Albania v Chile - International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft The official Euro 2024 Adidas Fussballliebe ma
A anunțat pe toată lumea, înainte de meciul echipei naționale: "Dacă îl văd pe teren, sparg televizorul!"
England v Brazil, International Friendly, Football, Wembley Stadium, London, UK - 23 Mar 2024
Endrick, declarație de ”dragoste” pentru Luka Modric: ”Mi-a ajuns la inimă”
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Italia - Anglia 1-1 (3-2 d.l.d). ”Squadra azzurra” a câștigat Campionatul European! Gianluigi Donnarumma, erou

articol scris de Digi Sport
12.07.2021, 00:55

Italia a învins Anglia la loviturile de departajare, 3-2 după 1-1 la finalul celor 120 de minute joc, și a câștigat Campionatul European.

Fotbaliștii Italiei, după victoria cu Anglia / Foto: Getty Images
Fotbaliștii Italiei, după victoria cu Anglia / Foto: Getty Images
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Anglia a început perfect partida de pe stadionul ”Wembley” și a reușit să deschidă scorul după doar două minute, prin Luke Shaw, care a înscris cel mai rapid gol din istoria finalelor de Campionat European.

După marcarea golului, Anglia a continuat pe toată durata primei reprize să controleze partida, dar și să se apere compact, fără să-i permită Italiei să își creeze șanse importante la poarta lui Jordan Pickford. De altfel, singurele ocazii de gol avute de Italia pe durata primelor 45 de minute au venit în urma unor șuturi de la distanță, ale lui Lorenzo Insigne și Federico Chiesa. Nici Anglia nu a reușit să mai producă șanse la poarta adversă, singurele momente când a creat pericol fiind la centrările venite din partea lui Luke Shaw și Kieran Trippier.

Partea a doua a avut, însă, o desfășurare diametral opusă. Italia a început în atac repriza și a amenințat poarta lui Jordan Pickford de două ori prin același Lorenzo Insigne, în minutele 50 și 53.Fotbalistul lui Napoli a avut șansa de a marca și în minutul 57, dar Jordan Pickford s-a opus. Cinci minute mai târziu, Italia a confirmat momentul bun și a avut o nouă șansă de a marca, prin Federico Chiesa, al cărui șut a trecut puțin pe lângă poartă. În minutul 64, a venit și momentul Angliei să riposteze, prin John Stones, care a trimis periculos cu capul, însă peste poartă.

La trei minute de la șansa Angliei, Italia a reuști să restabilească egalitatea, prin Leonardo Bonucci, care a trimis în poartă un balon ricoșat din bară după execuția lui Marco Verratti. Italia a avut chiar șansa de a prelua conducerea în minutul 74, dar Domenico Berardi a ratat din poziție bună și meciul a ajuns în prelungiri.


În prima parte a prelungirilor, singura șansă mare de gol a aparținut Italiei, în minutul 103, când Jordan Pickford a ieșit inspirat și a respins centrarea excelentă a lui Emerson. Din devierea portarului englez, balonul a ajuns la Andrea Belotti, care a șutat pe lângă poartă.

Nici în repriza a doua a prelungirilor nu s-a putut face diferența între cele două echipe, astfel că s-a trecut la loviturile de departajare.

Italia, noua campioană europeană

Domenico Berardi a transformat primul, iar Harry Kane a egalat imediat pentru Anglia. Andrea Belotti a ratat a treia lovitură de departajare și Harry Maguire a încheiat a doua serie cu gol și a adus Anglia în avantaj. Italia a înscris prin Leonardo Bonucci, în timp ce Marcus Rashford a ratat și egalitatea a fost din nou stabilită.

În a patra serie, Federico Bernardeschi a transformat sigur și Gianluigi Donnarumma a apărat execuția lui Jadon Sancho. Jorginho a fost desemnat al cincilea executant al Italiei, iar golul său ar fi trimis trofeul la Roma, dar fotbalistul lui Chelsea a ratată. Eroare lui Jorginho a fost corectată imediat de Gianluigi Donnarumma, care a reușit să pareze și execuția lui Bukayo Saka și Italia a câștigat, pentru a doua oară în istorie Campionatul European. Primul trofeu continental obținut de ”squadra azzurra” a fost la ediția din 1968, astfel că performanța a fost repetată după 53 de ani.

Galerie Foto

Italia - Anglia 1-1 (3-2 d.l.d)

Ratare Anglia! Gianluigi Donnarumma apără execuția lui Bukayo Saka și trimite trofeul EURO în Italia! ”Squadra azzurra” este noua campioană Europeană!

Gianluigi Donnarumma a apărat execuția lui Bukayo Saka / Foto: Getty Images
Gianluigi Donnarumma a apărat execuția lui Bukayo Saka / Foto: Getty Images

Ratare Italia! Jordan Pickford apără execuția lui Jorginho și păstrează Anglia în meci.

Ratare Anglia! Gianluigi Donnarumma apără execuția lui Jadon Sancho.

Gol Italia! Federico Bernardeschi șutează pe centrul porții și marchează. 3-2 pentru ”squadra azzurra”.

Ratare Anglia! Marcus Rashford șutează în bară și este egalitate, 2-2, la loviturile de departajare.

Gol Italia! Jordan Pickford ghicește colțul dar nu reușește să pareze execuția lui Leonardo Bonucci.

Gol Anglia! Harry Maguire șutează imparabil și își aduce echipa în avantaj. Este 2-1 pentru britanici la loviturile de departajare.

Ratare Italia! Jordan Pickford reușește să respingă execuția lui Andrea Belotti.

Gol Anglia! Harry Kane execută impecabil și egalează.

Gol Italia! Prima lovitură de departajare este transformată sigur de Domenico Berardi.

Min. 120+3: Fluier final al prelungirilor. Câștigătoarea Campionatului European se decide la loviturile de departajare.

Min. 120: Gareth Southgate face ultimele două schimbări. Jordan Henderson, fotbalist intrat în minutul 74, este înlocuit de Marcus Rashford, iar Jadon Sancho intră în locul lui Kyle Walker.

Min. 118: Schimbare la Italia. Alessandro Florenzi intră în locul lui Emerson.

Min. 117: Italia cere o lovitură de pedeapsă după un presupus henț comis de John Stone, dar centralul face semn că jocul poate continua. Reluarea a arătat că fundașul lui Manchester City a fost lovit de balon în braț, însă avea mâna lipită de corp, astfel că decizia lui Bjorn Kuipers este corectă.

Min. 111: Pericol la poarta Italiei. Raheem Sterling pătrunde în careu, dar Georgio Chiellini apare și reușește să-l deposedeze regulamentar.

Min. 107: Emoții pentru Italia. Gianluigi Donnarumma iese pe sub minge, însă niciun englez prezent în careu nu reușește să reia și Emerson îndepărtează pericolul.

Min. 106: Începe repriza a doua de prelungiri.

Min. 105+1: Fluier final în prima repriză de prelungiri.

Min. 103: Șansă mare ratată de Italia. Emerson centrează excelent către Federico Bernardeschi, însă Jordan Pickford iese perfect și respinge până la Andrea Belotti, care șutează pe lângă poartă.

Min. 99: Gareth Southgate schimbă. Jack Grealish este trimis în teren în locul lui Mason Mount.

Min. 96: O nouă schimbare la Italia. Manuel Locatelli îi ia locul lui Marco Verratti.

Min. 91: Schimbare în echipa Italiei. Lorenzo Insigne îi lasă locul în teren lui Andrea Belotti.

Min. 91: Începe prima repriză a prelungirilor.

Min. 90+4: Final în timpul regulamentar de joc. Urmează prelungiri.

Min. 85: Federico Chiesa este, în cele din urmă, înlocuit. Federico Bernardeschi intră pe gazon.

Min. 82: Federico Chiesa primește îngrijiri medicale, acuzând o accidentare la gleznă, dar forțează și continuă jocul.

Federico Chiesa a acuzat probleme medicale în finala EURO 2020 / Foto: Getty Images
Federico Chiesa a acuzat probleme medicale în finala EURO 2020 / Foto: Getty Images

Min. 75: O nouă schimbare în echipa Angliei. Declan Rice îi lasă locul în teren lui Jordan Henderson.

Min. 74: Șansă mare pentru Italia. Domenico Berardi este lansat spre poarta lui Jordan Pickford, dar execuția sa acrobatică trece peste țintă.

Min. 71: Schimbare în tabăra Angliei. Bukayo Saka îl înlocuiește pe Kieran Trippier, ceea ce înseamnă că Gareth Southgate trece la un sistem cu patru fundași, Kyle Walker urmând să treabă în banda dreaptă, unde a jucat apărătorul lui Atletico Madrid.

Min. 67: GOOL ITALIA! Leonardo Bonucci restabilește egalitatea la Londra. Fundașul lui Juventus reia în poartă balonul ricoșat din bară după execuția lui Marco Verratti.

Galerie Foto

Min. 64: Replică puternică a Angliei. John Stones se înalță și lovește bine cu capul balonul centrat din corner de Luke Shaw, dar Gianluigi Donnarumma reușește să respingă.

Min. 62: O nouă ocazie a Italiei. Federico Chiesa a șutat periculos de la marginea careului, dar Jordan Pickford a reușit să pareze.

Min. 57: Ocazie de gol a Italiei! Lorenzo Insigne controlează balonul în careu și șutează pe spațiul porții, de unde Jordan Pickford reușește să respingă.

Min. 56: Șansă și pentru Anglia. Luke Shaw centrează pentru Harry Maguire, care lovește balonul cu capul, însă nu găsește ținta.

Min. 54: Două schimbări în tabăra Italiei. Nicolo Barella și Ciro Immobile sunt înlocuiți cu Bryan Cristante și Domenico Berardi.

Min. 53: Italia începe mai bine partea secundă și are din nou o șansă, prin același Lorenzo Insigne. Fotbalistul lui Napoli pătrunde în careu, șutează cu interiorul către colțul lung, însă balonul trece mult pe lângă poartă.

Min. 50: Italia amenință poarta lui Jordan Pickford prin Lorenzo Insigne, care, însă, nu găsește ținta din lovitură liberă.

Min. 48: Raheem Sterling pătrunde și cade în careu! Englezii solicită vehement acordarea unei lovituri de la 11 metri, însă Bjorn Kuipers lasă jocul să continue.

Raheem Sterling a cerut un penalty în meciul cu Italia / Foto: Getty Images
Raheem Sterling a cerut un penalty în meciul cu Italia / Foto: Getty Images

Min. 46: Începe repriza a doua.

Min. 45+4: Fluier de final în prima repriză. Anglia intră la cabine în avantaj, 1-0, datorită reușitei lui Luke Shaw din minutul 2.

Min. 45+3: Italia încearcă din nou să surprindă cu un șut de la distanță, de această dată prin Leonardo Bonucci, a cărui execuție trece, însă, mult pe lângă poartă.

Min. 45+1: Șansă pentru Italia! Di Lorenzo centrează bine către Ciro Immobile, care reușește să reia balonul, însă în blocajul defensivei britanice.

Min. 36: Pericol la poarta lui Gianluigi Donnarumma. Luka Shaw domină banda stângă și centrează, dar Mason Mount nu ajunge la contactul cu balonul și Emerson respinge.

Min. 35: Șansă importantă pentru Italia! Federico Chiesa reușește o cursă individuală superbă, șutează puternic, dar execuția sa trece puțin pe lângă poarta lui Jordan Pickford.

Min. 28: Italia încearcă să creeze pericol la poarta lui Jordan Pickford, însă blocul defensiv al Angliei este greu de doborât. Lorenzo Insigne își încearcă norocul cu un șut de la distanță, care trece pe lângă țintă.

Min. 24: Jorginho a revenit pe teren, însă este vizibil că are probleme medicale.

Min. 22: O nouă problemă pentru Italia. Jorginho acuză probleme medicale și primește îngrijiri medicale.

Jorginho s-a accidentat în meciul Italia - Anglia / Foto: Getty Images
Jorginho s-a accidentat în meciul Italia - Anglia / Foto: Getty Images

Min. 10: Anglia este din nou periculoasă, dar Georgio Chiellini reușește să respingă centrarea lui Kieran Trippier.

Min. 8: Italia are șansa egalării din lovitură liberă, dar execuția lui Lorenzo Insigne nu găsește ținta.

Min. 2: GOOL ANGLIA! Luke Shaw deschide scorul pentru Anglia. Reprezentativa britanică deschide scorul după o un contraatac de manual, pornit de Harry Kane și continuat de Kieran Trippier, care a centrat perfect pentru Luke Shaw, a cărui execuție la colțul scurt l-a lăsat fără replică pe Gianluigi Donnarumma. Golul lui Luke Shaw, reușit după doar un minut și 56 de secunde, este cel mai rapid din istoria finalelor de Campionat European.

Galerie Foto

UPDATE, ora 22:00: Fluier de start pe Wembley, în finala EURO 2020!

Italia și Anglia, înaintea finalei EURO 2020 / Foto: Getty Images
Italia și Anglia, înaintea finalei EURO 2020 / Foto: Getty Images

UPDATE, ora 20:45: Echipele de start:

  • Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Chiellini, Bonucci, Emerson - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne

Rezerve: Sirigu, Meret - Locatelli, Belotti, Berardi, Pessina, Acerbi, Cristante, Bernardeschi, Bastoni, Florenzi, Toloi

  • Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Trippier, Phillips, Rice, Shaw - Mount, Kane, Sterling

Rezerve: Ramsdale, Johnstone - Grealish, Henderson, Rashford, Mings, Coady, Sancho, Calvert-Lewin, James, Saka, Bellingham


Italia - Anglia, LIVE TEXT, ora 22:00, în finala EURO 2020

Traseul Italiei către finala EURO 2020

Echipa antrenată de Roberto Mancini a avut un parcurs exemplar în turneul final. Italia a făcut parte din grupa A, alături de Turcia, Țara Galilor și Elveția.

Meciul de debut de la EURO 2020, dintre Turcia și Italia, s-a încheiat în favoarea Squadra Azzurra, scor 3-0. Scorul a fost deschis după gafa lui Demiral care a trimis în propria poartă, dar, apoi, golurile marcate de Immobile și Insigne au pecetluit soarta partidei.

Pentru italieni, a urmat apoi meciul cu Elveția, încheiat, tot cu scorul de 3-0, după golurile lui Locatelli și Immobile.

Italia a învins și reprezentativa Țării Galilor, cu scorul de 1-0. Italienii au câștigat grupa cu număr maxim de puncte.

În optimile de finală, Italia s-a duelat cu Austria și a încasat primul gol la EURO 2020. Chiesa și Pessina au înscris în prelungirile partidei, dar Sasa Kalajdzic a redus din diferență, în minutul 114.

În sferturi, trupa lui Mancini a întâlnit Belgia, pe care a învins-o cu scorul de 2-1. Marcatorii Italiei au fost Barella și Insigne, iar pentru belgieni a înscris Lukaku.

În semifinală, Italia a avut parte de un meci de foc, împotriva Spaniei, cel mai dificil meci al italienilor la EURO 2020. După ce s-a încheiat 1-1 la sfârșitul timpului regulamentar, italienii s-au impus cu 4-2 după loviturile de departajare.

Traseul Angliei către finala EURO 2020

De cealaltă parte, Anglia a făcut parte din grupa D, alături de Croația, Scoția și Cehia. Englezii au câștigat primul meci din grupe, cu Croația, scor 1-0, după golul lui Raheem Sterling. Meciul cu Scoția s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Duelul cu Cehia s-a terminat cu victoria englezilor, scor 1-0, gol marcat de Raheem Sterling. În optimi, Anglia a întâlnit Germania, pe care a învins-o cu scorul de 2-0. Tot Raheem Sterling a fost eroul englezilor, dar Harry Kane a marcat și el în minutul 86.

În sferturile de finală, Anglia a întâlnit Ucraina, pe care a învins-o fără drept de apel cu scorul de 4-0. Marcatorii au fost Harry Kane, Maguire și Henderson.

Meciul cu Danemarca din semifinalele turneului final a avut parte de un moment controversat. După ce s-a încheiat cu scorul de 1-1 în timpul regulamentar, centralul partidei a indicat punctul cu var după o intrare a lui Maehle asupra lui Sterling, decizie care a stârnit revoltă în rândul suporterilor.

Astfel, în ultimul duel al turneului final, Italia întâlnește Anglia, pe stadionul Wembley. Finala EURO 2020, Anglia - Italia, va fi arbitrată de Bjorn Kuipers, care este cel mai bogat arbitru din lume.

Italia - Anglia, LIVE TEXT, ora 22:00, în finala EURO 2020. Echipele probabile

Italia: Donnarumma - Emerson, Chiellini, Bonucci, Di Lorenzo - Verratti, Jorginho, Barella - Insigne, Immobile, Chiesa

Anglia: Pickford - Shaw, Maguire, Stones, Walker - Phillips, Rice - Sterling, Mount, Saka - Kane

Etichete: italia , anglia , euro 2020


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Selecționerul a rupt tăcerea, după ce jucătorul a refuzat convocarea pentru a merge cu soția în vacanță în Dubai
whiteeeeeeeee
Selecționer dezamăgit după remiza Anglia - Belgia 2-2. Gol marcat cu 5 secunde înainte de fluierul final
International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft England v Belgium Jude Bellingham of England celebrates his goal
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Video Anglia - Belgia 2-2. Bellingham a salvat onoarea gazdelor în prelungiri. Nebunie de meci pe o ploaie torențială
SOCCER FRIENDLY ENGLAND VS BELGIUM

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale