Endrick of Brazil celebrates after scoring a goal (2-2) during the game between Spain and Brazil at Estadio Bernabeu in
Ce i-a spus Florentino Perez lui Endrick după meciul Spania - Brazilia
France v Chile, International Friendly, Football, Stade Velodrome, Marseille, France - 26 Mar 2024
Mbappe a fost huiduit de fanii de pe Velodrome, la meciul Franța - Chile. Deschamps a reacționat imediat
Berlin, Germany. 05th Oct, 2021. Trophy, cup, trophy, object recording, overview interior, illuminated, illuminated, stadium interior. Stadium overview, UEFA EURO 2024 Logo and Brand Launch at Olympiastadion on October 05, 2021 in Berlin, Germany. Pool ph
Nu s-a mai întâmplat niciodată în fotbalul european! Premieră la EURO 2024, chiar în grupa României
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Predicțiile lui Mourinho pentru EURO 2020: cine câștigă trofeul, naționala obligată să triumfe și cel mai bun fundaș

articol scris de Digi Sport
05.06.2021, 16:00

EURO 2020 ia startul peste șase zile, iar Jose Mourinho, care face parte din echipa de specialiști a publicației britanice The Sun, a făcut câteva predicții referitoare la turneul final.

profimedia-0394664975
Jose Mourinho / Foto: Profimedia
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

"The Special One", care are o vastă experiență în fotbalul englez, după ce a activat la Chelsea, Manchester United sau Tottenham, spune că Anglia este obligată să câștige, având în vedere că are o generație extraordinară și au trecut 55 de ani de la ultimul turneu final câștigat - CM 1966, organizat chiar în Anglia.

Jose Mourinho: "Acum este momentul pentru Anglia, trebuie să forțeze"

"E o generație plină de jucători buni. Lotul e senzațional. Îi va fi destul de greu lui Gareth Southgate să mulțumească toată țara cu alegerile sale. Uitați-vă la fundașii dreapta, de exemplu. Cine e cel mai bun? Dar al doilea? Dar al treilea? Lotul este foarte bun, plin de opțiuni.

Probabil că Anglia, alături de Brazilia, sunt cele mai dificile naționale de antrenat, având în vedere așteptările publicului. (...) Faza grupelor este acasă. Semifinalele și finala se joacă tot acasă. Acum este momentul pentru Anglia, pentru că ultima oară a fost în 1966. La Euro 96 nu s-a putut din cauza unor lovituri de departajare, dar acum trebuie să forțeze pe cât de mult posibil", crede Mourinho.

Portughezul va urmări cu atenție și naționala Italiei, având în vedere că din această vară va prelua AS Roma, iar selecționerul Roberto Mancini îi are sub comandă pe Leonardo Spinazzola, Lorenzo Pellegrini și Bryan Cristante.


"Italia are un mixt bun, are jucători experimentați, băieți care știu să câștige. Vor fi puternici. Roberto Mancini e un antrenor cu experiență, a petrecut 20 de ani în cele mai tari campionate. Echipa s-a îmbunătățit mult cu el. (...)

Roberto oferă un stil ceva mai ofensiv, dar echipa nu își pierde calitățile naturale și știe să lupte. Cred că e cea mai importantă calitate. E greu să le găsești slăbiciuni. Cred că vor fi în primele patru echipe", a spus Mourinho, despre Squadra Azzurra.

Jose Mourinho: "Dacă ar trebui să aleg o echipă câștigătoare, atunci voi spune Franța"

Franța, campioana mondială en-titre, a pierdut în finala ultimului Campionat European contra Portugaliei, iar Mourinho este impresionat de lotul pe care îl are la dispoziție Didier Deschamps.

"Franța poate să aibă echipa A, echipa B și echipa C, au un număr incredibil de talente. Când îl ai pe Kylian Mbappe, îți este foarte greu să nu câștigi. E genul de jucător care câștigă meciuri și sperie adversarii. Mbappe va încerca să facă totul pentru a demonstra că, după Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, el este următorul cel mai bun.

Didier Deschamps știe ce vrea. Sunt campioni mondiali și finaliști la ultimul EURO. Pentru ei nu înseamnă nimic dacă nu ajung măcar în finală. Nu cred că Deschamps ascultă sau citește ce se vorbește. El știe doar ce vrea. (...)

Nu văd nicio slăbiciune la ei. Dacă ar trebui să aleg o echipă câștigătoare, atunci voi spune Franța, pentru că grupul este fantastic. Trebuie să câștige. Dacă nu reușesc, va fi un EURO ratat", a spus Mourinho despre Franța.

Jose Mourinho: "Ruben Dias este cel mai bun fundaș central din lume"

În ceea ce privește naționala țării sale, Portugalia, Mourinho a identificat cel mai bun fundaș central din lume, în opinia sa - Ruben Dias, de la Manchester City, care a fost desemnat recent și cel mai bun jucător din Premier League.

"Ruben Dias este cel mai bun fundaș central din lume. După transferul său în Premier League, a crescut foarte mult. E fantastic, iar cel de lângă el, Pepe, la 38 de ani, are o vastă experiență. Pot fi avantajul Portugaliei, alături de talentații jucători din atac.

Desigur, Ronaldo nu mai e un copil și probabil e ultimul lui EURO. După ce a devenit campion european, cred că va încerca să triumfe pentru ultima dată. Fernando Santos este omul potrivit la locul potrivit. Foarte stabil, calm, se adaptează ușor și cunoaște foarte, foarte bine jucătorii.

Prin păstrarea lui Cristiano, Pepe, Rui Patricio, Joao Moutinho, și-a asigurat o structură cu jucători experimentați. Însă au o grupă foarte dificilă, iar dacă îmi spui că Portugalia va fi eliminată, nu aș fi surprins. Au meci cu Franța în Franța, cu Germania în Germania și cu Ungaria în Ungaria. E o situație incredibilă, dar dacă ne calificăm, suntem capabili să mergem până la final", a fost caracterizarea lui Mourinho pentru Portugalia.

Jose Mourinho: "Nu văd Spania jucând finala"

Spania, echipă care s-a impus, cel mai recent, în 2008 și 2012, nu este văzută de Mourinho drept una dintre favorite.

"Spania are o generație tânără care vine din urmă, iar Luis Enrique crede într-un stil aparte. Din punct de vedere tehnic, sunt incredibili. Chiar și fundașii centrali sunt incredibil de talentați și tehnici. Construcția și posesia vor face adversarul să aleargă după minge. Asta e Spania.

Însă nu au un atacant de top, așa cum era David Villa. Se vor chinui să ucidă adversarul după ce îl domină. Nu marchează suficient pentru fotbalul pe care îl practică și pot fi pedepsiți pentru stilul acesta. Riscă, lasă spații și se văd slăbiciunile când pierd posesia.

Luis Enrique mi-a fost jucător când eram la Barcelona, acum mult timp. Are calități excelente de lider. Toată echipa va juca pentru el. Spania poate bate pe oricine, dar nu îi văd jucând finala", a spus Mourinho.

Jose Mourinho: "Acum e momentul adevărului pentru Germania"

Germania, campioana mondială din 2014, a dezamăgit în perioada recentă și are parte de cea mai dificilă grupă de la EURO, însă Mourinho apelează la zicala "Germanii sunt germani".

"Echipa lui Joachim Low a fost dezamăgitoare în calificări și în Nations League. Au înregistrat un eșec istoric contra Macedoniei de Nord, acasă. E destul de greu de înțeles de ce au fost atât de slabi în ultimii ani.

Însă acum este momentul adevărul, iar, în mod normal, Germania va demonstra. Va fi ultimul EURO pentru jucători ca Thomas Muller, Mats Hummels și Manuel Neuer. Mereu sunt o echipă de temut. Sunt soldați, băieți foarte disciplinați.

Au niște jucători foarte talentați - Joshua Kimmich este un exemplu nu numai pentru prezent, ci va reprezenta viitorul țării. E posibil să fie eliminată încă din grupe, se poate întâmpla, dar dacă reușesc să treacă, pot merge până la final", a spus Mourinho.

Jose Mourinho: "E acum ori niciodată pentru Belgia"

În ceea ce privește Belgia, Mourinho spune că este "acum sau niciodată" pentru naționala plină de talente a lui Roberto Martinez.

"Belgia este o echipă puternică, plină de jucători buni. Kevin De Bruyne e fantastic iar evoluția lui Youri Tielemans a fost foarte bună de când a venit în Premier League. Au multă creativitate, iar Romelu Lukaku este un golgheter cu o evoluție incredibilă în cei doi ani la Inter.

Sunt de mult timp împreună și au multă experiență. Roberto Martinez e un antrenor bun. A avut câțiva ani în care să construiască echipa, un anumit stil de joc, cunoaște bine calitățile jucătorilor. Cred că poate realiza ceva special, aș spune ceva peste semifinalele de la Cupa Mondială.

Cred că este acum ori niciodată pentru ei, deoarece mulți jucători ating vârsta ideală pentru a realiza asta. Cred că pot reuși", a mai spus Mourinho.

Program EURO 2020 - Grupe

Vineri 11 iunie

  • Grupa A: Turcia - Italia (22:00, Roma)

Sâmbătă 12 iunie

  • Grupa A: Țara Galilor - Elveția (16:00, Baku)
  • Grupa B: Danemarca - Finlanda (19:00, Copenhaga)
  • Grupa B: Belgia - Rusia (22:00, St Petersburg)

Duminică 13 iunie

  • Grupa D: Anglia - Croația (16:00, Londra)
  • Grupa C: Austria - Macedonia de Nord (19:00, București)
  • Grupa C: Olanda - Ucraina (22:00, Amsterdam)

Luni 14 iunie

  • Grupa D: Scoția - Cehia (16:00, Glasgow)
  • Grupa E: Polonia - Slovacia (19:00, St Petersburg)
  • Grupa E: Spania - Suedia (22:00, Sevilla)

Marți 15 iunie

  • Grupa F: Ungaria - Portugalia (19:00, Budapesta)
  • Grupa F: Franța - Germania (22:00, Munchen)

Miercuri 16 iunie

  • Grupa B: Finlanda - Rusia (16:00, St Petersburg)
  • Grupa A: Turcia - Țara Galilor (19:00, Baku)
  • Grupa A: Italia - Elveția (22:00, Roma)

Joi 17 iunie

  • Grupa C: Ucraina - Macedonia de Nord (16:00, București)
  • Grupa B: Danemarca - Belgia (19:00, Copenhaga)
  • Grupa C: Olanda - Austria (22:00, Amsterdam)

Vineri 18 iunie

  • Grupa E: Suedia - Slovacia (16:00, St Petersburg)
  • Grupa D: Croația - Cehia (19:00, Glasgow)
  • Grupa D: Anglia - Scoția (22:00, Londra)

Sâmbătă 19 iunie

  • Grupa F: Ungaria - Franța (16:00, Budapesta)
  • Grupa F: Portugalia - Germania (19:00, Munchen)
  • Grupa E: Spania - Polonia (22:00, Sevilla)

Duminică 20 iunie

  • Grupa A: Italia - Țara Galilor (19:00, Roma)
  • Grupa A: Elveția - Turcia (19:00, Baku)

Luni 21 iunie

  • Grupa C: Macedonia de Nord - Olanda (19:00, Amsterdam)
  • Grupa C: Ucraina - Austria (19:00, București)
  • Grupa B: Rusia - Danemarca (22:00, Copenhaga)
  • Grupa B: Finlanda - Belgia (22:00, St Petersburg)

Marți 22 iunie

  • Grupa D: Cehia - Anglia (22:00, Londra)
  • Grupa D: Croația - Scoția (22:00, Glasgow)

Miercuri 23 iunie

  • Grupa E: Slovacia - Spania (19:00, Sevilla)
  • Grupa E: Suedia - Polonia (19:00, St Petersburg)
  • Grupa F: Germania - Ungaria (22:00, Munchen)
  • Grupa F: Portugalia - Franța (22:00, Budapesta)

Etichete: jose mourinho , franta , spania , euro 2020 , germania , portugalia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid

România a pierdut amicalul contra Columbiei, disputat pe Civitas Metropolitano, din Madrid, scor...

Doar 6 din 17! Notele, după România - Columbia 2-3: un ”Tricolor” a strălucit și a fost omul meciului
profimedia-0859843479
România - Columbia 2-3. "Tricolorii" au evitat rușinea pe final de meci! Rezultat istoric pe Metropolitano
profimedia-0859819437
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
România își știe acum toți adversarii de la EURO 2024! Programul complet al grupei: când și unde se joacă meciurile
profimedia-0826186694
Recomandările redacției
Berlin, Germany. 05th Oct, 2021. Trophy, cup, trophy, object recording, overview interior, illuminated, illuminated, stadium interior. Stadium overview, UEFA EURO 2024 Logo and Brand Launch at Olympiastadion on October 05, 2021 in Berlin, Germany. Pool ph
Nu s-a mai întâmplat niciodată în fotbalul european! Premieră la EURO 2024, chiar în grupa României

Cu ochii în lacrimi, colegul lui Drăgușin a dezvăluit că a căutat ”porcării despre moarte”. De unde a venit salvarea
1
Giovanni Becali a dezvăluit totul: echipele din străinătate nu mai trimit scouteri pentru Dennis Man!
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Citește și
Jucătorul Spaniei care a fost fluierat pe Santiago Bernabeu în amicalul cu Brazilia: ”Mi-a fost rușine”
profimedia-0859837359
Video Ce onoare! Florentino Perez s-a dus la el și i-a cerut tricoul, imediat după Spania - Brazilia
PEREZ BUN
Olivia Culpo, imaginea perfecțiunii într-un costum de baie îndrăzneț. Cum arată fosta Miss Univers la 12 ani de când a câștigat titlul
Olivia Culpo, imaginea perfecțiunii într-un costum de baie îndrăzneț. Cum arată fosta Miss Univers la 12 ani de când a câștigat titlul
Marele inamic al CSA Steaua, contactat de urgență de Gigi Becali: ”Nu are el atâția bani să mă cumpere pe mine!"
Marele inamic al CSA Steaua, contactat de urgență de Gigi Becali: ”Nu are el atâția bani să mă cumpere pe mine!"
Șefii de la UTA aruncă vina pe ultrașii Stelei pentru sancțiunea primită de la FRF
Șefii de la UTA aruncă vina pe ultrașii Stelei pentru sancțiunea primită de la FRF
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Didier Deschamps, avertisment pentru ”Cocoșii Galici” după victoria cu Chile: ”Va trebui să facem lucrurile diferit”
FOOTBALL : France vs Chili - Match amical préparatif à l’Euro 2024 - Marseille - 26/03/2024

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate opri”
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate opri”