Tennis 2024: Billie Jean Cup - Romania v Ukraine
FRT exultă după calificarea din Billie Jean King Cup: ”România are potențialul să devină campioană mondială”
romania billie jean king cup (11)
Neașteptat! Doar două jucătoare din România au reacționat după calificarea din Billie Jean King Cup
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Doi fotbaliști de la FCSB nu vor juca în derby-ul cu Rapid! Elias Charalambous a făcut anunțul
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Video România U19 - Ucraina U19 1-2. Am ratat dramatic calificarea la Euro din cauza unui gol primit în prelungiri

27.03.2018, 20:49

România a ratat incredibil calificarea la Campionatul European Under-19 din 2018, după ce a fost învinsă de Ucraina cu scorul de 1-2 (0-0), pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, în ultimul meci din grupa a 4-a a Turului de Elită.

tricolori prabusiti
România a ratat calificarea la Euro Under 19
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

"Tricolorii" antrenaţi de Adrian Boingiu aveau nevoie de un egal pentru a ajunge la turneul final, dar au scăpat printre degete calificarea, primind gol în prelungiri. Olimpiu Moruţan a deschis scorul în minutul 77, dar şi-a scos tricoul pentru a sărbători reuşita şi a primit al doilea cartonaş galben, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică.

Ucraina a restabilit egalitatea prin fundaşul Aleksandr Safronov (84), care a sancţionat o ieşire hazardată a portarului Andrei Vlad. Oaspeţii au înscris golul victoriei în min. 90+2, prin Valeri Bondar, care a înscris simplu la o fază în care apărarea echipei României a fost surprinsă.

România, care învinsese Serbia cu 4-0 şi Suedia cu 2-1, a terminat meciul în nouă jucători, Robert Neciu fiind eliminat şi el pentru al doilea cartonaş galben (90+5).

Ucraina a ocupat primul loc în clasamentul final, cu 7 puncte, urmată de România, 6 puncte, Serbia, 3 puncte, Suedia, 1 punct.


REZUMATUL PARTIDEI


Final de meci: Ucraina a învins România cu 2-1 şi s-a calificat la Europeanul din vară graţie unui gol marcat în prelungiri.

Min.90+5: Supriaha a fost înlocuit de Kulakov.

Min.90+4: Eliminare România! Robert Neciu a fost şi el eliminat, iar România încheie partida în dublă inferioritate numerică.

Min.90+2: Gol Ucraina. Bondar a adus în avantaj Ucraina în al treilea minut de prelungire, după ce reluat nemarcat, din centrul careului nostru.

Min.90: Ocazie Ucraina! Şutul lui Kashchuk, din poziţie centrală, de la 14 metri, pe centrul porţii, a fost reţinut de Andrei Vlad. De la margine s-a indicat că partida va fi prelungită cu cinci minute.

Min.88: Lazăr este înlocuit de George Merloi în naţionala României.

Min.84: Gol Ucraina! Safronov a egalat cu şase minute înainte de final după ce Andrei Vlad a ieşit greşit la o centrare.

Min.78: Eliminare România! Olimpiu Moruţan a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat după ce şi-a scos tricoul de bucurie după gol.

Min.77: Goooool România! Moruţan a deschis scorul după centrarea perfectă a lui Micovschi.

Min.74. Buletsa i-a lăsat locul lui Remeniuk la naţionala Ucrainei.

Min.72: Robert Moldoveanu i-a luat locul lui Andrei Sîntean.

Min.67: Ocazie Ucraina! Lovitura liberă a lui Buletsa, de la 16 metri, a fost reţinută excelent, în doi timpi, de portarul FCSB-ului, Andrei Vlad.

Min,67: Moruţan a primit cartonaşul galben.

Min.64: Schimbare la naţionala Under 19 a României. Micovschi a intrat în locul lui Măţan.

Min.63: Sîntean a ratat şansa de a relua spre poartă centrarea lui Dragomir, deviată uşor de un adversar.

Min.56: Safronov a primit cartonaşul galben pentru intrarea dură asupra lui Băluţă.

Min.54: Kucheruk a prins şi şutul de la distanţă al lui Vlad Dragomir.

Min.53: Reluarea cu capul a lui Rareş Lazăr nu i-a pus probleme portarului Ucrainei.

Min.46: A început repriza a doua a partidei de la Ploieşti.

Pauză: România şi Ucraina se află la egalitate după 45 de minute, scor 0-0, iar "tricolorii" sunt la o repriză distanţă de calificarea la Euro.

Min.45: Încă o şansă Ucraina! Tot Kashchuk a ratat de puţin şansa de a deschide scorul, după ce a reluat mingea pe lângă poartă, din trei metri, la cornerul rezultat.

Min.44: Ocazie Ucraina! Kashchuk a trecut din nou pe lângă gol, la o fază la care a scăpat singur, însă şutul său a fost respins în corner de Vlad.

Min.43: Lovitura de cap a lui Tudor Băluţă, din opt metri, după un corner, a trecut destul de departe de poarta oaspeţilor.

Min.38: Ocazie Ucraina! Încă o şansă importantă ratată de oaspeţi, prin Kashchuk, care a scăpat de marcajul lui Neciu şi a trimis cu capul puţin pe lângă poarta noastră, din 6 metri, după centrarea lui Korniienko.

Min.36: Ocazie Ucraina! Korniienko a trecut pe lângă poarta lui Vlad din poziţie bună, de la 14 metri, central.

Min.30: Robert Neciu a primit primul cartonaş galben al meciului.

Min.18: Centrarea lui Sîntean a fost reţinută de goalkeeperul Kucheruk.

Min.14: "Tricolorii" deţin mai mult balonul, însă fără a-şi crea vreo ocazie importantă. România se va califica şi cu un egal la turneul final din Finlanda.

Min.5: Şutul lui Tudor Băluţă, din lovitură liberă, a fost reţinut în doi timp de portarul Ucrainei.

Min.1: A început partida de la Ploieşti, precedată de un minut de reculegere în memoria lui Nicolae Tilihoi. Aproximativ 1.000 de spectatori se află în tribunele de pe "Ilie Oană".


România U19 - Ucraina U19 LIVE VIDEO UPDATE 18:40 Într-o interventie la emisiunea Fotbal Club de pe Digi Sport 1, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, a declarat că starea gazonului este una bună nici nu concepe ca naționala pregatită de Adrian Boingiu să nu se califice la turneul final.

”După cinci meciuri într-o săptămână plus două antrenamente stadionul se prezintă în condiții bune. S-a muncit mult la acest gazon, nu este Wembley. Vreau să le mulțumesc celor care au muncit aici și la Buftea, acestea au fost condițiile, sper să ne bucurăm la sfârșit.

Am fost cu Burleanu în vestiar înainte de meci. O să dea bani domnul Burleanu pentru calificare. Trebuia să luăm presiunea de pe umerii jucătorilor și să o punem pe umerii noștri, să eliberăm copiii de orice complex. Ei trebuie să se bucure de calificare. Din 1981, am mai fost o dată din oficiu, pentru că am organizat, dar de atunci și până acum au trecut niște ani buni de când nu ne-am mai calificat.

La meciul trecut au fost 1.500 de spectatori. Sperăm și în seara asta la 2.000 de fani. Am văzut la meciul trecut o manifestare sinceră a bucuriei din partea fotbaliștilor. Ne-au bucurat în ultimele cinci meciuri, este ceva de remarcat. Cred că suntem echipa superioară. Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor de la echipele de club”, a spus Stoichiță la Digi Sport. 


România U19 - Ucraina U19 LIVE VIDEO Avem ECHIPELE DE START:

România U19 (4-2-3-1): Vlad - Haruţ, Screciu, Dulca, Neciu - Lazăr, T. Băluţă - Moruţan, Dragomir, Măţan - Sintean

Rezerve: Constache - Micovschi, Boboc, L. Gheorghe, Drăguș, Trușescu, Moldoveanu, Merloi

Ucraina: Kucheruk - Mykolenko, Bondar, Snurnitsyn - Safronov, Dryshliuk , Khakhlov, Korniienko - Kashchuk, Buletsa, Supriaha

Rezerve: Kozhukhar - Veremiienko, Chekh, Kulakov, Musolitin, Kozyrenko, Remeniuk, Avramenko


România U19 - Ucraina U19 LIVE VIDEO. UPDATE 18:01 Trimisul special al Digi Sport la Ploieşti, Viorel Grigoroiu, ne-a adus ultimele detalii despre marele meci. În ultima săptămână, pe terenul de pe Ilie Oană s-au jucat cinci meciuri, astfel că în acest moment starea gazonului e departe de a fi ideală.


România U19 - Ucraina U19 LIVE VIDEO UPDATE 17:38 Se anunţă o atmosferă încinsă la Ploieşti, acolo unde organizatorii au decis ca intrarea să fie liberă. Galeria Petrolului şi-a anunţat prezenţa la meci. Narcis Răducan a comentat, în studioul Digi Sport, tactica pe care micii tricolori trebuie să o abordeze.

"Cred că naţionala noastră va încerca să atace, pentru că ăsta e stilul imprimat la U19. E nevoie şi să fim temperaţi, pentru că ne ajută şi egalul. Ideea e că Ucraina nu are nimic de pierdut, astfel că va fi un meci interesant. Şi ei au un moral la fel de bun, va fi care pe care. Avem, totuşi, avantajul terenului şi al publicului", a spus Narcis Răducan, la Digi Sport, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Ştirea iniţială

România U19 - Ucraina U19 LIVE VIDEO. Naţionala Under 19 a României joacă azi meciul decisiv pentru calificarea la Campionatul European din acest an, în direct la Digi Sport. "Tricolorii" lui Adrian Boingiu înfruntă Ucraina la Ploieşti, de la ora 19.00, într-o partidă ce va fi transmisă de Digi Sport 1.

România are nevoie de un egal pentru a merge la turneul final din Finlanda, din această vară. Naţionala sub 19 ani are două victorii în Turul de Elită: 4-0 cu Serbia şi 2-1 cu Suedia. Ambele partide s-au disputat pe stadionul "Ilie Oană" din Ploieşti, acolo unde se va disputa şi partida de marţi.

"Tricolorii" mici conduc grupa a patra înaintea ultimei etape, cu şase puncte, urmaţi de Ucraina, patru puncte, Suedia, un punct, şi Serbia, zero puncte. Doar primul loc din fiecare grupă merge la Euro, unde vor participa numai opt echipe.

România n-a mai participat la un European Under 19 din 2011, atunci când a mers însă direct la turneul final în calitate de ţară gazdă a competiţiei. Doar trei prezenţe la turneele finale de juniori şi tineret are ţara noastră după Revoluţie, câte una la Under 17, Under 19 şi Under 21.

Europeanul din Finlanda va avea loc între 16 şi 29 iulie, la Seinajoki şi Vaasa. Cinci dintre cele opt echipe participante vor merge la Campionatul Mondial Under 20 din 2019.

România U19 - Ucraina U19 LIVE VIDEO: Secretul micilor tricolori? "O familie"

Alexandru Măţan, poate cel mai bun jucător al României U19, crede că naţionala trebuie să încerce să câştige meciul cu Ucraina, chiar dacă se poate califica la Euro şi cu o remiză.

Autor a trei dintre cele şase goluri marcate de România în primele două partide din Turul de Elită, mijlocaşul are o mentalitate de învingător. El consideră că naţionala trebuie să trateze partida cu ucrainenii la victorie, chiar dacă un rezultat de egalitate ne-ar duce în Finlanda.

"I-am urmărit atent zilele acestea şi au o echipă foarte bună, cu jucători în partea de atac care pot face diferenţa. Va trebui să abordăm meciul la victorie deoarece, dacă vom juca pentru egal, este posibil să nu ne iasă şi ar fi păcat să stricăm tot ceea ce am clădit până acum", a spus Măţan, pentru site-ul frf.ro.

Mijlocaşul Viitorului a mărturisit că spiritul de echipă este principala calitate a naţionalei U19: "Suntem uniţi, o familie foarte frumoasă, iar asta a contat cel mai mult în cadrul acestor preliminarii. Suntem optimişti înaintea acestui ultim meci".

În vârstă de 18 ani, Măţan este cel mai bun marcator din preliminariile Campionatului European sub 19 ani, cu opt goluri: "E un sentiment plăcut să fiu în top, printre atâţia jucători buni din Europa, iar asta va fi o motivaţie în plus pentru mine. Cu toate astea, nu este o prioritate să marchez, ci să câştige echipa şi să ne îndeplinim obiectivul".

FOTBAL:ROMANIA U19-SUEDIA U19, TURNEUL DE ELITA (24.03.2018)
Regula U21 naşte campioni

România U19 - Ucraina U19 LIVE VIDEO: Regula U21 a dus la aceste rezultate

Sorin Paraschiv e impresionat de evoluţiile naţionalei U19 şi e convins că regula introducerii obligatorii a unui jucător Under 21 în Liga 1 a contribuit la performanţa "tricolorilor" mici.

"Cea mai importantă e regula Under 21. Dacă ne uităm în primul <11>, toţi joacă titulari în Liga 1 sau apar des în echipele de start. Sau evoluează în străinătate, la echipele secunde. Care sunt la acelaşi nivel cu formaţiile din Liga 1. Am văzut cum se lucrează la Genoa, e ceva incredibil. Toţi trebuie să avem un obiectiv, să creştem echipa naţională. Dar mulţi oameni din fotbal nu se gândesc la asta", a declarat Paraschiv la Digi Sport, la "Fotbal Club".

Fostul mijlocaş al Stelei ştie cum trebuie să joace România marţi, contra Ucrainei: tricolorii au nevoie să evite capcana oferită de posibilitatea obţinerii unei remize şi să încerce să îşi facă jocul obişnuit.

"Eu îi cunosc foarte bine pe aceşti copii, au calitate pe faza de atac. Deci nu ştiu dacă putem juca la un egal mâine. Ei trebuie să îşi facă partida lor, pe atac, aşa cum am făcut cu sârbii. Dacă vor evolua aşa, nu cred că ucrainenii vor avea vreo şansă", a mai spus managerul general al Academicii Clinceni.

FOTBAL:ROMANIA U19-SUEDIA U19, TURNEUL DE ELITA (24.03.2018)
Vlad Dragomir e în formă maximă la Arsenal

România U19 - Ucraina U19 LIVE VIDEO: Variante pentru naţionala mare

În ultima săptămână, s-a discutat intens despre faptul că selecţionerul Cosmin Contra a ales un lot fără mari perspective, judecând după vârsta unor convocaţi, pentru dubla cu Israel şi Suedia. România U19 îi propune tehnicianului primei reprezentative mai multe variante de viitor, unul sau doi dintre elevii lui Boingiu putând face trecerea chiar din acest an. Măţan e varianta cea mai bună, însă şi Vlad Dragomir, crescut alături de starurile lui Arsenal, poate fi în curând o soluţie.

Alexandru Măţan (18 ani, Viitorul) - "Printre colegi i se spune Dybala", dezvăluia directorul general al campioanei, Cristian Bivolaru, în noiembrie 2017. Deşi comparaţia este evident forţată, ea spune multe despre calitatea mijlocaşului ofensiv care poate deveni noua lovitură financiară a lui Gică Hagi. La Turul de Elită pentru calificarea la Europeanul U19, Măţan a confirmat că e unul dintre marile talente ale României. A marcat de trei ori (dublă cu Serbia şi golul victoriei cu Suedia) şi promite să se numere printre starurile turneului final din Finlanda, dacă elevii lui Adrian Boingiu vor ajunge acolo.

Vlad Dragomir (18 ani, Arsenal) - Este, fără îndoială, vârful generaţiei de excepţie de la U19 şi căpitanul obişnuit la această categorie de vârstă. Tânărul mijlocaş este o prezenţă constantă la echipa sub 23 de ani a "tunarilor", pentru care a înscris deja de şase ori în 12 prezenţe. Arsene Wenger l-a păstrat de câteva ori în lotul echipei mari, unde este aşteptat să facă pasul în curând.

România - Ucraina va fi marţi, de la ora 19.00, în direct la Digi Sport 1. Cele mai importante faze vor fi în format VIDEO, în timp real, pe digisport.ro şi m.digisport.ro.

 

Etichete: romania , romania u19 , romania u 19 , romania ucraina , romania under 19 , romania u19 live video , romania u 19 online , romania u19 online , romania u 19 ucraina u 19 , romania u 19 ucraina u 19 online , romania u 19 live video , romania ucraina live video


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Au rămas mască! Ce a purtat la Disneyland, înconjurată de mii de copii, după ce a riscat închisoarea din cauza ținutei
bianca-censori
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:FCSB-FARUL CONSTANTA, SUPERLIGA SUPERBET (5.02.2024)
Doi fotbaliști de la FCSB nu vor juca în derby-ul cu Rapid! Elias Charalambous a făcut anunțul

Condiția pe care o pune Andriy Lunin pentru a semna prelungirea cu Real Madrid
ENG: Manchester City v Real Madrid.UEFA Champions League match. Quarter-finals Andriy Lunin of Real Madrid during the UE
Exclusiv Daniel Niculae, de azi dublă funcție la Rapid. Un oficial al clubului, înlocuit
Mesajul fanilor FCSB-ului, după ce Lupu a spus că merge la derby-ul cu Rapid
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (9.03.2024)
Citește și
Foto 167.000.000€ costă noua ”bijuterie” din România, care urmează să fie aprobată prin Hotărâre de Guvern: noile detalii
timi2
OUT înainte de EURO 2024: ”Leziune a ligamentului încrucișat anterior”
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
John Travolta și fiica lui de 24 de ani, la braț la o gală. Ella a moștenit ochii tatălui și delicatețea mamei pierdute prea devreme
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Adrian Mutu, ofertă pe bani grei din străinătate! A cerut un salariu uriaș!
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Francezii vin după starul lui FCSB la derby-ul cu Rapid. Gigi Becali cere 6.000.000 de euro pentru transferul imediat
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Uma Thurman, la 30 de ani de când juca rolul Miei Wallace în "Pulp Fiction". Și-a păstrat aura de mister și privirea magnetică
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? Rețeta din 1920, de la „Caru' cu Bere"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
"Este ireal!" Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
&quot;Este ireal!&quot; Partidă memorabilă la Stuttgart: jucătoarea care a salvat cinci mingi de meci
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
sorisimo

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist
Momentul în care o pisică se agață de portiera unei mașini în timpul inundațiilor din Dubai. Felina a fost salvată de un polițist