Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Ianis Hagi, cerut titular la echipa națională: ”E singurul care poate face diferența”
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Video România - Armenia 1-0, în preliminariile CM 2022. “Tricolorii” au urcat pe locul doi în grupă, după un succes neconvingător

articol scris de Digi Sport
12.10.2021, 01:01

Naționala României a învins-o pe Armenia, scor 1-0, pe stadionul Steaua, în runda a opta din grupa J a preliminariilor pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

Alex Mitriță, după golul marcat în Armenia - România / Foto: FRF.ro
Alex Mitriță, după golul marcat în Armenia - România / Foto: FRF.ro
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

În urma acestui rezultat, coroborat cu victoria Germaniei în Macedonia de Nord, scor 4-0, România a urcat pe locul doi în grupă. Echipa pregătită de către Mirel Rădoi are 13 puncte, iar Macedonia de Nord și Armenia au câte 12 puncte.

Mitriță, decisiv pentru România

Pentru România urmează meciurile cu Islanda (11 noiembrie, acasă) și Liechtenstein (14 noiembrie, în deplasare).

România a controlat prima repriză și a avut o posesie a mingii de peste 70%. Alex Mitriță a înscris în minutul 26, cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat bine de către Răzvan Marin.

A fost al treilea gol al lui Alex Mitriță (26 de ani) în tricoul naționalei și prima reușită a naționalei României pe noul stadion Steaua.


În minutul 33, Mitriță putea să marcheze din nou, dar a șutat slab după ce a scăpat singur cu portarul.

Mkhitaryan a ratat două ocazii mari

În repriza a doua, Joaquin Caparros a făcut trei schimbări, iar Armenia a preluat inițiativa jocului.

Căpitanul Armeniei, Henrikh Mkhitaryan, a irosit două ocazii imense, în minutele 58 și 65.

În minutul 70, Ianis Hagi a fost aproape de un nou gol de generic. Din lovitură liberă de la 18 metri, mijlocașul ofensiv a șutat către vinclu, la colțul scurt, dar portarul Yurchenko a intervenit excelent.

Pe final de meci, ‘tricolorii’ au evut emoții la câteva centrări în careul lui Niță. Victorie la limită pentru România, care face un pas important către calificarea în play-off-ul pentru Cupa Mondială Qatar 2022.

VIDEO cu rezumatul meciului România - Armenia 1-0

Galerie Foto

Preliminarii CM 2022. Meciuri rămase de disputat din Grupa J

11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)

14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Clasamentul grupei J din preliminariile CM 2022

România - Armenia, 1-0 (Mitriță 26')

Min. 90+5: S-a încheiat partida!

Min. 86: Cartonaș galben pentru Mihăilă, care va fi suspendat pentru meciul cu Islanda.

Min. 82: Schimbare în echipa Armeniei! A ieșit Udo, un mijlocaș, și a intrat Karapetyan, un atacant. Caparros riscă pentru un egal.

Min. 81: Dublă schimbare în echipa României! Au ieșit Ianis Hagi și Nicolae Stanciu, au intrat Valentin Mihăilă și Dragoș Nedelcu.

Min. 77: Schimbare în echipa Armeniei: a ieșit Spertsyan, a intrat Vardanyan.

Min. 75: Cartonaș galben pentru Voskanyan.

*Veste bună pentru România! Germania conduce cu 2-0 în Macedonia de Nord. Timo Werner a înscris în minutul 70.

Min. 70: Ocazie mare pentru România! Ianis Hagi a executat excelent o lovitură liberă de la 18 metri, dar portarul Yurchenko a respins mingea din apropierea vinclului de la colțul scurt.

Min. 68: Un membru al staff-ului Armeniei a fost eliminat de către arbitrul italian Daniele Orsato.

Min. 66: Schimbare în echipa României! A ieșit Andrei Rațiu, a intrat Cristi Manea.

Min. 66: Cartonaș galben pentru Spertsyan, care va fi suspendat pentru meciul următor!

Min. 65: Ocazie mare pentru Armenia! Zelarayan a centrat excelent pentru Mkhitaryan, care a luftat incredibil din careu.

Min. 62: Dublă schimbare în echipa României! Au ieșit Alex Mitriță și Claudiu Keșeru, au intrat Andrei Ivan și Olimpiu Moruțan.

Moruțan (22 de ani, Galatasaray) debutează pentru "tricolori".

Min. 58: Ocazie importantă pentru Armenia! Zelarayan a centrat perfect din banda dreapta, iar Mkhitaryan a lovit mingea cu capul, dar n-a nimerit poarta. Armenia deține inițiativa în repriza a doua.

*Germania a deschis scorul în Macedonia de Nord, prin Kai Havertz (50'). România a urcat pe locul doi în grupa J, cu 13 puncte. Macedonia de Nord și Armenia au câte 12 puncte.

Min. 55: Ocazie pentru Armenia! În urma unui corner, Haroyan a trimis o lovitură de cap pe centrul porții, iar Niță a fost atent.

*Sunt 13.576 de spectatori pe stadionul Steaua, potrivit organizatorilor.

Min. 46: A început repriza a doua! Trei schimbări în echipa Armeniei! Au ieșit Grigoryan, Barseghyan și Bayramyan, au intrat Geloyan, Zelarayan și Adamyan.

Min. 45: S-a încheiat prima repriză! Evoluție entuziasmantă pentru România, care a controlat jocul și a creat mai multe ocazii clare.

România a avut o posesie a mingii de 73%. Raportul ocaziilor de gol a fost 9-1, iar cel al șuturilor pe poartă a fost 3-0 pentru "tricolori".

Min. 39: Ocazie pentru România! Răzvan Marin a șutat de la 20 de metri, dar portarul Yurchenko a respins mingea în corner.

Min. 38: Cartonaș galben pentru Barseghyan, pentru un fault asupra lui Stanciu.

Min. 34: Ocazie pentru România! Cicâldău a șutat în forță din afara careului, iar portarul Yurchenko a respins mingea în corner.

Min. 33: Ocazie mare pentru România! Keșeru i-a pasat excelent lui Mitriță, care a scăpat singur cu portarul, dar a șutat slab, iar mingea a fost deviată în corner. 

Min. 29: Ocazie pentru România! În urma unui corner, mingea a ajuns la Cicâldău la marginea careului, iar mijlocașul a șutat din voleu, mult peste poartă.

Min. 26: GOL pentru România! 1-0! A înscris Alex Mitriță, cu o lovitură de cap, în urma unui corner executat de către Răzvan Marin.

Este al treilea gol al lui Alex Mitriță în tricoul naționalei și prima reușită a naționalei României pe noul stadion Steaua.

Min. 25: Ocazie pentru România! Keșeru a șutat de la marginea careului, dar mingea a fost deviată în corner.

*Armenia are doar două victorii în deplasare din iulie 2019 încoace, cu Georgia (2-1) și Liechtenstein (1-0).

Min. 18: România controlează jocul și încearcă să găsească spații în apărarea Armeniei. Raportul posesiei este 77-23% pentru “tricolori”.

Min. 11: Ocazie pentru România! Stanciu a executat o lovitură liberă din partea stângă și a centrat în careu pentru Chiricheș, care a ratat preluarea. Căpitanul “tricolorilor” era într-o poziție foarte bună.

Min. 4: Ocazie pentru România. Stanciu a recuperat mingea în apropierea careului advers, a depășit doi jucători, a intrat în careu, dar a șutat imprecis, mult pe lângă poartă.

Update 21:45 A început meciul de pe stadionul Steaua! Plouă de câteva ore, dar gazonul se prezintă în condiții bune.

*Înaintea partidei, a fost păstrat un moment de reculegere în memoria fostului selecționer Cornel Drăgușin, care a decedat ieri.

Echipele de start:

  • România: Niță – Rațiu, Chiricheș (cpt), Nedelcearu, Bancu – Cicâldău, R. Marin, Stanciu – I. Hagi, Keșeru, Mitriță.
  • Armenia: Yurchenko – Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan – Udo, Grigoryan, Spertsyan – Barseghyan, Mkhitaryan (cpt), Bayramyan.

Rezervele:

România: Vlad, Moldovan – Toșca, Manea, Mihăilă, Ivan, Maxim, Nedelcu, Rus, Cordea, Moruțan, Albu. Selecționer: Mirel Rădoi.

Armenia: Aivazov, Buchnev – Arakelyan, Zelarayan, Vardanyan, Monroy, Mkoyan, Geloyan, Karapetyan, Muradyan, Adamyan, Margaryan. Selecționer: Joaquin Caparros.

Fanii tricolori au revenit pe stadionul Steaua. Au fost vândute aproximativ 15.000 de bilete

Galerie Foto

VIDEO cu imagini din vestiarul echipei naționale a României, la revenirea pe stadionul din Ghencea, după 12 ani

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Meciul de pe Stadionul Steaua, vital pentru calculele calificării

Înainte de antepenultima confruntare a tricolorilor din grupa J, aceștia se clasează pe locul 4, cu 10 puncte, la două lungimi distanță de armeni, care au același punctaj ca Macedonia de Nord. Lider este Germania, cu 18 puncte.

Un aspect important de luat în considerare este golaverajul, primul criteriu de departajare în cazul în care echipele termină cu același număr de puncte. România are +2, în timp ce Armenia înregistrează un record negativ de -2, iar Macedonia de Nord stă de departe cel mai bine, cu +9. 

Mirel Rădoi se confruntă și cu câteva probleme de lot înainte de duelul de pe Stadionul Steaua. George Pușcaș este suspendat după cartonașul galben primit cu Germania, iar în compartimentul defensiv Andrei Burcă și Ionuț Nedelcearu au șanse mici să joace, întrucât sunt accidentați. 

Cu toate acestea, veștile bune vin din partea lui Alexandru Maxim și Alexandru Cicâldău, fotbaliști care nu au putut fi titularizați cu Germania din cauza unor accidentări ușoare, dar care s-au antrenat normal și pot fi introduși pe teren cu Armenia din primul minut. 

De partea cealaltă, armenii reprezintă un adversar imprevizibil, întrucât folosesc mai multe sisteme de joc. În ultimele patru meciuri au jucat atât cu 4-2-3-1, cât și cu 4-1-4-1, iar în confruntarea din martie, pierdută de România cu 2-3, echipa pregătită de Joaquin Caparros a folosit 4-4-2.

Totuși, un lucru cert este că cel mai bun jucător al lor este Henrikh Mkhitaryan, fotbalist aflat sub comanda lui Jose Mourinho la AS Roma, cotat la 15 milioane de euro. 

România - Armenia, 21:45, LIVE TEXT pe www.digisport.ro. Echipele probabile: 

România: Niță - Rațiu, Chiricheș, Rus, Bancu - Nedelcu, Cicâldău, Stanciu - Hagi, Keșeru, Maxim

Armania: Yurchenko - Hovhannisyan, Voskanyan, Haroyan, Terteryan - Udo - Barsegyan, Spertsyan, Mkhitaryan, Adamyan - Zelarayan

Lotul României pentru meciurile cu Germania și Armenia din preliminariile CM 2022

Portari: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 9/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);

Fundași: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 19/0), Andrei Burcă (CFR Cluj, 6/0) - accidentat, Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 66/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 12/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 18/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 2/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 8/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 26/1);

Mijlocași: Alexandru Albu (FC Rapid 1923, 0/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 17/2), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 20/1), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 33/2), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 48/6), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 3/1), Alexandru Mitriță (PAOK/Grecia, 14/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray/Turcia, 0/0), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 50/11);

Atacanți: Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 9/1), Claudiu Keșeru (FCSB, 44/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 23/8) - suspendat.

Preliminarii CM 2022. Partide rămase de disputat din Grupa J:

  • 11 octombrie 2021: ROMÂNIA – Armenia, Islanda – Liechtenstein, Macedonia de Nord – Germania (21:45)
  • 11 noiembrie 2021: Armenia – Macedonia de Nord (19:00), ROMÂNIA – Islanda, Germania – Liechtenstein (21:45)
  • 14 noiembrie 2021: Liechtenstein – ROMÂNIA, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda (19:00)

Clasamentul grupei J din preliminariile CM 2022

Etichete: romania , cupa mondiala , tricolori , preliminarii cm , campionatul mondial , cm 2022 , romania armenia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou

Exclusiv Anghel Iordănescu a dat verdictul! Cine câștigă titlul în SuperLigă: ”Au jucători de valoare”
Universitatea Craiova, gata să dea lovitura! Mihai Rotaru vrea un internațional român
FOTBAL:MOLDOVA-ROMANIA, AMICAL (20.11.2022)
În sfârșit a decis! Xabi Alonso a anunțat unde va antrena în sezonul următor: ”Am informat clubul”
Entscheidung gefallen:Trainer Xabi ALONSO bleibt wohl Trainer bei Bayer Leverkusen. ARCHIVFOTO: Xabi Alonso (Bayer 04 Le
Citește și
Supercomputerul a decis! Cine va câștiga EURO 2024
Frankfurt am Main am 16.Oktober 2023 Deutsche Bank Park Medientermin der EURO 2024 GmbH v.l., Henri-Delaunay-Pokal, im H
Top 10 cei mai valoroși români care nu au debutat pentru națională! 3 sunt peste Ianis Hagi
FOTBAL:COLUMBIA-ROMANIA, AMICAL (26.03.2024)
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Exclusiv De ce Anghel Iordănescu nu îl sfătuiește pe Edi privind prelungirea contractului cu FRF
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Exclusiv ”Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Ce răspuns a oferit Anghel Iordănescu
iordanescu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură