Edi Iordănescu a chemat patru jucători de la FCSB la lot, iar ”roș-albaștrii” au reacționat
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FCSB, SUPERLIGA SUPERBET (26.11.2023)
Transferul lui Florinel Coman la Stuttgart, o mare păcăleală?! Marcel Răducanu a dat un verdict crunt
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Concluzii după prima victorie a FCSB-ului din 2020! Unde stă bine și unde nu echipa lui Bogdan Vintilă

18.01.2020, 23:29

VIDEO FCSB - Karlsruher SC 1-0 | Al doilea amical din 2020 pentru vicecampioana României s-a încheiat cu o victorie. A fost un succes obținut, se poate spune, grație execuției personale a lui Florinel Coman

florinel coman
Florinel Coman, autorul unui gol fabulos în amicalul cu Karlsruher / Foto: FCSB-facebook
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

Atacantul, cotat de Gigi Becali la zeci de milioane de euro, a marcat un gol de generic, direct din lovitură liberă, la vinclu, în stil de fotbalist de clasă mondială. Dincolo de acest aspect, partida de la Marbella a mai avut și alte caracteristici pe care încercăm să le sintetizăm în rândurile următoare. Florin Tănase, care acuză ceva probleme la tendon, a fost menajat!

Bogdan Vintilă vrea să perfecționeze sistemul cu care a reușit la FCSB

Amicalul cu echipa din Bundesliga 2 a reprezentat al doilea meci consecutiv în care tehnicianul roș-albaștrilor a mizat pe sistemul 4-3-1-2. Darius Olaru a fost alesul lui Vintilă pentru a evolua în spatele celor doi atacanți, Dennis Man și Florinel Coman. Nedelcu, Oaidă și Moruțan au format linia de trei de la mijloc, cu Olimpiu pe post de inter.

În minutul 15, nemulțumit de cum decurg ostilitățile, Vintilă le-a indicat jucătorilor săi să treacă în 3-4-3. Astfel, în atac, Olaru a trecut pe stânga, Coman a rămas vârf și Man pe dreapta. Decizia a fost bună, pentru că mai apoi în doar șase minute Coman, Moruțan și Man au fost aproape de a marca.

În repriza a doua, forțat și de accidentarea lui Oaidă, din minutul 40, tehnicianul roș-albaștrilor a încercat să vadă cum s-ar descurca aceeași echipă, dar cu rolul schimbat între unii dintre jucători. Astfel că Moruțan a făcut rocada cu Olaru și echipa a părut că este mai dezinvoltă. Lui Moruțan îi place rolul de playmaker, mai ales că prezintă aceeași poftă de joc ca și pe finalul anului trecut.


În plus, și Olaru a părut mai în largul său pe acest post. Nu numai că nu a fost supărat pe decizia lui Vintilă de la pauză, dar a jucat mult mai relaxat și a stat și la baza golului marcat de Coman, din minutul 55, el fiind cel faultat aproape de marginea careului de 16 metri.

Se simte lipsa unui atacant

FCSB a câștigat acest amical doar datorită unei execuții personale a lui Coman, și nu ca urmare a unei faze de atac. Coman a fost aproape de gol și cu Basel, dar și atunci ca urmare a unor acțiuni individuale. Narcis Răducan îi avertiza recent pe roș-albaștri și spunea că în meciurile în care spațiile sunt închise, fotbalist de profilul lui Man și Coman nu se vor descurca.

Este limpede că este nevoie de un vârf 9. Harlem Gnohere s-a întors în cantonament, după ce a picat transferul din Egipt, dar rămâne acum de văzut care va fi starea lui de spirit, mai ales că el era sigur că va schimba echipa. Anunțase asta și pe contul personal de Instagram.

Și Popa a ajuns să joace vârf acum, în noul sistem. La fel ca și în primul amical, ”Popică” nu a reușit să impresioneze cu nimic.

Sigur că, în ansamblu, FCSB a dominat ostilitățile, dar lacunele din jocul elevilor lui Bogdan Vintilă există și trebuie remediate rapid, mai ales că, până la primul meci oficial, cel cu CFR Cluj, nu mai este foarte mult timp.

Joc de pase, realizări puține

O altă caracteristică a acestui amical a fost dată de faptul că Vintilă a insistat foarte mult pe jocul de pase. Tehnicianul vrea să redea echipei strălucirea de altădată, când roș-albaștrilor li se mai spuneau ”viteziștii”, dar de la proiect și până la finalizare este drum lung.

Cel puțin în prima repriză roș-albaștrii au pasat mult între ei, dar fără a pune și în pericol poarta adversă, cu excepția celor două faze din minutele 16 și 22. În repriza a doua, cu Popescu și cu Olaru pe post de interi, FCSB a părut că pune mai mult în pericol baricada nemților. Pe parcurs a intrat și Vînă, numai că fostul jucător al celor de la Viitorul preferă în continuare execuții de finețe în locul unora mai simple și mai sigure.
La o astfel de fază, un călcâi al lui Vînă i-a pus pe nemți în situația de a contraataca, numai că faza nu a adus nimic nou pe tabela de marcaj.

Bogdan Vintilă, indicații peste indicații: "Hexagonu", "rombu" și alte sfaturi date jucătorilor

Vintilă este conștient de presiunea la care este supus, dar mai ales de faptul că va începe anul, oficial, în fieful campioanei. Campioană care l-a semnat azi și pe Alexandru Chipciu. Tehnicianul a stat mai mereu cu gura pe jucătorii săi, așa cum s-a putut lesne observa și auzi din transmisiunea de azi a partidei. 

Antrenorul le-a cerut aproape obsesiv jucătorilor să paseze scurt și rapid, să respecte anumite indicații tactice, a strigat de câteva ori ’rombu, hexagonu’. Ca și cum ar fi fost la un meci oficial, Vintilă părea extrem de emoționat, dar și motivat pe bancă. Nu i-a certat pe jucători, nici când aceștia au greșit, și a stat mereu cu gura pe ei pentru a pune în practică ce le-a transmis de la vestiare.

Programul celor de la FCSB în cantonamentul de la Marbella

Roș-albaștrii au ajuns de duminică în Spania, la Marbella. Primele două zile ale cantonamentului de iarnă au stat sub semnul cifrei 3. Astfel, elevii lui Bogdan Vintilă au avut programate câte 3 antrenamente luni și marți, primul desfășurându-se în condiții de semi-lumină, la ora locală 8:00. Celelalte două ședințe de pregătire au fost la 12:00, respectiv 17:00.

Elevii lui Bogdan Vintilă au început ziua de luni în forță, fiind supuși unui test de rezistență fizică de către preparatorul fizic Marius Dima, care s-a încheiat foarte bine pentru toți fotbaliștii implicați. Celelalte două antrenamente au avut atât componente fizice, cât și tactice, mingea apărând, de asemenea, în peisaj.

Lotul FCSB deplasat în Spania, la Marbella

  • Andrei Vlad
  • Cristi Bălgrădean
  • Toma Niga
  • Cristi Manea
  • Valentin Crețu
  • Iulian Cristea
  • Ionuț Panțîru
  • Ovidiu Perianu
  • Adrian Niță
  • Dennis Man
  • Ionuț Vînă
  • Răzvan Oaidă
  • Lucian Filip
  • Olimpiu Moruțan
  • Darius Olaru
  • Adi Popa
  • Dragoș Nedelcu
  • Ovidiu Popescu
  • Florin Tănase
  • Florinel Coman
  • Cristian Dumitru
  • Bogdan Planic
  • Marko Momcilovic
  • Aristeidis Soiledis
  • Mihai Pintilii 

Amicalele iernii pentru FCSB, orele și stadioanele pe care se va juca

FCSB va sta în Spania până pe 23 ianuarie, când va reveni în țară, chiar cu o săptămână înainte de reluarea campionatului. Liga 1 se va relua în weekend-ul 31 ianuarie - 2 februarie.

În Spania, elevii lui Bogdan Vintilă dispută patru partide amicale, împotriva celor de la FC Basel 1893, Karlsruher SC, FC Lokomotiv Moscow și Jeonbuk Hyundai Motors FC, ultima echipă fiind proaspăta campioană a Coreei de Sud.

  • 16 ianuarie 2020 - FCSB - FC Basel 0-1 VIDEO
  • 18 ianuarie 2020 - FCSB - Karlsruher SC 1-0 VIDEO
  • 20 ianuarie 2020 - FCSB - FC Lokomotiv Moscova - 16:00 (17:00 ora României) - Centro Deportivo Dama de Noche, Puerto Banus
  • 22 ianuarie 2020 - FCSB - Jeonbuk Hyundai FC - 16:00 (17:00 ora României) - Centro Deportivo Dama de Noche, Puerto Banus

Etichete: florinel coman , transferuri fcsb , amicale fcsb , video fcsb - karlsruher sc 1-0


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi baluta
Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”

Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Recomandările redacției
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare

Video Exclusiv Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu. ”N-are măsura cuvintelor. Pun pariu că nu va investi la Dinamo”
lucescu-negoita
E gata! Viitorul lui Ionuț Radu a fost decis deja: ”Nu e bine pentru el”. Ce se va întâmpla cu portarul român
ionut-radu
Presa din Ungaria a reacționat după ce Cosmin Matei, jucătorul lui Sepsi, a fost depistat pozitiv
cosmin-matei
Citește și
Video Coman a dezvăluit secretul. Ce a aflat despre portarul lui Sepsi
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Exclusiv A văzut ce a făcut Florinel Coman în FCSB - Sepsi și l-a ”taxat” în direct: ”E o mare problemă”
Screenshot 2024-03-17 at 23.26.26
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Coman, declarația serii după FCSB - Sepsi: ”Urmărim să nu fim urmăriți!”. A recunoscut că a vrut să păcălească arbitrul
florinel-coman

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat