Edi Iordănescu a chemat patru jucători de la FCSB la lot, iar ”roș-albaștrii” au reacționat
Lotul României pentru amicalele cu Irlanda de Nord și Columbia. Decizia lui Edi Iordănescu legată de Moldovan și Hagi jr
Romania V Montenegro: Nations League - League B Group 3, Bucharest - 14 Jun 2022
Ar fi transferul carierei: Cristi Manea, cale liberă către o echipă de Champions League!
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 2 Superliga: Voluntari-Hermannstadt
Play-out

Muntenegru - România 2-0. Prestație rușinoasă la debutul în Liga Națiunilor! Un șut pe poartă + două goluri făcute "cadou"

articol scris de Digi Sport
05.06.2022, 01:00

Naționala de fotbal a României a pierdut meciul disputat pe terenul lui Muntenegru, scor 0-2, din cadrul primei etape a Ligii Națiunilor, în grupa 3, Liga B. 

romaniaaa
Echipa României înainte de meciul cu Muntenegru / Foto: frf.ro
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Meciul nu a produs nicio ocazie în primul sfert de oră. Însă, în intervalul 16'-22', muntenegrenii și-au creat patru ocazii de gol, dar fără să prindă poarta.

Muntenegru - România 2-0. Prestație rușinoasă la debutul în Liga Națiunilor! Un șut pe poartă + două goluri făcute "cadou"

În minutul 36, Marusic a șutat din întoarcere și a fost la un pas de a deschide scorul, însă mingea s-a izbit de bara din dreapta lui Niță. Prima ocazie a "tricolorilor" a apărut în minutul 44, când Tănase a trimis mult peste poartă din lovitură de cap.

Repriza secundă i-a găsit tot pe muntenegreni în atac. În minutul 52, iar apoi 10 minute mai târziu, gazdele au reușit să amenințe din nou poarta lui Niță.

În cele din urmă, golul a venit în minutul 66. Chiricheș a pierdut posesia mingii, iar câteva secunde mai târziu Haksabanovic i-a așezat mingea lui Mugosa, care l-a învins pe Niță din cădere.


"Tricolorii" au încercat să ofere replica în minutele 72 și 78, însă nici Alibec, nici Mitriță nu au prins poarta adversă.

Chiricheș a greșit decisiv și la faza care a dus la al doilea gol. Căpitanul României s-a împiedicat și a căzut, Radunovic a profitat și i-a pasat lui Mugosa, dar Niță a reușit să intervină în primă fază. Din păcate, la reluarea lui Vukcevic nu a mai putut face nimic.

În urma acestui rezultat, Muntenegru se clasează pe primul loc în grupa 3 din Liga B, cu 3 puncte. De partea cealaltă, România este pe ultima poziție, fiind și singura selecționată fără gol marcat sau punct obținut. 

image_2022-06-04_234729143
Clasamentul grupei 3 din Liga B / Foto: flashscore.ro

VIDEO cu rezumatul meciului Muntenegru - România 2-0: 

Muntenegru - România 2-0

Min 90+5: Final de meci. 

Min. 90+4: Ocazie România. Rus trimite cu capul, dar Mijatovic reține fără probleme. A fost prima ocazie pe spațiul porții a "tricolorilor". 

Min. 87: GOL Muntenegru! Chiricheș se împiedică și cade, iar Radunovic profită și îi pasează lui Mugosa. Niță intervine, însă Vukcevic este atent și trimite balonul respins în poartă. 

Min. 81: Radunovic intră în locul lui Haksabanovic. 

Min. 81: Savicevic intră în locul lui Jankovic. 

Min. 79: M. Vukcevic intră în locul lui Marusic. 

Min. 79: Scekic intră în locul lui Raickovic. 

Min. 78: Cicâldău intră în locul lui Marin.

Min. 78: Ocazie România. Mitriță trage de la distanță, dar mingea trece mult peste bara transversală. 

Min. 72: Ocazie România. Alibec șutează în cros, dar nici de această dată balonul nu prinde cadrul porții. 

Min. 66: GOL Muntenegru! Haksabanovic îi așează mingea cu capul lui Mugosa, care șutează din cădere și deschide scorul. Faza a plecat de la greșeala lui Chiricheș, care a pierdut posesia mingii. 

Min. 65: Mitriță intră în locul lui Mihăilă. 

Min. 65: Alibec intră în locul lui Tănase. 

Min. 62: Ocazie Muntenegru. Haksabanovic șutează puternic de la distanță. Mingea evită încă o dată poarta. 

Min. 57: Bozovic intră în locul lui Jovovic. 

Min. 52: Ocazie Muntenegru. Jovovic șutează din alunecare, dar fără să prindă spațiul porții. 

Min. 46: Începe repriza secundă. 

Min. 46: Maxim intră în locul lui Olaru. 

Min. 45+4: Final de primă repriză. 

Min. 44: Ocazie România. Tănase trimite mult peste poartă din lovitură de cap. 

Min. 43: Jovovic primește cartonașul galben. 

Min. 36: Ocazie Muntenegru. Marusic șutează din întoarcere, dar mingea lovește bara din dreapta lui Niță. 

Min. 34: Ocazie Muntenegru. Un nou duel aerian pierdut de "tricolori". Vujacic trimite și el pe lângă poartă. 

Min. 27: Bancu primește cartonașul galben. 

Min. 24: Ocazie Muntenegru. Haksabanovic trimite direct pe poartă din lovitură liberă, dar trage peste. 

Min. 22: Ocazie Muntenegru. Tot Mugosa ratează, din nou cu o lovitură de cap. 

Min. 21: Ocazie Muntenegru. Mugosa lovește balonul cu capul, dar nu prinde cadrul porții. 

Min. 16: Ocazie Muntenegru. Gazdele expediază primul șut spre poartă al meciului, prin Marusic. Lovitura trece mult pe lângă poarta lui Niță. 

Min. 13: Cristea este înlocuit de Crețu. 

Min. 10: Cristea se prăbușește la pământ și, din păcate, nu mai poate continua partida. Fotbalistul lui FCSB acuză probleme la gleznă și solicită schimbare. 

Min. 3: Emoții pentru Edi Iordănescu. Cristea acuză o accidentare, însă revine pe teren rapid, după ce primește îngrijri medicale pe margine. 

Min. 1: A început meciul. 


Știrea inițială:

Muntenegru - România, LIVE TEXT, ora 21:45, în Liga Națiunilor

UPDATE | Au fost publicate echipele de start, după cum urmează: 

  • Muntenegru (4-4-1-1): Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic (C), A. Vukcevic - Marusic, Raickovic, Jankovic, Jovovic - Haksabanovic - Mugosa
    Rezerve: Petkovic, Dragojevic, Radunovic, M. Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Duranovic, Balic, Savicevic, Skekic, Sekulic, Milovic
    Selecționer: Miodrag Radulovic
  • România (4-3-3): Niță - Rațiu, Chiricheș (C), Rus, Bancu - Marin, Cristea, Olaru - Ivan, Tănase, Mihăilă
    Rezerve: Moldovan, Aioani, Manea, Crețu, Alibec, Cicâldău, Maxim, Burcă, Hanca, O. Popescu, Camora, Mitriță
    Selecționer: Edi Iordănescu

UDPATE | Pe site-ul FRF au apărut imagini din vestiarul României. 

Galerie Foto

UPDATE | Conform informațiilor Digi Sport, pe Stadionul Pod Goricom vor fi prezenți aproximativ 9.000 de spectatori, dintre care circa 500 români. 

UPDATE | Naționala României va juca în tricoul tradițional alb, sâmbătă seara, la Podgorica, împotriva Muntenegrului.

UPDATE | Selecționerul Edi Iordănescu a ales 23 de jucători din cei lotul de 30, pentru a-i trece pe foaia de joc a partidei cu Muntenegru.

UPDATE | Fundașul central Virgil Ghiță a împlinit, astăzi, 24 de ani! Fotbalistul celor de la KS Cracovia a fost sărbătorit în cantonamentul echipei naționale.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

UPDATE | Înaintea meciului cu Muntenegru, Edi Iordănescu (43 de ani) și tricolorii au fost vizitați în cantonament de Anghel Iordănescu (72 de ani), fost selecționer al naționalei. Actualul selecționer al României spune că Anghel Iordănescu este întotdeauna o inspirație pentru el în cariera de antrenorat, având în vedere performanțele obținute cu prima reprezentativă de ”Tata Puiu”.

UPDATE | Selecționerul Muntenegrului, Miodrag Radulovic (54 de ani), a declarat că elevii săi vor fi pregătiți pentru orice în meciul cu România și vor da totul pe teren pentru obținerea celor trei puncte puse în joc. 

Va fi primul test important pentru ”tricolori” sub comanda noului selecționer, Edi Iordănescu, după partidele amicale cu Grecia (0-1) și Israel (2-2). Dacă în aceste dueluri nu s-a pus atât de mult accent pe rezultate, chiar dacă s-au contabilizat în ierarhia FIFA, partidele din Liga Națiunilor au o miză uriașă: asigură trei locuri la Campionatul European din 2024, dintre echipele care nu și-au câștigat acest drept în preliminarii.

Așadar, România are toate motivele să-și câștige grupa din care face parte (Liga B, Grupa 3), alături de Muntenegru, Bosnia-Herțegovina și Finlanda.

Cele două naționale se cunosc destul de bine. S-au întâlnit de patru ori în ultimii șase ani, împărțindu-și, oarecum, punctele: o victorie Românie, o victorie Muntenegru și două rezutlate de egalitate.

  • 04.09.2016 (prel. C.M. 2018): România - Muntenegru 1-1 (A.Popa 85/ Jovetic 87)
  • 04.09.2017 (prel. C.M. 2018): Muntenegru - România 1-0 (Jovetic 75)
  • 07.09.2018 (Liga Națiunilor): România - Muntenegru 0-0
  • 20.11.2018 (Liga Națiunilor): Muntenegru - România 0-1 (Țucudean 44)

Cele două naționale trec printr-o schimbare de generații asemănătoare. Sunt în căutarea unei formule câștigătoare, care să aducă calificările mult dorite la turneele finale.â

Dacă noi am ratat barajul pentru ”Mondial” la limită, contra Islandei (0-0), Muntenegru nu a avut nicio șansă (12 puncte) într-o grupă extrem de complicată, cu Olanda (23 p), Turcia (21 p) și Norvegia (18p).

Practic, Muntenegru a alternat momentele bune (2-2 cu Olanda, acasă; 2-2 cu Turcia, în deplasare), cu cele mai puțin bune (0-0 cu Letonia, acasă), în campania trecută, așa că poate fi o națională extrem de imprevizibilă.

Programul Liga B, Grupa 3, din Liga Naţiunilor 2022-2023, în luna iunie

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 19:00
Muntenegru – ROMÂNIA 21:45.

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 21:45
Finlanda – Muntenegru 21:45.

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 16:00
ROMÂNIA – Finlanda 21:45.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.


Lotul României pentru cele patru partide din luna iunie, din Liga Națiunilor:

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 15/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0)

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 6/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 16/2), Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 12/0), Iulian Cristea (FCSB, 3/0), Virgil Ghiță (KS Cracovia | Polonia, 1/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 71/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 9/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 23/1), Mario Camora (CFR Cluj, 7/0), Marius Ștefănescu (Sepsi OSK, 0/0)

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 22/3), Darius Olaru (FCSB, 3/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 52/6), Sergiu Hanca (KS Cracovia | Polonia, 5/0), Florin Tănase (FCSB, 11/1), Octavian Popescu (FCSB, 2/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 0/0), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 7/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 17/3), Alexandru Crețu (Universitatea Craiova, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 37/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 3/0)

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 23/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 15/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 27/8)


Lotul Muntenegrului pentru meciul cu România

PORTARI: Milan Mijatovic (MTK), Danijel Petkovic (Angers), Milos Dragojevic (Buducnost), Andrija Dragojevic (Decic).

FUNDAȘI: Stefan Savic (Atletico), Zarko Tomasevic (Tobol), Adam Marusic (Lazio), Marko Vesovic (Qarabag), Risto Radunovic (FCSB), Igor Vujacic (Partizan), Nikola Sipcic (Tenerife), Andrija Vukcevic (Rijeka), Milos Milovic (Vozdovac), Sasa Balic (Zaglebie).

MIJLOCAȘI: Marko Jankovic (Hapoel Tel Aviv), Aleksandar Scekic (Zaglebie), Sead Haksabanovic (Djurgardens), Milutin Osmajic (Bandirmaspor), Marko Vukcevic (UTA), Vukan Savicevic (Samsunspor), Ilija Vukotic (Boavista), Driton Camaj (Kisvarda), Vladimir Jovovic (Sutjeska), Milos Raickovic (Buducnost), Drasko Bozovic (Decic), Vladan Bubanja (Sutjeska), Vasilije Terzic (Buducnost).

ATACANȚI: Stevan Jovetic (Hertha Berlin), Stefan Mugosa (Incheon United), Nikola Krstovic (Dunajska Streda), Fatos Beciraj (Decic), Balsa Sekulic (Iskra), Viktor Djukanovic (Buducnost).

Etichete: campionatul european , lot romania , muntenegru - romania , program romania liga natiunilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Romania V Montenegro: Nations League - League B Group 3, Bucharest - 14 Jun 2022
Ar fi transferul carierei: Cristi Manea, cale liberă către o echipă de Champions League!

"Cutremur" la Barcelona: arabii încearcă să deturneze transferul anunțat de Joan Laporta!
Symbolbild Fotomontage zum erneuten Ausscheiden des FC Barcelona Barca s aus der UEFA Championslea
L-a auzit pe Gică Hagi în direct și a răbufnit: ”Frustrare!”
hagi
Foto Ce a lăsat un violator în fața casei soției sale, imediat după ce a ieșit din închisoare
Dat 2 of the Dani Alves' trial after being accused of sexual assault
Citește și
Exclusiv Chiricheș, Cicâldău, Șut, Tănase și Pușcaș, OUT! Florin Prunea a ales lotul României pentru EURO
FOTBAL:ISRAEL-ROMANIA, PRELIMINARIILE C.E 2024 (18.11.2023)
Doi jucători, OUT din lotul României pentru meciul contra Columbiei
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Cine e Rumy Alqahtani, prima femeie căreia Arabia Saudită îi permite să participe la Miss Univers. Are licență în stomatologie
Cine e Rumy Alqahtani, prima femeie căreia Arabia Saudită îi permite să participe la Miss Univers. Are licență în stomatologie
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Un nou tip de radar, pregătit să facă ravagii printre șoferi. Amenda vine și dacă nu aveți viteză
Un nou tip de radar, pregătit să facă ravagii printre șoferi. Amenda vine și dacă nu aveți viteză
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
TREI jucători, OUT din lotul României pentru meciul cu Irlanda de Nord
nationala 9

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură