FOOTBALL - UEFA CHAMPIONS LEAGUE - PARIS SG v BORUSSIA DORTMUND, , Paris, France - 19 Sep 2023
Oficial Deasupra tuturor! A fost anunțat cel mai bun jucător din turul sferturilor Champions League
Balonul de Aur
Jucătorul care are cele mai mari șanse să câștige ”Balonul de Aur”. Se prefigurează o surpriză
News Alert Daniel Niculae, urmărit penal în ”Dosarul Pyro”. Ce acuzații i se aduc președintelului de la Rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Cristiano Ronaldo a câștigat "Balonul de Aur 2013"

12.01.2014, 23:55

UPDATE 21:02 CRISTIANO RONALDO a cucerit Balonul de Aur la Zurich, după ce i-a depășit, așa cum era de așteptat, pe Franck Ribery și Lionel Messi.

Ronaldo Balon de Aur
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

"Mulțumesc colegilor de la Real, fără ei acest trofeu nu era posibil. E foarte greu să câștigi un asemenea trofeu, îl dedic și lui Eusebio. Le mulțumesc tuturor care au fost alături de mine și în momentele mai puțin bune ale carierei", a spus Ronaldo, care a plâns după ce a primit Balonul de Aur.

Cristiano Ronaldo este primul jucător al lui Real care câștigă Balonul de Aur după ce a jucat doar pentru madrileni într-un an, de la trofeul cucerit de Di Stefano, în anul 1959.

În același timp, Real Madrid a dat iar câștigătorul Balonului de Aur, după 12 ani. În anul 2002, trofeul era obținut de brazilianul Ronaldo.

Ronaldo, în vârstă de 28 de ani, a mai câştigat Balonul de Aur în 2008. El a marcat în 2013 67 de goluri în 56 de meciuri disputate. De asemenea, el a înscris toate cele patru goluri ale Portugaliei în dubla manşă cu Suedia, din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială.


Finalist de şase ori în ultimii şapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 şi 2012.

De asemenea, Cristiano Ronaldo este primul portughez care a câştigat de două ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio şi Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.


UPDATE 20:57 Portărița germană Nadine Angerer, în vârstă de 35 de ani, cea mai bună jucătoare a anului. Ea este legitimată în Australia, la Brisbane Roar

UPDATE 20:45 Brazilianul Pele a câștigat trofeul "Balonul de Aur de Onoare", acordat în premieră în acest an.

"Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu că am jucat atâția ani. Nu trebuie să-i uităm pe cei care au fost în umbră, împart cu ei acest trofeu. Am avut o carieră lungă, dar eram invidios pe băieții aceștia care câștigau Balonul de Aur. Acum, îmi completez și eu vitrina cu trofee", a spus Pele.


UPDATE 20:40 Zlatan Ibrahimovic câștigă trofeul Ferenc Pușkaș, oferit jucătorului care a izbutit cel mai frumos gol al anului (VIDEO AICI). Suedezul a avut o reușită superbă însă în anul 2012, într-o partidă cu Anglia, încheiată cu scorul de 4-2. Ibrahimovic i-a depășit în top pe Matic și Neymar

UPDATE 20:34 Federația de Fotbal din Afganistan primește trofeul fair-play

UPDATE 20:11 Cel mai bun tehnician al anului este Jupp Heynckes, fostul antrenor al lui Bayern, echipă cu care a câștigat Bundesliga, Cupa Germaniei și UEFA Champions League, în sezonul 2012-2013

UPDATE 20:10 Cel mai bun antrenor de fotbal feminin: Silvia Neid, tehnicianul Germaniei

UPDATE 19:50 Trofeul Prezidențial acordat de FIFA este primit de Jacques Rogge, fostul președinte al Comitetului Internațional Olimpic 


UPDATE 19:45 Echipa ideală a fost anunțată oficial: Neuer (Bayern) - Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Ramos (Real), Lahm (Bayern) - Ribery (Bayern), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona) - Messi (Barcelona), Ibrahimovic (PSG), Ronaldo (Real) 


UPDATE: FIFA a anunţat, luni, că deşi perioada de votare pentru Balonul de Aur, care trebuia să se încheie la 15 noiembrie, a fost prelungită până la 29 noiembrie, în intervalul respectiv clasamentul finaliştilor a fost constant, informează AFP.

Perioada a fost prelungită din cauza slabei participări la vot. Până la 15 noiembrie, votaseră doar 50 la sută din reprezentanţii presei şi din cei 209 de selecţioneri şi 209 căpitani. La 29 noiembrie, cifra crescuse la 88 la sută.

"Însă clasamentul este acelaşi", a declarat directorul de comunicare al FIFA, Walter de Gregorio.

El a precizat că întregul proces a fost supervizat de societatea PricewaterhouseCoopers.

Decizia FIFA de a prelungi perioada de votare, anunţată după ce Portugalia a câştigat barajul pentru Cupa Mondială cu Suedia, în care Cristiano Ronaldo a înscris patru goluri, a atras numeroase speculaţii.

Unii susţinători ai francezului Franck Ribery au afirmat că FIFA i-ar oferi lui Ronaldo un fel de "compensaţie", după ce portughezul a fost ironizat de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, la Oxford.


UPDATE: Ladislau Boloni speră ca fostul său elev de la Sporting Lisabona, Cristiano Ronaldo, să cucerească Balonul de Aur.

"Nu pot să fiu 100% obiectiv, pentru că eu sunt legat de Ronaldo. Ribery e departe de acești doi jucători, Messi și Ronaldo, pentru că nu are influența atât de mare asupra jocului, dar și eficacitatea. Trebuie să te uiți la cifrele lui, la jocul lui sau la ceea ce a făcut pentru echipa națională", a spus Boloni, ÎN DIRECT la Fotbal Club, pe Digi Sport 1.


UPDATE: La Zurich s-a făcut o probă în privința echipei ideale a anului trecut, dezvăluindu-se astfel componența acesteia. Din aceasta nu aveau cum să lipsească cei trei finaliști ai Balonului de Aur: Ribery, Ronaldo și Messi. 

Proba pentru echipa ideală: Neuer (Bayern) - Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Ramos (Real), Lahm (Bayern) - Ribery (Bayern), Xavi (Barcelona), Iniesta (Barcelona) - Messi (Barcelona), Ibrahimovic (PSG), Ronaldo (Real)


UPDATE: Lionel Messi l-a lăudat pe rivalul său, Cristiano Ronaldo, într-o conferință de presă care a avut loc la Zurich.

"Mereu am subliniat ce jucător mare este Ronaldo, dincolo de rivalitatea dintre Madrid și Barca. Eu cred că această concurență este bună, iar să fiu aici este o bucurie pentru mine".

"Dacă voi câștiga Balonul de Aur, ar fi perfect pentru mine, iar dacă nu se va întâmpla asta, viața merge mai departe. Fiecare sezon este o nouă provocare pentru mine", a spus Ronaldo.

"Sunt foarte fericit să fiu aici, alături de Messi și Cristiano. E normal să vrei să câștigi, dar prezența noastră la Zurich este deja un premiu. A fost un an fantastic pentru mine și Bayern", a subliniat și Franck Ribery.


UPDATE: Rio Ferdinand îl susține pe fostul său coleg de la Manchester United, Cristiano Ronaldo, iar fundașul englez a ținut să facă o declarație inedită, înaintea galei de la Zurich.

"Dacă nu câștigă Cristiano Balonul de Aur, atunci alerg dezbrăcat pe stradă!", a scris Ferdinand pe Twitter. 


UPDATE: Nemții de la Bild anunță, deja, că portughezul Cristiano Ronaldo este câștigătorul "Balonului de Aur", din acest an.

Conform celor de la Bild, Ribery va termina pe locul al doilea, iar Messi pe poziția a treia. 


Trofeul "Balonul de Aur", la care finalişti sunt portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Franck Ribery (Bayern Munchen), va fi decernat luni, în jurul orei 19:30, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Zurich.

www.digisport.ro vă va ține la curent cu desfășurarea galei.

Cristiano Ronaldo, finalist pentru a şasea oară în ultimii şapte ani, consideră că merită să câştige trofeul: "Dacă merit să câştig? Poate că da, la fel ca anul trecut sau în urmă cu doi ani. Cred că merit Balonul de Aur în fiecare an". Ronaldo a încheiat anul 2013 în mare stil, reușind să califice Portugalia de unul singur la CM 2014, după barajul cu Suedia, în care a marcat toate golurile lusitanilor - 4.


69 de goluri a marcat Ronaldo în întreg anul 2013, inclusiv pentru echipa națională


Pentru Lionel Messi, un eventual succes luni ar reprezenta al cincilea său trofeu Balonul de Aur consecutiv. "Este o plăcere să mă număr printre finalişti şi sunt foarte mândru. În opinia mea trofeele de echipă sunt cele care contează cel mai mult, dar este plăcut să fii apreciat. Şi dacă nu voi câştiga Balonul de Aur nu va fi o mare tragedie", a afirmat Messi, conform fifa.com. Deși a câștigat titlul în Spania, el a absentat pe final de an, din cauza unei accidentări.


45 de goluri a marcat Messi în întreg anul 2013, inclusiv pentru echipa națională


Franck Ribery, finalist pentru prima dată, a spus că indiferent dacă va obţine sau nu trofeul el este fericit că se află printre nominalizaţi. "Sunt bucuros că sunt printre finalişti, alături de Cristiano Ronaldo şi Messi". Ribery a făcut parte din echipa stelară a lui Bayern care a cucerit, în vara lui 2013, toate trofeele pentru care a luptat: campionat, Cupă, Champions League și Supercupa Europei.


23 de goluri a marcat Ribery în întreg anul 2013, inclusiv pentru echipa națională

Sondaj inchis

Și fetele vor fi premiate!

FIFA va decerna luni şi trofeul pentru jucătoarea anului, antrenorul anului - la fotbal masculin şi fotbal feminin, premiul preşedintelui FIFA, premiul pentru fair play şi premiul Puskas. De asemenea, va fi anunţată World XI 2013, echipa ideală a anului. Pentru jucătoarea anului, finalistele sunt Nadine Angerer (Germania), Marta (Brazilia) şi Abby Wambach (SUA).

Alex Ferguson, Jupp Heynckes și Jurgen Klopp se bat pentru titlul de "antrenorul anului"

Finaliştii pentru antrenorul anului sunt: Alex Ferguson (Manchester United, retras la finalul sezonului trecut), Jupp Heynckes (Bayern Munchen, retras la finalul sezonului trecut) şi Jurgen Klopp (Borussia Dortmund). În ceea ce priveşte antrenorul anului pentru o echipă feminină, cei trei nominalizați sunt: Ralf Kellerman (Germania/ VfL Wolfsburg), Silvia Neid (Germania) şi Pia Sundhage (Suedia).

Cel mai frumos gol al anului, cel al lui Ibrahimovic?

Pentru Premiul Puskas, care se acordă celui mai frumos gol al anului, finaliştii sunt suedezul Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), sârbul Nemanja Matic (Benfica Lisabona) şi brazilianul Neymar (FC Barcelona). Zlatan Ibrahimovic a fost nominalizat pentru un gol marcat la 13 noiembrie 2012, la un meci amical Suedia - Anglia.

Matic se află pe listă pentru o reuşită din 13 ianuarie 2013, de la partida Benfica Lisabona - FC Porto, din campionatul Portugaliei, iar Neymar a ajuns finalist datorită unui gol înscris pentru Brazilia, în data de 15 iunie 2013, la un meci cu Japonia, din Cupa Confederaţiilor.

La evenimentul de luni vor fi prezente numeroase personalităţi, între care şi legende ale fotbalului brazilian, care au obţinut cele cinci titluri mondiale ale Braziliei: Pele (1958, 1962, 1970), Amarildo (1962), Carlos Alberto (1970), Bebeto (1994), Cafu (1994, 2002), Ronaldo (1994, 2002). Ceremonia va fi prezentată de modelul brazilian Fernanda Lima şi de fostul internaţional olandez Ruud Gullit.

Etichete: messi , ronaldo , balonul de aur , ribery , messi balon de aur , vot , balonul de aur 2013


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
News Alert Daniel Niculae, urmărit penal în ”Dosarul Pyro”. Ce acuzații i se aduc președintelului de la Rapid

Dani Coman este așteptat să semneze: ”Va veni la noi!”
dani coman
Erik Ten Hag s-a săturat și a trecut la Planul B! Cu ce club vrea să semneze
FC Copenhagen v Manchester United, UEFA Champions League, Group A, Football, Parken Stadium, Copenhagen, Denmark - 08 Nov 2023
”Va juca titular!”. Gigi Becali, anunț despre fotbalistul care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
FOTBAL:PREZENTARE SERGIU BUS LA FCSB (14.07.2020)
Citește și
Galerie Foto Messi a făcut show! Balonul de Aur a dus-o pe Inter Miami pe primul loc
profimedia-0866605985
Surpriză! Cine este al doilea favorit la câștigarea Balonului de Aur + Topul complet
Zurich, Switzerland. 11th Jan, 2016. Lionel MESSI, ARG NEYMAR, BRA Christiano RONALDO, POR Trophaee TrophyPressconference Nominees World Player of the Year FIFA-WeltfussballerFootballer of the Year 2015, FIFA Ballon dOr in the Kongresshaus Zuerich, Swi
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Dezvăluirile făcute în L'Equipe despre Neymar, la 8 luni de la plecare: ”Messi măcar te saluta!”
profimedia-0756083264

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”