SS Lazio v Juventus FC, Serie A, Football, Olimpico Stadium, Rome, Italy - 30 Mar 2024
În urmă cu doi ani a fost lăsat să plece, iar acum este propus la Real Madrid. ”Este absolut pregătit”
FOTBAL: FC BOTOSANI - ACSM POLITEHNICA IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (30.03.2024)
Încă un fotbalist a fost propus la FCSB. Patronul echipei a făcut anunțul: ”E pe lista scurtă”
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Exclusiv Cum a ajutat-o Becali pe Dinamo să ia un preţ mare pe Rotariu

02.02.2017, 12:01

Una dintre speranţele fobalului românesc, Dorin Rotariu a evoluat în ultimii patru ani la Dinamo. După ce de-a lungul timpului s-au vehiculat nume mari ca Manchester United, Milan, Internazionale Milano şi Juventus Torino, fotbalistul a ajuns în Belgia, la Brugge, pentru 2,2 milioane de euro, conform presei din România, sau 2.000.000 de euro, conform ziariştilor din Benelux.

roti
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Chiar dacă vorbim despre un jucător cu potenţial, suma poate fi considerată foarte bună dacă ţinem cont că în ultima vreme a lăsat impresia că a stagnat. Vânzarea s-a făcut oarecum precipitat, conform deciziilor publicate pe 27.01.2017!, iar rivalul Gigi Becali a contribuit la suma bună primită de "câinii roşii". În doar 4 zile, Dinamo l-a şi vândut.

La finalul lunii noiembrie, Becali a suprins pe toată lumea prin anunţul că va da Tmişoarei 350.000 de euro pentru cele 50% din procentele pe care le deţine din drepturile federative asupra lui Dorin Rotariu. Este vorba despre Politehnica Timişoara SA, echipa lui Marian Iancu, aflată în insolvenţă. De fapt, societatea a primit două oferte de la Becali, una de 270.000 de euro şi alta de 300.000 de euro, dar suficient pentru administratorii societăţii să-şi facă o idee a cotei de piaţă pentru Rotariu.

"50% din Rotariu are Timişoara. Oamenii sunt în insolvenţă, am făcut ofertă de 350.000 de euro pentru partea lor din drepturile federative ale jucătorului. El rămâne la Dinamo, dar eu o să deţin jumătate din el. