Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
timi2
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video&Foto România - Muntenegru 0-3. Eșec umilitor pentru ”tricolori”! Mugosa, hat-trick în Giulești. Suporterii au strigat ”Demisia!”

articol scris de Digi Sport
15.06.2022, 01:00

Naționala României s-a făcut de râs în Giulești, 0-3 în fața reprezentativei din Muntenegru. A fost a treia înfrângere în primele patru jocuri ale ”tricolorilor” în această ediție din Liga Națiunilor.

FOTBAL:ROMANIA-MUNTENEGRU, LIGA NATIUNILOR (14.06.2022)
România - Muntenegru / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

După un start de meci anost, prima mare ocazie a partidei le-a aparținut muntenegrenilor. Krstovic a fost la un pas de a deschide scorul în minutul 31, cu o lovitură de cap. În minutul 42, Mugosa s-a înălțat perfect și a înscris din doar câțiva metri, în urma unui corner.

Galerie Foto

România - Muntenegru 0-3. Rușine națională

”Tricolorii” au avut ocazia de a intra la cabine la egalitate, însă execuția lui Răzvan Marin din marginea careului a fost deviată in extremis de portarul Mijatovic în bara transversală. Mingea a revenit la Ștefănescu, dar din doar câțiva metri debutantul la naționala României l-a luat la țintă pe goalkeeper-ul advers.

În minutul 56, Mugosa a reușit dubla, grație unei noi lovituri de cap. Jankovic a centrat perfect, iar Chiricheș nici măcar nu l-a incomodat pe atacantul coreenilor de la Incheon. Imediat, România a avut șansa de a reintra în joc, însă golul lui Pușcaș a fost anulat pe motiv de ofsaid.


În sfârșit, în minutul 64, Stefan Mugosa (30 de ani) și-a desăvârșit ”opera” și a făcut hat-trick-ul. Vârful muntenegrean nu i-a dat nicio șansă lui Niță cu un șut puternic de la aproximativ 20 de metri. A fost momentul în care suporterii naționalei nu au mai suportat umilința și au scandat ”Demisia!”

A fost o nouă înfrângere rușinoasă pentru ”tricolori”, a treia din Grupa 3B a Ligii Națiunilor, iar șansele României de a ocupa un loc fruntaș sunt practic inexistente. Bosnia și Herțegovina s-a impus în celălalt meci, 3-2 în fața Finlandei, și conduce grupa cu opt puncte. Muntenegru o urmează, cu 7 puncte, Finlanda e pe trei, cu patru puncte, iar România, ultima, cu doar trei puncte.

VIDEO Rezumat România - Muntenegru 0-3

Programul Grupei 3B din Liga Națiunilor

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2
ROMÂNIA – Muntenegru 0-3

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.

Clasament

romania-clasament
Clasament Grupa 3B / Foto: flashscore.ro

România - Muntenegru 0-3. "Tricolorii", la pământ

Min. 90+5 - Final. Arbitrul portughez pune capăt calvarului ”tricolorilor”. România - Muntenegru 0-3.

Min. 90+2 - Manea vede și el cartonașul galben.

Min. 88 - Dublă schimbare Muntenegru. Krstovic și Tomasevic le lasă locul lui Djukanovic și Sipcic.

Min. 77 - Ocazie Muntenegru. Chiricheș este la un pas să-și trimită mingea în proprie poartă, dar Florin Niță este la post și evită al patrulea gol al muntenegrenilor.

Min. 77 - Schimbare România. Păun este trimis pe teren în locul lui Marius Marin.

Min. 75 - Schimbare Muntenegru. Iese Scekic, intră Raickovic.

Min. 64 - GOL Muntenegru! Mugosa reia imparabil din marginea careului, fără nicio șansă pentru Niță, și reușește hat-trick-ul. Suporterii naționalei scandează: ”Demisia! Demisia!

Min. 62 - Schimbare Muntenegru. Jankovic îi lasă locul lui Bozovic.

Min. 61. - Pușcaș înscrie după o pasă excelentă a lui Tănase, însă golul este anulat pentru ofsaid.

Min. 57 - Schimbări România. Olaru, Sorescu și Octavian Popescu intră, iar Răzvan Marin, Mihăilă și Ștefănescu părăsesc terenul.

Min. 56 - GOL Muntenegru! Jankovic îl servește perfect pe Mugosa, care, nemarcat, îl ”execută” pe Niță cu încă o lovitură de cap. Același Chiricheș rămâne departe de adversar și-l lasă pe atacantul muntenegrean să marcheze nestingherit.

Min. 51 - Ocazie România! Tănase îl angajează pe Ștefănescu în careul advers, jucătorul lui Sepsi caută culoar de șut, însă execuția sa este blocată de căpitanul Muntenegrului.

Min. 46 - Începe repriza secundă.

Min. 46 - Schimbare Muntenegru. Jovovic îi lasă locul lui Vukcevic.

Min. 46 - Schimbare România. Tănase intră în locul lui Maxim.

Galerie Foto

Statistici după prima repriză, România - Muntenegru:

  • Posesie: 56%-44%
  • Șuturi pe poartă: 2-1
  • Cornere: 2-2
  • Șuturi pe lângă poartă: 1-3

Min. 45+2 - Pauză.

Min. 45+1 - Ocazie uriașă România! Răzvan Marin șutează din marginea careului, dar Mijatovic deviază in extremis în bara transversală. Balonul ricoșează la Ștefănescu, care, din doar câțiva metri, îl ia la țintă pe portarul din Muntenegru.

Min. 42 - GOL Muntenegru! În urma unei lovituri de colț bine executate, Mugosa reia în plasa porții lui Niță, după ce îl devansează pe Chiricheș în duelul aerian.

Min. 40 - În urma unui conflict verbal, Burcă și Tomasevic sunt avertizați. Fundașul României va lipsi la următoarea partidă a ”tricolorilor”.

Min. 38 - Jovovic este primul jucător avertizat din tabăra muntenegrenilor, după ce l-a lovit zdravăn pe Bancu.

Min. 31 - Ocazie mare Muntenegru! Din cornerul rezultat, oaspeții sunt la un pas de a deschide scorul. Lovitura de cap a lui Krstovic trece puțin pe lângă bara din dreapta lui Florin Niță.

Min. 30 - Marius Marin greșește o minge în aproprierea propriului careu, Vesovic interceptează, se duce lansat spre poarta lui Niță, însă intervenția providențială a lui Chiricheș îndepărtează pericolul și trimite mingea în corner.

Min. 25 - Savicevic șutează către buturile apărate de Niță, din interiorul careului, însă execuția sa ratează spațiul porții.

Min. 22 - Răzvan Marin vede cartonașul galben pentru o intrare prin alunecare asupra lui Vujacic, în preajma punctului de la centrul terenului.

Min. 16 - Ștefănescu este lansat în adâncime, ajunge în careul advers, intră în unghi și șutează mult peste poarta celor din Muntenegru. După finalizare, tușierul a ridicat fanionul: ofsaid.

Min. 3 - Suporterii naționalei României fac spectacol în tribune. Pe lângă scandările obișnuite, aceștia au aprins și torțe în peluza din spatele porții lui Mijatovic.

Min. 1 - Începe meciul.

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Niță – 4. Manea, 6. Chiricheș-cpt., 15 Burcă, 11. Bancu – 18. R. Marin, 14. M. Marin, 10. Maxim – 21. Ștefănescu, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă. Selecționer: Edward Iordănescu. Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Rațiu, 3. Camora, 5. Păun, 7. Oct. Popescu, 8. Cicâldău, 13. Mihăilă, 17. Rus, 19. Tănase, 20. Hanca, 22. Sorescu, 23. Olaru

MUNTENEGRU: Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic - Jovovic, Scekic, Jankovic, Savicevic - Mugosa, Krstovic. Selecționer: Miodrag Radulovic. Rezerve: Petkovic, Dragojevic, Vukcevic, M. Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Raickovic, Bubanja, Sipcic, Camaj, Milovic, Dukanovic.

UPDATE: Cu doar câteva ore înaintea meciului din Giulești, Federația Română de Fotbal a anunțat că elevii lui Edi Iordănescu vor juca în echipamentul tradițional, galben, în timp ce muntenegrenii vor apărea în roșu. În partida tur, prima reprezentativă a evoluat în alb complet.

7d7e6353-1eca-4e73-b74a-680a28b0fe56-696x392
Echipamente România - Muntenegru / Foto: FRF

UPDATE: Pentru partida retur cu Muntenegru, Edi Iordănescu i-a lăsat în afara listei pe Marian Aioani, Virgil Ghiță, Alexandru Crețu, Alexandru Mitriță și Andrei Ivan, la care se mai adaugă accidentații Iulian Cristea și Denis Alibec.

Iată care sunt cei 23 de jucători și ce numere vor purta:

  • 1. Florin Niță
  • 2. Andrei Rațiu
  • 3. Mario Camora
  • 4. Cristian Manea
  • 5. Nicolae Păun
  • 6. Vlad Chiricheș
  • 7. Octavian Popescu
  • 8. Alexandru Cicâldău
  • 9. George Pușcaș
  • 10. Alexandru Maxim
  • 11. Nicușor Bancu
  • 12. Horațiu Moldovan
  • 13. Valentin Mihăilă
  • 14. Marius Marin
  • 15. Andrei Burcă
  • 16. Ștefan Târnovanu
  • 17. Adrian Rus
  • 18. Răzvan Marin
  • 19. Florin Tănase
  • 20. Sergiu Hanca
  • 21. Marius Ștefănescu
  • 22. Deian Sorescu
  • 23. Darius Olaru

România - Muntenegru, Live Text, 21:45. Tricolorii caută revanșa după eșecul din primul meci

Elevii lui Edi Iordănescu vin după primul succes cu actualul selecționer pe bancă, 1-0 împotriva Finlandei. România ocupă ultimul loc în grupa din Liga Națiunilor, cu trei puncte acumulate în primele trei meciuri. Pentru a fi siguri că păstrează șanse în vederea unei clasări cât mai bune la finalul stagiunii, "tricolorii" au nevoie de un succes în partida din această seară.

  • 0-2 împotriva Muntenegrului, 0-1 cu Bosnia și 1-0 cu Finlanda sunt rezultatele României de până acum

De cealaltă parte, Muntenegru are o victorie, un egal și o înfrângere în cele trei meciuri din Liga Națiunilor. Singurul succes al trupei conduse de Radulovic a fost înregistrată chiar împotriva României, la Podgorica.

Muntenegru ocupă locul trei în clasament, cu patru puncte acumulate.

  • 2-0 contra României, 0-2 cu Finlanda și 1-1 cu Bosnia sunt rezultatele Muntengrului de până acum

Echipe probabile în meciul România - Muntenegru

România: Niță - Manea, Chiricheș, Burcă, Camora - R. Marin, M. Marin, Cicâldău - F. Tănase, G. Pușcaș, Mihăilă

Muntenegru: Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic - V. Savicevic, Raickovic, Jankovic, Jovovic - Krstovic, Mugosa

România - Muntenegru, sold-out

Pentru partida care se va disputa pe stadionul din Giulești s-au vândut toate biletele, astfel că arena va fi plină, așa cum s-a întâmplat și cu Finlanda, când România a obținut prima victorie din această ediție a Ligii Națiunilor, 1-0.

Astfel, aproximativ 13.000 de spectatori sunt așteptați la al patrulea meci al naționalei din grupele Ligii Națiunilor. Luni seara, când FRF a anunțat că toate biletele s-au vândut, a avut loc și antrenamentul oficial al naționalei României.

În Liga Naţiunilor 2022-2023, Grupa a 3-a, Liga B, s-au jucat meciurile:

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

În Liga Naţiunilor 2022-2023, Grupa a 3-a, Liga B, au mai rămas de disputat meciurile

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Muntenegru 21:45.

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45.

clasament
Foto: flashscore.ro

Lotul României pentru meciul cu Muntenegru

PORTARI: Florin Niță, Marian Aioani, Horațiu Moldovan, Ștefan Târnovanu 

FUNDAȘI: Andrei Rațiu, Cristian Manea, Adrian Rus, Virgil Ghiță, Vlad Chiricheș, Andrei Burcă, Nicușor Bancu, Mario Camora, Marius Ștefănescu.

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu, Alexandru Cicâldău, Darius Olaru, Alexandru Maxim, Sergiu Hanca, Florin Tănase, Octavian Popescu, Nicolae Păun, Valentin Mihăilă, Alexandru Mitriță, Alexandru Crețu, Răzvan Marin, Marius Marin.

ATACANȚI: Andrei Ivan, George Pușcaș.

Etichete: romania , muntenegru , romania muntenegru , liga natiunilor


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA

Antrenorul aflat în pole-position să-l înlocuiască pe Jurgen Klopp la Liverpool a rupt tăcerea
ROTTERDAM ,11-02-2024 , Stadium de Kuip, Dutch eredivisie football season 2023 / 2024. Match between Feyenoord and Spart
”Clubul are nevoie de bani”. Cât trebuie să plătească FCSB pentru transferul atacantului cu 16 goluri în acest sezon
Arnel Jakupovic of Maribor shoots a penalty during the UEFA Europa Conference League 3rd qualifying round second leg match between Maribor and Fenerbahce at Ljudski Vrt Stadium. Final score; Maribor 0:3 Fenerbahce.
Lovitură pentru Rapid! Titularul care s-a accidentat și va lipsi 4 luni: ”N-o să înceapă nici pregătirea”
rapida
Citește și
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Tom Cruise, pe lista potențialilor iubiți a Irinei Shayk: „Are nevoie de un bărbat celebru, arătos și bogat”
Tom Cruise, pe lista potențialilor iubiți a Irinei Shayk: „Are nevoie de un bărbat celebru, arătos și bogat”
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Românul căpitan de la Real Madrid a ales naționala Spaniei, iar acum a venit explicația
raul andrei pertea

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool