victor becali 2
Victor Becali a reacționat, după ce Florinel Coman a bătut palma cu qatarezii
dennis man parma
Agentul lui Dennis Man, anunț clar despre transferul la Borussia Dortmund
MKE Ankaragucu v Fenerbahce - Ziraat Turkish Cup
Presa din Turcia a făcut anunțul despre Olimpiu Moruțan
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Hermannstadt-Petrolul
Play-out

Exclusiv Ce a discutat Ioniță cu Balaj la Comisia Antidoping? Victor Becali a fost cu el în birou: "Așa l-am sfătuit și pe Mutu"

articol scris de Digi Sport
07.04.2021, 17:33

Victor Becali a lămurit ce a discutat cu Cristi Balaj în cazul scandalului de dopaj în care a fost implicat Alex Ioniță.

Victor Becali, în studioul Digi Sport
Victor Becali, în studioul Digi Sport / Foto: Digi Sport
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Impresarul susține că a fost împreună cu jucătorul Astrei chiar în biroul lui Cristi Balaj, președintele Agenției Naționale Antidoping.

Ce au discutat Victor Becali și Alex Ioniță cu Cristi Balaj. Mijlocașul Astrei a fost prins dopat

"Scandalul a fost în septembrie și asta (n.r: vizita lui Ioniță la ANAD) a fost prin februarie cred. El nu se ducea la comisie și nici avocatul. El a vorbit cu Dragoș Sârbu (n.r.: directorul firmei de impresariat a fraților Becali) și cu Narcis Răducan, nu știu cu cine a mai vorbit.

Și Dragoș, nefiind în București, m-a rugat pe mine să vorbesc cu el, am luat legătura cu Cristi Balaj, care ne-a primit. A venit și o doamnă și am stat acolo de vorbă vreo jumătate de oră. Balaj și doamna l-au sfătuit că, dacă e adevărat ce le-a declarat ofițerilor la Ploiești, să se prezinte în fața comisiei și să spună adevărul. Atât. Nu a fost supus niciunei presiuni", a spus Victor Becali la Digi Sport Special.

Sfatul dat de Victor Becali lui Alex Ioniță, în scandalul de dopaj: "Asta i-am spus și lui Mutu"

Alex Ioniță susține că a făcut perfuzii cu două flacoane de câte 100 de mililitri și o seringă de magneziu. În mod normal, doza este de un singur flacon. Interesant este că el a declarat că "nu am convingerea că aș fi primit o cantitate perfuzată mai mare de 100 ml."


Ulterior, Alex Ioniță și-ar fi modificat declarația și ar fi spus că a fost supus presiunilor de către Cristi Balaj.

"Eu i-am spus: Alex, tu ești major, ești vaccinat, ești și tată de copil, deci tu ești cel care decide. Dacă e cum spunea Balaj și e adevărat ce ai declarat atunci, tu ești cel care decizi ce declarație să dai. I-am spus cum i-am spus și lui Mutu la vremea aceea și a fost bine pentru el, că și-a recunoscut vina și a scăpat cu ce a scăpat.

Nu i-a spus Balaj nimic, că ar fi putut să ia o pedeapsă sau ceva. În regulament e pedeapsă de maxim 4 ani, dar nu i-a spus de ce ar putea să beneficieze. Te duci și la Tribunal și recunoști fapta și beneficiezi de celemență, dar nu i-a spus ce să spună.

Balaj a spus că nu face parte din comisie. L-au întrebat dacă este adevărat ce a declarat la întâlnirea cu ofițerii de la ANAD, la Ploiești. Asta pot să vă confirm că s-a discutat în biroul lui Balaj.

Așa li s-a recomandat și celorlalți doi jucători. Cred că și lor li s-a recomandat să dea aceeași declarație când au discutat cu ofițerii. La comisie nu e prezent nici avocatul, nici nimeni. Dacă e adevărat ce a zis atunci, să se ducă în fața comisiei și să spună adevărul", a prezicat Victor Becali.

Alex Ioniță riscă cel mult 4 ani de suspendare pentru dopaj

Inițial s-a spus că Ioniță și-ar fi modificat la ANAD declarația dată inițial ofițerilor antidoping.

"Mă surprinde că mi-a dat telefoane după aia și mi-a mulțumit. Dar eu i-am spus că el e major și el poate decide. Nu a făcut nimeni nicio presiune asupra lui. Dacă vrea să îți schimbe declarația, e dreptul lui, dar nu trebuie să spună minciuni, să spună că a făcut cineva presiuni. Ce interes avea Balaj să facă presiuni? A vorbit cu doamna aceea care i-a spus același lucru.

Avocatul care îi repezenta pe ei reprezenta și clubul Astra. Și nu se prezenta la termen. Am încercat să merg cu el, să discut. Poate eu am greșit că m-am dus la Balaj. Am o relația de respect, dar omul a fost cât se poate de corect.

Ofițerilor le-a spus ceea ce a făcut că a făcut două flacoane din alea sau ce a făcut. Cam același lucru și la ceilalți doi jucători. La câteva zile după ce am fost la Balaj, el a fost invitat la un coleg al vostru. Și am citit și eu, nu știu. Atunci nu au făcutr presiuni și acum au făcut?", a spus Becali.

Astra ar risca sancțiuni grave sau chiar retrogradarea în cazul dopajului lui Alex Ioniță, Takayuki Seto și Kehinde Fatai

"Eu nu cred că Astra ar trebui să fie implicată, că nu are nicio vină. Dacă regulamentul ăsta este, ok, am înțeles.

Eu nu am mai vorbit cu el de atunci, de la doă-trei zile după ce am fost cu el acolo. Doar m-am dus cu el, e un om pe care îl cunosc de mai mult timp. Eu am întrebat care e pedeapsa și Balaj a zis că poate lua până la 4 ani.

I-am spus: Alex, dacă te duci în fața oricărei instanțe și recunoști, se știe că întotdeauna beneficiezi de clemență. Și poți să mai stai așa cum ai stat și până acum. Dacă îți dă 4 ani, trebuie să te apuci de altă meserie, nu poți să te antrenezi cu nicio echipă, la nicio bază sportivă, ci pe câmp, undeva.

Nu i-a spus nimeni ce să declare. Oamenii s-au comportat bine, a fost o discuție foarte lejeră. Eu țin minte foarte bine discuția. Nu i-a spus să zică că a luat două flacoane. Eu așa știu, că cei doi au declarat la fel, nu a fost niciun fel de presiune. Dacă greșesc, îmi cer scuze", a concluzionat Victor Becali.

Dani Coman, președintele Astrei, spune că dosarul a fost repus pe rol din cauza probelor insuficiente. Totuși, în continuare, cei trei sunt suspendați.

Dacă vor fi găsiți vinovați, atât cei trei jucători, cât și clubul Astra, riscă sancțiuni. Ioniță a fost singurul care a recunoscut la ANAD că a folosit o terapie de vitaminizare interzisă, dar acum și-a schimbat declarația.

Potrivit regulamentului Agenției Naționale Anti-Doping, orice sportiv care recunoaște, care oferă detalii și care ușurează ancheta are parte de o reducere chiar și cu 75% a pedepsei maxime, care în acest caz prevede nu mai puțin de 4 ani de suspendare!

Suspendarea lui Takayuki Seto, Alex Ioniță și Kehinde Fatai a venit după ce jucătorii au apelat la o terapie intravenoasă, prin care le-au fost administrate vitamine și minerale în corp, o cantitate mai mare de 100 de ml în decurs de 12 ore, practică interzisă de WADA.

Etichete: victor becali , cristi balaj , alexandru ionita


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului

Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Recomandările redacției
MKE Ankaragucu v Fenerbahce - Ziraat Turkish Cup
Presa din Turcia a făcut anunțul despre Olimpiu Moruțan

Dorinel Munteanu nu a avut milă de elevii săi, după UTA - Oțelul 3-1: ”Greșeli de curtea școlii”
Screenshot 2024-04-25 185700
Foto Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Live Video&Text Hermannstadt - Petrolul 0-0, ACUM pe Digi Sport 1. Ultimele două meciuri s-au încheiat fără goluri
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - FC PETROLUL PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
”Niculae și Angelescu nu și-au făcut treaba”. Șucu, sfătuit de Marian Iancu: ”Aș face urgent aceste oferte”
Daniel Niculae
Exclusiv Marcel Răducanu a rostit șase cuvinte când a fost întrebat despre răbufnirea lui Victor Becali la adresa sa
marcel-raducanu1
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă
Salarii extraordinare pentru jucătorii echipei care a promovat deja în Superliga. Ce bani vor încasa în prima ligă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Victor Becali a răbufnit la adresa lui Marcel Răducanu, după ce fostul internațional a vorbit despre Dennis Man
Victor Becali

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”