MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Florinel Coman a caracterizat în două cuvinte accidentarea gravă a lui Moruțan, care îl face să rateze EURO
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video A apărut trailer-ul filmului ”Povestea Generației de Aur”. Hagi: ”Am fost mai bun decât Maradona”

14.12.2023, 15:30

Sâmbătă, 18 mai 2024, de la ora 20:30, pe Arena Națională, va avea loc un eveniment cu totul și cu totul special.

cm 1994
Generația de Aur a României a ajuns până în sferturi la CM 1994 / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Va fi meciul de retragere al "Generației de Aur", iar naționala lui Gică Hagi&co va întâlni adversari de top din fotbalul mondial.

”Hai, România! – Povestea Generației de Aur”, primul film documentar despre fotbalul românesc din anii de glorie, se va difuza în cinematografele din toată țara începând cu data de 01 martie 2024.

VIDEO cu traillerul filmului-documentar ”Hai, România! – Povestea Generației de Aur”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


”Hai, România! - Povestea Generației de Aur”, a fost regizat de Claudiu Mitcu, după un scenariu semnat de scriitorul Andrei Crăciun și produs de Headline Management Agency. Filmul va fi urmat și de un serial cu imagini, subiecte și interviuri extinse, în completare, destinat unei platforme de streaming.

Producția cinematografică îi va aduce în prim-plan, atât prin imagini de arhivă, cât și prin interviuri realizate special pentru acest documentar, pe jucătorii acelei perioade (1980 - 2000).

Este vorba de Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu, Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihali, Dorinel Munteanu, Tibor Selymes, Florin Răducioiu, Ionuț Lupescu, Basarab Panduru, Ion Vlădoiu, Adrian Mutu, Marius Lăcătuș, Gavril Balint, Adrian Ilie, Gheorghe Craioveanu, Ioan Ovidiu Sabău, Constantin Gâlcă, alături de portarii echipei naționale, Florin Prunea și Bogdan Stelea.

Au fost înregistrate peste 200 de ore de interviuri și ilustrații

Pentru realizarea filmului și a serialului au fost înregistrate peste 200 de ore de interviuri și ilustrații, atât în diferite locuri din România, cât și în străinătate, mai precis în Italia, Franța, Coreea de Sud și Spania unde echipa de producție a stat de vorbă cu Cristian Chivu, Ladislau Boloni, Dan Petrescu și Gheorghe Popescu.

Ei vor vorbi despre raportarea la victorii și durerea eșecului, dar și ce a însemnat pentru toți profesionalismul și dedicarea. Despre cum au trăit primele ieșiri din țară, șocul întâlnirii cu Occidentul în țări diferite, banii câștigați, relația lor cu faima și unde se aflau în momentul Revoluției.

Nu vor lipsi din povestea Generației de Aur nici antrenorii Anghel Iordănescu, care a fost alături de sportivi la Cupele Mondiale din 1994 (SUA) și 1998 (Franța), precum și la Campionatul European din 1996 (Anglia), Dumitru Dumitriu, antrenor secund la Campionatul Mondial din America din 1994, Emeric Ienei care a lucrat la Echipa Națională la Campionatul Mondial din Italia 1990, la Campionatul European din Belgia și Olanda 2000 și a câștigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986.

Un interviu în premieră va oferi și medicul lotului la Cupa Mondială din 1994, la Cupa Mondială din 1998 (în Franța) și la campionatele Europene din 1996 (în Anglia) și din 2000 (în Belgia și Olanda), Pompiliu Popescu.

Alături de ei vor fi, de asemenea, prezenți în interviuri exclusive fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, impresarul Ioan Becali și ziariștii Ionel Stoica, Ovidiu Ioanițoaia, Mircea M. Ionescu și scriitorul Radu Paraschivescu”, se arată într-un comunicat remis mass-media.

Hagi: ”Am fost mai bun decât Maradona”

Pregătirile, documentarea, filmările și montajul materialelor pentru filmul „Hai, România! – Povestea Generației de Aur”, s-au desfășurat pe perioada unui întreg an (2023), iar munca de producție a inclusiv și vizionarea a peste 150 de ore de imagini din toate arhivele FIFA, UEFA și TVR cu meciuri, reportaje, emisiuni și știri din perioada respectivă. La acestea s-a adăugat și o primă selecție de 2.000 de poze și câteva sute de articole de referință de la acea vreme.

”Lumea spunea despre mine că sunt Maradona din Carpați. Dar eu cred că am fost mai bun ca el. Am jucat mai bine și am ieșit cu capul sus”, este doar o parte din mărturisirea lui Hagi din documentarul care se anunță un succes de box-office.

Lotul României pentru meciul de retragere

Portari: Florin Prunea, Bogdan Stelea

Fundași: Gheorghe Popescu, Iulian Filipescu, Miodrag Belodedici, Dan Petrescu, Tibor Selymeș, Gheorghe Mihali, Răzvan Prodan (fiul lui Didi Prodan)

Mijlocași: Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu, Constantin Gâlcă, Basarab Panduru, Ioan Ovidiu Sabău, Ovidiu Stângă, Ionuț Lupescu

Atacanți: Ilie Dumitrescu, Florin Răducioiu, Marius Lăcătuș, Ion Vlădoiu, Viorel Moldovan, Adrian Ilie

Antrenori: Anghel Iordănescu, Gabi Balint

Meciul de retragere pentru Generația de Aur, programat în mai 2024

Pe 18 mai 2024, pe Arena Națională, de la ora 20:30, Generația de Aur va da ultimul recital. Foștii jucători ai României vor înfrunta adversari de calibru, astfel că nume precum Jose Mourinho, Hristo Stoichkov, Rivaldo sau Luis Figo vor di prezenți pe cel mai mare stadion al țării.

Gică Popescu: "Mereu am spus că noi, cei care am fost la națională din 1994 până în 2000, merităm un meci de retragere. Din păcate, nu putem face meciuri individuale, așa că vom face un meci de retragere al Generației de Aur. E normal să marcăm ieșirea din arenă cu un eveniment special. Așteptăm cât mai mulți oameni în tribună pentru a ne aminti de momentele extraordinare pe care le-am avut.

Am vorbit cu colegii mei să invităm câte un jucător alături de care am jucat. Vrem ca echipa adversă să fie condusă de Mourinho, să vină Stoichkov, Rivaldo, Figo, printre invitați. Am ales să anunțăm evenimentul cu 7 luni înainte ca să avem timp să ne pregătim, să onorăm tricoul echipei naționale.

E greu să știm că nu vom mai juca niciodată împreună. Merităm acest spectacol, fiecare dintre noi, la 30 de ani de la CM 1994. M-am gândit de mult la acest eveniment, am vrut să aibă loc la inaugurarea stadionului din Ghencea. Ministrul de atunci, Ciucă, și-a dat acordul, dar a venit pandemia”.

Ilie Dumitrescu: "Este un moment sensibil. Se termină o poveste frumoasă, sunt foarte emoționat. A fost ceva de suflet, turneul din 1994 a fost cel mai frumos lucru din viața mea. Vreau ca la acest eveniment să ne gândim toți la Didi Prodan. Ar fi meritat și el să fie alături de noi. Sper să vină cât mai mulți suporteri și să încheiem o poveste frumoasă. Să fim sănătoși, la ora jocului să fim într-o condiție fizică bună”.

Etichete: generatia de aur , hai , românia! - povestea generației de aur , film generatia de aur


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus
„Putin nu a ordonat uciderea lui Navalnîi”. Răsturnare de situație în cazul morții disidentului rus

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus, Vladimir Putin, probabil nu a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
man
S-a aflat de ce Parma l-a exclus din lot pe Dennis Man! Anunțul făcut în Italia

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Promovare! Vor juca din nou în prima ligă, la 8 ani de când au marcat întreaga lume a fotbalului
promovare
FCSB este noua campioană a României! Titlul, asigurat matematic după 2-1 cu Farul
fcsb 2
Xavi a luat decizia în mai puțin de 24 de ore, după ce Barcelona l-a pus să-și dea afară propriul frate
Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024, Xavi Hernandez head coach of FC Barcelona press conference in Ciutat Esportiva Joan Gamper, Sant Joan Despi, Spain, on April 12, 2024.© Joan Gosa 2024
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-27 at 23.03.18
Exclusiv Semnează cu FCSB! Gigi Becali a dat ordinul la pauza meciului cu Farul: ”I-am dat telefon lui Meme. E cel mai bun”

Cum a numit-o Gică Hagi pe FCSB, după ce a câștigat titlul chiar după victoria cu Farul
Screenshot 2024-04-28 at 00.03.15
Foto Mesajul controversat publicat de FCSB, după câștigarea titlului
Screenshot 2024-04-27 at 22.52.04
Mihai Stoica a spus ce urmează pentru FCSB, după ce a devenit campioană
mm-stoica
Citește și
Exclusiv Drama trăită de Ilie Dumitrescu la 26 de ani de la meciul cu Argentina. ”Cel mai urât moment din viața mea”
ilie-dumitrescu
Câte bilete s-au vândut pentru meciul ”Retragerii Generației de Aur”
RECORD DATE NOT STATED SQUADRA, team group, Mannschaftsbild, Totale Line up, Romania, World Cup, USA 1994, Posa CAMPIONA
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Avea tot viitorul în față, dar a paralizat de la o supă. În 24 de ore, viața unei tinere de 23 de ani s-a transformat într-un calvar
Gigi Becali, în dificultate: „Mă ispitești. Cum să-i spui lui Becali asta? Mai bine bag ștreangul la gât”
Gigi Becali, în dificultate: „Mă ispitești. Cum să-i spui lui Becali asta? Mai bine bag ștreangul la gât”
Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur!
Lista tuturor adversarelor pe care FCSB le va întâlni în preliminariile Ligii Campionilor, tur cu tur!
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Michael Douglas sfidează trecerea timpului. Cum reușește actorul să arate atât de bine la aproape 80 de ani: „Arată cu 20 de ani mai tânăr”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
Cum trebuie să circule șoferii într-un giratoriu cu 2 sau mai multe benzi pentru a nu încălca legea
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Gică Popescu a dezvăluit numele mai multor staruri mondiale care vor juca în meciul ”Retragerii Generației de Aur”
gica popescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Reacția Biancăi, dansatoarea lui Dorian Popa, după ce a fost acuzată că l-a despărțit pe artist de Babs: „În ce filme sunteți?”
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”
Reacția unui câine atunci când își vede stăpânii sărutându-se. Imaginile sunt virale: ”Când realizezi că ești a cincea roată la căruță”