profimedia-0826193176
Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
sucu-14
Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova
Digi Sport 1 Live
Acum

Arabii s-au speriat de clauza de reziliere de 1,4 milioane €! Negocierile cu Pițurcă și FRF vor continua miercuri

09.09.2014, 14:10

UPDATE 23:00: Cu toate că avea termen până în seara zilei de marți pentru a da un răspuns definitiv celor de la FRF privind continuarea sau nu în funcția de selecționer, Victor Pițurcă nu s-a hotărât deocamdată asupra viitorului său.

piturca.frf.sediu
  • EHF European League: Skjern - Dinamo, marți, 19:45, DGS 2

  • Champions League: Bayern Munchen - Real Madrid, marți, 22:00, DGS 1

Deși unele surse susțin că oficialii de la Al Ittihad veniți special în România ar fi renunțat la ideea aducerii actualului selecționer, se pare totuși că negocierile vor continua în cursul zilei de miercuri, la București.

Din toată această poveste, Victor Pițurcă este cel mai relaxat în momentul de față. Tehnicianul este tentat să plece la gruparea arabă din motive financiare, dar asta doar în condițiile în care clubul îi va plăti integral clauza de reziliere în valoare de 1,4 milioane de euro. Dacă arabii nu vor ajunge la un consens cu FRF în această privință, atunci Pițurcă va rămâne selecționer al României, postură din care ar putea bifa o a treia calificare la un turneu final al Campionatului European, mai ales că "tricolorii" au început excelent campania de calificare, după 1-0 în deplasare, contra Greciei. 


UPDATE 15:40: Selecţionerul Victor Piţurcă trebuie să dea un răspuns ferm în această seară cu privire la viitorul său la echipa naţională. Imediat după întâlnirea cu Răzvan Burleanu, selecţionerul a plecat la o nouă întrevedere, de această dată cu oficialii lui Al Ittihad

Antrenorul român încearcă să-i convingă pe arabi să achite clauza de reziliere a contractului cu naţionala României, care se ridică la 1,4 milioane de euro. În cazul în care va primi un răspuns pozitiv, Piţurcă va pleca la Al Ittihad. În caz contrar, va continua pe banca naţionalei României.

Cât trebuie să plătească Piţurcă


Suma pe care selecţionerul Victor Piţurcă trebuie să o achite drept despăgubire Federaţiei Române de Fotbal, în cazul rezilierii unilaterale a contractului său de muncă, se ridică la 1,425 milioane de euro, informează MEDIAFAX.

Potrivit contractului încheiat în data de 29 iunie 2011, Piţurcă are un salariu brut lunar de bază de 10.000 de lei şi o indemnizaţie sportivă anuală netă în valoare de 400.000 de euro.

Conform unei clauze din contract, partea care solicită închierea înţelegerii înainte de termenul de 30 noiembrie 2016 (la cinci luni după Euro-2016) trebuie să plătească despăgubiri, după cum urmează: "Dacă până la data de 30 noiembrie 2016, oricare dintre părţi denunţă unilateral contractul, aceasta (angajator sau salariat) va achita toate sumele prevăzute la punctele J1 (n.r. - 10.000 de lei brut pe lună) şi J2 (n.r. - 400.000 de euro net anual), litera a), ce ar fi fost scadente de la momentul denunţării unilaterale a contractului şi până la 30.11.2016, precum şi, în plus, o despăgubire în sumă de 500.000 de euro net, plătibilă în 45 de zile de la data denunţării unilaterale a contractului".

Astfel, suma pe care ar trebui să o plătească astăzi Piţurcă este de 1,425 de milioane de euro.

Potrivit contractului, obiectivul de performanţă este calificarea şi participarea echipei naţionale a României la turneul final al Campionatului European - Franţa 2016. Dacă reuşeşte această performanţă, Piţurcă ar urma să încaseze un premiu de 350.000 de euro net, după ce UEFA va vira către FRF drepturile financiare corespunzătoare calificării. 


UPDATE 15:10: FRF a postat, pe site-ul oficial, un comunicat cu privire la întâlnirea pe care Victor Piţurcă a avut-o cu preşedintele Răzvan Burleanu:

"Astăzi, 9 septembrie 2014, la sediul Federației Române de Fotbal, a avut loc, la solicitarea selecționerului echipei naționale a României, o întâlnire a președintelui Federației, domnul Răzvan Burleanu, cu domnul Victor Pițurcă.

Întâlnirea a avut menirea de a clarifica situația la nivelul conducerii tehnice a echipei naționale, în urma ofertei pe care domnul Victor Pițurcă o are din partea clubului Al-Ittihad.

Federația Română de Fotbal dorește să continue colaborarea cu antrenorul Victor Pițurcă, conform contractului aflat în derulare, în vederea asigurării condițiilor optime pentru prima reprezentativă în preliminariile Euro 2016.

Unitatea de grup și continuitatea reprezintă două dintre cele mai importante atuuri ale echipei naționale în acest moment și considerăm că acestea sunt esențiale în vederea obținerii calificării la Campionatul European din Franța, un deziderat pe care îl împărtășim cu toți suporterii “tricolorilor”.", se arată pe site-ul oficial al FRF.


UPDATE 14:53: Situaţia lui Victor Piţurcă rămâne învăluită în mister.

Ieşind de la discuţii la sediul FRF, acesta a fost interpelat de reporterii Digi Sport. "Dacă îmi puneţi o întrebare interesantă, vă răspund", a transmis selecţionerul, care a fost chestionat în legătură cu oferta lui Al Ittihad şi şansele ca acesta să părăsească echipa naţională.

Răspunsul lui Piţurcă: "Întrebaţi preşedintele despre asta (n.r. Răzvan Burleanu). Încă sunt selecţioner al echipei naţionale!". 

Rămâi pe digisport.ro pentru detalii!


UPDATE 14:42: Întrevederea dintre Victor Piţurcă şi Răzvan Burleanu a luat sfârşit, după circa o oră de discuţii. Cel mai probabil, antrenorul şi preşedintele FRF au ajuns la un numitor comun din punct de vedere al compensaţiilor financiare.

Imediat după întâlnire, Piţurcă a rămas să discute cu foştii săi colaboratori de pe banca naţionalei, fiind aşteptat să iasă din clădire în orice moment. 


Viitorul lui Victor Piţurcă la cârma echipei naţionale se decide în aceste momente. Selecţionerul, care are o ofertă de la Al Ittihad, se află la sediul FRF, unde s-a întâlnit cu preşedintele Răzvan Burleanu.

Cele două părţi negociază rezilierea contractului dintre antrenor şi federaţie. Contractul este scadent la finalul preliminariilor pentru Euro 2016, cu opţiune de prelungire, dacă Piţurcă ar reuşi calificarea la turneul final.

În primul meci din campania de calificare la CE 2016, România a învins Grecia, în deplasare, scor 1-0 (VIDEO şi DETALII AICI).

Etichete: romania , echipa nationala , victor piturca , piturca romania , piturca al ittihad , contract piturca romania , reziliere contract piturca


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut
Un italian și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate de-a lungul vieții și a calculat câți bani a pierdut

Un italian din Brescia, care a colecționat toate lozurile necâștigătoare pe care le-a cumpărat de-a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-28 at 23.20.51
Gata! Dan Petrescu s-a răzgândit

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect”
profimedia-0868753464
”V-ați propus să mă luați la mișto?”. A aflat că FCSB a luat titlul și nu s-a abținut: ”Ca un cuțit în inimă”
andreea-prisacariu2
”Tatăl meu `a explodat`!” Fiica unui antrenor a spus totul: ”Eram minoră și e o infracțiune”. Cu ce se ocupă tânăra
nadia-jemez20
Gigi Becali: ”Vine!”. A doua mutare a verii confirmată la FCSB
Screenshot 2024-04-28 at 16.43.12
Recomandările redacției
sucu-14
Video&Foto Cum s-a comportat Dan Șucu la finalul meciului dintre Rapid și Universitatea Craiova

Dan Petrescu, șase ani la CFR Cluj! Anunțul lui Ioan Varga
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, LIGA 1 CASA PARIURILOR (17.10.2021)
Cum a reacționat Paul Iacob, după ce a vrut să sară la bătaie cu un suporter. ”Vreau să mă văd cu el”
FOTBAL:FCSB-RAPID BUCURESTI, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (20.04.2024)
S-a rupt lanțul de iubire. Suporterii Rapidului au răbufnit după al 6-lea eșec din play-off. Ce au scandat
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (29.04.2024)
Citește și
Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024
Aur pentru România la Europenele de canotaj, în proba ”regină”
cantoaj romania
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Are 77 de ani, dar nu se sfiește să-și arate silueta în rochii mulate: „Sunt criticată zilnic pentru felul în care mă îmbrac”
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Alarmă la națională! Are ruptură musculară și este în pericol să rateze EURO 2024!
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Horațiu Moldovan dă din lac în puț! Atletico îl vinde pe Oblak, dar Simeone a luat decizia transferului unui alt gigant
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Sofia Vergara, selfie-uri doar în body-uri mulate, în oglinda din baie. "Cineva să-mi ridice fața de pe podea", i-a scris Nicole Scherzinger
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
România, la ani-lumină de un trend global: Londra tocmai a realizat un record la care nici nu putem visa
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
O nouă monedă în România, bani noi de la BNR. Ce valoare are, cu ce ocazie s-a lansat
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Cum vrea Sorana Cîrstea s-o egaleze pe Simona Halep: ”Ea a câștigat deja, m-ar putea lăsa să câștig eu”
Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Mariah Carey, în cea mai scurtă rochie, pe tocuri, în Vegas. Artista a împlinit recent 55 de ani și e în formă maximă
Digi World
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
O fetiță de 10 ani a murit din cauza unei amibe mâncătoare de creier. Tragedia s-a întâmplat în vacanță, după o baie în piscină
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”