FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-CFR CLUJ, LIGA 1 BETANO (17.09.2017)
Anunț-surpriză: Dan Petrescu poate fi deturnat de la CFR! Echipa apărută pe ultima sută de metri
mihai-rotaru6
Exclusiv Mihai Rotaru a spus cine sunt antrenorii ceruți insistent de fani la Universitatea Craiova
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Zeljko Kopic, detalii despre Josue Homawoo, fundașul care l-a băgat în spital pe Luca Mihai
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

România - Belarus 5-3. O repriză de vis și una de coșmar pentru ”tricolori” înaintea duelului cu Norvegia lui Haaland

articol scris de Digi Sport
11.11.2020, 20:50

Echipa națională a României a învins cu 5-2 reprezentativa Belarusului, într-un meci de verificare, de pe stadionul "Ilie Oană", din Ploiești.

FOTBAL:ROMANIA-BELARUS, LIGA NATIUNILOR (11.11.2020)
Tricolorii, după un gol marcat în amicalul cu Belarus / Foto: SPORT PICTURES
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Cu o formulă cu multe nume noi, România a făcut o repetiție pentru meciul cu Norvegia doar pe jumătate reușită.

A fost 4-0 la pauză după ce debutantul Bogdan Mitrea a deschis scorul, Răzvan Marin a marcat din penalty, iar Nedelcearu și Pușcaș au fost la finalizare după faze fixe.

Fundașul lui AEK a reușit chiar dubla după pauză, dar apoi ”tricolorii” au redus din turație și oaspeții au marca de 3 ori, ba au ratat și o lovitură de la 11 metri parată de debutantul Lazar.

Urmează acum meciurile cu Norvegia de pe Arena Națională și Irlanda de Nord în deplasare în Liga Națiunilor.

Vezi galerie foto:


Galerie Foto


UPDATE Minutul 90+4: Final de meci.

UPDATE Minutul 90+2: Goool Belarus! Klimovich stabilește scorul final.  

UPDATE Minutul 82: Se înmulțesc greșelile în apărare! Mitrea comite un fault în careu, dar Lazar apără lovitura de la 11 metri! A ghicit colțul în care a trimis Yablonski.

UPDATE Minutul 80: GOOL Belarus! Bakar îl învinge pe Lazar după ce a scăpat singur în careu.

UPDATE Minutul 76 Șut al lui Bicfalvi care trece aproape de vinclu.

UPDATE Minutul 70 Intră Bicfalvi și Valentin Crețu, ultimul la debut. Ies Răzvan Marin și Vasile Mogoș.

UPDATE Minutul 62 Goool Belarus!! Belarus reduce din handicap în urma unei faze fixe - Mogoș a greșit și a înscris Kendysh.

UPDATE Minutul 56: Intră Maxim,Alex Băluță și Denis Alibec, ies Florin Tănase, Pușcaș și Dennis Man. 

UPDATE Minutul 54: GOOOOL România!!! Nedelcearu reia în plasă o minge respinsă de portar la șutul bun al lui Florin Tănase.

UPDATE Minutul 46: A început repriza secundă cu o singură schimbare: Iulian Cristea în locul lui Alin Toșca.

UPDATE Minutul 45: Finalul primei reprize.

UPDATE Minutul 44: GOOOOL România!!! Pușcaș înscrie și el după ce s-a descurcat excelent între mai mulți fundași.

UPDATE Minutul 31: GOOOOL România!!!! Finalzare simplă pentru Nedelcearu după o lovitură de colț deviată de Mogoș.

UPDATE Minutul 28: Atac dezinvolt al tricolorilor, dar Dennis Man a fost altruist și i-a pasat lui Florin Tănase, blocat în ultima clipă.

UPDATE Minutul 20: GOOOL România!!!! Răzvan Marin transformă calm lovitura de la 11 metri. Este al doilea gol al mijlocașului lui Cagliari pentru echipa națională.

UPDATE Minutul 18: Penalty pentru România! George Pușcaș, împiedicat de Naumov în careu după un dribling al atacantului. Pușcaș ar fi vrut să execute el, dar a primit alte indicații de pe bancă.

UPDATE Minutul 11: GOOOOL România!!!! Centrare excelentă a lui Răzvan Marin, iar Mitrea a reluat precis cu capul pentru 1-0. 

UPDATE Minutul 7: Primul atac periculos al României la poarta oaspeților - combinație între Florin Tănase și Dennis Man, iar șutul ultimului este respins în corner.  


UPDATE 19:00 A început partida amicală de pe Ilie Oană din Ploiești după intonarea imnurilor celor două reprezentative.

UPDATE 18:00: România - Belarus este meciul în care selecționerul Mirel Rădoi propune un prim 11 inedit. Iar Gică Popescu a rămas chiar surprins nu numai de titulari, ci chiar de unele convocări.

"De Mitrea sunt surprins, nici nu știam că e convocat și iată că e titular. E alegerea lui Mirel, el îi vede la antrenament, el i-a urmărit mai bine decât oricare dintre noi la echipele de club, probabil că are anumite argumente din punct de vedere tactic pentru această alegere. Da, sunt surprins. Și m-aș bucura să fiu surpins și după meci", a spus Gică Popescu la Fotbal Club.

Valentin Cojocaru a fost și el convocat, inițial, la naționala mare. Portarul Viitorului a ratat însă echipa din cauza infectării cu coronavirus.

"Sincer, n-am văzut cine apărără. Lazar? Eu mi-aș fi dorit să fie Cojocaru, că sunt convins că ar fi fost și el dacă nu ar fi avut COVID, pentru că a avut o evoluție foarte bună.

Dar e important să avem în poartă mai multe variante indiferent cum se numesc aceastea, pentru că mi s-ar părea foarte trist să stăm într-un singur portar la națională indiferent unde ar juca", a explicat Popescu.

Echipa de start aleasă de Mirel Rădoi pentru amicalul cu Belarus! Mitrea debutează la 29 ani

Meciul România - Belarus va începe la ora 19:00 și va avea loc pe arena "Ilie Oană" din Ploiești. Jocul poate fi urmărit pe site-ul digisport.ro, în format live text.

Portarul Astrei, David Lazar, va debuta în naționala mare la vârsta de 29 de ani!

UPDATE 17:00:

Echipa de start a României pentru amicalul cu Belarus:

16. Lazar – 5. Nedelcearu, 4. Mitrea, 3. Toșca – 13. Mogoș, 18. Marin, 8. Nistor, 11 Ganea – 20. Man, 9. Pușcaș, 19. Tănase.

UPDATE 16:00 Borne importante pentru ”tricolori” la amicalul cu Belarus.

  • Ciprian Tătărușanu l-ar depăși pe Ciprian Marica și i-ar egala pe Cosmin Contra și Rodion Cămătaru (73 meciuri)
  • Ionuț Nedelcearu ar avansa în clasament peste Bogdan Mara și George Ogăraru, ajungând la 12 partide
  • Răzvan Marin ar putea acumula mai multe meciuri decât Gheorghiță Geolgău și Vasile Iordache, bifând partida numărul 24
  • Alexandru Maxim ar face 43 de meciuri și ar intra astfel în top 50 cei mai selecționați tricolori, depășindu-i pe Aurel Țicleanu și Lajos Sătmăreanu
  • Cu 20 de meciuri, George Pușcaș i-ar egala pe Iuliu Baratky, Nicolae Lupescu și Ion Voinescu, trecând peste Daniel Niculae și Flavius Stoican

Pentru Lazar, Vali Crețu, Mitrea și Albu, această partidă ar putea fi debutul pentru România!

UPDATE - 12:00 - Rolul unui fizioterapeut e esențial în viața oricărui lot sportiv. E omul care se vede foarte puțin în lumina reflectoarelor, dar care muncește neîncetat pentru a avea grijă de sănătatea, de recuperarea, de tonusul muscular al sportivilor. FRF a realizat un material extrem de interesant cu Toma Vasilescu, omul care lucrează alături de tricolori din 2016. 

