sorisimo
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Tennis 2024: Billie Jean Cup - Romania v Ukraine
FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”
profimedia-0807526376
Jucătorii Rapidului au decis! Cristi Săpunaru, anunț în numele întregului vestiar despre Marius Șumudică
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

România - Suedia 1-0. Rotariu aduce a doua victorie din 2018 pentru ”tricolori”

27.03.2018, 19:31

România şi-a luat revanşa cu Suedia, la 24 de ani de la eliminarea de la Mondialul american. Partida precedată de un moment de reculegere în memoria lui Nicolae Tilihoi a fost prima pe noua arenă din Bănie şi a şaptea la Craiova, acolo unde naţionala e invincibilă. Gazonul a rezistat, iar Contra s-a certat şi s-a împăcat cu arbitrul după doar un sfert de oră. Centralul a întrerupt partida pe finalul primei reprize din cauza bombelor aruncate de galeria Craiovei, chiar înainte de ocazia lui Ţucudean.

FOTBAL:ROMANIA-SUEDIA, AMICAL (27.03.2018)
Dorin Rotariu
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Contra a mutat câştigător în partea secundă - l-a trimis în teren pe Dorin Rotariu, iar fostul dinamovist a fost decisiv după numai trei minute. Tot Rotariu l-a mai întins pe portar, din lovitură liberă. Fără niciun titular din barajul de Mondiale cu Italia, suedezii au fost blocaţi în careul tricolor de Toşca şi Tătăruşanu. Pe final, altă rezervă, Gicu Grozav, a mai fost aproape de gol, iar România - Suedia s-a terminat 1-0.

Minutul 90+3: Fluier final

Minutul 90: De la margine sunt arătate trei minute adiționale.

Minutul 87: Sebastian Larsson îi ia locul lui Fransson.


Minutul 87: Intră și Dennis Man în locul lui Nicușor Stanciu.

Minutul 87: Intră Berg în locul lui Guidetti.

Minutul 86: Săpunaru are un schimb dur de replici cu Guidetti. La un pas de încăierare, cei doi sunt despărțiți de Pintilii. Intervin și alți fotbaliști pentru a calma spiritele.

Minutul 84: Intră Claesson, iese Durmaz.

Minutul 83: Schimbarea care trebuia să fie făcută în startul partidei este realizată până la urmă acum. Dragoș Grigore îi lasă locul lui Nedelcearu.

Minutul 81: Gicu Grozav este aproape de majorarea scorului. Reușește o ”bicicletă”, îl depășește pe Larsson, dar mingea trece pe lângă poartă.

Minutul 78: Toșca trimite în fața porții pentru Dorin Rotariu, dar pasa fostului stelist este interceptată de Johnsson.

Minutul 76: Keșeru vede și el cartonașul galben.

Minutul 73: Două minute mai târziu, la poarta adversă, Stanciu șutează cu sete, dar balonul este respins. Mingea ajunge la Gicu Grozav care încearcă o reluarea pretențioasă, din foarfecă. 

Minutul 71: Sema pasează spectaculos în careu, mingea trece printre picioarele lui Toșca, de unde Guidetti reia periculos la poartă. Tătărușanu și Manea nu se lasă și lucrează ca o echipă în respingerea balonului.

Minutul 70: Kiese Thelin iese și intră Toivonen.

Minutul 70: Paul Anton îi ia locul lui Răzvan Marin.

Minutul 66: Durmaz încasează primul cartonaș galben. 

Minutul 62: ”Guriță” grăbește și a treia modificare și îl scoate pe Țucudean. În locul lui intră Claudiu Keșeru.

Minutul 61: Iese Chipciu, intră Gicu Grozav!

Minutul 57: GOOOOOOOOOOL DORIN ROTARIU! 1-0! MUTARE INSPIRATĂ FĂCUTĂ DE COSMIN CONTRA! Selecționerul mută inspirat și după doar trei minute, proaspătul intrat deschide scorul. Fostul jucător de la Dinamo îl driblează pe Hult și șutează la colțul lung, mingea trecând pe lângă goalkeeperul Johnsson.

Minutul 54: Schimbare la naționala României. Pe de o parte aplaudat de fanii CS U Craiovei, pe de alta huiduit de cei de la FC U Craiova, Mitriță este schimbat cu Dorin Rotariu. 

Minutul 50: Kiese Thelin trimite puternic, pe jos, de la distanță, dar mingea trece pe lângă bara din stânga portarului nostru.

Minutul 47: Fransson bate lovitura liberă și Helander reia cu capul, doar că Tătărușanu este la post și reține. 

Minutul 46: Fără schimbări în cele două formații. Începe repriza secundă.

Minutul 45+2: Fluier de final al primei reprize.

Minutul 45+1: Țucudean șutează puternic din întoarcere, dar mingea trece pe lângă bara a doua.

Minutul 45: Intervin și jandarmii, care folosesc gaze lacrimogene. 

Minutul 45: Stewarzii se văd nevoiți să formeze un cordon între suporteri CS U Craiovei și FC U Craiovei. Meciul este întrerupt! Săpunaru este mandatat de arbitru să calmeze spiritele.

Minutul 45: De la margine este arătat un minut adițional.

Minutul 43: Țucudean nu aude fluierul arbitrului când se semnalează poziție în afara jocului.

Minutul 40: Durmaz nu are scrupule față de Toșca pe care îl accidentează dur ca să-i ia mingea. 

Minutul 32: Mitriță este împins de Fransson, se ciocnește de Hiljemark și arbitrul îi acordă o lovitură liberă. Execuția lăsă însă de dorit, mingea trecând mult peste poartă.

Minutul 30: Jansson nu îl lasă pe Țucudean să treacă de el la mijlocul terenului, iar ”centralul” îi acordă naționalei noastre o lovitură liberă.

Minutul 25: Mitriță șutează și el de la distanță, dar mingea trece mult pe lângă bara din dreapta.

Minutul 17: ”Centralul” Roi Reinshreiber vine la marginea terenului să-l tempereze pe ”vulcanicul” Cosmin Contra. Cei doi își dau mâna la final. Jocul continuă.

Minutul 16: Larsson îi ”fură” balonul în ultimul moment lui Stanciu. Atacantul român ar fi rămas singur cu portarul și ar fi putut deschide scorul.

Minutul 14: Sema șutează la poartă din întoarcere, dar mingea blocată bine de Pintilii ajunge în corner.

Minutul 12: Hiljemark își încearcă norocul cu un șut de la marginea careului, doar că mingea trece peste poarta apărată de Tătărușanu.

Minutul 6: Dragoș Grigore revine pe teren și continuă partida. 

Minutul 2: Dragoș Grigore cere deja schimbarea. Jucătorul nostru se resimte după un contact destul de dur contra lui Kiese Thelin. La margine se pregătește să intre Nedelcearu. Schimbarea va fi însă amânată. 

UPDATE 21:30 Minutul 1: Fluier de start la Craiova. Lovitura de start aparține oaspeților.

Echipele de start: 

România: Tătăruşanu - Cr. Manea, Săpunaru, D. Grigore, Toșca - Pintilii, R. Marin - Chipciu, Stanciu, Mitriţă- Ţucudean

Suedia: Johnsson - Larsson, Jansson-cpt., Helander, Hult - Durmaz, Fransson, Hiljemark, Sema - Guidetti, Kiese Thelin

UPDATE 21:29 Moment de reculegere pe ”Ion Oblemenco”. ”Ai scris istoria Științei noastre și până în ultima clipă ai fost alături de noi, respect etern, Nicolae Tilihoi!!!”, stă scris pe un banner uriaș.

UPDATE 20:38 Echipa României a ajuns la stadionul ”Ion Oblemenco”.

UPDATE 19:31: Avem echipa de START a României:

România (4-2-3-1): Tătăruşanu - Cr. Manea, Săpunaru, D. Grigore, Toșca - Pintilii, R. Marin - Chipciu, Stanciu, Mitriţă- Ţucudean


UPDATE Ora 14:59. Selecționerul Janne Andersson a anunțat deja primul unsprezece pentru partida cu România:

12. Johnsson - 16. Larsson, 18. Jansson-cpt., 14. Helander, 6. Hult - 21. Durmaz, 15. Fransson, 13. Hiljemark, 19. Sema - 11. Guidetti, 22. Kiese Thelin


România - Suedia LIVE TEXT. România va disputa al doilea amical al anului împotriva Suediei. Tricolorii vin după succesul din Israel, 2-1, şi îi vor înfrunta pe nordici, marţi, de la ora 21:30. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

România - Suedia LIVE TEXT. Amintirea de coşmar de la CM 1994

Selecţionata României are un bilanţ negativ cu Suedia, echipă pe care a întâlnit-o de opt ori de-a lungul timpului. Oaspeţii noştri de mâine s-au impus de trei ori, alte trei dueluri s-au încheiat la egalitate, în timp ce tricolorii au câştigat în două rânduri.

Cel mai trist moment din istoria echipei naţionale este legat de Suedia. Scandinavii ne-au ucis visul american, în 1994, atunci când ne-au eliminat în sferturile Campionatului Mondial.

La finalul celor 90 de minute, scorul a fost egal, 1-1. În prelungiri, tricolorii au trecut în avantaj, după un gol înscris de Florin Răducioiu, dar nordicii au egalat în minutul 116, după reuşita lui Kennet Andersson. În acel moment, adversarii noştri evoluau în inferioritate numerică.

La penalty-uri, Dan Petrescu şi Miodrag Belodedici au ratat şi astfel România s-a întors acasă, după cea mai bună performanţă din istorie, la un Mondial.

"Şocul a fost extrem de mare, am avut jocul în buzunar şi le-am dat lor şansa asta. E unul din marile regrete ale carierei mele, că nu am jucat semifinala asta contra Braziliei, am fost la două minute distanţă. N-am avut nici şansă, peste câţiva ani a fost Golden Goal (n.r. regula "golului de aur"), dacă era atunci, la 2-1 puteam face pasul mai departe. A fost greu pentru noi, suedezii acceptaseră înfrângerea, îi simţeam în teren", şi-a amintit Dumitescu, la "Fotbal European".

România - Suedia LIVE TEXT. Echipa probabilă a lui Contra

Cosmin Contra a anunţat că nu îşi propune să facă prea multe schimbări faţă de meciul cu Israel.

Stanciu, care a schimbat faţa României când a intrat în Israel, e în formă maximă, lucru demonstrat şi la noua echipă de club, Sparta Praga. El îl va înlocui pentru meciul cu Suedia pe Deac.

"Voi încerca să nu mai fac aşa multe schimbări. Sigur, sunt jucători tineri pe care i-am adus şi pe care vreau să îi văd, dar mi-am propus să nu mai fac atât de multe modificări precum la ultimele două partide", spunea Contra.

Înaintea partidei din Israel, Contra se gândise să îi folosească pe Toşca şi Bancu pe rând, pe postul de fundaş stânga. Astfel, fostul stelist ar fi trebuit să evolueze cu nordicii, marţi, dar evoluţia lui Bancu a fost excelentă. În aceste condiţii, e foarte posibil ca el să continue, mai ales că partida se dispută pe terenul Craiovei, acolo unde Nicuşor e un idol al tribunelor.

"Bancu a fost printre cei mai buni jucători de la Craiova și nu mi-a fost frică să-l bag. Aveam nevoie de incursiunile lui. A făcut un meci bun și mă bucur pentru el", a spus selecţionerul, după meci.

O ultimă posibilă modificare are în vedere postul de mijlocaş la închidere. Asta pentru că Pintilii a ajuns la 33 de ani şi nu poate duce un meci din trei în trei zile. Locul lui în primul "11" ar putea fi luat de Paul Anton.

România (4-2-3-1): Tătăruşanu - Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu - Anton, Marin - Stanciu, Budescu, Grozav - Keşeru

România, primul 11 cu Israel (4-2-3-1): Niţă - Benzar, Săpunaru, Grigore, Bancu - Pintilii, R. Marin - Deac, Budescu, Grozav - Keşeru

România - Suedia LIVE TEXT. Duelul loturilor

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, dacă analizăm titularii celor două reprezentative din ultimele meciuri amicale, valoarea totală a tricolorilor trimiși în teren de Contra în amicalul cu Israel este de 18,7 milioane de euro.

De cealaltă parte, naționala Suediei a avut, în amicalul cu Chile, un "prim 11" cu o valoare totală de 80 de milioane de euro. Numai fundașul Victor Lindelof (foto, jos), de la Manchester United, costă 26 de milioane de euro. Suedezii mai au în lot un jucător aproape la fel de scump, mijlocașul stânga Emil Forsberg, de la Leipzig, cotat la 25 de milioane.

Cel mai scump jucător român este tocmai portarul Tătărușanu, cotat la 4,1 milioane de euro, însă jucătorul de la Nantes a fost rezervă cu Israel. Ca valoare de piață, urmează Claudiu Keșeru. Atacantul de la Ludogorets costă 3,15 milioane de euro, urmat de Răzvan Marin, de la Standard Liege, cu o cotă de piață de 2,5 milioane de euro.

Cel mai în formă om de la FCSB, Constantin Budescu, este următorul în acest clasament, cu o valoare de piață de 2,3 milioane de euro. În rest, media tricolorilor este undeva între 1,5 și două milioane de euro, cel mai ieftin fiind fundașul Cristian Săpunaru, de la Kayserispor, care e evaluat la 500.000 de euro.

România - Suedia LIVE TEXT. Reacţia antrenorului Suediei

Janne Andersson, antrenorul Suediei, s-a declarat surprins de faptul că a trebuit să facă antrenamentul oficial pe alt teren decât cel pe care se va disputa partida contra României. Totuşi, selecţionerul nordicilor a fost mulţumit că gazonul terenului de antrenament a fost unul bun.

Ca şi românii, suedezii s-au pregătit la baza de agrement a Consiliului Judeţean. Asta pentru că gazonul de pe "Oblemenco" e sub orice critică şi s-a dorit protejarea sa în perspectiva partidei de mâine. O decizie care i-a surprins pe nordici, care însă s-au conformat.

"E al 21-lea meci pentru mine la echipa națională și niciodată nu mi s-a întâmplat să ne antrenăm pe un alt teren decât pe cel pe care vom juca. Dar terenul pe care ne-am antrenat a fost bun, am înțeles că gazonul pe care vom juca nu este în condiții extraordinare, dar vom vedea la ora jocului", a spus Janne Andersson, pentru ca apoi să vorbească despre meciul propriu-zis şi despre disputa avută de tricolori sâmbătă, în Israel: "Echipa României e o echipă relativ nouă, nu știu foarte multe detalii despre jucători. Știu că e o formație atletică, cu un joc solid. Va fi foarte interesant pentru noi. Au fost goluri foarte frumoase cu Israel, am scos câteva faze din acest joc, și din meciul vostru cu Danemarca. Le vom pune aceste faze jucătorilor la ședina tehnică".

România - Suedia LIVE TEXT. Starea gazonului, o mare problemă

Gazonul prost de la Craiova nu mai reprezintă de mult o noutate. Cosmin Contra a recunoscut că va fi o problemă pentru ambele echipe. Tricolorii vin după meciul cu Israel, acolo unde au avut parte de un teren perfect.

"Mă îngrijoreză starea gazonului, dar este și un exercițiu bun pentru a ne adapta la diferite condiții de joc și de antrenamente. Băieții au făcut-o foarte bine, n-au fost plângeri deloc până acum. Jucătorii au fost superprofesioniști. Trecem de la un gazon impecabil, precum cel din Israel, la un gazon care ne va pune în dificultate. Trebuie să alergăm mai mult, să ne luptăm mai mult, vom vedea dacă suntem pregătiți.

Mâine dimineață vom merge să vedem starea gazonului. Din ce am văzut, gazonul se va rupe încă de la încălzire, așa că va trebui să ne adaptăm cât mai repede la condițiile de joc", a spus Contra, într-o conferinţă de presă.

Partida România - Suedia se dispută marţi, de la ora 21:30, şi va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Etichete: romania , ion oblemenco , romania suedia , romania live text , romania suedia live , live romania , live text romania , romania live , live romania suedia , romania suedia live text


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Recomandările redacției
profimedia-0807526376
Jucătorii Rapidului au decis! Cristi Săpunaru, anunț în numele întregului vestiar despre Marius Șumudică

Se încheie o eră! După 5 ani, antrenorul unui club uriaș al Europei își ia adio de la echipă
A general view inside the stadium during UEFA Champions League 2023/24 Group Stage - Group F football match between AC M
Ion Țiriac și-a adus "Perla Coroanei" în țară: "E ceva unic!" Primele imagini și cât a plătit omul de afaceri
tiriac2
Planul pus la cale de Xavi: ce va face după plecarea de la Barcelona
xavi
Citește și
Foto Românul căpitan de la Real Madrid a fost convocat la naționala Spaniei și a luat decizia
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
timi2
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
OUT înainte de EURO 2024: ”Leziune a ligamentului încrucișat anterior”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”