gigi
Exclusiv Gigi Becali a intrat în direct și a dezvăluit cine îl va înlocui pe Radunovic cu Farul
Screenshot 2024-04-25 004903
Exclusiv Gigi Becali a văzut că Florinel Coman s-a accidentat și a reacționat: ”Să vă mint?”
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum

Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în Dosarul Terenurilor

20.05.2013, 00:40

UPDATE 23:35 Gigi Becali a fost transferat la Penitenciarul Rahova, conform unui comunicat al Poliíei Capitalei: "În această seară au fost puse în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele a trei persoane. Acestea se află în custodia Poliției Capitalei, urmând a fi transferate tot în cursul acestei seri, la Penitenciarul de Maximă Siguranță București - Rahova."

gigi catuse
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

UPDATE 22:30 Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost aduşi luni seară la arestul Poliţiei Capitalei, de unde, după vizita medicală şi unele formalităţi, vor fi duşi la penitenciarul Rahova, pentru a executa pedepsele dispuse de instanţa supremă în dosarul schimbului de terenuri.

Babiuc şi Cioflină au fost aduşi primii la arest, după ce au fost luaţi de poliţişti de acasă.

Becali, care s-a predat la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ilfov, a fost adus la arest în jurul orei 21.50, cu o maşină cu geamuri fumurii a Poliţiei.

Polițiștii au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei în cazul celor trei, emise de instanţă.


În aşteptarea lui Becali, în faţa arestului Poliţiei au venit managerul general al echipei Steaua Bucureşti, Mihai Stoica, şi finul deputatului, Cristi Borcea.

La arestul Poliţiei Capitalei, cei trei vor face o vizită medicală, urmând să fie efectuate şi alte formalităţi.

Potrivit unor surse din Poliţie, cei trei ar putea fi duşi la Rahova marţi dimineaţă.

În închisoare, cei trei vor sta mai întâi, timp de 21 de zile, la Secţia de carantină, pentru a fi evaluaţi şi supuşi unor investigaţii medicale.

UPDATE 22:00 "Doi dintre condamnați, B. Victor și C. Dumitru au fost găsiți la domiciliul lor de către polițiști. Al treilea, B. Gheorghe (Gigi Becali - n.r.), s-a prezentat la sediul IPJ Ilfov, unde polițiștii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale - IGPR au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.", se arată într-un comunicat remis Mediafax de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

UPDATE 20:30 Gigi Becali a plecat de la domiciliul său spre Direcția Cercetări Penale din Rahova, pentru a începe ispășirea pedepsei. A stat acasă aproape două ore, împreună cu familia și prietenii apropiați. A fost prezent la casa șefului Stelei și managerul general al echipei, Mihai Stoica.


UPDATE 18:50 Primele declarații Gigi Becali:

"Eu nu m-am ascuns. Nu am de ce să mă ascund. Merg acasă la familie și rog organele care sunt în drept să aibă măcar un minim de decență și de eleganță și de respect, să aștepte să mă prezint singur. Să nu vină cu tot felul de mascați și cu tot felul de circuri. Că nu suportă oamenii la Becali mascați.

Dacă ei au crezut că o să dea drumul la Schengen cu Becali, e problema lor. Eu mulțumesc lui Dumnezeu că am vorbit cu familia, că am încurajat familia. Mama e tare, e credincioasă, a zis că dacă așa vre Dumnezeu...

Îmi pare rău, dar așa va fi. La ora asta, sunt achitat de cinci judecători și condamnat de trei judecătiori. A fost opinie 3-2 la Înalta Curte. Eu n-am vrut să fac nimic la CEDO, dar trebuie să facă, să-mi apăr familia. Trebuie să fac o revizuire, trebuie să atac la CEDO. O să stau vreo 4-5 luni, până se face la CEDO.

Nu m-am așteptat. Nu credeam că se poate întâmpla așa ceva. Pentru că ai făcut un schimb de terenuri acum 16 ani. Asta e țara lui Satan.

În seara asta mă prezint. Fac bagaje și mă prezint acolo. Cel mai mare regret e că n-am rămas europarlamentar, nu-mi închipuiam vreodată că voi fi condamnat. Și trebuia să aștept eu sentința acolo unde trebuia. Am fost fraier că m-a întors. Stateam acolo toată viața mea și nu mai veneam în țară.

La mine s-a negociat condamnarea, între servicii și judecători. E bine pentru Schengen să-l condamnăm pe Becali.

Prima dată m-am gândit să-i cer grațierea președintelui Băsescu. Nu mi-e rușine să cer libertatea familie mele. Nu e rușine pentru una ct creștinesc. Voi face orice demers ca să fiu liber pentru familia mea. Eu cer grațierea dacă se poate și e legal. Dacă vrea să o dea bine, dacă nu, nu.

Le-am zis că nu vreau să-i văd plângând, ca să fiu tare. Dar soră-mea a leșinat. 

Așa a vrut Dumnezeu pentru mine. Dacă nu aveam păcate, nu mă lăsa Dumnezeu în mâinile lor niciodată."


UPDATE 18:00 Gigi Becali a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

În cazul finanţatorului echipei Steaua Bucureşti - condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie - 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.

Tot în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată.

În cazul fiicei fostului ministru al Apărării, Ioana Babiuc, instanţa a dispus menţinerea achitării decise de cei trei judecători ai instanţei de fond.

Prin aceeaşi decizie, judecătorii instanţei supreme au dispus interzicerea unor drepturi civile, timp de cinci după executarea pedepselor, în cazul lui Becali, Babiuc şi Cioflină, Astfel, aceştia nu vor avea voie să aleagă şi să fie aleşi în autorităţile publice sau în funcţii publice, să ocupe o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi nici să ocupe o funcţie sau să exercite o profesie ori să desfăşoare o activitate de natura aceleia de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii.

Instanţa a mai dispus ca Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină să plătească în solidar 421.280 de dolari sau echivalentul în lei, plus dobândă calculată începând din 5 octombrie 1998, către statul român.

De asemenea, Babiuc şi Becali trebuie să plătească, tot în solidar, 448.378 de dolari sau echivalentul în lei, plus dobândă calculată începând din 1999, către statul român.

Totodată, instanţa a dispus menţinerea măsurilor asigurătorii puse de procurorii anticorupţie pe bunurile celor trei inculpaţi condamnaţi şi i-au obligat pe fiecare dintre aceştia la plata a câte 25.000 cheltuieli judiciare către stat.

Decizia de luni a instanţei supreme, care este definitivă, a fost luată cu majoritate de voturi.

După ce minuta deciziei va fi comunicată poliţiştilor de la Urmăriri, aceştia trebuie să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei. Astfel, cei trei condamnaţi ar urma să fie duşi la sediul Direcţiei de Cercetări Penale al Poliţiei Capitalei, pentru întocmirea formelor de încarcerare.

La ora transmiterii acestei ştiri, Gigi Becali se află la Parlament, într-un birou al Comisiei Juridice.

Becali este cercetat într-un nou dosar legat de Avicola Iaşi, fiind oprit să iasă din ţară, în noaptea de duminică spre luni.

În 14 mai, la ultimul termen al dosarului schimbului de terenuri, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au cerut condamnarea la pedepse cu închisoarea a lui Becali şi a celorlalţi inculpaţi, în vreme ce apărătorii acestora au arătat că, în raport de probele anchetatorilor şi de situaţia juridică a celor două terenuri vizate, se impune achitarea clienţilor lor.

Gigi Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, şi Dumitru Cioflină, fost şef al Statului Major General, au fost achitaţi, în 24 mai 2012, de instanţa supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali şi Ministerul Apărării Naţionale, decizia fiind atacată cu recurs de către procurori.

Astfel, Becali a fost achitat pentru infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată şi continuată, Victor Babiuc şi fiica lui, Ioana, pentru luare de mită şi, respectiv, complicitate la luare de mită, iar Dumitru Cioflină pentru abuz în serviciu. Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanţei supreme, care va da o sentinţă definitivă în acest dosar.

Magistraţii instanţei supreme au decis achitarea celor patru pe motiv că lipseşte unul dintre elementele infracţiunii.

Probele procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu dovedesc acuzaţiile aduse lui Gigi Becali, Victor Babiuc, Ioanei Babiuc şi lui Dumitru Cioflină în legătură cu schimbul de terenuri dintre omul de afaceri şi MApN, arătau judecătorii instanţei supreme în motivarea deciziei de achitare a acestora.

Lipsa probelor care să conducă la stabilirea unei legături între încheierea contractului de vânzare-cumpărare şi aprobarea celui de-al doilea schimb de terenuri de către Victor Babiuc a determinat Parchetul să încerce să dea o conotaţie penală unor împrejurări care fie sunt pe deplin explicabile şi lipsite de orice relevantă, fie sunt flagrant contrazise de probatoriul administrat chiar în cursul urmăririi penale, notau judecătorii în documentul citat.

Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu Gigi Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.

Din pedeapsa lui Gigi Becali vor fi scăzute zilele în care a stat în arest în aprilie 2009 (foto).


UPDATE 16:00 În aşteptarea deciziei ICCJ în Dosarul Terenurilor, Gigi Becali a afirmat că, în aceste momente, nu îl interesează absolut nimic legat de clubul Steaua.

"Credeţi că mă interesează pe mine acum de Steaua? Mă interesează pe mine de Reghe şi Anamaria? Mă interesează doar să fie sănătoşi, dar nu altceva. Nu am nevoie acum de Steaua. Mă interesează familia mea. Mă retrag din viaţa publică după ce aflu verdictul în acest proces", a spus Gigi Becali la România TV. 


UPDATE 09:15 Patronul Stelei a declarat că interdicţia de a părăsi ţara i-a fost pusă duminică, 19 mai, cu câteva ore înainte de a fi oprit pe aeroport să părăsească ţara.

"Mă duceam în Israel să mă rog şi nu aveam nicio interdicţie să părăsesc ţara. Interdicţia au pus-o cu două ore înainte. S-au gândit că dacă o pun cu cinci-şase ore îl anunţă cineva pe Becali. Dosarul Avicola Iaşi este unul fabricat. Ce-a zis SRI-ul? 'Becali vrea să plece. Dacă pleacă şi se întâmplă ceva la Înalta Curte mâine ce o să spună lumea? Ce păzeau serviciile? Ia să luăm noi o măsură de precauţie, ce dacă facem un abuz?'. Pentru ce m-au chemat? Nu puteau să vină în dimineaţa asta? Nu am primit nicio citaţie", a declarat George Becali.


UPDATE 01:18 Contactat telefonic, Gigi Becali a dezvăluit că se află  la domiciliu și urmărește la televizor dezbaterile pe marginea cazului. El va face o vizită la Parchet în cursul zilei de luni, unde va da explicații pentru fuga sa. "Sunt acasă, alături de familie. Luni voi merge să aflu decizia Înaltei Curţi", a declarat acesta pentru Realitatea TV.


UPDATE 00:52 Noi informații ies la iveală în cazul reținerii lui Gigi Becali, care ar putea da explicații la Parchet chiar în această noapte.

El ar fi primit interdicția de a părăsi țara într-un nou dosar penal, deschis pentru înșelăciune și abuz în serviciu în cazul ''Avicola Iași''.

El are parte în acest moment de imunitate parlamentară, dar numai în cazul reținerii, nu și în cazul audierii. Această imunitate îi poate fi revocată! Revenim cu detalii.


Seară plină de evenimente pentru Gigi Becali, patronul Stelei. Imediat după meciul cu Viitorul (2-5 VIDEO), șeful din Ghencea a încercat să părăsească țara, cu un avion privat, dar polițiștii de frontieră l-au oprit pe aeroport! El nu a anunțat autoritățile de intenția plecării, aceasta fiind obligația sa stabilită de Tribunal.

Becali este implicat într-un proces de mare anvergură, ce durează de foarte mulți ani, în cazul numit "Dosarul Terenurilor", al schimbului ilicit cu MApN. Un verdict în acest caz ar urma să fie dat luni la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în aceeași zi în care se va afla decizia în cazul "Dosarului Transferurilor". Astfel, luni, la ora 13:00, Gigi Becali îşi va afla decizia în cazul schimburilor de terenuri cu Armata.

A vrut să fugă în Israel

Gigi Becali a mers duminică dimineaţă la biserică, unde s-a rugat pentru inculpaţii din "Dosarul transferurilor", Mihai Stoica, verii Ioan şi Victor Becali, dar şi finul Cristi Borcea. Şi aceştia aşteaptă un verdict luni, tot de la ICCJ. Destinția de călătorie a lui Becali era Israelul, țară cu care România nu are acord de extrădare.

Deoarece a încercat să părăsească țara, Becali va fi audiat la Parchetul General. El primise inițial o pedeapsă cu suspendare în acest caz, dar riscă acum executarea pedepsei! Astfel, în cazul în care va fi condamnat în "Dosarul terenurilor", Gigi Becali va intra la închisoare.

''Dacă voi fi condamnat, eu voi părăsi țara și nu voi mai respira aerul de aici'', spunea Becali în urmă cu câteva luni.

Conform legii, o persoană nu poate primi două condamnări cu suspendare, iar automat una dintre ele se transformă în închisoare cu executare. Omul de afaceri din Pipera riscă în acest caz până la 4 ani de închisoare.

Ce presupune dosarul?

În dosarul schimbului de terenuri dintre Ministerul Apărării şi Gigi Becali procurorii susţin că, în perioada 1996-1999, părţile au efectuat două astfel de tranzacţii, scrie site-ul realitatea.net.

Latifundiarul a preluat de la MApN 28,89 hectare de teren arabil intravilan din zona localităţii Voluntari şi a dat la schimb 30.26 de hectare de teren situat în comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov.

Problema este că diferenţa de preţ dintre cele două loturi era şi este în continuare uriaşă, Voluntariul aflându-se în centrul expansiunii imobiliare din Nordul Bucureştiul în timp ce comuna Ştefăneşti nu spunea nimic pentru dezvoltatorii imobiliari.

Etichete: gigi becali , becali , gigi becali steaua , becali steaua , gigi becali inchisoare , becali la puscarie , gigi becali condamnat


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
Exclusiv Jucătorul care ”l-a dat pe spate” pe Gigi Becali în Sepsi - FCSB: ”Asta vreau să fie”
gigi becali1
Exclusiv Faza la care Gigi Becali a cerut penalty în Sepsi - FCSB 2-2: ”Uite talpa!” / ”Atunci când mai e fault?”
olaru
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Gigi Becali ”a făcut-o praf”, iar la aproape un an distanță arbitra va conduce o semifinală de Liga Campionilor
Sheffield, UK. 17th July, 2022. SHEFFIELD, UNITED KINGDOM - JULY 17: referee Iuliana Demetrescu (ROU) during the Group C - UEFA Women's EURO 2022 match between Switzerland and Netherlands at Bramall Lane on July 17, 2022 in Sheffield, United Kingdom (Phot

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”