"Tricolorii" sunt în căutarea primei victorii după dezastrul din luna octombrie, când au suferit trei înfrângeri și au pierdut și ultima șansă de a participa la EURO 2020. Partida cu Belarus este prima dintr-o serie de trei, care mai conține jocurile din Liga Națiunilor, contra Norvegiei și Irlandei de Nord.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Galerie Foto

De partea cealaltă, Belarus vine după două rezultate pozitive, 2-0 cu Kazahstan și 2-2 în Lituania. Elevii lui Mikhail Markhel conduc grupa 4 din UEFA Nations League C, după primele patru runde. Bielorușii s-au deplasat în România fără cel mai valoros jucător, fundașul central Aleksandr Martynovich. Cotat la două milioane de euro, potrivit Transfermarkt, fotbalistul de 33 de ani evoluează la Krasnodar.

Ultimele două confruntări directe s-au disputat în preliminariile pentru EURO 2012 și s-au încheiat la egalitate, 0-0 la Minsk și 2-2 la București. Belarus nu s-a impus niciodată în fața României, "tricolorii" având în palmares trei victorii.

LIVE TEXT | România - Belarus, ora 19:00. Declarațiile selecționerilor

"Suntem bucuroşi că putem juca împotriva unui adversar puternic, având o istorie fotbalistică atât de bogată. Singura problemă pe care am întâmpinat-o în pregătirea acestui joc a fost că trei din jucătorii noştri de bază au primit rezultate pozitive la testarea COVID premergătoare perioadei de cantonament. Nu e o scuză, e un fapt", a spus selecţionerul Belarusului, Mikhail Markhel, conform site-ului oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Întrebat dacă îşi menţine decizia de a demisiona dacă nu va vedea o creştere în jocul echipei, Rădoi a răspuns: "Nu ştiu, o analiză vom avea în noiembrie. În momentul de faţă nu mă gândesc, am venit cu gândul să facem ceva pozitiv, chiar dacă la nivel de rezultate nu am reuşit.

Sper să reuşim prin prisma jocului şi să construim o mentalitate la nivel de echipă naţională ca indiferent de adversar să nu mai avem momentele acelea de panică. Mai departe, eu nu am venit cu gândul în această lună ca după aceste trei partide să demisionez".

LIVE TEXT | România - Belarus, ora 19:00. Echipele probabile

  • România: Tătărușanu – Crețu, Cristea, Nedelcearu, Ganea – Marin, Maxim, Nistor – Tănase, Pușcaș, Man
  • Belarus: Gutor – Polyakov, Naumov, Sachivko, Pechenin – Yuzepchukh, Maevskiy, Yablonski, Stasevich – Lisakovich, Skavysh

Etichete: mirel radoi , romania belarus , romania liga natiunilor , romania meci amical


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Zeljko Kopic, detalii despre Josue Homawoo, fundașul care l-a băgat în spital pe Luca Mihai

Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Alarmă ”Galactică”! Titularul lui Real Madrid care nu va putea juca în primul meci cu Bayern din semifinalele UCL
Real Madrid Training Session and Press Conference - Ciudad Real Madrid Training Centre - Monday 8th May
Transformarea fizică a Serenei Williams. Cum arată acum și ce spune legendara sportivă despre corpul ei
profimedia-0864108273
Citește și
Lovitură în Bănie: Mirel Rădoi a spus "nu"! Cine e noul antrenor favorit să preia Universitatea Craiova
radoi
Mihai Rotaru nu mai așteaptă! Când urmează să fie prezentat Mirel Rădoi
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost surprinzător!
Gigi Becali a cerut 4 bilete în zona VIP 1 la FCSB – Rapid, iar răspunsul primit a fost surprinzător!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Alesul lui Mihai Rotaru: și-a dat acordul și este așteptat la Universitatea Craiova
rotaru

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist