manea_dragusin
Florin Manea a spus lucrurilor pe nume, după ce Edi Iordănescu l-a schimbat pe Radu Drăgușin la pauză
Ukraina - Islandia
La ce concluzie a ajuns presa din Ucraina înaintea meciului cu România de la EURO
sucu varga
Varga l-a vândut pe Krasniqi la Rapid cu 1.000.000€, deși avea ofertă de 5 ori mai mare! Acum, a tras concluziile
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

România - Germania 0-1 în preliminariile CM. Nemții, prea buni. Au avut o bară și 9 șuturi pe poarta lui Niță, care a fost erou

articol scris de Digi Sport
28.03.2021, 23:33

Germania a fost prea bună pentru România. Pe Arena Națională, nemții s-au impus cu 1-0 după un meci dominat în totalitate și dădeau impresia că pot înscrie când vor.

profimedia-0601881402
România - Germania / Foto: Profimedia
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Preliminarii CM 2022: România - Germania 0-1. Nemții au avut o bară și 9-2 la raportul șuturilor pe poartă

Trupa lui Loew a ratat prima mare ocazie în minutul 9, când Havertz, rămas singur cu Niță, nu l-a putut învinge pe portarul nostru. "Tricolorii" au avut prima șansă în minutul 12, când Mihăilă a tras peste poartă din poziție ideală, iar după două minute Chiricheș a tras în blocaj.

Germania a deschis scorul în minutul 16, prin Gnabry, iar peste 3 minute a nimerit bara, prin Kimmich. Primul șut pe poartă al tricolorilor i-a aparținut lui Răzvan Marin, dar a fost slab.

Nemții au continuat să "picteze" pe teren, dar călcâiele lui Goretzka și Sane nu au schimbat tabela, deși până la pauză au mai ratat 3 ocazii.

Preliminarii CM 2022: România - Germania 0-1. Portarul Florin Niță, omul meciului

După o posesie de 68 la sută în prima parte, cvadrupla campioană mondială a continuat să-și arate forța ofensivă și în partea secundă, când Niță a ieșit din nou la rampă și a avut parade incredibile în fața lui Goretzka, Gnabry și Gundogan.


Tricolorii au avut o tresărire ofensivă prin Tănase, dar pasa sa a fost imediat blocată. Sane a irosit apoi o șansă mare, însă la cealaltă poartă, omul cu 28 de trofee, Neuer, a ieșit din poartă și a pasat greșit cu pieptul, Pușcaș a interceptat, dar centrarea sa în careu a fost respinsă.

Până la final, Niță a mai avut o super paradă în fața lui Werner, iar apoi tricolorii au reușit să tragă al doilea șut pe poartă, prin Pușcaș. În comparație, nemții au avut nouă. Stanciu a ratat ultima ocazie a meciului, după ce a șutat în plasa laterală, iar România - Germania s-a terminat 0-1.

LIVE TEXT România - Germania 0-1, în preliminariile CM 2022:

Min. 90+4: Schimbare Germania. Amin Younes intră în locul lui Sane.

Min. 90+2: Schimbare Germania. Neuhaus intră în locul lui Gnabry.

Min. 90: Ocazie mare România. Stanciu primește o pasă de la adversar, îi ia fața lui Ginter, dar trage în plasa laterală în loc să paseze.

Min. 87: Ocazie România. Cicâldău câștigă un duel cu Ginter, îi pasează lui Pușcaș, care îl păcălește pe Rudiger, dar șutează exact pe direcția lui Neuer.

Min. 83: Schimbări România. Cicâldău intră în locul lui Tănase și Maxim intră în locul lui Hagi.

Min. 80: Ocazie Germania. Niță are o altă super intervenție în fața lui Werner.

Min. 76: Schimbare Germania. Werner intră în locul lui Havertz.

Min. 72: Ocazie Germania. Neuer iese din poartă și încearcă o pasă cu pieptul, dar Pușcaș interceptează, însă se mișcă lent și centrarea sa e blocată.

Galerie Foto

Min. 66: Schimbări România. Dennis Man intră în locul lui Mihăilă și Pușcaș, în locul lui Keșeru.

Min. 63: Ocazie mare Germania. Gnabry pasează în fața porții, iar Sane deviază la o palmă de bară.

Min. 60: Ocazie Germania. Șutul lui Gundogan e respins de Niță, până la Goretzka, dar execuția acestuia trece peste.

Min. 58: Ocazie Germania. Gnabry ia o acțiune pe cont propriu, trece de tot ce întâlnește în cale și șutează, dar Niță parează spectaculos de la rădăcina barei.

Min. 55: Ocazie România. Toșca centrează pentru Tănase, care încearcă să întoarcă în careu, dar Gundogan interceptează.

Min. 53: Ocazie Germania. Sane trece de Niță, care ratează intercepția, mijlocașul german întoarce, dar Hagi interceptează și mingea e degajată de Niță.

Min. 50: Ocazie Germania. Emre Can îi pasează lui Goretzka, dar șutul acestuia e parat spectaculos de Niță.

Min. 46: Începe repriza a doua. Burcă intră în locul lui Camora.

Min. 45+1: La pauză, România - Germania 0-1.

Galerie Foto

Min. 45+1: Ocazie Germania. Emre Can prinde un șut de la 20 de metri, dar Niță prinde.

Min. 45: Ocazie România. După o pasă dată cam slab înapoi de Goretzka, Neuer iese din careu și respinge din fața lui Keșeru.

Min. 32: Ocazie Germania. După o centrare de pe dreapta, Gnabry șutează defectuos, iar Niță reține.

Min. 28: Ocazie Germania. Gundogan centrează în careu, Goretzka trimite cu călcâiul la Sane, care prelungește și el tot cu călcâiul până la Kimmich, iar acesta șutează în blocajul lui Stanciu.

Min. 27: Ocazie România. Răzvan Marin șutează din afara careului, pe jos, dar Neuer reține.

Min. 19: Bară Germania. Popescu respinge până la Kimmich, care nimerește transversala din afara careului. Faza continuă, iar Marin trimite greșit cu capul înapoi, spre portar, dar Gnabry e blocat perfect de Niță.

Min. 16: GOL Germania! (0-1) Rudiger îi pasează lui Havertz, care trimite la Gnabry, iar acesta deschide scorul.

Galerie Foto

Min. 14: Ocazie România. O centrare pe jos, în careu, e reluată de Chiricheș în blocajul fundașilor nemți.

Min. 12: Ocazie România. Chiricheș îi pasează lui Mihăilă, care intră în careu și trage peste poartă.

Min. 9: Ocazie mare Germania. Gnabry îi pasezsă lui Kai Havertz, care rămâne singur cu Niță, dar șutul germanului e parat spectaculos de portarul nostru.

Min. 8: Ocazie România. Mihăilă face o cursă pe stânga și îi pasează lui Keșeru în centru, dar atacantul tricolorilor trage peste poartă.

Min. 5: Ocazie Germania. Emre Can trimite primul șut spre poarta noastră, din marginea careului, cu efect, dar mingea ocolește vinclul.

Min. 1: Începe meciul. Nemții au lovitura de start.

România – Germania, LIVE TEXT, în preliminariile CM 2022, de la 21:45. Echipele de start

UPDATE 20:20: Mirel Rădoi a schimbat față de primul meci, cel cu Macedonia de Nord. Astfel, într-un sistem 4-2-3-1, apare Camora în locul lui Bancu, pe stânga, iar Toșca joacă în locul lui Burcă în centrul defensivei. În plus, Mihăilă, care a fost rezervă în meciul anterior, este acum titular.

România: Niță - Popescu, Chiricheș, Toșca, Camora - Marin, Stanciu - Hagi, Tănase, Mihăilă - Keșeru
Rezerve: Lazar, Radu, Mogoș, Nedelcearu, Cicâldău, Pușcaș, Maxim, Bancu, Burcă, Bicfalvi, Man, Crețu.

Germania: Neuer - Klosterman, Rudiger, Can, Ginter - Gundogan, Kimmich, Goretzka - Sane, Gnabry, Havertz
Rezerve: Leno, ter Stegen, Max, Tah, Musiala, Werner, Younes, Neuhaus, Wirtz

România s-a impus cu emoții contra Macedoniei de Nord în prima rundă, scor 3-2, în timp ce nemții au dat de pământ cu Islanda, scor 3-0. Disputa din această seară se va disputa pe Arena Națională.

UPDATE 20:00. Vestiarul ”tricolorilor” este pregătit pentru marele meci cu Germania.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE 13:15: Pont prețios pentru Mirel Rădoi. Care este veriga slabă a Germaniei: "Acolo ar fi o pâine de mâncat"

UPDATE 11:40: VIDEO Moment haios oferit de Mirel Rădoi când a fost întrebat de Joaquim Low.

Mirel Rădoi crede că ştie care sunt problemele Germaniei înaintea meciului cu România

Rădoi a părut încrezător la conferința de presă: "Germania îşi impune semifinale sau finale de Cupe Mondiale sau Campionate Europene. Pentru ei aceste meciuri par amicale înainte de un turneu final... Dar noi sperăm ca mâine (n.r. duminică) să avem curaj să creăm probleme Germaniei.

Pentru că şi Germania are probleme în organizarea defensivă, lasă spaţii. Important e ca noi să speculăm acele spaţii. Cu siguranţă România va fi mai mult decât un sparring-partner", a declarat Rădoi.

Lotul României pentru meciurile cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia:

  • PORTARI: Florin Niță, Florin Iacob, Ionuţ Radu, David Lazar;
  • FUNDAȘI: Vasile Mogoș, Ionuț Nedelcearu, Alin Toșca, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Mario Camora, Ovidiu Popescu, Nicușor Bancu;
  • MIJLOCAȘI: Răzvan Marin, Alexandru Crețu, Nicolae Stanciu, Ianis Hagi, Alexandru Maxim, Erik Bicfalvi, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Florin Tănase, Florinel Coman, Alexandru Cicâldău;
  • ATACANȚI: Claudiu Keșeru, George Pușcaș.

Alți 5 fotbaliști se află pe lista de rezervă: Valentin Cojocaru, Cristian Manea, Adrian Păun, Alexandru Mateiu, Andrei Ivan.

Lotul convocat de Low pentru meciurile Germaniei

  • Portari:Bernd Leno (Arsenal, 8 selecţii - 0 goluri marcate), Manuel Neuer (Bayern Munchen, 96-0), Marc-Andre ter Stegen (FC Barcelona, 24-0), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt, 5-0)
  • Fundaşi: Emre Can (Borussia Dortmund, 30-1), Matthias Ginter (Borussia Moenchengladbach, 35-2), Robin Gosens (Atalanta Bergamo, 4-0), Marcel Halstenberg (RB Leipzig, 8-1), Lukas Klostermann (RB Leipzig, 10-0), Philipp Max (PSV Eindhoven, 3-0), Antonio Ruediger (Chelsea, 37-1), Niklas Suele (Bayern Munchen, 29-1), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen, 13-0);
  • Mijlocaşi şi atacanţi: Serge Gnabry (Bayern Munchen, 17-14), Leon Goretzka (Bayern Munchen, 29-12), Ilkay Gundogan (Manchester City, 42-8), Kai Havertz (Chelsea, 10-2), Jonas Hofmann (Borussia Moenchengladbach, 2-0), Joshua Kimmich (Bayern Munchen, 50-3), Toni Kroos (Real Madrid, 101-17), Jamal Musiala (Bayern Munchen, debutant), Florian Neuhaus (Borussia Moenchengladbach, 3-1), Leroy Sane (Bayern Munchen, 25-6), Timo Werner (Chelsea, 35-15), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen, debutant), Amin Younes (Eintracht Frankfurt, 5-2).

România – Germania, LIVE TEXT, în preliminariile CM 2022, de la 21:45. Clasamentul Grupei J după prima etapă

Programul României în Grupa J din preliminariile CM 2022 din Qatar

25 martie 2021

  • ROMÂNIA – Macedonia de Nord, 3-2 (Tănase 28, Mihăilă 50, I. Hagi 86 / Ademi 82, Trajkovski 83)
  • Germania – Islanda 3-0 (Goretzka 2, Havertz 7, Gundogan 56)
  • Liechtenstein – Armenia 0-1 (Frommelt 83-aut.)

28 martie 2021

  • Armenia – Islanda, de la ora 19:00
  • ROMÂNIA – Germania, de la ora 21:45
  • Macedonia de Nord – Liechtenstein, de la ora 21:45

31 martie 2021

  • Armenia – ROMÂNIA, de la ora 19:00
  • Germania – Macedonia de Nord, de la ora 21:45
  • Liechtenstein – Islanda, de la ora 21:45

2 septembrie 2021

  • Islanda – ROMÂNIA, de la ora 21:45
  • Liechtenstein – Germania, de la ora 21:45
  • Macedonia de Nord – Armenia, de la ora 21:45

5 septembrie 2021

  • Islanda – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
  • ROMÂNIA – Liechtenstein, de la ora 21:45
  • Germania – Armenia, de la ora 21:45

8 septembrie 2021

  • Armenia – Liechtenstein, de la ora 19:00
  • Macedonia de Nord – ROMÂNIA, de la ora 21:45
  • Islanda – Germania, de la ora 21:45

8 octombrie 2021

  • Germania – ROMÂNIA, de la ora 21:45
  • Islanda – Armenia, de la ora 21:45
  • Liechtenstein – Macedonia de Nord, de la ora 21:45

11 octombrie 2021

  • ROMÂNIA – Armenia, de la ora 21:45
  • Islanda – Liechtenstein, de la ora 21:45
  • Macedonia de Nord – Germania, de la ora 21:45

11 noiembrie 2021

  • Armenia – Macedonia de Nord, de la ora 19:00
  • ROMÂNIA – Islanda, de la ora 21:45
  • Germania – Liechtenstein, de la ora 21:45

14 noiembrie 2021

  • Liechtenstein – ROMÂNIA, de la ora 19:00
  • Armenia – Germania, de la ora 19:00
  • Macedonia de Nord – Islanda, de la ora 19:00

Câte echipe din Europa se califică la CM 2022 din Qatar

Campionatul Mondial din 2022 va fi găzduit de Qatar, în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie. La acest turneu final vor participa 32 de echipe naționale, dintre care 13 vor fi din Europa.

Primele 10 naționale europene calificate la CM 2022 vor fi câștigătoarele grupelor din preliminarii, acestea se califică direct. Celelalte 3 locuri vor fi ocupate în urma unui baraj la care vor participa 12 naționale.

În baraj se califică echipele naționale clasate pe locul 2 în grupele preliminare și cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/2021 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum funcționeză barajul pentru CM 2022

Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși șase capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

Vor fi astfel 6 capi de serie, care se vor duela cu alte 4 echipe care au terminat pe locul 2 în grupele preliminare CM 2022, plus 2 formații provenite din Liga Națiunilor.

Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase. Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.

Etichete: romania , germania , romania - germania , mirel radoi , romania preliminarii cm 2022 , adversari romania preliminarii cm 2022 , preliminarii campionatul mondial 2022


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un primar din Mehedinți, dintr-o comună fără asfalt, a pus palmieri pe marginea drumului pentru că așa a văzut în vacanțe și i-a plăcut
Un primar din Mehedinți, dintr-o comună fără asfalt, a pus palmieri pe marginea drumului pentru că așa a văzut în vacanțe și i-a plăcut

Nu au asfalt pe toate străzile, dar primarul le-a plantat palmieri pe marginea drumului. Acesta...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
sucu varga
Varga l-a vândut pe Krasniqi la Rapid cu 1.000.000€, deși avea ofertă de 5 ori mai mare! Acum, a tras concluziile

Exclusiv ”E de vină conducerea lui Dinamo?” Fostul mare fotbalist al ”Câinilor” a spus adevărul după decizia fără precedent
dinamo-uta1
Foto A cumpărat bolidul făcut praf de un fotbalist și nu s-a lăsat până nu l-a făcut ca nou
12
Foto După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Citește și
Andrei Borza a venit cu replica, după ce a fost ”pus la zid” de Edi Iordănescu
Captură de ecran 2024-03-28 141131
Gică Hagi a spus de ce fotbaliști are nevoie România la EURO 2024
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Meszar, prima reacție după suspendarea primită de UTA. Dă vina pe fanii Stelei și le declară război ultrașilor arădeni
Meszar, prima reacție după suspendarea primită de UTA. Dă vina pe fanii Stelei și le declară război ultrașilor arădeni
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Oficial A ratat calificarea la EURO și a fost demis! Fostul adversar al României, OUT
Cei doi antrenori Edward Iordanescu si Alon Hazan se saluta inaintea meciului de fotbal dintre Romania si Israel, din ca

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit
Transformarea uluitoare a unui câine după ce a fost spălat și tuns. Salvatorii au crezut că-i lipsește un ochi când l-au găsit