Argentina v France - FIFA World Cup 2022 - Final
Argentina poate pierde titlul mondial câștigat în anul 2022! Anunțul francezilor face înconjurul lumii
Doha, Qatar. 18th Dec, 2022. The FIFA World Cup Trophy is displayed on the pitch at the Qatar 2022 World Cup Final between Argentina and France at Lusail Stadium in Lusail, north of Doha, on December 18, 2022. (Photo: William Volcov) Credit: Brazil Photo
Man. City și Barca au luat cei mai mulți bani de la FIFA pentru jucătorii prezenți la Cupa Mondială din Qatar
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Analiza adversarilor României în cursa către CM 2022. ”Tricolorii” au de ce să se teamă! Miza: primul Mondial după 24 de ani

articol scris de Francisc Oprea
07.12.2020, 23:49

România și-a aflat luni adversarele din cursă către Campionatul Mondial din 2022. Selecționata lui Mirel Rădoi va lupta cu Germania, Islanda, Armenia, Macedonia de Nord și Liechtenstein pentru un loc la primul Mondial după o absență de 24 de ani.

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României / Foto: Profimedia
Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Chiar dacă a fost în urna a doua valorică, România nu a beneficiat de o tragere la sorți favorabilă, pentru că există doi adversari în fața cărora nu se poate considera favorită: Germania, evident, și Islanda, formația care i-a învins pe ”tricolori”, 2-1, în semifinalele barajelor de calificare la Euro, meci pe care nordicii l-au controlat mai mult decât o arată scorul. Astfel, cel puțin la prima vedere, dar și în urma unei analize a echipelor din grupă, România pornește cu șansa a treia.

Analiza adversarilor României în cursă către Mondialul din 2022

Germania este favorită clară în grupa J din preliminarii. De patru ori campioană mondială, ultima dată în 2014, și de trei câștigătoare a titlului European, selecționata din Germania este o forță a fotbalului mondial.

La ultima acțiune, echipa lui Joachim Low a avut un lot cotat de Transfermarkt la peste 740.000.000 de euro. Printre vedetele echipei germane se numără Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Leroy Sane, Serge Gnabry sau Timo Werner.

În 2020, în Liga Națiunilor, Germania a înregistrat două victorii, trei remize și o înfrângere, istoricul 0-6 cu Spania, terminând pe locul doi al grupei 4 a Ligii A.

  • România și Germania s-au mai întâlnit de 11 ori în istorie: 2 victorii pentru ”tricolori”, 3 remize și opt succese pentru nemți

Mirel Rădoi a cerut revanșa cu Islanda și a obținut-o


Din urna a treia, în grupa României a venit Islanda, echipă care, din nou, a învins-o în semifinalele play-off-urilor pentru Euro.

Naționala nordică a ratat, însă, prezența la Euro, din cauza înfrângerii cu Ungaria, iar victoria cu România a rămas singura din 2020.

În Liga Națiunilor, drept, într-o grupă infernală a Ligii A, cu Belgia, Danemarca și Anglia, Islanda nu a obținut niciun punct, retrogradând astfel, rezultate ce au dus și la schimbarea selecționerului, Erik Hamren fiind demis. Până în acest moment, nordicii nu au confirmat antrenorul cu care va fi abordată campania din preliminariile pentru Mondial.

Din lotul Islandei, cotat la aproape 60.000.000 de euro, peste cel al României, se remarcă, așa cum s-a întâmplat și în meciul cu România din octombrie, Gilfy Sigurdsson, de departe cel mai periculos jucător al nordicilor, legitimat la Everton.

De asemenea, Nordicii mai au fotbaliști ofensivi care pot pune probleme defensivei tricolore, precum Alfred Finbogasson, de la Augsburg, sau Johann Gudmundsson, de la Burnley.

  • 3 confruntări directe au fost între România și Islanda: 2 victorii pentru ”tricolori” și meciul câștigat de nordici în această toamnă

Macedonia, formație calificată la Euro 2020

Macedonia de Nord, formație venită din urna a patra, nu spune multe la prima vedere, însă a arătat în această toamnă că poate pune probleme, dovadă calificarea la Euro de anul viitor, turneul final pe care România îl va privi la televizor.

Cu un lot cotat la 44.000.000 de euro, sub cel al României, Macedonia a învins Georgia și s-a calificat la Euro, unde va evolua la București în grupa C, din care mai fac parte Olanda, Austria și Ucraina.

Cei mai importanți fotbaliști din lotul Macedoniei sunt Eljif Elmas, mijlocașul lui Napoli, Ezgjan Alioski, de la Leeds, și veteranul Goran Pandev, legitimat la Genoa, care a și marcat golul calificării la Euro.

În campania din toamnă din Liga Națiunilor, Macedonia a încheiat pe locul doi în grupa 2, Liga C, din care au mai făcut parte Armenia, Georgia și Estonia.

  • România și Macedonia s-au întâlnit de cinci ori în istorie. ”Tricolorii” s-au impus de patru ori, dar au pierdut ultima confruntare directă, 0-1 într-un amical din 2010

Armenia și Liechtenstein, adversare abordabile

Din ultimele două urne au venit, cumva firesc, două adversare cu care, cel puțin în mod normal, România nu ar trebui să aibă probleme.

Armenia, din urna a cincea, a avut, totuși, o campanie reușită în această toamnă, câștigând grupa 2 din Liga c, cu Macedonia, Georgia și Estonia, promovând astfel în liga superioară.Chiar dacă nu are o istorie bogată, din punct de vedere al rezultatelor, în fotbal, Armenia are în acest moment o generație bună, de departe cel mai valoros jucător fiind Henrikh Mkhitaryan, de la Roma, fost la Dortmund, Manchester United și Arsenal.

  • România și Armenia s-au întâlnit de cinci ori în istorie. Au fost patru victorii ale noastre, ultimele două în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, și o remiză, în 2004.

Ultimul adversar în cursa către Mondial, Liechtenstein, are un lot modest, cotat la doar 1.000.000 de euro, format chiar și din jucător care nu sunt profesioniști. În campania din toamnă Liga Națiunilor, Liechtenstein a reușit o victorie, 2-0 cu San Marino, și două remize, 0-0 cu San Marino și 1-1 cu Gibraltar, formație care a câștigat grupa.

  • România conduce cu 4-0 la întâlnirile directe cu Liechtenstein

Programul preliminariilor

  • 24 - 31 martie 2021 – 3 partide

  • 1 - 8 septembrie 2021 – 3 partide

  • 8 - 12 octombrie 2021 – 2 partide

  • 11 - 16 noiembrie 2021 – 2 partide

  • 24 - 25 martie 2022 – baraje într-o singură manșă

  • 28 - 29 martie 2022 – baraje într-o singură manșă

La Campionatul Mondial se vor califica, din preliminariile europene, cele 10 câștigătoare de grupă. Ocupantele locurilor secunde vor juca baraj, similar celui pentru Euro, cu semifinale și finale, în urma cărora vor fi stabilite ultimele trei formații calificate.

Etichete: campionatul mondial din qatar , romania cm 2022 , preliminarii campionatul mondial din 2022 , adversare romania preliminarii campionatul mondial din 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Au apărut imaginile, după un an! Gestul dezgustător făcut de "Dibu" Martinez față de Kylian Mbappe
profimedia-0745394833
La un an distanță, britanicii au publicat informațiile: ce s-a întâmplat după Cupa Mondială 2022 din Qatar
Argentina v France: Final - FIFA World Cup Qatar 2022
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Cum l-a numit Emiliano Martinez pe Kylian Mbappe, la aproape un an după finala Cupei Mondiale din Qatar
Argentina v France - FIFA World Cup 2022 - Lusail Stadium

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”