Jude Bellingham and Harry Kane file photo
Harry Kane ”îl amenință” pe Jude Bellingham, chiar înainte de Bayern - Real Madrid
WhatsApp Image 2024-04-18 at 14.40.21
Soția l-a dat de gol pe starul lui Real Madrid: ”Dacă ne calificăm, urci o poză cu mine”
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Prima reacție a lui Romario Benzar, după ce a fost accidentat grav de Abdallah. ”Am gaură în cap!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Meciul cu Vaslui i-a fost fatal. Alex s-a certat cu antrenorul lui Fenerbahce, înaintea duelului cu plăieșii lui Porumboiu

08.10.2012, 22:14

După mai multe zile de tăcere, Alex de Souza (35 de ani) a ținut să lămurească care au fost motivele care au dus la ruptura de Fenerbahce, club pentru care a evoluat constant în ultimii opt ani.

Alex Fenerbahce
  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

Brazilianul, care a câştigat cu echipa din Istanbul de trei ori campionatul Turciei, o dată Cupa Turciei şi de două ori Supercupa, a declarat, luni, că a avut cea mai dură ceartă din carieră cu tehnicianul Aykut Kocaman, la 7 august, cu o zi înainte de meciul din România cu FC Vaslui din play-off-ul Champions League, scor 1-4, şi că probabil acea discuţie a fost cea care a dus la încheierea colaborării sale cu Fener.

"Am jucat meciul cu Vaslui, de la Istanbul, scor 1-1, am jucat prost, şi eu, dar şi întreaga echipă. Săptămâna următoare am plecat în România. Cu o zi înainte de meciul cu Vaslui m-a chemat ca să discutăm. M-a întrebat dacă există probleme ce trebuie rezolvate. Acolo am izbucnit. I-am spus deschis tot ce gândeam despre el încă din ziua în care l-am cunoscut. Iar el mi-a spus deschis ce gândea despre mine. Presupun că aceea a fost discuţia ce a încheiat totul. De-a lungul carierei mele de 18 ani m-am certat cu mulţi, însă cea mai dură ceartă a fost aceasta. Discuţia s-a încheiat astfel. Ne-am spus multe reciproc, acum ce va fi? Eu i-am spus că situaţia va fi în continuare cum a fost până atunci. Tu eşti antrenor, eu fotbalist, aşa va fi în continuare", a afirmat Alex.


“Aici este Turcia, aici antrenamentele nu sunt pentru a progresa“

El a precizat că problemele sale au început în 2010, când Aykut Kocaman a fost numit la conducerea tehnică a echipei Fenerbahce.
"Am discutat de atunci de multe ori cu el, am acceptat ce a spus, dar nu am fost de acord. Viziunile noastre despre fotbal erau foarte diferite. Conform viziunii mele o echipă de fotbal trebuie să se dezvolte permanent, iar acest lucru se realizează prin antrenamente. Dacă un jucător este trei ani la fel sau devine mai slab este ceva în neregulă. Însă Aykut Kocaman mi-a spus: "Aici este Turcia, aici antrenamentele nu sunt pentru a progresa"", a explicat brazilianul.


Impresionat de reacția fanilor

Alex de Souza a spus că a fost impresionat de reacţia fanilor în săptămâna ce a trecut de când el a fost iniţial exclus din lotul echipei Fenerbahce, iar apoi şi-a încheiat colaborarea cu gruparea turcă.


"Le mulţumesc fanilor pentru felul în care m-au tratat din prima zi în care am venit în Turcia până acum. Nici nu aş fi visat că suporterii vor avea o reacţie precum cea de luni, de după ce mi-am reziliat contractul. Le-am văzut reacţia acasă, pe stradă, la şcoala copilului meu... Am împlinit 35 de ani şi nu am plâns nici când eram copil cum am plâns în ultima săptămână. A fost extrem de emoţionant. Îmi doresc din tot sufletul ca fanii echipei Fenerbahce să fie fericiţi, pentru că s-au purtat foarte frumos cu mine", a adăugat fotbalistul.

Alex a menţionat că este conştient de greşelile pe care le-a făcut:
"Cea mai mare greşeală a fost faptul că în unele momente am avut un comportament prin care i-am afectat pe ceilalţi. Am folosit greşit Twitter-ul. Am trimis mesaje, sms-uri unor persoane, poate era mai bine dacă nu o făceam".

Alex de Souza a declarat că îl respectă foarte mult pe preşedintele clubulu Fenerbahce, Aziz Yildirim.
"Am avut uneori o relaţie foarte bună, alteori foarte proastă cu preşedintele. Dar întotdeauna am fost deschişi şi am discutat privindu-ne ochi în ochi. Nu ne-am vorbit pe la spate. După meciul cu Kasimpaşa (n.r. - din 29 septembrie, scor 0-2), la care în repriza a doua am stat în peluză pentru că am văzut că acolo erau câteva persoane de la club, Aykut Kocaman a intrat în vestiar şi ne-am mulţumit tuturor. A mulţumit pentru tot ce am făcut, bun sau prost, după care a ieşit din vestiar. Apoi a venit preşedintele. A întrebat dacă sunt probleme între jucători şi a spus că sunt necesare unele schimbări. A mai zis că dacă vrea cineva să plece să o spună, după care a ieşit din cameră. Am rămas noi jucătorii. Volkan a spus că trebuie să facem o şedinţă între noi. A întrebat dacă sunt probleme între jucători. I-am spus că nu sunt astfel de probleme, că eu am o problemă mare cu antrenorul. Că voi discuta cu preşedintele şi îi voi spune că vreau să plec. Am vrut să plec pentru binele clubului", a mai spus el.


“Eşti atât de influent în vestiar încât sunt nevoit să te separ“

Fostul căpitan a precizat că în dimineaţa de după meciul cu Kasimpaşa a fost chemat la o discuţie cu Aykut Kocaman.

"Am mers în biroul său. Mi-a spus că a luat o decizie dificilă, dar necesară. Că m-a exclus din lot. I-am cerut o explicaţie, deoarece din câte ştiu un fotbalist nu poate fi exclus din lot din alte motive decât cele disciplinare. Mi-a lăudat trecutul la Fenerbahce şi a spus că în vestiar nu pot fi doi lideri. "Eşti atât de influent în vestiar încât sunt nevoit să te separ". L-am întrebat ce vom face mai departe şi mi-a spus că nu mă voi pregăti cu echipa, că nu vrea să mă vadă în echipă. Atunci l-am întrebat dacă aceasta e decizia lui sau a clubului. Mi-s răspuns că problema este legată de fotbal şi că e decizia lui. Mi-a spus că problema continuării contractului este a clubului şi că s-a simţit antrenorul meu doar la un meci cu PAOK, în Grecia", a relatat Alex.

Brazilianul a explicat şi cum a decurs întrevederea pe care a avut-o în aceeaşi zi cu Aziz Yildirim:
"Mi-am programat o întrevedere cu preşedintele, la ora 16.00. Am întârziat 15 minute, dar este ceva normal într-un oraş aglomerat ca Istanbul. Preşedintele a spus că postam pe Twitter, dar nu este adevărat. Discutam cu soţia mea, analizam împreună situaţia şocantă. Şi când eram în faţa secretarei şi a venit preşedintele ca să spună că începe discuţia, îi trimiteam un mesaj soţiei ca să o anunţ că intru în şedinţă. Şi am închis telefonul şi l-am pus pe masă. I-am spus preşedintelui că am fost exclus din lot. Mi-a răspuns că este decizia mea dacă vreau să rămân sau să plec, astfel că i-am spus că plec. Mi-a întins mâna şi mi-a mulţumit, iar eu i-am spus apoi că sunt dispus la orice pentru club. Astfel s-a încheiat colaborarea".

Căpitanul echipei Fenerbahce, Alex de Souza, a anunţat că şi-a reziliat contractul cu clubul turc, în urmă cu o săptămână, la scurt timp după ce a fost exclus din lot, decizia venind după înfrângerea din meciul cu Kasimpaşa, scor 0-2, în etapa a VI-a a campionatului Turciei.

La partida cu Kasimpaşa, Alex de Souza a fost scos din joc de tehnicianul Aykut Kocaman la finalul primei reprize. Fotbalistul, care a urmărit repriza a doua de la peluză, ar fi râs atunci când adversarii au înscris. La finalul jocului, preşedintele clubului, Aziz Yildirim, a făcut o şedinţă în vestiar cu jucătorii şi staful tehnic, la care, conform presei, în timp ce ceilalţi fotbalişti îl ascultau cu seriozitate pe oficial, brazilianul a avut o atitudine nepăsătoare.

Etichete: champions league , fc vaslui-fenerbahce , alex fenerbahce , alex de souza


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin
Praful saharian sufocă România. Imagini cu străzi și mașini acoperite de un strat de nisip fin

Încă un nor de praf saharian a ajuns în România. Fenomenul este mai persistent în zonele în care a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
ali-hebaiti13
Luptătorul suspendat pe viață pentru gestul golănesc pe care l-a făcut către fata din ring a rupt tăcerea! Mai rău a făcut

S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”
profimedia-0783976186
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Prima reacție a lui Romario Benzar, după ce a fost accidentat grav de Abdallah. ”Am gaură în cap!”

”O echipă maghiară poate ajunge în SuperLiga României! Scriem istorie”. Cum a numit Bucureștiul un jucător din Ungaria
richard-jelena
Mesajul emoționant al lui Edi Iordănescu, după ce Moruțan s-a accidentat grav și va rata EURO
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Citește și
Un fotbalist de la Barcelona a fost amenințat cu moartea, după eliminarea din UCL: ”Lumea e crudă”
Paris: UEFA Champions League Football Match PSG-FC Barcelona, 2-3.
Condiția pe care o pune Andriy Lunin pentru a semna prelungirea cu Real Madrid
ENG: Manchester City v Real Madrid.UEFA Champions League match. Quarter-finals Andriy Lunin of Real Madrid during the UE
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Val de comentarii acide după ce o mireasă a dezvăluit ce le-a cerut invitaților la nunta ei: „Acest trend trebuie să înceteze!”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Lovitură cruntă pentru România: Olimpiu Moruțan e out pentru EURO 2024! „Ruptură de tendon, indisponibil 7-8 luni”
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc
Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
EXCLUSIV. Când aflăm dacă Simona Halep va face parte din echipa României la JO de la Paris. Anunțul directorului general al Federației Române de Tenis
Alarmă ”Galactică”! Titularul lui Real Madrid care nu va putea juca în primul meci cu Bayern din semifinalele UCL
Real Madrid Training Session and Press Conference - Ciudad Real Madrid Training Centre - Monday 8th May

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Cum a fost surprinsă Inna în timpul turneului din America. Artista, perfectă într-un costum de baie minuscul: „Paparazzi peste tot”
Digi World
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru
El e pensionarul care susține că are vârsta biologică a unui bărbat de 38 de ani. Ce face zilnic pentru "a întineri" și care e scopul lui suprem
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool