Nu s-a ținut de cuvânt? Gigi Becali, ”demascat” de Răzvan Burleanu: ”FRF nu a primit nicio înștiințare”
(SP)ROMANIA BUCHAREST FOOTBALL FRIENDLY MATCH ROMANIA VS NORTHERN IRELAND
Video I s-a fixat termen limită lui Edi Iordănescu. Selecționerul, obligat să dea un răspuns legat de viitorul său
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Gică Popescu, atacat dur: "Nu aveți pregătirea școlară și profesională necesare pentru a candida!"

05.12.2013, 15:38

Mircea Sandu și-a anunțat intenția de a nu mai candida la șefia FRF după ce îi expiră mandatul, în ianuarie 2014, și până în acest moment și-au depus candidatura pentru a ocupa această funcție fostul internațional și căpitan al echipei naționalei, Gică Popescu, fostul jucător și președintel al Stelei, Marcel Popescu, și Răzvan Burleanu, ultimul, președintele Federației Române de Minifotbal.

gica popescu atac
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Acesta din urmă a adresat joi o scrisoare deschisă contracandidatului său, în care-l atacă pe acesta și îi amintește că o carieră de fotbalist nu înseamnă automat și una de foarte bun manager.

Iată mai jos, integral textul scrisorii, așa cum a fost el publicat pe site-ul lui Răzvan Burleanu:

"Vreau să vă asigur că, în foarte mare măsură, consider cariera dumneavoastră sportivă ca fiind una examplară şi aş oferi-o spre ilustrare oricărui tânăr jucător aflat la început de parcurs profesional. Vă admir deopotrivă talentul, efortul depus pentru a valoriza o înzestrare sportivă deosebită şi tenacitatea profesională cu care aţi parcurs etapele carierei fotbalistice. Aţi fost cu adevărat un profesionist şi, aşa cum spuneţi, parcursul dumneavoastră stă mărturie.

Îmi permit, totuşi, să nu fiu de acord cu dumneavoastră atunci când spuneţi că v-am atacat. Prin „atac” eu înţeleg să faci afirmaţii defăimătoare despre o persoană, să o calomniezi, adică să spui lucruri neadevărate, reprobabile sau să faci insinuări lipsite de acoperire. Eu, domnule Gheorghe Popescu, m-am referit în declaraţiile mele doar la lucruri care sunt de notorietate şi verificabile. Am spus că statul român vă urmăreşte penal pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, infracţiuni comise chiar în domeniul sportiv pe care doriţi să-l conduceţi. Am spus că aţi fost asociat cu persoane considerate ca fiind cel puţin dubioase. Am spus că aţi avut câteva nereuşite în afaceri soldate cu insolvenţă sau faliment. Acestea nu sunt atacuri domnule Gheorghe Popescu, ci sunt lucruri care trebuie spuse şi evidenţiate de vreme ce aţi ales să intraţi în competiţia pentru cea mai înaltă funcţie dintr-o instituţie care este de utilitate publică. Mai mult, să ştiţi că este absolut legitim ca membrii afiliaţi ai FRF să aibă ocazia să aleagă în cunoştinţă de cauză.


De ce domnule Gheorghe Popescu aveţi pretenţia că ar trebui să ne facem că nu ştim despre aceste lucruri? De ce vreţi să le trecem cu vederea? Am senzaţia că aţi vrea să facem abstracţie de una dintre identităţile dumneavoastră, cea îndoielnică şi să o favorizăm pe cea decentă a sportivului care aţi fost. Însă, surpriză! Domnule Gheorghe Popescu, sunteţi una şi aceeaşi persoană! Iar persoana este garanţia proiectului pe care îl prezintă. Să ştiţi că nimeni nu a fixat criterii de integritate pe lumea aceasta ca să-i necăjească pe alţii, ci pentru că faptele sociale din trecut pot spune câte ceva despre cum vor acţiona în viitor.

M-aţi acuzat de lipsă de respect dar, iar îmi permit să nu fiu de acord cu dumneavoastră. A spune lucrurilor pe nume, fără să denaturezi adevărul, nu consider că este obrăznicie, ci cred că se numeşte responsabilitate. Faptul că unii oameni aleg să facă fapte pe care societatea le consideră nerespectabile este o chestiune care ţine de conştiinţa fiecăruia, nu de bunul-simţ al publicului. Nu mă pot abţine în acest context să nu vă întreb, cum de dumneavoastră, care invocaţi respectul, spuneaţi că v-aţi retras din comisia UEFA în care activaţi pentru a nu-i afecta imaginea, dar, în acelaşi timp, vreţi să fiţi preşedintele fotbalului din România? Să fim noi oare mai puţin demni de scrupulele şi respectul dumneavoastră?

M-aţi invitat să discutăm „pe proiecte”, însă până acum am intrat în dezbatere critică doar cu proiectul meu pentru că al dumneavoastră, în mod mai mult sau mai puţin surprinzător, nu există. V-aţi prezentat candidatura cu o poză de grup şi o compilaţie de idei. Sunt convins că veţi avea un proiect până la urmă, dar, fără să vreau să fiu polemic sau insinuant, îmi permit totuşi să vă întreb: dacă vă macină soarta fotbalului românesc, de ce nu a fost gata până acum? De ce trebuie să vă informaţi în ultima clipă despre alte sisteme fotbalistice şi nu v-aţi făcut temele din timp? Eu cred că o astfel de analiză ar fi trebuit să înceapă încă de acum câţiva ani, pentru ca informaţia să poată fi decantată, altminteri riscaţi să vă treziţi în final cu un document copy-paste.

Mi-aţi spus domnule Gheorghe Popescu că „vorbesc fără să ştiu” despre dumneavoastră şi foştii colegi de naţională „cu care (aţi) făcut performanţă”. Ţin să vă spun că vă înşelaţi amarnic! Nu doar eu ştiu, ci suntem foarte mulţi cei care ştim! Vă rog să nu ne mai priviţi ca pe nişte infantili cărora le poţi umple capul de confuzii! Vă propun să jucăm împreună pe terenul realităţii, nu al mistificărilor ieftine.

Performanţele dumenavoastră şi ale colegilor pe care i-aţi menţionat au fost de natură sportivă (atletică), nu instituţională. Dumneavoastră v-aţi petrecut adolescenţa şi tinereţea pe terenul de sport, pregătindu-vă pentru performanţa sportivă. Alţi oameni şi-au petrecut adolescenţa şi tinereţea pregătindu-se pentru performanţa instituţională. De altfel, aş vrea să vă întreb: dumneavoastră aţi fi de acord ca în primul unsprezece al echipei naţionale să intre un manager profesionist, doar pentru că, în timpul liber, mai joacă şi ceva fotbal? Mă cam îndoiesc. Aşadar, nu consider că aveţi pregătirea şcolară şi profesională necesare pentru ocuparea funcţiei pentru care candidaţi, iar acesta este motivul pentru care întreţineţi confuzia între performanţa sportivă şi cea organizaţională.

V-aţi întrebat în ultima vreme, domnule Gheorghe Popescu, cum de într-o ţară cu potenţial fotbalistic şi vocaţia performanţei sportive trăim cu sentimentul acut al încremenirii în subdezvoltare? Probabil că nu, de vreme ce pare că vreţi să asiguraţi continuitatea unui sistem decrepit, lipsit de fermenţii performanţei, unde urechismul şi ignoranţa sunt la ele acasă, în Casa Fotbalului.

În competiţia globală a vremurilor noastre, generatoarele de performanţă sunt ştiinţa, meritocraţia, creativitatea, cinstea şi cooperarea. Candidez pentru a promova o astfel de viziune şi pentru a scoate FRF de sub zodia improvizaţiei. Prin urmare, nu vă aşteptaţi să primiţi un cec în alb pentru o altă categorie prefesională decât cea în care aţi activat."

Etichete: gica popescu , mircea sandu frf , presedinte frf , candidatura frf , razvan burleanu , gica popescu atacat frf


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
După ce au fost ”la cuțite”, Răzvan Burleanu l-a lăudat pe eternul ”dușman” Gigi Becali
Collage Maker-01-Jul-2023-11-42-PM-8810
Cum a parat Burleanu întrebarea ”Îl așteptați pe domnul Becali la cursurile pentru antrenori?”
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Ce l-a impresionat pe Răzvan Burleanu la Elias Charalambous. ”Trebuie remarcat”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”