edi-ange
Edi Iordănescu l-a sunat pe Ange Postecoglou! Cerința selecționerului + Antrenorul lui Drăgușin a spus ”DA”
Costel Gâlcă
Mihai Rotaru i-a acceptat lui Costel Gâlcă o clauză pe care i-a refuzat-o lui Edi Iordănescu
Superliga Stage 27: CFR 1907 CLUJ vs. FC DINAMO BUCURESTI
Ce concluzie a tras Zeljko Kopic, după Dinamo - FC Voluntari 1-1
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

Iordănescu și-a luat tot staff-ul la CSKA. "Fanii m-au impresionat, am rămas blocat când i-am văzut"

25.08.2016, 21:00

Edi Iordănescu a fost prezentat oficial în funcția de antrenor principal la CSKA Sofia și deja a condus primul antrenament, cu două zile înaintea debutului oficial pe banca bulgarilor, care va avea loc sâmbătă, 27 august, împotriva nou promovatei Lokomotiv Gorna Oryahovitsa.

pandurii iordanescu
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Fostul tehnician de la Pandurii, contactat în cadrul emisiunii "Digi Sport Special", a povestit cum au decurs discuțiile cu șefii lui CSKA, cum a reușit să modifice contractul oferit, dar și ce a găsit la cea mai titrată echipă a Bulgariei (31 de titluri și 20 de Cupe).

În urma fuziunii dintre CSKA și Litex Lovech, s-a născut un lot de circa 30 de jucători, cei mai importanți de la cele două cluburi. Acum, Edi Iordănescu va trebui să trieze, dar este conștient că este vorba de o provocare serioasă.

A făcut cunoștință și cu fanii celei mai iubite echipe din Bulgaria și a spus că a rămas blocat când a văzut cât de mulți îl așteptau la stadion, chiar înainte ca el să semneze contractul.

"De o lună de zile au fost ceva contacte, chiar dacă nu directe, prin diverși intermediari. Echipa nu a început bine campionatul și au decis să facă o schimbare la nivelul băncii tehnice. Atunci am fost abordat în mod direct și am ajuns la un numitor comun. Am mai avut alte discuții în ultimele săptămâni, dar pentru mine e cale lungă de la o discuție la o ofertă. În vară au fost discuții concrete în România și din străinătate, dar nu ceva ce ar fi fost o provocare pentru mine", a declarat Edi Iordănescu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".


"Eu aș fi vrut să continui la Pandurii, pentru că era o provocare să luptăm pentru o intrare în grupele unei competiții europene. A trebuit să spun pas și îmi pare rău. Dorind să continuăm la Pandurii, poate că pe parcurs am închis ochii la anumite oportunități. La Pandurii era un grup unit, cu o exprimare coerentă pe teren. Era greu să ajungi într-o cupă europeană când au plecat 12-13 jucători", a mai spus antrenorul român.

"În momentul de față, situația este stabilă, patronul nou susține echipa și îi oferă echilibru. Sunt probleme de altă natură: s-au unit două grupuri importante de jucători: de la Litex și CSKA, după fuziunea din această vară, plus alții care au fost aduși. Vorbim de foarte multă muncă, iar media de vârstă e de 23 de ani, foarte redusă. Sunt aproximativ 30 de jucători și nu îmi doresc atât de mulți, pentru că avem doar două competiții - campionatul și Cupa", a adăugat Edi Iordănescu.

"Bugetul de salarii e incomparabil cu cel de la Ludogorets, dar important e cum îl manageriezi. Cred că e la nivelul lui Dinamo. Nu se dau salarii mari, dar au posibilități și pot da prime de instalare importante, sunt și jucători tineri. Ei cred că asta e varianta naturală și corectă de a crește. E foarte greu, nu am preluat echipa de la început și ar fi fost altceva să vin și să fac eu pregătirea și să am un cuvânt de spus și în privința achizițiilor. Am găsit lotul gata format, dar asta e, sperăm să avem șansă. Am văzut toate meciurile de până acum și am văzut potențialul individual. Potențialul există, dar jucătorii sunt foarte tineri, neexperimentați. Am condus și un antrenament și sunt lucruri de corectat. Mai avem mâine antrenamentul dinaintea jocului și sâmbătă e primul meci oficial, cu nou promovata Lokomotiv", a mai precizat tehnicianul.

Edi Iordănescu s-a arătat impresionat de mulțimea de suporteri care l-a așteptat la stadion cu o zi înainte să semneze contractul: "E un club foarte important și cu foarte, foarte mulți suporteri. Ieri am fost la stadion, am discutat cu suporterii și mi-au pus fularul la gât și tricoul în brațe, dar contractul l-am parafat abia azi. Când m-am întâlnit cu fanii am rămas blocat de numărul extrem de mare. Știu că e presiune, dar mi-am asumat-o. Mergem mai departe în Cupă și vom încerca să o și câștigăm. La un club de talia asta știu că sunt așteptări mari și aici nu s-au mai câștigat trofee de multă vreme. I-am simțit foarte pătimași. Le-am explicat cum văd eu lucrurile și i-am asigurat că îmi voi pune toată energia și cunoștințele în slujba clubului, dar e nevoie de timp. Nu se pot face minuni de pe o zi pe alta, le-am cerut sprijinul ca în momentle grele să ne fie cel mai aproape, fiindcă sunt jucători foarte tineri și asta implică și riscuri".

"Deși nu îmi place să vorbesc despre acest lucru, recunosc că am discutat cu tatăl meu, e uman și normal. Contează experiența și sfatul lui. Niciodată recomandările lui nu au fost neapărat la extreme, să fie foarte direct. Mi-a spus ce avantaje și dezavantaje vede din punctul lui de vedere și alegerea a fost a mea, pentru că e pielea mea în joc", a adăugat noul antrenor al lui CSKA Sofia.

Edi Iordănescu și-a păstrat staff-ul pe care l-a avut la Pandurii, căruia i se adaugă Thomas Neubert, preparatorul fizic care a lucrat cu Reghecampf la Steaua și la Litex Lovech.

"Staff-ul tehnic e același pe care l-am avut la Pandurii, a fost o condiție importantă. În plus, l-am găsit pe Thomas Neubert aici și va da un plus de valoare muncii noaastre. E foarte posibil să fi contat și cuvântul lui aici, știu că discută des cu conducere. Mă știu foarte bine cu el, am interacționat des și am schimbat idei. În plus, la Pandurii foloseam vitaminizarea", a încheiat Iordănescu junior.

Clubul sofiot este în creștere, după ce în 2015 a fost retrogradat în Liga a 3-a, pentru datorii de 15 milioane de euro. Apoi, a fuzionat cu Litex Lovech, o altă fostă campioană exclusă în decembrie din prima ligă, după ce s-a retras de pe teren la un meci şi care ar fi trebuit să joace în liga a doua, din acest sezon.

Fuziunea a fost posibilă după ce fostul patron al lui Litex, Grisha Ganchev, a preluat-o pe CSKA Sofia, care a devenit în acest an prima echipă de liga a treia din istorie care câştigă Cupa Bulgariei. Omul de afaceri bulgar este acum patronul lui CSKA și vrea să readucă la vârf cea mai titrată echipă a fotbalului bulgar.

CSKA a preluat licenţa lui Litex, care a dispărut în urma acestei operaţiuni, însă și-a păstrat cele 31 de titluri şi 20 de Cupe din palmares. Pentru acest sezon a primit o invitație în prima ligă, din partea Federației Bulgare de Fotbal.

La 4 echipe a antrenat Edi Iordănescu până acum: Steaua (2010, 2011-2012 ca antrenor secund; interimar în 2010 pentru două meciuri, după plecarea lui Ilie Dumitrescu), FC Vaslui (2012 - antrenor secund în mandatul lui Marius Șumudică), ASA Tg. Mureș (2013 - antrenor principal) și Pandurii Tg. Jiu (2014-2016 - antrenor principal).

Etichete: edi iordanescu , iordanescu cska , iordanescu staff , edi iordanescu staff , edi iordanescu staff cska sofia , edi iordanescu staff cska


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
titlu
Recomandările redacției
Superliga Stage 27: CFR 1907 CLUJ vs. FC DINAMO BUCURESTI
Ce concluzie a tras Zeljko Kopic, după Dinamo - FC Voluntari 1-1

Costin Amzăr, după 1-1 cu FC Voluntari: ”Suntem blestemați”
Screenshot 2024-04-26 at 22.19.06
Dani Coman a rupt tăcerea
Screenshot 2024-04-26 at 22.07.42
Dennis Man, OUT din lotul Parmei. Ce se întâmplă cu internaționalul român în Italia
Mp Genova 19/01/2024 - campionato di calcio serie B / Sampdoria-Parma / foto Matteo Papini/Image nella foto: esultanza g
Citește și
Foto Edi Iordănescu, inclus în Top 10 cei mai sexy selecționeri de la EURO 2024. Pe ce loc e românul
edi iordanescu si maria
Mesajul emoționant al lui Edi Iordănescu, după ce Moruțan s-a accidentat grav și va rata EURO
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”