Screenshot 2024-04-26 001230
Costel Gâlcă a recunoscut superioritatea CFR-ului: ”Am fost prea respectuoși cu ei”
craiova
Lovitură grea pentru Universitatea Craiova! Un titular, OUT pentru restul sezonului
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
0 - 2
AEK Athens AEK Athens
Jo 08.08.2019 20:15

Craiova - AEK Atena 0-2! Oltenii au ratat ocazii mari și visează la o minune în returul de la Atena

08.08.2019, 21:11

  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Craiova - AEK | Universitatea Craiova a ratat șansa de a se impune, pe tern propriu în fața grecilor, deși au avut ocazii mari. Elevii lui Corneliu Papură n-au depus armele și promit un meci mare, peste o săptămână.

Universitatea Craiova a fost învinsă de formaţia elenă AEK Atena cu scorul de 2-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul ''Ion Oblemenco'' din Craiova, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal. AEK, echipă care în sezonul precedent a jucat în grupele Ligii Campionilor, s-a impus prin golurile marcate de Petros Mantalos (60) şi Marko Livaja (84).

AEK şi-a demonstrat valoarea, dar Universitatea a reuşit să se ridice la nivelul adversarului în multe momente din acest meci. Oaspeţii au avut prima ocazie notabilă, un şut al lui Geraldes (7), deviat în corner. Universitatea a replicat prin şutul de la mare distanţă al lui Bancu (15), prins de portar. AEK a avut o mare ocazie de gol în min. 20, când Paulinho l-a depăşit pe Bancu şi a centrat în forţă în faţa porţii, dar Mantalos a reluat peste. Mateiu putea crea pericol la poarta cealaltă, dar nu a reuşit să lovească mingea centrată în 6 metri (33).

AEK a ratat prin Vranjes (40), care a trimis cu capul pe lângă la centrarea lui Simao. Pigliacelli a fost la post la şutul lui Livaja (45+2). Universitatea a avut două şanse în finalul primei reprize, când Roman (42) nu a ajuns la mingea centrată de Bancu în faţa porţii, şi când Vătăjelu (43) a şutat alături de ţintă de la 25 metri.

Echipa antrenată de Papură a început bine partea secundă, iar Roman a reluat alături (54) la centrarea lui Bărbuţ. A urmat o perioadă foarte bună pentru AEK, formaţia elenă reuşind să deschidă scorul în min. 60, prin Mantalos, cu capul peste Pigliacelli, la centrarea lui Livaja, internaţionalul grec fiind lăsat liber de Briceag în careu. Nelson Oliveira (75) a fost aproape de a majora scorul, dar nu a ajuns la o centrare.

Craiova - AEK Atena 0-2! Mare ocazie a lui Fortes în minutul 90+5!

Fortes a şutat bine din unghi (83), dar balonul a fost respins de Barkas. Oaspeţii au majorat scorul în min. 84, prin Marko Livaja, pe contraatac, cu un şut violent din careu.  Universitatea putea reuşi golul de onoare în minutele adiţionale (90+4), dar Fortes a trimis alături cu capul centrarea perfectă a lui Vătăjelu.

Universitatea a avut stadionul suspendat după incidentele de la meciul cu Honved Budapesta, dar a fost susţinută din tribune de circa 3.500 de copii. Regulamentul UEFA permite copiilor sub 14 ani să asiste la meciurile echipei favorite chiar dacă stadionul acesteia este suspendat.

Şi meciul de la Atena, din 15 august, se va disputa cu porţile închise.

Universitatea Craiova - AEK Atena 0-2 (0-0)
Au marcat: Petros Mantalos (60), Marko Livaja (84).
Craiova, Stadion ''Ion Oblemenco'' (suspendat): circa 3.500 copii sub 14 ani
Europa League - turul al treilea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
Craiova: 13. Mirko Pigliacelli - 3. Marius Briceag, 26. Stephane Acka, 6. Renato Kelic, 11. Nicuşor Bancu (căpitan) - 21. Antoni Ivanov (14. Kamer Qaka, 66), 8. Alexandru Mateiu, 10. Alexandru Cicâldău - 22. Cristian Bărbuţ (31. Alexandru Ioniţă II, 73), 7. Mihai Roman II (9. Carlos Fortes, 73), 5. Bogdan Vătăjelu. Antrenor: Corneliu Papură.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Popescu - 4. Florin Borţa, 20. Raul Hreniuc, 23. Vasile Constantin.
AEK: 1. Vassilis Barkas - 27. Paulinho, 21. Ognjen Vranjes, 24. Stratos Svarnas, 23. Niklas Hult - 22. David Simao (6. Nenad Krsticic, 82), 8. Andre Simoes - 12. Francisco Geraldes - 7. Daniele Verde (5. Nelson Oliveira, 65), 17. Viktor Klonaridis (10. Marko Livaja, 39), 20. Petros Mantalos (căpitan). Antrenor: Jose Miguel De Azevedo Cardoso.
Rezerve neutilizate: 16. Panagiotis Tsintotas - 3. Helder Lopes, 4. Marios Oikonomou, 14. Christos Almpanis.

Arbitru: Dennis Higler; arbitri asistenţi: Johan Balder, Joost van Zuilen; al patrulea oficial: Allard Lindhout (toţi din Olanda)
Cartonaşe galbene: Vătăjelu (81), Mantalos (90+3).


UPDATE Ora 18:41. Pentru că are terenul suspendat, din cauza incidentelor de la returul cu Honved Budapesta, din turul precedent preliminar al Europa League, Craiova va avea parte la acest prim duel cu grecii doar de suportul copiilor sub 14 ani.

Organizați, sub forma unor excursii, micuții au ajuns la stadion cu mai multe autocare. În total, organizatorii mizează pe aproximativ 3500 de copii, care au fost găzduiți la tribuna a doua.


Meciul va fi unul destul de dificil pentru olteni, ținând cont de faptul că nu vor avea parte nici de aportul publicului, după incidentele de la partida cu Honved. La meci vor putea asista în schimb copiii cu vârste sub 14 ani, cu condiția ca aceștia să vină în grup organizat de instituțiile de învățământ.

Craiova - AEK | Meciul se va juca fără spectatori

Craiova a anunţat miercuri că apelul privind suspendarea deciziei de a juca fără spectatori în următoarele trei meciuri europene a fost respins de către Comisia de Apel a UEFA.

Comisia de Disciplină a găsit clubul vinovat de mai multe încălcări ale regulamentelor: aprinderea de torţe, aruncarea de obiecte, deficienţe de organizare, comportament rasist al spectatorilor, incidente provocate de spectatori.

Clubul a fost sancţionat luni să dispute trei meciuri cu porţile închise în cupele europene, de către Comisia de Disciplină a UEFA, în urma incidentelor de la partida cu Honved Budapesta. Sancţiunea pentru al treilea meci va fi efectuată doar în cazul unei recidive, într-o perioadă de probaţiune de doi ani. Clubul a fost amendat şi cu suma de 60.000 euro.

Craiova - AEK | Oltenii nu se tem de AEK

Sorin Cârțu, președintele celor de la Craiova, a vorbit despre adversarul din turul trei preliminar al Europa League, AEK Atena, dar și despre următorul posibil oponet din play-off, câștigătoarea dintre Sparta Praga și Trabzonspor. Oficialul Craiovei nu consideră că echipa lui pornește cu șansa a doua.

Trebuie să trecem de dubla asta cu AEK Atena. Consider că eventualele 4 meciuri care mai sunt de disputat sunt toate accesibile, nu pleci cu șansa a doua, nu pleci cu 10% șanse. Totul depinde de concentrare, de pregătire, de starea noastră din ziua meciului.

În ceea ce privește dubla cu grecii, că asta e prima, se poate juca, echipa lor nu e vreun monstru. Nu mă tem nici de posibilul adversar din play-off”, a spus Sorin Cârțu despre partidele următoare.

Craiova - AEK | Echipele probabile

Craiova (4-3-3): Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Bancu - Ivanov, Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, Roman, Vătăjelu

Antrenor: Corneliu Papură

AEK (4-2-3-1): Barkas - Hult, Vrankes, Svarnas, Paulinho - Simoes, Simoao - Geraldes, Verde, Mantalos - Livaja

Antrenor: Miguel Cardoso

Craiova - AEK | Arbitrii meciului

Partida din Bănie va fi condusă la centru de Dennis Johan Higler. Acesta va fi ajutat la cele două linii de Johan Balder și Joost Van Zuilen. Cel de-al patrulea oficial este Allard Lindhout. Toți patru sunt din Olanda.

Meciul dintre Craiova și AEK se va disputa de la ora 19:15, pe stadionul Ion Oblemenco și va fi transmis în direct pe Digi Sport 1, dar și pe digisport.ro, pentru abonații RCS-RDS. Partida va putea fi urmărită în format live tex și video pe digisport.ro.

Universitatea Craiova Universitatea Craiova
AEK Athens AEK Athens
  • 90+7 fr2

    FINAL! Craiova - AEK ATENA 0-2

  • 90+5 oc oc

    OCAZIE MARE CRAIOVA! Fortes, din 6 metri, a reluat cu capul milimetric pe lângă bara din dreapta porții grecilor. Portarul era bătut

  • 90+4 cg cg

    CARTONAȘ GALBEN PIGLIACELLI! Pentru un clinci cu Mandalos

  • 90+4 cg cg

    CARTONAȘ GALBEN MANDALOS! A fost un clinci cu Pigliacelli

  • 85 g g

    GOOOOOL AEK: 0-2, LIVAJA! ”Decarul” elenilor a marcat cu un șut sec, din interiorul careului, după un contraatac devastator

  • 83 oc oc

    OCAZIE CRAIOVA! Fortes a profitat de o eroare a lui Vranjes, a intrat în careu, dar s-a pripit, apoi a driblat scurt, și-a înnchis unghiul, după care a șutat pe poartă, dar goalkeeperul elen a respins.

  • 82 s s

    ULTIMA SCHIMBARE AEK! A ieșit Simao, accidentat, pe targă, a intrat KRSTICIC

  • 81 cg cg

    CARTONAȘ GALBEN VĂTĂJELU! A fost sancționat pentru un fault dur la Simao

  • 73 s s

    ULTIMA SCHIMBARE CRAIOVA! A ieșit Bărbuț, a intrat IONIȚĂ

  • 73 s s

    A DOUA SCHIMBARE CRAIOVA! A ieșit Roman, a intrat FORTES

  • 71 oc oc

    Roman a scăpat singur cu portarul grecilor, după o pasă a lui Mateiu, a încercat să-l dribleze prin stânga, a fost agățat, a căzut în careu, dar nu s-a dictat 11 metri! Și asta pentru că Roman se afla în ofsaid în momentul în care a primit pasa

  • 66 s s

    PRIMA SCHIMBARE CRAIOVA! A ieșit Ivanov, a intrat QAKA

  • 65 s s

    A DOUA SCHIMBARE AEK! A ieșit Verde, a intrat OLIVEIRA

  • 60 g g

    GOOOOOL AEK: 0-1, MANDALOS! Grecul a deschis scorul cu o lovitură de cap, cu boltă peste portar, după o centrare foarte bună a lui Livaja. Totul a pornit de la o mare gafă a lui Kelic. Apoi, oltenii nu s-au mai sincronizat deloc

  • 54 oc oc

    OCAZIE CRAIOVA! Roman a reluat de la 11 metri puțin pe lângă poartă

  • 46 sr2

    A început repriza a doua

  • 45+4 fr1

    PAUZĂ!

  • 45+3 oc oc

    CRAIOVA A CERUT PENALTY!  Roman a căzut în careu, după un duel cu Svarnas, dar arbitrul nu a dictat nimic, spre supărarea gazdelor.

  • 45+2 oc oc

    OCAZIE AEK! Lijava a șutat de la marginea careului de 16 metri, dar Pigliacelli a reținut.

  • 43 fm fm

    Oltenii au recuperat destul de repede, mingea a ajuns la Vătăjelu, care a șutat de la peste 20 de metri, dar pe lângă poartă

  • 42 fm fm

    Bancu s-a descurcat bine pe stânga, apoi a rămas singur, a intrat în careu, a centrat pe careul de 6 metri, de unde Roman a ratat milimetric întâlnirea cu mingea. A trecut cu capul pe sub balon. Putea fi gol.

  • 40 oc oc

    OCAZIE AEK! Vranjes a reluat cu capul, după o centrare de pe dreapta, dar am avut mare noroc, pentru că mingea a trecut milimetric pe lângă bara din dreapta porții unui Pigliacelli, spectator.

  • 39 s s

    PRIMA SCHIMBARE AEK! A ieșit Klonaridis, accidentat, a intrat LIVAJA

  • 33 fm fm

    Cicâldău a centrat foarte bine de pe drepta, din corner, dar Mateiu nu a putut relua cum trebuie cu capul spre poartă.

  • 25 fm

    PAUZĂ DE HIDRATARE! Pentru că la acest moment este foarte clad la Craiova, arbitrul a decis un moment pentru o scurtă pauză

  • 20 oc oc

    OCAZIE CRAIOVA! Paulinho a trecut lejer de Bancu, pe stânga flancului defensiv al oltenilor, a centrat în careul de 6 metri, de unde Mandalos a reluat cu genunchiul, foarte puțin peste transversală

  • 15 oc oc

    OCAZIE CRAIOVA! Bancu a șutat pe jos, de la distanță, dar portarul grecilor a plonjat și a reținut.

  • 11 oc oc

    GOL ANULAT CRAIOVA, BANCU! Mijlocașul oltenilor a primit o pasă extraordinară de la Pigliacelli, dar de la margine s-a semnalizat ofsaid.

  • 7 fm fm

    Prima acțiune de atac a grecilor. Verde i-a pasat lui Klonaridis, acesta a intrat în careul de 16 metri și a șutat, dar mingea a fost deviată în corner

  • 4 fm fm

    Roman a recuperat bine un balon, la mijlocul terenului, a reușit mai apoi un dribling, apoi l-a dechis în față pe Vătăjelu, iar acesta din urmă a centrat bine în careul de 6 metri, dar fundașii au respins.

  • 1 fm fm

    Craiova a început curajos. Vătăjelu, bine lansat pe stânga, a înaintat, după care a centrat de pe stânga, dar direct în brațele portarului.

  • 1 sr1 sr1

    A început partida! Lovitura de start le-a aparținut oltenilor.

Dennis Higler
Dennis Higler
Johan Balder și Joost van Zuilen
teren fotbal
M. Pigliacelli
M. Briceag
S. Acka
R. Kelić
N. Bancu
A. Ivanov
A. Mateiu
A. Cicâldău
C. Bărbuţ
M. Roman
B. Vătăjelu
L. Popescu
F. Borta
Carlos Fortes
K. Qaka
R. Hreniuc
V. Constantin
Alexandru Ioniţă II
P. Tsintotas
Hélder Lopes
M. Oikonomou
Nélson Oliveira
Universitatea Craiova Corneliu Papură
V. Barkas
Paulinho
O. Vranješ
E. Svarnas
N. Hult
David Simão
André Simões
D. Verde
Chico Geraldes
P. Mandalos
V. Klonaridis
N. Krstičić
M. Livaja
C. Albanis
M. Stekelenburg
P. Mertesacker
Miguel Cardoso AEK Athens

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media