Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
raul andrei pertea
Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

Naționala nimănui! România, la pământ în Olanda. Evoluţia jucătorilor post cu post

27.03.2013, 02:21

Echipa națională a României a decepționat din nou, pierzând cu 4-0 pe terenul vicecampioanei mondiale Olanda, iar cele mai multe reproșuri se îndreaptă către selecționerul Victor Pițurcă, din cauza unor decizii îndoielnice luate în alcătuirea echipei.

bourceanu3
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

România se îndepărtează de mult dorita calificare la Campionatul Mondial din 2014, dar nici cei din teren nu sunt complet absolviți de vină. După prestația ștearsă din meciul cu Ungaria, în care au scos cu noroc un rezultat de egalitate, "tricolorii" n-au arătat nimic la Amsterdam, unde au fost net depășiți de elevii lui Louis Van Gaal.

Până la următorul joc din preliminarii mai sunt cinci luni și jumătate, timp în care echipa națională are timp să îndrepte din minusurile arătate în dubla cu Ungaria și Olanda.

CLASAMENTUL GRUPEI D

1. Olanda 18 puncte (20-2)
2. Ungaria 11 p (13-8)
3. România 10 p (10-10)
4. Turcia 7 p (7-7)
5. Estonia 6 p (3-9)
6. Andorra 0 p (0-17)


PROGRAMUL ROMÂNIEI

6 septembrie: România - Ungaria
10 septembrie: România - Turcia
11 octombrie: Andorra - România
15 octombrie: România - Estonia

VIDEO Olanda-România 4-0. Batavii rămân "coșmarul portocaliu"

"Tricolorii", post cu post:

Costel Pantilimon - Prima schimbare față de meciul cu Ungaria, cel mai înalt om din lot i-a luat locul între buturi lui Ciprian Tătărușanu. Portarul de rezervă al lui Manchester City a pierdut primul său duel din teren cu Robin Van Persie, atacantul marii rivale, Manchester United. Aflat la primul său meci contra Olandei, fostul timișorean a avut o parte din vină doar la ultimul gol, din minutul 90, respingând un șut chiar în picioarele lui Lens. A avut un reflex providenţial în prima repriză, dar faza fusese precedată de un ofsaid, semnalizat târziu.

Gabriel Tamaș - Folosit pe postul de fundaș dreapta pentru al doilea meci consecutiv, apărătorul legitimat la West Bromwich Albion l-a avut ca adversar direct pe Arjen Robben. S-a achitat destul de bine de sarcinile defensive, dar a urcat prea rar în atac și a fost la fel de rudimentar la capitolul centrări. Nu i-au ieșit nici șuturile din lovitură liberă, arătând carenţe fireşti pe faza ofensivă. Tamaş a jucat toată cariera sa pe postul de fundaş central

Florin Gardoș - Titularizat în dauna lui Dorin Goian, care a fost suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, după meciul din Ungaria, dar și hulit pentru prestația de la Budapesta. Stelistul a fost depășit de cele mai multe ori de Robin Van Persie și a comis faultul pentru care s-a dictat penalty-ul din care s-a făcut 3-0.

Vlad Chiricheș - A jucat în nota obișnuită, cu toate că este principalul vinovat de la golul al doilea, când l-a deposedat pe Van Persie, dar i-a pus mingea pe tavă lui Robben, lăsând liberă zona centrală. Acolo a urcat tocmai cel pe care îl împiedicase cu câteva secunde mai devreme și care a și marcat. În rest, a evoluat cu eleganța care îl caracterizează.

Răzvan Raț - Căpitan în locul rezervei Mutu și titularizat în dauna lui Ștefan Radu, apărătorul de bandă stângă a fost departe de ceea ce ar fi trebuit să arate într-un meci pentru care fusese menajat la precedentul joc. A pierdut mai multe mingi, a fost inexistent în atac și a greșit la primul gol, pierzând mingea în fața lui Lens, chiar dacă se poate vorbi și de un fault comis de șeptarul olandez.

Mihai Pintilii - Fără realizări în plan ofensiv, modest la închidere, mijlocașul a fost constant, dar slab în linia mediană. A jucat în nota generală a echipei, a dat mai multe pase greșite și a acoperit puținele urcări ale lui Tamaș.

Alexandru Bourceanu - Din nou, departe de prestațiile din tricoul Stelei. N-a reușit să închidă prea bine să închidă zona mediană, împreună cu Pintilii, iar registrul tactic nu i-a permis să urce în ajutorul ofensivei.

Adi Popa - Cel mai activ jucător român de pe teren. S-a demarcat, a alergat și a avut cea mai mare ocazie a "tricolorilor", șutul său din minutul 35 fiind scos cu greu în corner de portarul Vermeer. I-a făcut zile fripte lui Daley Blind în cele 63 de minute petrecute pe teren și este, probabil, unul dintre singurele câștiguri ale echipei naționale din meciul cu Olanda.

Gicu Grozav - La fel de șters ca în meciul cu Ungaria, fără realizări în atac și inexistent la presing. Total ieșit din formă, a fost schimbat în minutul 68 cu Adrian Mutu.

Cristian Tănase - Mână moartă în flancul stâng. Nu a jucat cu Ungaria și a fost criticat în acest început de an pentru lipsa de realizări de la Steaua, dar cu Olanda parcă a vrut să demonstreze că gurile rele au avut dreptate. I-a lipsit viteza, nu și-a arătat tehnica, nu a ajutat compartimentul defensiv și nu s-a văzut în atac. Mai mult, a pierdut mai multe mingi.

Bogdan Stancu - A petrecut degeaba 180 de minute pe teren în meciurile cu Ungaria și Olanda. Zero la capitolul realizări, atacantul de la Orduspor a fost și omul care a stricat cele mai multe faze de atac ale României, în meciul cu Olanda. Bilanțul partidei de la Amsterdam: o ocazie irosită din cauza unei preluări ratate (5) și un șut pe poartă, din afara careului (78).

Rezerve:

Alexandru Chipciu - Marcatorul din ultimul minut din meciul de la Budapesta era cerut titular de majoritatea vocilor, însă a început tot pe bancă partida cu Olanda. A jucat o jumătate de oră, a fost mai activ decât Tănase, chiar cel pe care l-a înlocuit, dar nu a reușit să ajute prea mult echipa. Când a intrat pe teren, scorul era deja 2-0.

Gabriel Torje - Trecut pe banca de rezerve după prestația slabă din meciul cu Ungaria, jucătorul de la Granada a fost introdus în grabă pe teren, dar nu a reușit mare lucru. A intrat în minutul 63, în locul lui Adi Popa, a executat o lovitură liberă la prima atingere, dar nu a avut nicio fază periculoasă în preajma careului advers. A intrat pe teren cu două minute înainte ca scorul să devină 3-0.

Adrian Mutu - Lăsat pe bancă după meciul cu Ungaria, vedeta lotului a intrat pe teren la 3-0 pentru gazde, în locul lui Gicu Grozav. Așa cum a obișnuit, în cele 22 de minute petrecute pe teren a cerut ca toate mingile să fie jucate pe el și și-a certat colegii din atac pentru demarcările care nu erau așa cum și-ar fi dorit. A fost singurul român cu atitudine la Amsterdam, dar nici el nu a reușit mai nimic în fața vicecampioanei mondiale.

Etichete: calificare , romania , nationala , echipa nationala , olanda , cm 2014 , preliminarii , romania nationala , preliminarii cm 2014 , olanda romania , campionat mondial , analiza , cm brazilia , olanda - romania 4-0 , analiza olanda - romania , analiza olanda - romania 4-0


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
titlu
A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Florin Prunea a cerut la națională un jucător după Craiova - CFR Cluj 0-1, iar acesta a venit cu replica
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (25.04,2024)
Neașteptat! Adversarul României de la EURO, gata să preia un club uriaș al Europei
profimedia-0826193176
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”