Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
UEFA a extins marţi ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal după finala EURO 2020, cu Italia
Gymnastics - Artistic Gymnastics - Qualifiers - 2021 European Championship
Programul românilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo în ziua de marți, 3 august
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv EURO 2020 la Bucureşti. Cum arată stadiul proiectului şi care sunt cele mai importante obiective care trebuie realizate

26.11.2019, 10:05

România este parte la organizarea celei mai importante competiţii fotbalistice, EURO 2020. Vom avea patru meciuri la Bucureşti, trei din Grupa C şi o optime de finală. Această alocare reprezintă de departe vârful competiţiilor pe care UEFA ni le-a acordat pentru organizare. Alături, desigur, de finala Europa League 2012, Atletico Madrid - Atlethic Bilbao, scor 3-0, doar că acum am putea fi si noi pe teren!

arena nationala
Cele patru meciuri de la Bucureşti de la EURO 2020 se vor juca pe Arena Naţională
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Atunci când a fost depus dosarul pentru alocarea meciurilor şi la Bucureşti, Guvernul României şi-a asumat îndeplinirea mai multor obiective, însă prea puţine dintre proiectele mari vor fi finalizate. Spre exemplu, dintre cele patru stadioane promise pentru antrenamente de la Bucureşti, şanse reale sunt cu unul singur, Steaua!

Cu toate acestea, FRF este convinsă acum, cu şapte luni înainte de startul EURO, că tot ce şi-a asumat fotbalul românesc va fi pus la punct şi că din punct de vedere organizatoric, cel puţin, va fi un succes. 

UEFA nu a luat în calcul stadioanele promise de Guvernul României

Răzvan Mitroi, managerul de comunicare pentru EURO 2020 de la Bucureşti, a acordat pentru Digi Sport un interviu în care a vorbit, printre altele, despre ce se va întâmpla la Arena Naţională, de ce UEFA nu s-a bazat pe stadioanele pe care am zis că le construim, dar şi care este percepţia bucureştenilor despre organizarea la Bucureşti a celor patru meciuri.

Cum arată graficul pregătirilor pentru EURO 2020 la FRF? Opinia publică ia ca puncte de reper stadioanele neconstruite şi consideră că România riscă să se facă de râs.


Sper că lumea înţelege că nu stadioanele sunt cele cu adevărat importante. Deşi este evident că dacă ar fi fost gata măcar cele trei la care se lucrează ne-ar fi ajutat din punct de vedere al imaginii. Organizarea unui turneul final reprezintă un proiect complex. 

Se lucrează pe dosare, aşa cum a fost la admiterea în Uniunea Europeană, ca să fac o comparaţie. Pentru  acest turneul final al EURO 2020 sunt 65 de dosare care trebuie rezolvate: transport, acces stadion, securitate, fan zone, ceremonii, acreditari, drepturi comerciale, voluntari etc. 41  dintre ele sunt gestionate de managerii UEFA, 16 de către UEFA şi FRF. Iar ultimele 8 sunt exclusiv în  administrarea federaţiei române. Mă refer la FRF pentru  că vorbesc de meciurile de la Bucureşti, dar la fel e la  toate federaţiile organizatoare.

La un moment dat, UEFA va prelua controlul pe anumite segmente?

Da. De exemplu, managerul de stadion este deja la Bucureşti. E olandez,  venit de la 1 octombrie  în Capitală, iar pe 1 mai va prelua cheile Arenei  Naţionale. Până atunci  monitorizează, vede cum merg lucrurile. Este o persoană cu  experienţă, a mai trecut prin asta şi la Mondialul din  Rusia.

Cum e până la urmă cu stadioanele pe care le construim?  Trebuie să fie gata până la EURO 2020?

Da, este o discuţie pe care s-a bătut multă  monedă, s-a discutat foarte mult. Realitatea este că UEFA  ține cont  doar de facilităţile existente. Pe acestea s-a bazat atunci  când au fost alese oraşele gazde.

Dar la Bruxelles nu a fost aşa! Oraşul a fost ales cu  condiţia să se construiască un stadion. Care nu s-a  făcut.

Corect. A fost singura concesie făcută şi s-a dovedit o  greşeală. Apoi meciurile de acolo au fost redistribuite,  nu s-a ales un nou oraş.

Primăria Capitalei lucrează la "Ultimul kilometru" pentru EURO 2020

Dar nu ne facem de ruşine să promitem stadioane şi să nu  le facem? Să punem la dosar metrou şi să nu-l avem nici  pe ăla? Promitem finalizarea autostrăzii şi nici aia n-o  facem ...

Eu explicam că UEFA ia în calcul doar obiectivele finalizate, pe care ştie că se poate baza. Normal că ar  fi fost ideal să fie terminate, dar nu sunt. Există deja un plan de mobilitate aprobat, se fac simulări care nu includ linia de tren, ci doar flota de autobuze ale  Primăriei.

Unul dintre proiectele pe care se lucrează  este denumit "Ultimul Kilometru" şi se referă la căile de  acces spre stadion. Primăria lucrează la el şi în  unele locuri deja se vede. Pe Bulevardul Basarabiei, pe  Maior Coravu, Vatra Luminoasă.

Meciurile de la EURO 2020 vor fi comentate şi pentru nevăzătorii prezenţi la Arena Naţională

S-a vorbit despre modificări la Arena Naţională. În ce  constau ele?

Modificările nu sunt de structură a construcţiei, ci de  upgradare la nivelul anului 2020. Refacerea sistemului  electric, dublarea numărului de locuri la masa presei,  remobilarea ei, facilităţi mai multe pentru persoanele cu  dizabilităţi, instalaţia de sonorizare. Apropos de presă, la fiecare meci vor fi în jur de 500-600 de jurnalişti acreditaţi.

Una dintre noutăţile solicitate este comentarea la căşti pentru persoanele nevăzătoare. Inclusiv cu ambianţa de pe stadion pentru a crea o atmosferă cât mai reală. Iar în România s-au făcut deja repetiţii la Supercupa de la Craiova, în 2018, şi la finala Cupei României de la Ploieşti, în 2019. Echipamentul este al celor de la UEFA.

UEFA a fost încântată de Romexpo, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor de la EURO 2020

Pentru tragerea la sorţi a grupelor, programată pe 30 noiembrie, la Bucureşti, totul e gata? 

Organizarea este în totalitate a UEFA. Ieri am fost la Romexpo și pregătirile sunt în grafic. Arată incredibil. Pot să vă spun că atunci când reprezentanţii lor au venit la Bucureşti şi au văzut Romexpo au fost încântaţi. Chiar au reacţionat că spaţiul este extraordinar pentru organizarea unei trageri la sorţi speciale. Până la urmă şi formatul acestui turneu final este unic, aşa că se leagă perfect.

Faptul că această tragere la sorţi va fi în România cred că este un motiv de mândrie. Este şi pentru federaţie o recunoaştere şi o recompensă pentru modul în care conlucrează cu UEFA, dar în primul rând contează numele României.

Ce facem dacă nu ne calificăm nici după baraj?

Mai bine nu luăm în calcul aşa ceva! Oricum meciurile se vor disputa la Bucureşti şi vor fi adevărate sărbători. Iar susţinerea românilor pentru organizarea unui asemenea eveniment este impresionantă. S-au făcut trei sondaje de opinie, în primăvară, în vară şi în toamnă.

Sprijinul este, cum spuneam, extraordinar – peste 80% dintre români sunt favorabili. Indiferent de rezultatele avute de echipa naţională, susţinerea a fost mai mare în toamnă faţă de primăvară la toţi cei trei parametri măsuraţi: atitudinea faţă de organizarea meciurilor la Bucureşti, mândria de a avea aceste meciuri în capitala României şi entuziasmul stârnit de cele patru meciuri.

Biletele scoase la vânzare până acum s-au epuizat rapid. În topul cumpărătorilor sunt suporteri din Bucureşti, Braşov, Constanța, Pitești, Ploieşti, Timişoara şi Iaşi. Surprinzător, dar din Craiova și Cluj au fost ceva mai puţini doritori.

4.500 de englezi şi-au luat o vacanţă de 10 zile la Bucureşti

Ce număr de turişti sunt aşteptaţi la Bucureşti?

E greu de estimat, dar știm că, spre exemplu, sunt 4.500 de englezi care şi-au plătit o vacanţă de 10 zile la Bucureşti pentru a urmări meciurile din grupa C de pe Arena Națională. Cu suporterii Ucrainei și ai încă unei mari puteri a fotbalului – o să vedem sâmbătă – vom avea sigur un București foarte animat în iunie anul viitor.

Care sunt dosarele la care mai e de lucru?

Există un stres al timpului la Arena Naţională, desigur. Acolo unde pe lângă upgrade-ul de care vorbeam mai devreme, vor fi construite şi platforme deschise pentru studiourile TV. Tot pentru a reda o atmosferă cât mai reală de pe stadion. Dar ele vor fi realizate după ce stadionul se va închide în luna aprilie. Cum spuneam, de la 1 mai, cheile vor fi preluate de Managerul de Stadion de la UEFA.

Apoi, Aeroportul Băneasa urmează să sufere mai multe tranformări. E un obiectiv foarte important pentru că este parte a Planului de Mobilitate şi avem asigurări că nu vor exista probleme. La Băneasa vor ateriza charterele delegaţiilor. 

Răzvan Mitroi este managerul de comunicare al EURO 2020 de la Bucureşti

Etichete: organizare euro 2020 , razvan mitroi , meciuri euro 2020 , tragere la sorti euro 2020 , manager de comunicare euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
A renunțat la sportul profesionist și a devenit ”cea mai frumoasă actriță de la Hollywood”
Screenshot 2024-04-26 at 18.36.18
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Cine e Danny Makkelie, arbitrul care a stârnit controverse la Real - PSG 3-1
FC Internazionale v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League
A venit "nota de plată" după ce mii de oameni contagioşi s-au îmbulzit la porţile stadionului Wembley la finala EURO 2020
Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme
Adversară de speriat pentru Jaqueline Cristian la Madrid: "Danimal" spulberă tot în ultima vreme
11 arestări pentru postări pline de ură pe Facebook. Anglia a anunţat alte ţări cu privire la 123 de conturi "criminale"
Photo Illustration, Kyiv, Ukraine - 29 Jul 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”