Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
UEFA a extins marţi ancheta împotriva Federaţiei engleze de fotbal după finala EURO 2020, cu Italia
Gymnastics - Artistic Gymnastics - Qualifiers - 2021 European Championship
Programul românilor la Jocurile Olimpice de la Tokyo în ziua de marți, 3 august
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Exclusiv "Nimeni nu ia atât!". Gigi Becali a dezvăluit ce salariu va avea, de fapt, Florinel Coman în Qatar
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv EURO 2020 la Bucureşti. Cum arată stadiul proiectului şi care sunt cele mai importante obiective care trebuie realizate

26.11.2019, 10:05

România este parte la organizarea celei mai importante competiţii fotbalistice, EURO 2020. Vom avea patru meciuri la Bucureşti, trei din Grupa C şi o optime de finală. Această alocare reprezintă de departe vârful competiţiilor pe care UEFA ni le-a acordat pentru organizare. Alături, desigur, de finala Europa League 2012, Atletico Madrid - Atlethic Bilbao, scor 3-0, doar că acum am putea fi si noi pe teren!

arena nationala
Cele patru meciuri de la Bucureşti de la EURO 2020 se vor juca pe Arena Naţională
  • Media: Fotbal European, marți, 21:00, 22:45 și 23:59, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, marți, 17:30, DGS 1

Atunci când a fost depus dosarul pentru alocarea meciurilor şi la Bucureşti, Guvernul României şi-a asumat îndeplinirea mai multor obiective, însă prea puţine dintre proiectele mari vor fi finalizate. Spre exemplu, dintre cele patru stadioane promise pentru antrenamente de la Bucureşti, şanse reale sunt cu unul singur, Steaua!

Cu toate acestea, FRF este convinsă acum, cu şapte luni înainte de startul EURO, că tot ce şi-a asumat fotbalul românesc va fi pus la punct şi că din punct de vedere organizatoric, cel puţin, va fi un succes. 

UEFA nu a luat în calcul stadioanele promise de Guvernul României

Răzvan Mitroi, managerul de comunicare pentru EURO 2020 de la Bucureşti, a acordat pentru Digi Sport un interviu în care a vorbit, printre altele, despre ce se va întâmpla la Arena Naţională, de ce UEFA nu s-a bazat pe stadioanele pe care am zis că le construim, dar şi care este percepţia bucureştenilor despre organizarea la Bucureşti a celor patru meciuri.

Cum arată graficul pregătirilor pentru EURO 2020 la FRF? Opinia publică ia ca puncte de reper stadioanele neconstruite şi consideră că România riscă să se facă de râs.


Sper că lumea înţelege că nu stadioanele sunt cele cu adevărat importante. Deşi este evident că dacă ar fi fost gata măcar cele trei la care se lucrează ne-ar fi ajutat din punct de vedere al imaginii. Organizarea unui turneul final reprezintă un proiect complex. 

Se lucrează pe dosare, aşa cum a fost la admiterea în Uniunea Europeană, ca să fac o comparaţie. Pentru  acest turneul final al EURO 2020 sunt 65 de dosare care trebuie rezolvate: transport, acces stadion, securitate, fan zone, ceremonii, acreditari, drepturi comerciale, voluntari etc. 41  dintre ele sunt gestionate de managerii UEFA, 16 de către UEFA şi FRF. Iar ultimele 8 sunt exclusiv în  administrarea federaţiei române. Mă refer la FRF pentru  că vorbesc de meciurile de la Bucureşti, dar la fel e la  toate federaţiile organizatoare.

La un moment dat, UEFA va prelua controlul pe anumite segmente?

Da. De exemplu, managerul de stadion este deja la Bucureşti. E olandez,  venit de la 1 octombrie  în Capitală, iar pe 1 mai va prelua cheile Arenei  Naţionale. Până atunci  monitorizează, vede cum merg lucrurile. Este o persoană cu  experienţă, a mai trecut prin asta şi la Mondialul din  Rusia.

Cum e până la urmă cu stadioanele pe care le construim?  Trebuie să fie gata până la EURO 2020?

Da, este o discuţie pe care s-a bătut multă  monedă, s-a discutat foarte mult. Realitatea este că UEFA  ține cont  doar de facilităţile existente. Pe acestea s-a bazat atunci  când au fost alese oraşele gazde.

Dar la Bruxelles nu a fost aşa! Oraşul a fost ales cu  condiţia să se construiască un stadion. Care nu s-a  făcut.

Corect. A fost singura concesie făcută şi s-a dovedit o  greşeală. Apoi meciurile de acolo au fost redistribuite,  nu s-a ales un nou oraş.

Primăria Capitalei lucrează la "Ultimul kilometru" pentru EURO 2020

Dar nu ne facem de ruşine să promitem stadioane şi să nu  le facem? Să punem la dosar metrou şi să nu-l avem nici  pe ăla? Promitem finalizarea autostrăzii şi nici aia n-o  facem ...

Eu explicam că UEFA ia în calcul doar obiectivele finalizate, pe care ştie că se poate baza. Normal că ar  fi fost ideal să fie terminate, dar nu sunt. Există deja un plan de mobilitate aprobat, se fac simulări care nu includ linia de tren, ci doar flota de autobuze ale  Primăriei.

Unul dintre proiectele pe care se lucrează  este denumit "Ultimul Kilometru" şi se referă la căile de  acces spre stadion. Primăria lucrează la el şi în  unele locuri deja se vede. Pe Bulevardul Basarabiei, pe  Maior Coravu, Vatra Luminoasă.

Meciurile de la EURO 2020 vor fi comentate şi pentru nevăzătorii prezenţi la Arena Naţională

S-a vorbit despre modificări la Arena Naţională. În ce  constau ele?

Modificările nu sunt de structură a construcţiei, ci de  upgradare la nivelul anului 2020. Refacerea sistemului  electric, dublarea numărului de locuri la masa presei,  remobilarea ei, facilităţi mai multe pentru persoanele cu  dizabilităţi, instalaţia de sonorizare. Apropos de presă, la fiecare meci vor fi în jur de 500-600 de jurnalişti acreditaţi.

Una dintre noutăţile solicitate este comentarea la căşti pentru persoanele nevăzătoare. Inclusiv cu ambianţa de pe stadion pentru a crea o atmosferă cât mai reală. Iar în România s-au făcut deja repetiţii la Supercupa de la Craiova, în 2018, şi la finala Cupei României de la Ploieşti, în 2019. Echipamentul este al celor de la UEFA.

UEFA a fost încântată de Romexpo, unde va avea loc tragerea la sorţi a grupelor de la EURO 2020

Pentru tragerea la sorţi a grupelor, programată pe 30 noiembrie, la Bucureşti, totul e gata? 

Organizarea este în totalitate a UEFA. Ieri am fost la Romexpo și pregătirile sunt în grafic. Arată incredibil. Pot să vă spun că atunci când reprezentanţii lor au venit la Bucureşti şi au văzut Romexpo au fost încântaţi. Chiar au reacţionat că spaţiul este extraordinar pentru organizarea unei trageri la sorţi speciale. Până la urmă şi formatul acestui turneu final este unic, aşa că se leagă perfect.

Faptul că această tragere la sorţi va fi în România cred că este un motiv de mândrie. Este şi pentru federaţie o recunoaştere şi o recompensă pentru modul în care conlucrează cu UEFA, dar în primul rând contează numele României.

Ce facem dacă nu ne calificăm nici după baraj?

Mai bine nu luăm în calcul aşa ceva! Oricum meciurile se vor disputa la Bucureşti şi vor fi adevărate sărbători. Iar susţinerea românilor pentru organizarea unui asemenea eveniment este impresionantă. S-au făcut trei sondaje de opinie, în primăvară, în vară şi în toamnă.

Sprijinul este, cum spuneam, extraordinar – peste 80% dintre români sunt favorabili. Indiferent de rezultatele avute de echipa naţională, susţinerea a fost mai mare în toamnă faţă de primăvară la toţi cei trei parametri măsuraţi: atitudinea faţă de organizarea meciurilor la Bucureşti, mândria de a avea aceste meciuri în capitala României şi entuziasmul stârnit de cele patru meciuri.

Biletele scoase la vânzare până acum s-au epuizat rapid. În topul cumpărătorilor sunt suporteri din Bucureşti, Braşov, Constanța, Pitești, Ploieşti, Timişoara şi Iaşi. Surprinzător, dar din Craiova și Cluj au fost ceva mai puţini doritori.

4.500 de englezi şi-au luat o vacanţă de 10 zile la Bucureşti

Ce număr de turişti sunt aşteptaţi la Bucureşti?

E greu de estimat, dar știm că, spre exemplu, sunt 4.500 de englezi care şi-au plătit o vacanţă de 10 zile la Bucureşti pentru a urmări meciurile din grupa C de pe Arena Națională. Cu suporterii Ucrainei și ai încă unei mari puteri a fotbalului – o să vedem sâmbătă – vom avea sigur un București foarte animat în iunie anul viitor.

Care sunt dosarele la care mai e de lucru?

Există un stres al timpului la Arena Naţională, desigur. Acolo unde pe lângă upgrade-ul de care vorbeam mai devreme, vor fi construite şi platforme deschise pentru studiourile TV. Tot pentru a reda o atmosferă cât mai reală de pe stadion. Dar ele vor fi realizate după ce stadionul se va închide în luna aprilie. Cum spuneam, de la 1 mai, cheile vor fi preluate de Managerul de Stadion de la UEFA.

Apoi, Aeroportul Băneasa urmează să sufere mai multe tranformări. E un obiectiv foarte important pentru că este parte a Planului de Mobilitate şi avem asigurări că nu vor exista probleme. La Băneasa vor ateriza charterele delegaţiilor. 

Răzvan Mitroi este managerul de comunicare al EURO 2020 de la Bucureşti

Etichete: organizare euro 2020 , razvan mitroi , meciuri euro 2020 , tragere la sorti euro 2020 , manager de comunicare euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cum s-a petrecut tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești. Directorul a murit încercând să-și salveze angajații
Cum s-a petrecut tragedia de la fabrica de cașcaval din Ibănești. Directorul a murit încercând să-și salveze angajații

Apar noi detalii legate de tragedia de la fabrica de cașcaval din comuna Ibănești, în județul...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
manea
MERCATO 2024 | Toate transferurile verii sunt AICI. Cristi Manea a semnat cu Rapid

MERCATO 2024 | Fereastra de transferuri din vara acestui an, în care se desfășoară și EURO 2024, se...

Decizie neașteptată luată de UEFA în cazul copilului care a ”invadat” terenul și s-a dus direct la Cristiano Ronaldo
Turkiye v Portugal - EURO 2024
Scene dramatice la EURO! Un stadion întreg a amuțit, după ce un jucător maghiar s-a prăbușit inconștient pe teren
profimedia-0884135929
A marcat golul Ungariei în minutul 90+10 și a transmis un mesaj clar care vizează România
profimedia-0884175118
Cuvântul ciudat folosit de ucraineni când au scris despre România, după 0-2 cu Belgia
Belgium v Romania - EURO 2024
Recomandările redacției
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Exclusiv "Nimeni nu ia atât!". Gigi Becali a dezvăluit ce salariu va avea, de fapt, Florinel Coman în Qatar

S-a încheiat a doua grupă de la EURO! Final absolut dramatic: Italia, calificată după un gol în minutul 90+8!
Croatia v Italy - UEFA EURO, EM, Europameisterschaft,Fussball 2024 Mateo Retegui of Italy and Giovanni Di Lorenzo of Ita
Barnabas Varga, jucătorul prăbușit inconștient pe teren la EURO 2024, a fost operat
profimedia-0884142800
Veste uriașă din străinătate! Andrei Rațiu a ajuns pe lista unei echipe din Premier League
Munich Football Arena, Munich, Germany. 17th June, 2024. Euro 2024 Group E Football, Romania versus Ukraine; Nicolae Stanciu (rom) celebrates his goal for 1-0 in the 29th minute with Andrei Ratiu Credit: Action Plus Sports/Alamy Live News
Citește și
Cine e Danny Makkelie, arbitrul care a stârnit controverse la Real - PSG 3-1
FC Internazionale v FC Sheriff: Group D - UEFA Champions League
A venit "nota de plată" după ce mii de oameni contagioşi s-au îmbulzit la porţile stadionului Wembley la finala EURO 2020
Wembley, London, UK. 12th July, 2021. The Wembley Park station is packed with people as they wait for the train to travel towards central London. 11/07/2021, Marcin Riehs/Pathos Credit: One Up Top Editorial Images/Alamy Live News
Crystal, văduva lui Hugh Hefner, adevărul despre viața la vila milionarului. Cum au fost, de fapt, anii petrecuți cu el
Crystal, văduva lui Hugh Hefner, adevărul despre viața la vila milionarului. Cum au fost, de fapt, anii petrecuți cu el
Ianis Hagi a trecut la acuzații, după ce a plecat primul la vestiare la finalul meciului cu Belgia
Ianis Hagi a trecut la acuzații, după ce a plecat primul la vestiare la finalul meciului cu Belgia
Panică la EURO: accident cu un mort și un grav rănit din escorta lui Viktor Orban, premierul Ungariei!
Panică la EURO: accident cu un mort și un grav rănit din escorta lui Viktor Orban, premierul Ungariei!
Blonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors ea complimentele
Blonda despre care Kevin Costner spune că e o "frumusețe incontestabilă" și "o mare actriță". Cum i-a întors ea complimentele
Anna Lesko, trup de zeiță într-un costum de baie minuscul. Fanii: „Perfectă, nimic în plus!”
Anna Lesko, trup de zeiță într-un costum de baie minuscul. Fanii: „Perfectă, nimic în plus!”
România, cu fruntea sus spre o „rușine istorică": de ce n-avem niciun motiv să ne simțim prost
România, cu fruntea sus spre o „rușine istorică": de ce n-avem niciun motiv să ne simțim prost
Care pensionari iau un bonus de 21.000 lei/lună la pensie, deși au muncit doar 30 de ani?
Care pensionari iau un bonus de 21.000 lei/lună la pensie, deși au muncit doar 30 de ani?
Singurul trofeu european câștigat de o echipă națională de fotbal a României: Am bătut Spania cu 5 la 1
Singurul trofeu european câștigat de o echipă națională de fotbal a României: Am bătut Spania cu 5 la 1
O dăm la pace cu slovacii? Un jurnalist spaniol anticipează "un blat perfect" în ultimul meci al României. Ce rezultat convine ambelor naționale
O dăm la pace cu slovacii? Un jurnalist spaniol anticipează "un blat perfect" în ultimul meci al României. Ce rezultat convine ambelor naționale
11 arestări pentru postări pline de ură pe Facebook. Anglia a anunţat alte ţări cu privire la 123 de conturi "criminale"
Photo Illustration, Kyiv, Ukraine - 29 Jul 2021

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko, trup de zeiță într-un costum de baie minuscul. Fanii: „Perfectă, nimic în plus!”
Anna Lesko, trup de zeiță într-un costum de baie minuscul. Fanii: „Perfectă, nimic în plus!”
Digi World
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate ai!
O nouă iluzie optică face furori pe rețelele sociale. Spune-mi ce vezi în poză ca să-ți spun ce personalitate ai!
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”