koke
Oficial E oficial! Povestea de ”dragoste” dintre Koke și Atletico Madrid continuă
profimedia-0858450618
FIFA a fost informată de decizia Coreei de Nord și a luat o hotărâre categorică
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Marii ”uitați” ai anului 2014! Au avut un 2014 fantastic, dar nu au intrat în ”Echipa anului” nici măcar la rezerve

14.01.2015, 10:06

Luni, la Gala de decernare a Balonului de Aur 2014, FIFA a anunțat și cel mai bun 11 al anului trecut. Totodată, forul mondial a dat publicității și un al doilea XI, cel al rezervelor, format din jucători cu multe voturi, dar care nu au prins prima echipă.

uitatii
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Cu toate acestea, jucători importanți ai lumii nu au prins loc nici măcar la echipa rezervelor. Atletico Madrid, de exemplu, deși a câștigat campionatul și Supercupa Spaniei și au evoluat în finala UEFA Champions League nu au dat decât un jucător, dar și ăla abia în echipa rezervelor. În plus, Thibaut Courtois joacă de jumătate de sezon la Chelsea. Astfel, niciun actual elev al lui Simeone nu a fost inclus între cei mai buni 22 de jucători ai lumii în anul trecut.

Dar jucătorii lui Atletico nu au fost singurii lăsați pe dinafară. De fapt, s-ar putea face un ”prim 11” al fotbaliștilor care ar fi trebuit incluși în topurile FIFA dar au fost ”uitați”.

1. Claudio Bravo

Unul dintre cei mai buni portari de la Campionatul Mondial, goalkeeperul chilian a reușit în vară un transfer de răsunet la Barcelona. În a doua jumătate a anului a primit doar 9 goluri în 18 meciuri la echipa catalană, în La Liga, fiind în grafic pentru depășirea recordului all-time al campionatului Spaniei. Cu toate acestea, Bravo nu a prins nici măcar echipa secundă a anului.


2. Diego Godin

Poate jucătorul ”responsabil” de titlul câștigat de Atletico Madrid în Spania în 2014, Godin a marcat golul egalării în ultima etapă a sezonului trecut, pe Camp Nou. Uruguayanul a înscris și în finala UEFA Champions League, preluând conducerea pentru Atletico, înainte de revenirea senzațională a ”galacticilor”.

La CM 2014, a fost din nou decisiv pentru echipa sa, marcând golul victoriei cu Italia, în grupe, asigurând calificarea echipei sale în optimile de finală.

3. Javier Mascherano

Fără îndoială, cel mai bun jucător al finalistei Argentina la CM 2014. Și cel mai constant. Constanță pe care a avut-o și la Barcelona, în sezonul precedent, precum și în prima parte a acestuia. Totuși, n-a fost ales nici măcar în echipa rezervelor anului precedent.

4. Daley Blind

De asemenea, unul din cei mai buni jucători ai turneului final din Brazilia, cu Olanda, surpriza plăcută a Mondialelor. Blind a reușit chiar, datorită formei arătate la Mondiale, să se transfere la Manchester United, unde este pregătit de același antrenor ca și la turneul final, Louis Van Gaal.

De la sosirea sa la United, Blind s-a dovedit un jucător indispensabil, putând fi folosit pe mai multe posturi în echipă. O accidentare la genunchi, însă, l-a ținut pe tușă aproape două luni, spre finalul anului, dar nici măcar aceasta nu este o „scuză” suficientă pentru a nu fi considerat nici măcar în echipa rezervelor.

5. James Rodriguez

80 de milioane plătit de Real Madrid pentru golgheterul Cupei Mondiale din Brazilia. Unul dintre jucătorii cheie ai lui Real Madrid în anul precedent, în care a cucerit Supercupa Europei și CM al Cluburilor, ajutându-i pe ”galactici” să se încoroneze lideri în La Liga. Cu toate aceste realizări, inclusiv premiul Puskas, pentru cel mai frumos gol al anului, James n-a prins ”lotul” de 22 de jucători ai lui 2014.

6. Eden Hazard

Văzut de mulți drept următorul câștigător al Balonului de Aur, după ce Cristiano Ronaldo și Messi se vor fi ”plictisit” de a mai câștiga trofeul, belgianul a avut un an fantastic în 2014. Chiar dacă nu a câștigat campionatul în Anglia și la Mondiale nu a ajuns prea departe cu Belgia, Hazard rămâne unul dintre cei mai buni jucători ai lumii. Și asta o arată în fiecare etapă din Premier League.

7. Koke

Jorge Resurreccion Merodio, căpitanul lui Atletico Madrid, a fost și el unul dintre ”uitații” anului precedent. Lider al paselor decisive la Atletico și depășit, în sezonul trecut, doar de Angel Di Maria și Cesc Fabregas, în campionat, tânărul fotbalist al lui Diego Simeone a avut chiar și mai multă influență în jocul echipei sale în Champions League.

În plus, anul 2014 i-au adus primele sale selecții la naționala Spaniei. Și totuși, nu a fost considerat între cei mai buni 22 de jucători ai anului precedent.

8. Paul Pogba

Unul din liderii noii generații a fotbaliștilor francezi, Paul Pogba a ajuns un om extrem de important la Juventus, precum și în naționala ”Cocoșului Galic”. Evaluat la peste 85 de milioane de euro, Pogba a fost campion în Serie A anul trecut și ținta granzilor europeni în fiecare pauză de mercato.

9. Diego Costa

Golgheterul lui Atletico Madrid și apoi al lui Chelsea a fost unul dintre artizanii ajungerii echipei lui Simeone în finala UCL. În campionat, fără golurile sale, Atleti nu ar fi reușit să devină campioană a Spaniei.

Naturalizat spaniol, a ajuns și prima opțiune în atacul naționalei lui Del Bosque. Diego Costa a avut un 2014 fabulos, dar nu a intrat pe lista FIFA.

10. Gareth Bale

Galezul lui Real Madrid a devenit liderul unei generații care poate obține prima calificare a Țării Galilor la un turneu final. Momentan, naționala țării sale este pe locul 2 în grupa B din preliminarii, cu opt puncte după patru meciuri și nicio înfrângere.

În plus, cu Real Madrid, unde este unul din oamenii de bază, Bale a câștigat patru trofee în 2014, printre care UCL și CM al Cluburilor.

11. Karim Benzema

Naționala Franței se bazează pe el. La Mondiale, a marcat trei goluri, toate în faza grupelor, pentru elevii lui Deschamps. La Real Madrid, a marcat în sezonul trecut 24 de goluri în toate competițiile. În acest sezon, a înscris deja 14 goluri.

La fel ca Bale, a cucerit patru trofee sezonul trecut cu Real Madrid. Cu toate acestea, nu este considerat de FIFA între cei mai buni 22 de jucători ai anului trecut.

Echipa ”uitaților” anului 2014:

FIFA FIFPro World XI

FIFA FIFPro Reserve World XI


Etichete: fifa , benzema , hazard , echipa anului , diego costa , koke , rezerve , godin , marii uitati


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
România a coborât și mai jos în clasamentul FIFA! Ne-a depășit o țară care n-a fost niciodată la un Mondial
UEFA Friendly: Romania vs. Northern Ireland The Romanian national squad poses for the team picture during the UEFA EURO,
FIFA nu a avut milă! Coreea de Nord, aproape OUT din calificările pentru CM 2026
kim1
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Decizie fără precedent. Meciul a fost anulat fără motiv: ”Nu se va juca şi nici nu va fi reprogramat”
dribling

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro