gica popescu luis enrique

Foto Gică Popescu s-a întâlnit cu Luis Enrique înainte de Barça - Real! Ce i-a transmis ”Baciul” fostului coleg

Foto Ronaldo nu e singur în noul scandal al taxelor! Sunt acuzați și Mourinho, Falcao și impresarul Mendes

diego simeone conferinta

Atletico nu este intersată de El Clasico: ”Nu cred că se va uita cineva”

cristiano ronaldo jose mourinho real madrid

Foto Ronaldo nu e singur în noul scandal al taxelor! Sunt acuzați și Mourinho, Falcao și impresarul Mendes

02.12.2016, 23:45
  • Cupa Spaniei, sferturi: Espanyol-Barcelona (miercuri, 22:00, Digi Sport 1) și Leganes - Real Madrid (joi, 22:30, Digi Sport 1)
  • Cupa Angliei, turul 3: Chelsea-Norwich (miercuri, 21:45 Digi Sport 2)

UPDATE Vineri, 2 decembrie, ora 23:45: Cristiano Ronaldo nu e singur în noul scandal al evaziunii fiscale din Spania! Alături de starul portughez se mai află antrenorul Jose Mourinho și columbianul Radamel Falcao, cu toții impresariați de Jorge Mendes, și el printre acuzați, după cum se arată într-o nouă anchetă denumită "Football Leaks" şi bazată pe 18,6 milioane de documente, după modelul "Panama Papers", relatează AFP.

Publicarea informaţiilor va dura trei săptămâni, potrivit sursei menţionate, iar cei doi fotbaliști, antrenorul și impresarul sunt doar primii din cei implicați.

Jorge Mendes a prevăzut publicarea acestor informaţii şi a publicat vineri dimineaţa, prin societatea sa Gestifute, un comunicat asigurând că Ronaldo şi Mourinho respectă "toate obligaţiile lor fiscale faţă de autorităţile spaniole şi britanice". Gestifute s-a plâns că a fost anchetată în mod "insidios" de publicaţiile în cauză.

Consorţiul European Investigative Collaborations (EIC) îl acuză pe Ronaldo, marele favorit la câştigarea "Balonului de Aur", pentru cel mai bun fotbalist al anului, că ar fi "ascuns 150 de milioane de euro în paradisuri fiscale, graţie unor conturi offshore în Elveţia şi Insulele Virgine Britanice".

Documentele consultate de EIC - obţinute de hebdomadarul german Der Spiegel - demonstrează cum CR7 (Ronaldo) a "încasat, discret, un total de 149,5 milioane de euro din sponsorizări în aceste paradisuri fiscale în ultimii şapte ani". "Pentru această avere, atacantul nu a plătit decât un impozit de 5,6 milioane de euro, adică doar 4%, fără a fi urmărit penal", afirmă EIC.

Ancheta "Football Leaks" denunţă de asemenea şi "roata sistemului de evaziune fiscală pusă la punct" de Mendes, pentru a "sustrage cel puţin 185 de milioane de euro proveniţi din sponsorizări administraţiilor fiscale, printr-o reţea de societăţi paravan şi conturi offshore în Irlanda, Insulele Virgine Britanice, Panama şi Elveţia".

EIC îl acuză şi pe Mourinho de o "evaziune fiscală de 12 milioane de euro, aflaţi într-un cont elveţian, deţinut de o societate paravan înregistrată în Insulele Virgine Britanice".

Nici Ronaldo şi nici Mourinho "nu au fost implicaţi în procedurile judiciare ale comisiei de fraudă fiscală", a subliniat Gestifute în comunicatul său.

Un control fiscal a demarat în legătură cu veniturile lui Ronaldo în perioada 2011-2013 şi potrivit avocaţilor săi "inspecţia fiscului spaniol" este în progres, menţionează EIC. Portughezul a ''adunat între 2009 şi 2014, 74,8 milioane de euro printr-o societate offshore (...) înregistrată în Insulele Virgine Britanice, fără a a anunţa fiscul", iar apoi, "de teamă că va fi descoperit, a declarat o parte din venituri", mai arată "Football Leaks".

EIC susţine că pe "20 decembrie 2014, Ronaldo a vândut, pentru 74,7 milioane de euro, drepturile sale de marketing pe perioada 2015-2020", pentru a profita de un "regim fiscal ultraavantajos, care urma să dispară 12 zile mai târziu". Portughezul a eludat astfel un impozit de "31 de milioane de euro".

Acuzaţiile vin cu o zi înaintea meciului derby dintre FC Barcelona şi Real Madrid, El Clasico.

Gestifute nu pomeneşte nimic în comunicatul său de Radamael Falcao, vizat şi el de EIC. În perioada 2011-2013, când juca la Atletico Madrid, el ar fi "încasat 1,3 milioane de euro într-un cont elveţian deţinut de o societate din Insulele Virgine, vărsaţi, prin societăţile irlandeze ale sistemului Mendes", de diferiţi sponsori.

Falcao deţine, potrivit EIC, "ca persoană fizică, 2,2 milioane dolari, într-un cont din Miami şi 8,5 milioane de euro într-un cont din Monaco, fără a număra averea din Columbia".

Proiectul "Football Leaks" reuneşte publicaţii precum Der Spiegel (Germania), Mediapart (Franţa),The Sunday Times (Regatul Unit), Expresso (Portugalia), El Mundo (Spania), L'Espresso (Italia), Le Soir (Belgia), NRC Handelsblad (Olanda), Politiken (Danemarca), Falter (Austria), Newsweek Serbia (Serbia) etc.

Agerpres


După problemele pe care le-a avut Lionel Messi cu fiscul spaniol, Cristiano Ronaldo a apărut şi el în prim-plan. Conform cotidianului El Confidencial, starul portughez şi-a mutat afacerile în Irlanda, pentru a plăti un impozit mai mic.

Astfel, ţinând cont că impozitul în Irlanda este de 12,5%, faţă de cel din Spania (43,5%), Cristiano a economisit sume considerabile de bani, după ce a semnat toate contractele de publicitate pe firma Multisports & Image Management (MIM) Limited.

Acest lucru a fost recunoscut de un avocat: "Această firmă e autorizată să opereze şi are drepturile de imagine, nume şi semnătură a jucătorului profesionist de fotbal Cristiano Ronaldo Dos Santos Aveiro (n.r. - numele întreg al lui Ronaldo)", a spus Andy Quinn.

Mai mult, în aceeaşi firmă ar intra şi veniturile câştigate de CR7 din 2015, de când a ieşit pe piaţă şi propriul său brand de cosmetice pentru bărbaţi.

Între iunie 2015 şi mai 2016, Cristiano Ronaldo a înregistrat câştiguri de 88 de milioane de dolari, aflându-se pe poziţia a patra la general, în clasamentul celebrităţilor din întreaga lume, publicat de Forbes.

Citește și:
Suedia se pregătește de un posibil război? Ce decizie au luat guvernanții

Suedia se pregătește de un posibil război? Ce decizie au luat guvernanții

digi24.ro
Citeşte şi

Încă un premiu pentru Cristiano Ronaldo, în plină criză a lui Real Madrid

Cristiano Ronaldo

Codrin Ștefănescu face dezvăluirea. Cine este „personajul veninos” invocat de Dragnea

Codrin Ștefănescu face dezvăluirea. Cine este „personajul veninos” invocat de Dragnea

Video Cristiano Ronaldo, ghinionistul meciului cu Villarreal: patru ocazii, dintre care două bare, în prima repriză

ronaldo suparat

Neymar nu-i vrea pe Ronaldo, Bale şi Benzema. Brazilianul pare tentat să plece la Real, dar pune condiţii grele

neymar
Comentarii

Cross

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

ProFM
Glamour sau kitsch? Ce a făcut o moldoveancă cu un Lamborghini de 200.000 de euro | VIDEO

Glamour sau kitsch? Ce a făcut o moldoveancă cu un Lamborghini de 200.000 de euro | VIDEO

Digi Film
Aparea zilnic la TV. Ce s-a intamplat cu Tia Carrere, actrita din Vanatoarea de comori

Aparea zilnic la TV. Ce s-a intamplat cu Tia Carrere, actrita din Vanatoarea de comori

Digi Film
Actori care se urasc din motive copilaresti. Ce pretexte de cearta au cele mai mari staruri

Actori care se urasc din motive copilaresti. Ce pretexte de cearta au cele mai mari staruri