skriniar1
Atenție ”tricolori”! Starul unei adversare de la EURO 2024 a revenit la antrenamente
anghel-iordanescu
Exclusiv Anghel Iordănescu trage un semnal de alarmă înainte de EURO: ”E cea mai mare problemă”
bataie 2
Exclusiv Dinamo - Petrolul, cu spectatori în tribune?! Solicitarea a fost făcută, totul ar trebui să fie doar o formalitate
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Video Macedonia de Nord - România 0-0. Remiză la Skopje după un joc neconvingător, dar păstrăm șanse la locul 2

articol scris de Digi Sport
09.09.2021, 01:00

România a remizat contra Macedoniei de Nord, la Skopje, scor 0-0, în grupa J din preliminariile CM 2022.

FOTBAL:MACEDONIA DE NORD-ROMANIA, PRELIMINARIILE CM 2022 (8.09.2021)
Macedonia de Nord - România 0-0, în preliminariile CM 2022. Florin Niţă a apărat din nou foarte bine / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Macedonia de Nord - România 0-0. Remiză la Skopje după un joc neconvingător, dar păstrăm șanse la locul 2

Tricolorii, afectați de problemele de lot care au făcut ca șase jucători să fie indisponibili pentru duelul de la Skopje, au avut o singură șansă importantă de a înscrie. Deian Sorescu a șutat periculos dintr-o poziție dificilă, iar Dimitrievski a fost obligat să respingă în corner.

Galerie Foto

În schimb, Macedonia de Nord a avut ocazii mai multe și ceva mai periculoase. Chiricheș a intervenit excelent la mai multe centrări ale gazdelor, Elmas fiind cel mai periculos om echipei lui Blagoja Milevski.

După pauză, Mirel Rădoi a decis să nu schimbe nimic în primele 15 minute, iar Macedonia de Nord a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 51, când Elmas l-a depășit foarte ușor pe Camora și a șutat puternic, însă Niță a intervenit excelent și a respins cu piciorul. La șapte minute distanță, Stanciu a reușit o fază excelentă prin care și-a scos un adversar din joc și a pasat pentru Man, dar jucătorul Parmei a tras slab.


În minutul 63, Rădoi i-a introdus în teren pe Răzvan Marin și Cordea, iar Dennis Man a fost trecut în centrul atacului, în locul lui Jovan Markovic, care a dezamăgit la Skopje. Tricolorii au mai avut o singură șansă de a înscrie până la final, la un șut de la distanță a lui Răzvan Marin, când mingea a fost respinsă în față de Dimitrievski, iar Cordea a fost semnalizat în poziție de offside.

Nici Macedonia de Nord nu a mai forțat pe final, iar partida de la Skopje s-a încheiat nedecis, 0-0. România păstrează șanse importante de calificare, mai ales că Armenia s-a încurcat pe teren propriu contra celor din Liechtenstein, 1-1. În celălalt meci al grupei, Germania a învins clar Islanda, 4-0.

După șase runde disputate în grupa J, Germania este prima, cu 15 puncte și este favorită clară pentru calificarea directă la turneul final. Armenia (11p), România (10p) și Macedonia de Nord (9p) vor lupta pentru poziția a doua, care duce la baraj, în timp ce Islanda (4p) și Liechtenstein (1p) sunt ultimele două clasate.

VIDEO Rezumatul meciului Macedonia de Nord - România 0-0

Macedonia de Nord - România 0-0

Min. 90: Trei minute suplimentare.

Min. 74: Sorescu este înlocuit cu Marius Marin.

Min. 72: Ocazie România! Răzvan Marin șutează de la distanță după o lovitură liberă, Dimitrievski nu reușește să prindă și scapă mingea în față, iar Cordea trimite cu capul pe lângă poartă. Ulterior, se ridică fanionul pentru offside.

Min. 65: Stanciu încearcă un nou șut de la distanță, dar nu are nici forță, nici precizie, iar mingea trece pe lângă poartă.

Min. 63: Dublă schimbare pentru România: Markovic și Nedelcu sunt înlocuiți de Răzvan Marin, respectiv Cordea. Dennis Man trece în centrul atacului.

Min. 58: Nicolae Stanciu trece excelent de un adversar și îl lansează în flancul drept pe Man, dar jucătorul Parmei șutează slab.

Min. 51: Ocazie mare pentru Macedonia de Nord. Elmas îl depășește foarte ușor pe Camora, intră în careu și trage puternic, dar Niță intervine excelent și scoate cu piciorul.

Min. 48: Cartonaș galben pentru Dragoș Nedelcu. Mijlocașul îl oprește pe Bardhi într-o poziție promițătoare și va rata următorul meci al României.

Min. 46: Începe repriza secundă! Nicio schimbare în cele două echipe.

Min. 45+2: Pauză: Macedonia de Nord - România 0-0.

statistici
Statisticile primei reprize din Macedonia de Nord - România / Foto: uefa.com

Min. 42: Rațiu pasează greșit cu călcâiul și îi permite lui Churlinov să intre în careu, însă jucătorul din Macedonia de Nord ezită să șuteze și este blocat de Chiricheș.

Min. 37: Dragoș Nedelcu acuză probleme medicale și este scos în afara terenului. Mijlocașul care aparține de FCSB reintră după aproximativ un minut.

Min. 34: Elmas preia excelent după o centrare precisă a lui Musliu, pătrunde în careu și șutează puternic, dar Niță prinde fără probleme.

Min. 31: Rațiu recuperează excelent în jumătatea adversă, mingea ajunge la Markovic, care încearcă să paseze decisiv pentru Man, dar trimite slab și Dimitrievski prinde.

Min. 30: Nicolae Stanciu șutează dintr-o lovitură de la aproximativ 30 de metri, dar trimite mult peste.

FOTBAL:MACEDONIA DE NORD-ROMANIA, PRELIMINARIILE CM 2022 (8.09.2021)
Nicolae Stanciu, în Macedonia de Nord - România / Foto: Sport Pictures

Min. 25: Markovic are șansa unui contraatac, dar se precipită și pasează greșit, direct în aut.

Min. 22: Ocazie România! Tricolorii scapă pe contraatac, Man îi trimite lui Sorescu, fotbalistul lui Dinamo reia periculos dintr-o poziție incomodă, iar portarul gazdelor respinge în corner.

Min. 15: Ocazie pentru Macedonia de Nord! Nedelcu pierde o minge în propria treime, dar este salvat de Chiricheș, care intervine din nou foarte bine la o centrare a gazdelor.

Min. 9: Alioski centrează periculos în careu, de lângă Rațiu, dar Chiricheș intervine excelent și respinge.

Min. 1: Începe meciul!

Echipele de start:

  • Macedonia de Nord: Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Spirkovski, Bardi, Elmas - Kostadinov, Ristovski, Churlinov
    Rezerve: Iliev, Siskovski, Todoroski, Ashkovski, Ristevski, Serafimov, Trajkovski, Atanasov, Nikolov, Avramovski, Jahovic, Miovski
    Selecționer: Blagoja Milevski
  • România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Stanciu, Nedelcu, Cicâldău - Man, Markovic, Sorescu
    Rezerve: Vlad, Toșca, Manea, Cordea, M. Marin, Rus, R. Marin, Olaru, Ghiță
    Selecționer: Mirel Rădoi

Știrea inițială

În cazul în care nu câştigăm Grupa J, din care facem parte, şi ne vom clasa pe locul 2 vom avea de disputat două baraje şi oricum va fi dificil şi în continuare, dar măcar avem la ce să sperăm.

UPDATE 14:00 La ședința tehnică desfăşurată înaintea jocului de la Skopke, gazdele au precizat că pe stadion vor fi în jur de 6.000 de spectatori. În Macedonia de Nord au acces pe stadion doar persoanele vaccinate. Testul negativ nu este suficient pentru prezența la evenimente sportive.

Macedonia de Nord-România, 21:45, Live Text pe digisport.ro. Rădoi a pierdut 6 jucători în 8 zile!

Jocul Macedonia de Nord-România se va disputa de la 21:45, la Skopje, şi va putea fi urmărit în format Live Text pe digisport.ro. La scurt timp după meci pe digisport.ro vor putea fi vizionate cele mai importante faze video, iar Digi Sport 1 va transmite meciul în premieră de la ora 01:00.

Înaintea triplei cu Islanda, Liechtenstein şi Macedonia de Nord, selecţionerul Rădoi a convocat 26 de jucători, dar nu mai puţin de 6 dintre ei au devenit indisponibili şi nu vor putea fi folosiţi diseară cu Macedonia de Nord. Tănase, Alibec, Draguş, Rotariu, Aioani şi Ianis Hagi s-au accidendat ori au contractat virusul COVID-19, iar Rădoi nu-i mai are la dispoziţie.

Marţi seară, selecţionerul a avut pe teren la antrenament doar 17 jucători pentru că Răzvan Marin, Nedelcu şi Cicâldău au fost consideraţi contacţi ai lui Ianis Hagi şi au aşteptat în izolare testărea PCR. Norocul nostru este că tuturor celor trei le-au ieşit rezultate negative şi pot juca.

Rădoi are în minte titularii pentru Macedonia de Nord-România, deşi mai sunt două semne de întrebare

Am în minte titularii, cu două semne de întrebare. Avem planul B și planul C, post pe post, să sperăm că nu va fi nevoie de planul C, nu voi mai avea multe soluții pe bancă”, a precizat selecționerul.

E clar că această stare emoțională pe care o avem ne poate clătina puțin, dar ce nu ne poate doborî ne întărește. Ăsta e un moment oportun să arătăm cât de puternici suntem. 

Au 4, chiar 5 teste PCR negative, atât Dorin Rotariu cât și Ianis Hagi. Chiar nu știu de unde a apărut această problemă la ambii jucători. Am început această acțiune cu 26 de jucători și în seara asta (n.r. la antrenamentul oficial) suntem 17 la antrenament, dar, așa cum am spus, jucătorii pe care îi chemăm nu sunt doar să completăm lotul de jucători, ci ne bazăm pe ei.

Nu se știe cine va juca, antrenamentele le facem cu toți, deci sunt sigur că cine va intra în locul lui Ianis, dacă era titular, va cunoaște ce are de făcut", a declarat Răcoi la conferinţa de presă.

Cum ar putea arăta primul 11 al lui Rădoi în meciul Macedonia de Nord-România, din 8 septembrie 2021, ora 21:45

Niță - Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Toşca - R. Marin, Nedelcu, Cicâldău - Stanciu, Man, Sorescu

În caz de egalitate de puncte, principalul criteriu de departajare în grupă este golaverajul.

Galerie Foto

 

Lotul României pentru meciul cu Macedonia de Nord, în preliminariile CM 2022 din Qatar

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0)
FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0)
MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 47/10)
ATACANȚI: Jovan Markovic (Universitatea Craiova, 0/0)

Partide rămase de disputat din Grupa J:

  • 8 septembrie 2021: Armenia – Liechtenstein (19:00), Macedonia de Nord – ROMÂNIA, Islanda – Germania (21:45)
  • 8 octombrie 2021: Germania – ROMÂNIA, Islanda – Armenia, Liechtenstein – Macedonia de Nord (21:45)
  • 11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Etichete: mirel radoi , primul 11 romania , accidentati romania , macedonia de nord - românia , ianis hagi pozitiv


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată

O imagine cu trupul dezbrăcat și mutilat al unei tinere plimbat de teroriștii Hamas în remorca unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Recomandările redacției
bataie 2
Exclusiv Dinamo - Petrolul, cu spectatori în tribune?! Solicitarea a fost făcută, totul ar trebui să fie doar o formalitate

Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Total neașteptat! Ce se întâmplă cu jucătorul FCSB-ului care "refuză să accepte că fotbalul s-a terminat pentru el"
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
”Eu am avut mereu bani. Mi-am permis mereu aroganțe”. Cum și-a gestionat milionarul viața de fotbalist
marica bani
Citește și
Toți dinamoviștii, OUT! Mirel Rădoi, atacat după nouă ani
mr
Top 10 cei mai valoroși români care nu au debutat pentru națională! 3 sunt peste Ianis Hagi
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Ce cred englezii despre naționala României și cum o compară cu Ucraina
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură