Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Marius Șumudică a spus totul! Greșeală comisă de Ianis Hagi înainte de EURO: ”Hai să fim corecți!”
Decizia luată de FRF, după ce Andrei Burcă a suferit o ruptură musculară înainte de EURO 2024
CFR Cluj vs. Rapid Bucuresti, Play-off Romania Superliga, Play-Off Round 8: CFR 1907 Cluj v.FC Rapid Bucuresti, disputed
Primul transfer pe care Dan Petrescu îl vrea la CFR: salariu de 14.000 de euro pentru atacantul cu 10 goluri în SuperLigă
Digi Sport 1 Live
Acum
Euro Fotbal

Video Belarus – România 0-0. Ratări multe pentru ”Tricolori”, iar calificarea se complică

articol scris de Digi Sport
13.10.2023, 01:00

Tricolorii” au avut multe ocazii importante de gol la poarta adversă, însă România a obținut doar un punct din partida cu Belarus, scor 0-0, din preliminariile pentru EURO 2024.

FOTBAL:BELARUS-ROMANIA, PRELIMINARIILE C.E 2024 (12.10.2023)
Partida dintre Belarus și România, din preliminariile pentru EURO 2024 / Foto: Sport Pictures
  • Liga 2: Corvinul - Csikszereda, miercuri, 17:30, DGS 1

  • Champions League: Real Madrid - Bayern, miercuri, 22:00, DGS 1

Astfel, România se menține pe locul doi în Grupa I, cu 13 puncte, la două lungimi în fața Israelului, echipa de pe a doua poziție.

Belarus - România 0-0, în preliminariile pentru EURO 2024

Galerie Foto

Prima șansă le-a aparținut bielorușilor, în minutul 6, când Klimovich a șutat din afara careului pe lângă poarta lui Horațiu Moldovan. La următoarea fază, Alibec a fost aproape de gol, însă nu a ajuns la pasa în fața porții a lui Drăguș.

Stanciu putea deschide scorul în minutul 10, însă căpitanul ”Tricolorilor” a șutat pe direcția portarului advers. Apoi, Alibec a șutat periculos de la marginea careului.


Jucătorii echipei naționale au cerut penalty în minutul 16, după ce au acuzat un henț comis în careu de către Polyakov.

Drăguș a încercat o execuție surprinzătoare în minutul 18, dar a trimis pe lângă poartă. Stanciu a mai irosit o șansă importantă în minutul 23.

După pauză, Alibec a mai irosit o șansă bună de gol în minutul 47, iar Răzvan Marin a fost aproape să înscrie în minutul 54, cu un șut de la distanță.

Gazdele au pus probleme în minutul 56, dar Kontevoi a nimerit plasa laterală. ”Tricolorii” au răspuns printr-o ocazie mare ratată de Hagi.

Moldovan s-a remarcat în minutul 67, când a intervenit foarte bine la șutul lui Kontsevoi. Apoi, Stanciu și-a mai trecut în cont o ratare, cu un șut expediat din careu.

Cu zece minute înainte de finalul meciului, Bancu a fost aproape să înscrie, după o fază frumoasă creată de Moruțan, însă a șutat peste poartă, iar Moldovan i-a salvat pentru a doua oară pe ”Tricolori” cu o intervenție bună la șutul lui Kontsevoi.

VIDEO Rezumatul partidei Belarus - România 0-0


Min. 90+6: Final de meci!

Min. 86: Ocazie Belarus! Kontsevoi avansează spre poartă și șutează foarte bine, dar Moldovan intervine salvator.

Min. 84: Schimbare pentru România! Stanciu este înlocuit cu Mihăilă.

Min. 80: Ocazie România! După o fază frumoasă creată de Moruțan, balonul ajunge la Bancu, cel care șutează puțin peste poarta adversă.

Min. 77: Dublă schimbare! Screciu și Drăguș sunt înlocuiți cu Olaru și Munteanu.

Min. 69: Ocazie România! Stanciu pătrunde în careu și șutează cu stângul, dar mingea trece puțin pe lângă poarta adversă.

Min. 67: Ocazie Belarus! Kontsevoi șutează de la marginea careului, dar Moldovan are o intervenție bună și respinge.

Min. 66: Ocazie România! Moruțan centrează de pe partea dreaptă, Ianis Hagi încearcă să ajungă balonul, pune pieptul, dar mingea e scăpată în afara terenului.

Min. 61: Primele schimbări ale României! Alibec și Man sunt înlocuiți cu Hagi și Moruțan.

Min. 56: Ocazie Belarus! Kontsevoi șutează din careu, dar trimite în plasa laterală.

Min. 54: Ocazie România! Răzvan Marin șutează de la distanță, însă Ignatovich reușește să respingă peste poartă.

Min. 51: Ocazie România! Alibec șutează de la distanță, dar mingea trece pe lângă poarta gazdelor.

Min. 47: Ocazie România! Dennis Man centrează de pe partea dreaptă, dar Alibec nu ajunge la finalizare.

Min. 46: Începe repriza secundă!

Min. 45+1: Finalul primei reprize!

Min. 35: Ocazie România! Stanciu încearcă poarta din lovitură liberă, dar Ignatovich reține simplu.

Min. 23: Ocazie România! Drăguș șutează din careu, balonul este respins și sare la Stanciu care șutează puternic peste poartă.

Min. 18: Ocazie România! Răzvan Marin centrează din corner, iar Drăguș încearcă o execuție surprinzătoare, însă trimite pe lângă poartă.

Min. 16: Răzvan Marin centrază din corner, balonul este jucat în careu iar ”Tricolorii” acuză în henț. Arbitrul lasă jocul să continue.

Min. 15: Ocazie România! Alibec șutează de pe loc de la marginea careului, însă portarul din Belarus reușește să respingă.

Min. 10: Ocazie România! Alibec îi pasează lui Stanciu în interiorul careului, dar căpitanul echipei naționale trimite pe direcția lui Ignatovich.

Min. 7: Ocazie România! Drăguș pătrunde în careu și trimite în fața porții, dar Alibec nu ajunge la finalizare.

Min. 6: Ocazie Belarus! Klimovich șutează din afara careului, dar balonul trece pe lângă poarta lui Moldovan.

Min. 1: Începe meciul!

Echipele de start:

Belarus: Ignatovich – Pechenin, Yuzepchuk, Polyakov, Politevich, Kontsevoi, Ebong, Morozov, Korzun, Klimovich, Volkov

Rezerve: Kudravets, Rudzenok, Parkhomenko, Karpitski, Bakhar, Bocharov, Karpovich, Gromyko, Malkevich, Borodin, Pavlovets, Antilevski

România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, Screciu, Stanciu – Man, Alibec, Drăguș

Rezerve: Niță, Târnovanu, Ravoțan, M. Marin, Cicâldău, Mihăilă, Hagi, Coman, Olaru, Moruțan, Munteanu, Sorescu


UPDATE 20:20: Cum arată vestiarul echipei naționale de fotbal a României înaintea meciului cu Belarus de la Budapesta.

Galerie Foto

UPDATE 12:00 - Presa din Belarus, reacție acidă la adresa lui Edi Iordănescu: ”Este doar o tentativă de scuză”

UPDATE 11:45 - Jucătorii României și-au ales numerele pentru meciul cu Belarus. Cine poartă tricoul cu "10"

UPDATE 11:30 - Meciul Kosovo - Israel a fost amânat. Detalii aici.


  • Meciul va putea fi văzut în premieră pe Digi Sport 1, de la ora 01:30.

Trupa lui Carlos Alos Ferrer nu mai are șanse decât teoretice la calificarea la turneul final din Germania. Belarus ocupă poziția a patra în Grupa I, cu doar 4 puncte după 6 meciuri.

De partea cealaltă, România este pe locul 2, cu 12 puncte, iar o victorie i-ar duce pe elevii lui Edi Iordănescu în fotoliul de lider, având în vedere că duelul dintre Israel și Elveția a fost amânat pentru data de 15 noiembrie, în contextul conflictului din ”Țara Sfântă”.

Galerie Foto

Belarus și România s-au întâlnit de 5 ori în preliminariile pentru Campionatul European. ”Tricolorii” s-au impus în 3 rânduri, cel mai recent în martie 2023, scor 2-1, iar celelalte două jocuri s-au încheiat la egalitate. Au mai fost și două meciuri amicale, ambele câștigate de echipa noastră.

Belarus - România | LIVE TEXT, ora 21:45. Edi Iordănescu: ”E catastrofal! O lipsă de respect”

Selecționerul Edi Iordănescu (45 de ani) consideră ”catastrofală” suprafața de joc pe care se va disputa meciul Belarus - România. Duelul va avea loc la Budapesta, pe stadionul Szusza Ferenc, unde evoluează formația Ujpest.

Galerie Foto

E catastrofal. E o lipsă de respect față de noi, nu e firesc. Am fost învățați să depășim obstacole, au fost momente mult mai grele, suntem pregătiți să trecem și de acest obstacol.

O suprafață nu ne poate împiedica din drumul nostru. Se putea găsi un alt stadion în apropiere. Nu avem o altă opțiune decât să intrăm, să jucăm ce avem mai bun.

Suntem echipa în dificultate, pentru că avem doar varianta victoriei. Trebuie să facem un joc creativ și să găsim mijloacele pentru a ne adapta la această suprafață”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare partidei.

Belarus - România | LIVE TEXT, ora 21:45. Carlos Alos Ferrer: ”Am auzit că selecționerul României s-a plâns de starea gazonului!”

Carlos Alos Ferrer a auzit nemulțumirile lui Edi Iordănescu în legătură cu suprafața pe care se va disputa partida Belarus – România. La conferința de presă, selecționerul adversarei noastre a transmis că nu a verificat starea gazonului, însă a dat asigurări că la meciurile pe care echipa sa le-a mai disputat pe terenul celor de la Ujpest, suprafața de joc s-a prezentat într-o stare foarte bună.

Mai mult, Carlos Alos Ferrer a vrut să înlăture complet ipoteza că stadionul a fost ales pentru că starea gazonului dezavantajează jocul României.

Nu am avut ocazia să verific gazonul, am auzit că selecționerul României s-a plâns. Echipa noastră a jucat deja aici, gazonul a fost întotdeauna bun, nu am avut probleme. Avem jucători profesioniști și ne dorim să avem întotdeauna cele mai bune suprafețe de joc, dar trebuie să înțelegeți situația în care ne aflăm și să respectați acest lucru.

Nimeni nu se poate gândi la alte lucruri. Dacă cineva se gândește că am ales acest stadion pentru că gazonul este prost, este absurd. Eu sunt doar antrenor. Cum am spus, când am mai jucat aici, gazonul a fost mereu bun. Dacă am fi jucat aici și gazonul nu ar fi fost bun, probabil nu am mai fi jucat aici. Noi nu controlăm acest lucru.

Nu este stadionul nostru. Ce pot să spun e că mulțumim Federației și clubului pentru că ne-au oferit posibilitatea de a juca aici”, a spus Carlos Alos, la conferința de presă.

Meciurile rămase de disputat în Grupa I a preliminariilor EURO 2024

12 octombrie 2023

  • ora 21:45 | Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo

15 octombrie 2023

  • ora 19:00 | Elveția – Belarus
  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel

15 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | Israel - Elveția

18 noiembrie 2023

  • ora 19:00 | Belarus – Andorra
  • ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

  • ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus
WhatsApp Image 2023-10-02 at 10.20.04
Clasamentul Grupei I din preliminariile EURO 2024 / Foto: Flashscore

Lotul României pentru meciurile cu Belarus și Andorra

PORTARI

  • Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 5/0), Florin Niță (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0);

FUNDAȘI

  • Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 12/1), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 9/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 21/1), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 30/2), Andrei Borza (Rapid, 0/0);

MIJLOCAȘI

  • Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 2/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 12/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 48/2), Nicolae Stanciu (Damac FC | Arabia Saudită, 62/13), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 32/4), Darius Olaru (FCSB, 13/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 11/1), Dennis Man (Parma | Italia, 19/6), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 27/2), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 14/4), Florinel Coman (FCSB, 9/0);

ATACANȚI

  • Denis Alibec (Muaither | Qatar, 33/4), Denis Drăguș (Gaziantep | Turcia, 5/2), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0), Louis Munteanu (Farul Constanța, 0/0).

Etichete: belarus romania , romania euro 2024 , preliminarii euro 2024


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice

Un judecător din India i-a respins plângerea unei femei care a spus că soțul ei a forțat-o să aibă...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-04 at 20.52.10
Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

E gata, FCSB l-a ratat! Camerele l-au surprins chiar înainte să plece la noua echipă
muji
Primele declarații date de Mircea Lucescu la ieșirea de la întâlnirea cu Șucu și Copos
mircea
Dan Șucu a început negocierile! Lovitura pregătită în secret la Rapid: peste 300 de meciuri în Premier League!
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-UNIVERSITATEA CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (27.11.2023)
Tavi Popescu a surprins pe toată lumea, după Universitatea Craiova - FCSB! Anunțul făcut în direct
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Recomandările redacției
CFR Cluj vs. Rapid Bucuresti, Play-off Romania Superliga, Play-Off Round 8: CFR 1907 Cluj v.FC Rapid Bucuresti, disputed
Primul transfer pe care Dan Petrescu îl vrea la CFR: salariu de 14.000 de euro pentru atacantul cu 10 goluri în SuperLigă

Exclusiv Alexandru Mitriță, OUT de la Universitatea Craiova? Anunțul lui Mihai Rotaru
CFR Cluj v Universitatea Craiova - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Jul 2023
Brutal! Ce notă a primit Kylian Mbappe, în presa franceză, după PSG - Borussia Dortmund
Are un salariu de 600 de euro pe lună, dar a spus ”Nu” după ce a primit o ofertă care ar fi îmbogățit-o instant!
ali
Citește și
Oficial Vestea primită de România: UEFA a luat decizia înainte de EURO 2024
Brazil. 11th Oct, 2021. In this photo illustration the UEFA Euro 2024 logo seen displayed on a smartphone. Credit: SOPA Images Limited/Alamy Live News
George Pușcaș, convocat pentru meciul lui Bari. Atacantul lui Iordănescu și-a revenit mai rapid decât estimau medicii
Shakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă
Shakira, îndrăzneață într-o rochie albă tare decupată, la petrecerea de după Met Gala. A defilat ca pe podiumul de modă
Dan Șucu îl amână pe Marius Șumudică pentru un antrenor legendar: îl vrea la Rapid pe Martin O'Neill!
Dan Șucu îl amână pe Marius Șumudică pentru un antrenor legendar: îl vrea la Rapid pe Martin O'Neill!
Transformarea radicală a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani. Cum a ajuns să arate după viața grea dusă după Revoluție
Transformarea radicală a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani. Cum a ajuns să arate după viața grea dusă după Revoluție
A renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani
A renunțat la rochia elegantă de la Met Gala pentru o fustă total transparentă, un maiou scurt și pantofi sport. Soția lui Matt Damon, mama a 4 copii, în formă maximă la 47 de ani
Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment
Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment
„Fără wild-carduri pentru dopați!“: precedentul care spulberă speranțele lui Halep de a juca la French Open
„Fără wild-carduri pentru dopați!“: precedentul care spulberă speranțele lui Halep de a juca la French Open
Care a fost soarta reală a fiului lui Mihai Viteazul? A fost „omorât” în film de Sergiu Nicolaescu
Care a fost soarta reală a fiului lui Mihai Viteazul? A fost „omorât” în film de Sergiu Nicolaescu
Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă
Creatura nemaivăzută descoperită într-o peșteră: Are colți ascuțiți ca lamele și solzi puternic crestați pe burtă
Paula Badosa s-a dezlănțuit după ce s-a despărțit de Stefanos Tsitsipas
Paula Badosa s-a dezlănțuit după ce s-a despărțit de Stefanos Tsitsipas
Șumudică știe fotbalistul care nu trebuie să lipsească din primul 11 la EURO: ”N-am văzut în viața mea”
Horațiu Moldovan, Ianis Hagi, Olimpiu Morutan, Florin Niță,Radu Drăgușin, Ionuț Radu, Denis Alibec, Andrei Burcă, Nicolae Stanciu și Vasile Mogoș, după România - Elveția 1-0, 21 noiembrie 2023 / Foto: Sport Pictures

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment
Jessica Biel, răvășitoare la MET Gala, într-o rochie cu un decolteu amplu. Ce a făcut soția lui Justin Timberlake înainte de eveniment
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Momentul când pompierii din Neamţ salvează o căprioară blocată în albia unui râu. Ce s-a întâmplat cu animalul ulterior
Momentul când pompierii din Neamţ salvează o căprioară blocată în albia unui râu. Ce s-a întâmplat cu animalul ulterior