Ce a spus Louis Munteanu despre viitorul său la Farul: atacantul e pe lista FCSB-ului și a Rapidului
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
Un rival nu crede în varianta Marius Șumudică la Rapid: ”Este un subiect închis”
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

18 echipe în Liga 1? Mircea Sandu: "Retrogradatele să se pregătească! Modificăm regulamentul, nu ştiu..."

21.06.2013, 11:45

UPDATE 15:15: Mircea Sandu a vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, despre sistemul competiţional care va fi aplicat în sezonul viitor al Ligii 1. Preşedintele FRF a afirmat că, în urma şedinţei Comitetului Executiv, nu a fost luată nicio decizie în acest sens.

mircea sandu comitet executiv
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Mircea Sandu a afirmat că o hotărâre va fi luată, cel mai probabil, în data de 6 iulie, la următoarea şedinţă a CEx, adică după verdictul pe care îl va da TAS în cazul Universităţii Cluj.

"Naşul" a lăsat să se înţeleagă că există posibilitatea ca Liga 1 să aibă tot 18 formaţii la start în sezonul viitor, în cazul în care se vor găsi soluţii în acest sens.

"Prezentarea sistemului competiţional e un subiect care nu s-a încheiat azi. Au fost stârnite multe dispute, unele foarte aprige. Domnul Dragomir s-a enervat foarte tare, s-a înroşit, dar ar face bine să se liniştească, sănătatea e mai bună ca orice.

Regulamentul prevede 18 echipe, dar în anumite condiţii. Eu nu vreau decât să se respecte regulamentele. Contractul TV prevede un număr de meciuri. Regulamentul spune clar că sunt două criterii principale: 1. criteriul sportiv - este cel care denotă locul fiecărei echipe şi meritele ei şi 2. criteriul licenţierii. Acestea sunt prevederile regulamentere, chiar dacă CEx a decis ca până în 2018 să fie 18 echipe în Liga 1. Eu am estimat încă de acum 3 ani că trebuie să restrângem, măcar la Liga 2 şi la Liga 3. În acest regulament, la anexă, există 12, 13, 14,15,16,17,18 echipe.


Regulamentul era clar, cu 18 echipe, până să apară criteriul licenţierii. Nu puteam decide nimic azi, atâta timp cât U Cluj are un proces pe rol. Dacă U Cluj primeşte o decizie favorabilă, atunci ar trebui să avem 17 echipe în Liga 1. Dacă nu, logica mea spune că trebuie să avem 16. Ce facem, jucăm cu astea 17, dacă U primeşte verdict favorabl, sau o aducem şi pe a 18-a? Le-am transmis membrilor CEx să găsească nişte soluţii, dacă vor 18 echipe, baraje, meciuri, nu ştiu ce soluţii. Vom avea un CEx pe 6 iulie, dimineaţa. Liga doreşte să aibă contract în derulare şi militează pentru 18 echipe. Atunci să se întâlnească cu specialiştii şi să găsească soluţii. E posibil să se modifice regulamentul, să i se dea modificare retroactivă, nu ştiu. Au timp până la decizia TAS să se intereseze.

N-am nimic împotrivă să fie 18 echipe. Vom vedea, aici vor lucra jurişti, care se pricep mai bine la interpretare. Dacă facem 18 echipe printr-o decizie majoritară în CEx, trebuie să ştim ce face Clujul. Toţi cei care au retrogradat să se pregătească să joace în Liga 1 şi la anul! Găseşte Liga o soluţie!", a declarat Mircea Sandu. 

UPDATE 14:00: Membrii Comitetului Executiv al FRF au amânat luarea unei decizii cu privire la numărul de echipe care vor evolua în sezonul viitor al Ligii 1. 

Aceştia vor aştepta decizia TAS, din data de 5 iulie, în cazul Universităţii Cluj, după care va fi organizată o nouă şedinţă a CEx, în care se va supune la vot noul sistem competiţional.

Dacă "U" Cluj va primi un răspuns favorabil, Liga 1 ar trebui să înceapă cu 17 echipe, în caz contrar la startul viitoarei ediţii de campionat urmând a fi 16 formaţii. Varianta cu 18 echipe are însă o susţinere puternică între membrii CEx, astfel că, indiferent de decizia TAS, sunt şanse mari ca în sezonul viitor Liga 1 să aibă la start acelaşi număr de formaţii ca şi în sezonul precedent - 18.


Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va lua în discuţie, în şedinţa de vineri, propunerea Ligii Profesioniste de Fotbal, în ceea ce priveşte posibilitatea rămânerii unui număr de 18 echipe în viitoarea ediţie a Ligii I, au declarat pentru MEDIAFAX, surse din cadrul C.Ex.

"E pe ordinea de zi a Comitetului Executiv solicitarea ligii de a rămâne 18 echipe în Liga I. Cu un pomelnic în opt pagini făcut de ligă. Dacă se va vota vom vedea. Să vedem şi cum o să se voteze. Sunt multe lucruri care trebuie să se voteze astăzi, şi omologarea rezultatelor ligilor, care sunt încheiate, dar nu sunt încheiate. Noi ne strângem să omologăm clasamentele, dar care clasamente? Că nu avem încă o comunicare de la TAS. Cel mult omologhezi rezultatele, aşa cum s-a încheiat campionatul, dar nu poţi decide cum se va disputa viitoarea ediţie de campionat", a declarat sursa citată.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, în urmă cu o săptămână, agenţiei MEDIAFAX, că CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna "pot obţine şi şapte licenţe nu numai una", dar tot nu au dreptul de a evolua în sezonul viitor al Ligii I după ce au retrogradat sportiv. Oficialul FRF se consideră adeptul aplicării criteriului sportiv şi menţionează că există un interes pentru ca astfel de informaţii privind o eventuală rămânere în Liga I a celor două echipe să se vehiculeze în mass-media.

"E vorba de un interes al cuiva. Eu am vorbit la Adunarea Generală despre criteriul după care se produce sistemul de promovare şi retrogradarea, adică cel sportiv. Deci patru au retrogradat, patru trebuie să promoveze. De asemenea cele care nu au obţinut licenţă (n.r. - Rapid şi U Cluj) nu au loc în Liga I. Cele care au obţinut licenţă au loc în Liga I, dar ţinând cont de criteriul sportiv. Cele două nume despre care s-a vorbit ( n.r. - CSMS Iaşi şi Concordia Chiajna ) din punct de vedere sportiv nu au obţinut acest drept. Mai departe pot obţine şi şapte licenţe nu numai una", a declarat Sandu.

Preşedintele speră ca membrii Comitetului Executiv să aplice cu rigurozitate regulamentul, indiferent de prevederile contractului de drepturi de televizare a meciurilor din Liga I, negociat de preşedintele LPF Dumitru Dragomir.

Etichete: comitetul executiv , cex frf , 18 echipe in liga 1 , regulament liga 1 , regulament 18 echipe liga 1


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Costel Gâlcă a spus cum va gestiona relația cu Mihai Rotaru în privința deciziilor tehnice: ”O să fiu clar”
Vejle Boldklub - FC Copenhagen, 3F Superliga, football, Denmark, Vejle
A plecat după șapte luni de la CFR Cluj și a mers la comisii: gruparea din Gruia, bună de plată. Decizia CNSL
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
Mesajul lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonț, înaintea meciului cu FCSB
bogdan lobont

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro