Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
raul andrei pertea
Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația
laca
Exclusiv Marius Lăcătuș a spus de ce ”Șumudică nu ar putea face acum pasul la Rapid”
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Video Danemarca, victorie la limită cu Armenia. Polonia a remizat în Kazahstan, după ce a condus cu 2-0

04.09.2016, 14:16

Danemarca este primul lider în grupa României, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Naţionala lui Aage Hareide s-a impus la limită pe teren propriu, scor 1-0, în faţa Armeniei, într-un meci în care a ratat şi un penalty.

danemarca armenia
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Unicul gol al partidei disputate la Copenhaga a fost marcat de starul lui Tottenham, Christian Eriksen. Mijlocaşul de 24 de ani a înscris în minutul 17, cu un şut de la marginea careului. Fostul jucător al lui Ajax putea închide meciul în repriza a doua, dar a ratat lovitura de la 11 metri obţinută de Fischer.

În celălalt joc din grupa E, Polonia a remizat în Kazahstan, scor 2-2, deşi a condus cu 2-0 la pauză. Bartosz Kapustka, în minutul 9, şi Robert Lewandowski, din penalty, în minutul 35, au stabilit rezultatul primei reprize, una în care Milik a trimis de două ori în transversală, în timp ce gazdele au avut la rândul lor o bară, prin căpitanul Islamkhan.

În partea a doua, Sergei Khizhnichenko a devenit eroul naţionalei Kazahstanului, marcând de două ori în primul sfert de oră de la reluare şi restabilid egalitatea. Oaspeţii puteau lua toate punctele la Astana, dar Jakub Blaszczykowski a trimis şi el în bară, pe final.

În etapa următoare, pe 8 octombrie, Polonia va întâlni Danemarca pe teren propriu, Kazahstan se deplasează în Muntenegru, în timp ce Armenia va primi vizita României.

Clasamentul provizoriu al grupei E



LIVE VIDEO&SCORE

UPDATE 20:52 - Primele meciuri din cadrul grupei E a preliminariilor CM 2018, din care face parte şi România, s-au încheiat. Danemarca s-a impus cu 1-0 pe teren propriu cu Armenia, nordicii ratând şi un penalty prin autorul unicului gol al partidei, Eriksen, în timp ce Polonia a obţinut doar p remiză în Kazahstan, scor 2-2, după ce a avut 2-0 la pauză. 

UPDATE 20:41 - A treia bară a Poloniei! La Astana, oaspeţii au din nou ghinion. A fost rândul lui Blaszczykowski să trimită în bară, cu un şut violent din interiorul careului.

UPDATE 20:28 - Penalty ratat Danemarca! Eriksen a irosit şansa de a dubla avantajul danezilor, ratând un penalty obţinut de Fischer. Pe urmărire, Yussuf Poulsen a trimis spre vinclu, dar portarul Beglaryan a respins cu un reflex spectaculos. 

UPDATE 20:15 - GOL Kazahstan, 2-2! Khizhnichenko reuşeşte dubla şi egalează la Astana. Fotbalistul de 25 de ani a împins mingea în poartă din câţiva metri, după o centrare de pe partea dreaptă.  

UPDATE 20:09 - GOL Kazahstan, Polonia conduce cu 2-1! Khizhnichenko a redus din diferenţă la Astana, cu un gol marcat din apropiere, după o centrarea foarte bună de pe partea stângă.

UPDATE 20:01 - Au început reprizele secunde în cele două jocuri din grupa României. 

PAUZĂ la Copenhaga şi Astana. Danemarca este în avantaj împotriva Armeniei, scor 1-0, graţie reuşitei lui Eriksen, în timp ce Polonia conduce cu 2-0 în faţa Kazahstanului, prin golurile marcate de Kapustka şi Lewandowski, din penalty

UPDATE 19:45 - A doua bară Polonia! Milik are un ghinion incredibil. Noul atacant al lui Napoli a plecat de la limita offside-ului, dar nu a reuşit să înscrie din situaţie de unu contra unu cu portarul advers, trimiţând din nou în bară. 

UPDATE 19:37 - Ocazie mare Kazahstan! La Astana, gazdele au fost aproape de a reduce din diferenţă. Islamkhan a luat o acţiune pe cont propriu, a pătruns până la 7-8 metri de poartă, dar a trimis puţin pe lângă, mingea ciupind uşor şi bara. 

UPDATE 19:35 - GOL, 2-0 Polonia! Lewandowski a transformat fără emoţii un penalty pe care tot el l-a obţinut

UPDATE 19:31 - Ocazie uriaşă Polonia! Milik a ratat incredibil cu poarta goală, trimiţând în bara transversală din apropierea punctului de la 11 metri. 

UPDATE 19:17 - GOL, 1-0 Danemarca! Au deschis scorul şi danezii, prin Eriksen, care a înscris cu un şut plasat de la marginea careului.

UPDATE 19:09 - GOL, 1-0 Polonia! Polonezii au deschis scorul în minutul 9, la Astana, prin Kapustka. Mijlocaşul oaspeţilor a trimis în poartă din apropiere, după o centrare foarte bună a lui Blaszczykowski. 

UPDATE 19:00 - Au început cele două meciuri. Kazahstan - Polonia poate fi urmărit pe Digi Sport 2, în timp ce Danemarca - Albania este transmis pe Digi Sport 4. 

ECHIPELE DE START ÎN MECIUL DANEMARCA - ARMENIA

Danemarca: Ronnow - Kjaer, A. Christensen, Vestergaard - Ankersen, Kvist, Hojbjerg, Durmisi - Eriksen - Fischer, N. Jorgensen

Rezerve: Hansen, Lossl - Delaney, Nielsen, M. Jorgensen, Thomsen, Larsen, Wass, Schone, Poulsen, Cornelius

Antrenor: Aage Hareide

Armenia: Beglaryan - Haroyan, Mkoyan, Andonian - Hambartsumyan, Edigaryan, Malakyan, Hivhannisyan - Ozbiliz, Arshakian, Kadimyan

Rezerve: Manukyan, Aivazov - Voskanyan, Badoyan, Pizzelli, Koryan, Ghazaryan, Sarkisov, Hakobyan, Manoyan

Antrenor: Varuzhan Sukiasyan

ECHIPELE DE START ÎN MECIUL KAZAHSTAN - POLONIA

Kazahstan: Pokatilov - Beysebekov, Akhmetov, Maliy, Kislitsyn, Shomko - Muzhikov, Baizhanov, Kuat - Islamkhan, Khizhnichenko

Rezerve: Loria, Otarbayev - Dmitrenko, Mukhutdinov, Smakov, Tagybergen, Nurgaliyev, Moldakaraev, Suyumbayev, Amirseitov, Murtazayev, Abdulin

Antrenor: Talgat Baisufinov

Polonia: Fabianski - Piszczek, Glik, Salamon, Rybus - Blaszczykowski, Krychowiak, Zielinski, Kapustka - Milik, Lewandowski

Rezerve: Szczesny, Boruc - Pazdan, Jedrzejczyk, Cionek, Lewczuk, Jodlowiec, Linetty, Teodorczyk, Wszolek, Wilczek

Antrenor: Adam Nawalka


România debutează astăzi în preliminariile pentru CM 2016, urmând a da piept cu Muntenegru, la Cluj-Napoca. Tot astăzi se vor disputa şi celelalte două partide ale adversarelor din grup E

Astfel, Danemarca, necalificată la Cupa Mondială 2014 şi la EURO 2016, va întâlni pe teren propriu reprezentativa Armeniei. După cincisprezece ani de domnie a lui Morten Olsen, danezii pornesc şi ei la drum cu un nou selecţioner. Age Hareide, asistat de Jon Dahl Tomasson, nu concepe ca echipa sa să rateze un nou turneu final, iar pentru asta va miza pe fotbalişti în prină ascensiune, ca Eriksen, Hojbjerg, Christiansen sau Fischer.

De la ora 19.00 joacă adversarele României din grupa E a preliminariilor. Polonia joacă în Kazahstan, la Digi Sport 2, iar Danemarca primeşte replica Armeniei, la Digi Sport 4.

Partida se va disputa pe stadionul “Telia Parken” din Copenhaga şi va fi condusă de brigadă austriacă, alcătuită din “centralul” Harald Lechner, ajutat de Maximilian Kolbitsch şi Andreas Heidenreich. Al patrulea oficial este Markus Hameter.

Danemarca are şi ea selecţioner străin

Age Hareide este norvegian şi are 62 de ani, iar între ianuarie 2004 şi decembrie 2008 a fost selecţionerul ţării sale. Le-a mai pregătit pe Viking, Helsingborg şi Malmo, cu ultima echipă suedeză reuşind accederea în faza grupelor UEFA Champions League pentru două sezoane consecutiv. Hareide este singurul antrenor care a câştigat titlurile atât în Suedia (Helsingborg 1999, Malmo 2014), Danemarca (Brondby 2001-2002) și Norvegia (Rosenborg 2003).

Selecţionerul Armeniei la primul meci oficial

Varuzhan Sukiasyan, care şi-a petrecut toate cele nouă sezoane ale carierei sale de joc de mijlocaş pentru Kotayk, marcând 74 de goluri în 219 meciuri, este şi el la primul meci oficial pentru reprezentativa ţării sale. 

Şi-a început cariera de antrenor în 1987 și după un an la Kotayk, s-a mutat la Lori, iar primul său succes a sosit de abia în 1992, cu Banants, când au câștigat Cupa Armeniei, după ce națiunea şi-a câștigat independența de Unuiunea Sovietică, cu un an mai devreme. Succesele cele mai notabile au venit cu Tsement, mai târziu redenumit Araks și Spartak Erevan, unde s-a bucurat de două titluri naţionale și un trofeu Cupa Armeniei.

A lucrat ca antrenor la selecţionata U21, iar între iunie 2000 şi până în octombrie 2001 s-a ocupat de prima reprezentativă, unde nu a disputat niciun meci oficial. El a revenit la cârma Armeniei, în decembrie 2015, după demisia lui Sargis Hovsepyan.

Cele două ţări s-au ciocnit şi în ultima campanie de calificare la un turneu final. Astfel, în 2014 şi 2015, în preliminariile CE, danezii s-au impus pe teren propriu, scor 2-1, goluri înscrise de Hojbjerg şi Kahlenberg, respectiv Mkhitaryan. A doua manşă s-a încheiat 0-0, pe arena din Erevan.

Cele două naţionale s-au întâlnit de 6 ori până acum, danezii impunându-se de patru ori. O partidă s-a terminat la egalitate, iar armenii au câştigat şi ei un meci.

Polonia, favorita grupei

Polonia, favorită certă în grupa E, vine după ce a impresionat la Euro, unde a reuşit să termine fără înfrângere grupa C, cu toate că a încheiat pe locul secund, cu acelaşi punctaj ca şi Germania. A urmat victoria cu Elveţia, după ce s-au impus la loviturile de departajare. Tot la penalty-uri s-a decis şi sferturile de finală cu Portugalia, acolo unde “vulturii albi” s-au oprit.

Nawalka, fost component al Poloniei în 1978 la CM, şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei sale de jucător la Wisla, înainte de a-şi încheia cariera la sfârşitul anilor 80 în Chicago. La sfârşitul anului 2013, Nawalka fost de acord să preia Polonia, cu care s-a calificat la Euro 2016.

A început campania de calificare în stil mare, cu o primă victorie împotriva Germaniei.

Kazahstan a terminat pe locul 5 în preliminariile pentru Euro 2016, iar de atunci a mai disputat trei jocuri de pregătire, reuşind o victorie, o remiză şi o înfrângere. În urma cu o săptămână, au jucat un meci amical cu naţionala Kyrgyzstanului, unde au pierdut, scor 0-2. La pauză, Talgat Baysufinov a efectuat şapte schimbări şi tot au reuşit să mai primească un gol în partea secundă.

În ianuarie 2016, Baysufinov a fost numit antrenor interimar al Kazahstanului, după plecarea lui Yuri Krasnozhan. El a semnat un contract permanent în luna iunie, devenind al 13-lea selecţioner din istoria echipei naționale.

Meciul va începe tot la ora 19:00, se va disputa pe Arena Astana şi va fi condusă de brigadă olandeză. La centru va fi Serdar Gozubuyuk, ajutat de Bas van Dongen şi Patrick Langkamp. Al patrulea oficial este Kevin Blom.

România - Muntenegru, partida de debut din preliminariile CM 2018, se joacă astăzi, pe Cluj Arena, de la ora 21:45. Meciul va putea fi urmărit în format LIVE-TEXT pe digisport.ro. 

Şase meciuri, transmise în direct astăzi

Slovacia - Anglia este astăzi, de la ora 19:00, în direct la Digi Sport 3. Norvegia - Germania se joacă de la ora 21.45, în direct la Digi Sport 1. Tot de la ora 21.45 veți mai putea urmări Cehia - Irlanda de Nord, în direct la Digi Sport 2, și Malta - Scoția, la Digi Sport 3. Toate cele șase meciuri vor fi în format LIVE VIDEO&SCORE pe digisport.ro și m.digisport.ro.


Etichete: romania , polonia , muntenegru , danemarca , prima etapa , armenia , grupa e , kazahstan , 2018 , cm rusia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ce a pățit un tânăr din Siberia care a vrut să intre în armata ucraineană
Ce a pățit un tânăr din Siberia care a vrut să intre în armata ucraineană

Un tribunal militar rus l-a condamnat la zece ani de închisoare pe un tânăr din Siberia. El este...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
laca
Exclusiv Marius Lăcătuș a spus de ce ”Șumudică nu ar putea face acum pasul la Rapid”

”60 de milioane de căutări. E un brand în toată lumea”. Clubul din SuperLiga care a dat lovitura
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (31.03.2024)
”Messi al Turciei” a primit vestea de la Carlo Ancelotti! Ce se întâmplă cu fotbalistul lui Real Madrid
2023-24
Sorana Cîrstea a povestit secretul calificării în turul 3 de la Madrid Open: ”Adversara a simțit asta!”
profimedia-0802709366
Citește și
Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)
Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei
profimedia-0826193176
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”