FOTBAL: AFC UTA ARAD - ACS SUPORTER CLUB OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (13.11.2023)
Video UTA - Oțelul 3-1. Mircea Rednic îl învinge pe Dorinel Munteanu, iar arădenii urcă pe primul loc în play-out
WhatsApp Image 2024-04-25 at 17.48.48
Foto Probleme la Sibiu! Cod galben de ploaie, iar duelul Hermannstadt - Petrolul ar putea avea de suferit
Fotbalistul de la FCSB care e ”net peste Rrahmani”
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Hermannstadt-Petrolul
Play-out

Video Comisia de Disciplină anunță AZI verdictul în cazul Rapidului

27.07.2016, 15:50

UPDATE Miercuri, 27 iulie, ora 18:10: S-a încheiat ședința Comisiei de Disciplină! Soluția a rămas în pronunțare, iar decizia va fi anunțată joi, 28 iulie, la ora 13:00. Comisia de Disciplină se va întruni tot la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. 

rapid-5
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

"Din punctul nostru de vedere, sunt două chestiuni care nu pot fi contestate: Rapid şi-a câştigat pe teren dreptul de a evolua în Liga 1, deci dreptul acesta există şi nu poate fi contestat de nimeni. În al doilea rând, că a obţinut o licenţă din partea Comisiei de Licenţiere în acelaşi sens. LPF şi-a restrâns obiectul sesizării cu privire la aceste două aspecte asupra cărora Comisia de Disciplină se va pronunţa mâine (n.r. - joi). Acestea sunt cele două condiţii, licenţa şi dreptul de participare câştigat pe teren şi Rapidul le are pe ambele. Restul condiţiilor nu fac obiectul judecăţii. Comisia a admis cererile noastre formulate din partea creditorilor şi acţionarilor ca să fim admişi în cauză şi am pus concluzii pe fondul cauzei în numele creditorilor şi acţionarilor. Comisia a rămas în pronunţare. O să depunem susţinerile noastre şi în scris până maine (n.r. joi, 28 iulie) la ora 13:00", a spus Tudor Chiuariu, avocatul Rapidului, la ieșirea din sediul LPF, unde a avut loc ședința Comisiei de Disciplină a FRF.

Decizia care va fi anunțată joi nu este una finală și ar putea fi atacată cu recurs, dar avocatul giuleștenilor a precizat că, în cazul în care clubul va avea câștig de cauză, aceasta ar fi finalitatea.

"Decizia este atacabilă cu recurs, dar vă daţi seama că, din punctul nostru de vedere, dacă vom avea câştig de cauză, nu o vom ataca şi probabil că nici LPF, care are astfel un răspuns la dubiile cu privire la îndeplinirea condiţiilor. ACS Poli Timişoara nu poate face recurs, pentru că nu este parte în cauză", a mai spus Tudor Chiuariu.


UPDATE Ora 17:30: Avocații Rapidului au fost rechemați în sala de judecată. În următoarele zeci de minute este de așteptat să apară și o hotărâre din partea Comisiei de Disciplină.


UPDATE ora 15:45. S-au terminat audierile. Avocații Rapidului au ieșit din sală și acum a rămas doar Comisia să delibereze. Nu se știe cât vor dura aceste deliberări.


UPDATE ora 13:42. Ședința Comisiei de Disciplină a FRF, găzduită de sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a început la ora 12:30, dar ”cazul Rapid” nu a fost primul pe ordinea de zi.

Membrii comisiei au discutat mai întâi probleme legate de prima etapă a campionatului, cartonașe, eventuale suspendări, astfel că fanii giuleștenilor, aflați în fața sediului LPF, mai trebuie să aștepte până vor primi vești.

Valerii Moraru, finanțatorul alb-vișiniilor, nu a mai venit, de data aceasta, la sediul Ligii, după ce luni nu i s-a permis accesul în sală. În schimb, clubul este reprezentat de un avocat, care a adus mai multe documente prin care vrea să demonstreze că Rapid este îndreptățit să ceară înscrierea și participarea în Liga 1.

Se pare însă că sunt același documente, prezentate și luni, despre care lichidatorul judiciar Aurel Brihac a spus, ÎN DIECT la Digi Sport, că nu sunt semnate și parafate de el și că Rapid nu poate funcționa în Liga 1.

Mai mult, Brihac susține că singurii trei jucători care mai au contracte cu Rapid vor deveni liberi de contract începând de joi, 28 iulie. 


UPDATE ora 11:20. Deși era programată să aibă loc la ora 11:00, ședința Comisiei de Disciplină nu va începe mai devreme de ora 12:30, întrucât nu s-au reunit încă toți membrii Comisiei.


Astăzi este programată la sediul Ligii o nouă şedinţă a Comisiei de Disciplină a FRF în care se va judeca şi se speră într-o soluţie privind componenţa Ligii 1: cu Rapid sau fără Rapid, după ce, luni, a fost amânată luarea unei decizii. Chiar dacă şi-au câştigat dreptul de a juca în Liga 1, giuleştenii sunt în faliment după prima instanţă, iar la momentul actual nu au echipă pe care să o folosească la meciuri.

Mai mult, din 28 iulie, Rapid nu va mai avea niciun jucător sub contract!

"Joi voi trimite notificări pentru încetarea contractelor de muncă pentru ultimii 3 fotbaliști care aparțin Rapidului", a precizat lichidatorul judiciar Aurel Brihac, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Între acţionarii actuali ai Rapidului, Valerii şi Violeta Moraru, şi lichidatorul judiciar Aurel Brihac se duce acum o luptă dură, din care nu lipsesc ameninţările cu darea în judecată atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă. Între cele două părţi a avut loc un schimb de faxuri. Moraru consideră că adresa primită de la Brihac a putut desemna un acţionar minoritar, Răzvan Căprăroiu, cu înscrierea clubului în Liga 1 şi cu înregistrarea unor contracte la LPF. În schimb, Brihac precizează că toate acţiunile din ultimele zile coordonate de Moraru, culminând cu întrunirea unei adunări a creditorilor, nu respectă legea.

Pe 4 şi 5 iulie, lichidatorul judiciar trimisese preavizele de concediere pentru angajaţii Rapidului. Un singur om a rămas salariat al clubului, directorul economic Maria Dincă, persoana care a şi reprezentat clubul la Adunarea Generală a LPF din 12 iulie. În acest moment, Rapid are doar 3 jucători sub contract: Nicolae Vasile, Raul Costin şi Saifeddine Alami, dar şi lor lichidatorul Aurel Brihac le va trimite joi, pe 28 iulie, informarea de desfacere a contractului cu clubul.

Citeşte mai jos extrase din corespondenţa Brihac-Azuga Waters (Moraru), iar în galeria foto poţi vedea chiar actele de corespondenţă:

..."Datoriile pentru care s-a decis/dispus de către instanţa de judecată deschiderea procedurii generale a falimentului la cererile de faliment formulate de:
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti 10.072.785
Daniel Niculae 23.666
Cristian Sapunaru 52.800
Viorel Moldovan 294.026
Consiliul Local sector 6 - 80.329
Octavian Abrudan 177.521
Sandu Tabarca 138.650
Alexandru Pacuraru 83.920
... etc
Suma totala 11.201.779 lei...

Valoarea totală a creditelor de plata este de 19.067.354 de lei, din care către Directia Generala Regionala a Finanțelor Publice București aproximativ 12.000.000 lei".

"... Pentru cele solicitate în adresele dumneavoastră, aprobaţi şi desemnaţi din cadrul comitetului creditorilor debitoarei, SC Fotbal Club Rapid SA Bucureşti, o persoană fizică sau juridică care să facă demersurile-diligenţele şi să-şi asume responsabilitatea în ceea ce priveşte înscrierea clubului la LPF, în Liga 1, în sezonul 2016-2017".

Galerie Foto

Etichete: rapid jucatori , rapid faliment , rapid situatie , rapid liga 1 faliment , rapid jucatori contracte , rapid contracte lichidare , rapid contracte lichidare brihac , moraru brihac


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului
Rusia acuză Statele Unite că „sunt direct implicate” în războiul din Ucraina. Ce a stârnit furia Kremlinului

Kremlinul susţine că livrarea de rachete americane ATACMS Ucrainei nu va schimba nimic în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
Fotbalistul de la FCSB care e ”net peste Rrahmani”

Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Foto "Arată dezgustător". S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: "N-aș face la fel"
ozil
Video Hermannstadt - Petrolul 2-0. Sibienii câștigă categoric urcă pe primul loc în play-out
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - FC PETROLUL PLOIESTI, SUPERLIGA SUPERBET (28.01.2024)
Citește și
Florin Răducioiu și-a găsit ”urmașul” în SuperLiga: ”Mă revăd un pic în el”
Florin Radu Raducioiu - Cupa Romaniei (Romanian Football Cup) game between ACS Regal Club Ferdinand I Bucharest – FC Petrolul Ploiesti, Cronos/Cristian Stavri, Bucharest, 9.August.2017
Video Rednic jubilează după UTA - Oțelul 3-1: ”Obiectivul este realizat!”
mircea-rednic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Dorinel Munteanu nu a avut milă de elevii săi, după UTA - Oțelul 3-1: ”Greșeli de curtea școlii”
Screenshot 2024-04-25 185700

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”