceai, frate?». Arătam ridicol. Dar nu puteam face nimic altceva. Eram copleșiți de emoție. Țipam «Ahhhhhhhhhh, la naiba! La naibaaaaa! Am făcut-o din nou! La naaaibaaa»

Ce este acest sentiment? Este sentimentul de a fi copil. Nu poate fi descris în cuvinte. Poți doar să țipi.

Dacă vom câștiga Campionatul Mondial, nu voi țipa. Pentru prima dată, vă promit, îmi voi închide gura. Nu va fi niciun cuvânt din partea lui Dani Alves. Nu voi zice nimic. Doar voi plânge", a scris Dani Alves, pe The Players' Tribune.

107 meciuri a jucat Dani Alves în naționala mare a Braziliei

4 trofee are Dani Alves cu Brazilia: 2 Cupe ale Confederațiilor, un Campionat Mondial sub 20 de ani și o Copa America

CITEȘTE ȘI: Omul trofeu! Alves este deţinătorul celor mai multe cupe din lume şi nu-l urmează nici Ronaldo, nici Messi

Etichete: fc barcelona , dani alves , campionatul mondial , cm 2018 , poveste , rusia 2018


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
gigi
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul

Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
SOLD-OUT! Meciul de SuperLigă din runda următoare care se va juca cu ”casa închisă”
Citește și
Joan Laporta a primit o ofertă de ”de nerefuzat” pentru următoarele 10 sezoane
profimedia-0769968904
Exclusiv Verdictul lui Ilie Dumitrescu după ce Istvan Kovacs a dat 3 cartonașe roșii și un penalty
colaj ilie dumitrescu istvan kovacs
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Video Istvan Kovacs l-a scos din sărite și pe Mbappe. Momentul în care starul lui PSG a rămas ”mut”
FOOTBALL : FC Barcelone vs Paris Saint Germain - Ligue des Champions - 16/04/2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool