MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Florinel Coman a caracterizat în două cuvinte accidentarea gravă a lui Moruțan, care îl face să rateze EURO
Screenshot 2024-03-27 at 00.20.40
Motivul pentru care Ianis Hagi va fi convocat la EURO, chiar dacă nu joacă la Alaves: ”E ceva ciudat”
News Alert Daniel Niculae, urmărit penal în ”Dosarul Pyro”. Ce acuzații i se aduc președintelului de la Rapid
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

VIDEO Ungaria - România 2-2. Chipciu, gol la ultima fază! 

22.03.2013, 09:46

Când au intrat pe gazonul Stadionului “Ferenc Puskas“ și au văzut tribunele goale, pesemne că jucătorii lui Victor Pițurcă au uitat de ce s-au dus la Budapesta. Au uitat de promisiunile făcute, cum că vor face un meci mare, dar și de faptul că de acest meci depindeau șansele noastre de a mai spera că vom ajunge la turneul final de anul viitor.

Cu o formulă de start în care și-au făcut loc patru steliști, Tătărușanu, Chiricheș, Bourceanu și Pintilii, tricolorii au evoluat slab, fără nicio noimă, de parcă la acest meci se vedeau pentru prima dată. După momentele bune din prima parte a partidei am nutrit speranța că vom marca și că partida va intra pe făgașul pe care ni-l doream cu toții, mai ales că replica maghiarilor nu era una care să ne sperie.

chiriches
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Chiar am avut șansa de a marca, la un șut de la distanță a lui Pintilii, poate cel mai bun jucător al nostru din acest meci, dar Kiraly a fost pe fază și a prins. A venit, însă, minutul 16, cel în care am primit prima lovitură la ficat din partea ungurilor. Goian ne-a arătat o mostră din motivele pentru care nu mai prinde echipa la Spezia (locul 17, în Serie B), iar Vanczak s-a trezit, fără să vrea, erou național.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA GOLURILE 

Ai noștri s-au trezit parcă brusc din letargie, dar Mutu s-a complicat aiurea în loc să finalizeze și să relanseze partida. Apoi, ne-am mai creat ceva ocazii, prin același Pintilii (29) și Bogdan Stancu (34), dar de fiecare dată fie imprecizia, fie graba au stricat treaba. Stancu, penibil pe durata întregii partide, a reușit să se facă de râs atunci când, deși avea toată poarta goală în față, a reușit performanța de a trage paralel cu linia porții!

Din păcate, acesta n-a fost singurul moment penibil al României. A urmat o repriză secundă în care nu ne-am creat nicio ocazie de gol, cu excepția fazei în care am primit penalty-ul transformat de Mutu, și în care am arătat că dacă până acum le eram inferiori ungurilor la nivel de infrastructură, de acum am rămas în spatele lor și la fotbal.
Declarațiile potrivit cărora vom câștiga la Budapesta rămâne doar în arhivele mass-media ca subiect de ironie la adresa acestor jucători, dar  nicidecum fotbaliști, conform prestației din Ungaria.

A venit însă ultima fază a meciului, care ne-a salvat, cel puțin momentan. Stelistul Chipciu a marcat cu noroc, când nimeni nu se mai aștepta, și România rămâne în cărțile barajului pentru Mondiale. 


Ungaria - România 2-2
Au marcat: Vanczak 16, Dzsudzsák 71 - penalty / Mutu 68 - penalty, Chipciu 90+2

Ungaria
Kiraly - Vanczak, Meszaros, Korcsmar, Kadar - Koman, Pintér, Hajnal (Kovacs 80), Dzsudzsák (Halmosi 90+1) - Szabics (Varga 58) - Szalai
Selecţioner: Sandor Egervari

România
Tătăruşanu - Tamaş, Chiricheş, Goian, Şt. Radu - Bourceanu, Pintilii (Chipciu 86) - Torje (Maxim 66), Grozav (Rusescu 71), Bogdan Stancu - Mutu.
Selecţioner: Victor Piţurcă


Clasament Grupa D

1. Olanda 15p (16-2)
2. Ungaria 10p (12-7)
3. România 10p (10-6)
4. Turcia 6p (6-6)
5. Estonia 3p (1-9)
6. Andorra 0p (0-15)

PROGRAMUL ROMÂNIEI

26 martie: Olanda - România
6 septembrie: România - Ungaria
10 septembrie: România - Turcia
11 octombrie: Andorra - România
15 octombrie: România - Estonia



FINAL

Min. 90+2 - GOOOOOL ROMÂNIA: 2-2, CHIPCIU. Stelistul a marcat din interiorul careului, după o fază inițiată de Maxim.

Min. 90 - Mutu a executat o lovitură liberă, dar pe centru și Kiraly a prins.

Min. 86 - Ultima schimbare România. A ieșit Pintilii, a intrat CHIPCIU.

Min. 78 - A doua schimbare la Ungaria. A ieșit Hajnal, a intrat ISTVAN KOVACS

Min. 74 - oi Mutu pentru un fault asupra lui Meszaros

Min. 71 - A doua schimbare România. A ieșit Grozav, a intrat RUSESCU.

Min. 71 - GOL Ungaria: 2-1, Dzsudzsák. Vedeta ungurilor a transformat fără emoții.

Min. 70 - oi Goian

Min. 70 - Penalty pentru Ungaria. Goian l-a faultat pe Korcsmar

Min. 68 - GOOOOOL ROMÂNIA: 1-1, MUTU. “Briliantul“ a transformat impecabil lovitura de pedeapsă

Min. 67 - Mutu a obținut un PENALTY!

Min. 66 - Prima schimbare România. A ieșit Torje, a intrat MAXIM.

Min. 63 - ALTĂ MARE OCAZIE UNGARIA. Complet nemarcat, Szalai a reluat cu capul din interiorul careului, dar mingea s-a scurs pe lângă bara din dreapta lui Tătărușanu.

Min. 60 - Același Dzsudzsák a tras, din afara careului, și mingea s-a dus puțin pe lângă bara din stânga lui Tătărușanu.

Min. 59 - Dzsudzsák a profitat de un culoar pe flancul drept al apărării noastre, a preluat, s-a întors și a șutat, dar a tras în plasa laterală.

Min. 58 - Prima schimbare Ungaria. A ieșit Szabics, a intrat VARGA.

Min. 53 - Chiricheș a avut o intervenție dublă fenomenală în fața lui Szabics și a lui Szalai, după ce Goian a încercat, fără succes însă, să respingă o minge prin alunecare.

Min. 47 - Ungurii au început în forță. Szalai a tras, dar Tătărușanu a prins.

A început repriza a doua

PAUZĂ

Min. 42 - RATAREA ANULUI PENTRU ROMÂNIA. Bogdan Stancu, care a primit o pasă senzațională de la Torje, n-a fost capabil să înscrie, deși era cu poarta goală! Mingea s-a dus paralel cu linia porții.

Min. 38 - ALTĂ OCAZIE MARE ROMÂNIA. Mutu a pivotat, a trecut de doi fundași unguri, dar n-a mai avut tăria de a și marca, șutul său fiind prins lejer de Kiraly. 

Min. 37 - Emoții la poartă noastră. Dzsudzsák a reluat cu capul, după ce mingea a trecut de Goian, dar am avut șansă că maghiarul n-a trimis pe spațiul porții.

Min. 34 - ALTĂ MARE OCAZIE ROMÂNIA. Stancu a profitat de o eroare   a fundașilor unguri, a scăpat singur cu Kiraly, dar nu a condus cum trebuie mingea iar aceasta s-a dus afară.

Min. 32 - OCAZIE MARE UNGARIA. Szalai a tras de la marginea careului, dar mingea a trecut milimetric de bara din dreapta lui Tătărușanu.

Min. 30 - Mutu a pivotat bine, după care i-a pasat lui Grozav, care a plecat într-o cursă solitară, dar după ce-a făcut un dribling a ieșit cu mingea în aut de poartă.

Min. 29 - ALTĂ OCAZIE ROMÂNIA. Pintilii a tras iar de la distanță, după o pasă bună de la Mutu, dar mingea s-a dus direct în brațele lui Kiraly.

Min. 19 - Torje, excelent lansat pe stânga, a intrat în careu după care a încercat un șut la vinclu, pe colțul lung, dar mingea n-a atins spațiul porții.

Min. 18 - Ungurii au dat imediat replica, dar șutul lui Dzsudzsák, aflat într-o poziție bună de a marca, a fost respins de Tamaș în corner.

Min. 18 - ULUITOARE OCAZIE. Fază rapidă de contraatac a României, dar Mutu s-a complicat și a ratat șansa egalării.

Min. 16 - GOL UNGARIA: 1-0, Vanczak. Fundașul dreapta a realuat cu capul, de lângă Goian, în urma unei lovituri libere a maghiarilor, și Tătărușanu n-a avut nicio reacție. 

Min. 12 - Tătărușanu a ieșit perfect în afara careului și a respins o minge care i se adresa lui Szalai.

Min. 10 - PRIMA OCAZIE A ROMÂNIEI. Pintilii a tras de la mare distanță, din voleu, dar Kiraly a fost pe fază și a prins.

Min. 8 - Primul șut spre poartă le-a aparținut ungurilor. Pinter a tras de la mare distanță, dar mingea s-a dus pe lângă bara din dreapta lui Tătărușanu.

Min. 7 - Tătărușanu a boxat în față centrarea din corner, după care Torje, printr-o foarfecă spectaculoasă, a îndepărtat pericolul de la marginea careului nostru.

Min. 6 - În urma unui fault comis de Chiricheș asupra lui Dzsudzsák, maghiarii au beneficiat de o lovitură liberă, dar reluarea cu capul a lui Korcsmar a fost respinsă în corner de Stancu.

Min. 4 - Gazonul n-arată deloc bine, rămâne de văzut cum va rezista pe durata celor 90 de minute.

Min. 3 - Tricolorii au beneficiat de primul corner. Mutu a centrat, dar maghiarii au îndepărtat pericolul.

A început partida.

Etichete: fotbal , brazilia 2014 , ungaria romania , preliminarii cupa mondiala 2014 , ungaria romania fotbal , ungaria romania live , budapesta romania


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii

Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Dan Șucu intervine ”în negocierile” dintre Rapid și Marius Șumudică. Mesaj pentru Daniel Niculae și Victor Angelescu?
Recomandările redacției
News Alert Daniel Niculae, urmărit penal în ”Dosarul Pyro”. Ce acuzații i se aduc președintelului de la Rapid

4 jucători de la FCSB, OUT pentru derby-ul cu Farul Constanța
FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)
Oficial Doar 9 cluburi din SuperLiga au primit drept de joc pentru Europa! Cine mai așteaptă un răspuns?
uefa sigla
Dani Coman este așteptat să semneze: ”Va veni la noi!”
dani coman
Citește și
”O echipă maghiară poate ajunge în SuperLiga României! Scriem istorie”. Cum a numit Bucureștiul un jucător din Ungaria
richard-jelena
Video 200 de suporteri, suspendați pe viață de pe stadioane! Atenție, imagini cu puternic impact emoțional
200desuporteri interzisi pe viata
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Cere excluderea din competiție a cluburilor care nu au drept de promovare! „E jale! Să fie interzisă participarea”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Ce nu ai voie să faci în faţa blocului primăvara. Intenţiile pot fi bune, dar primeşti amendă. Este interzis!
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Înlocuitor pentru Olimpiu Moruțan la EURO: ”Are șanse foarte mari”
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”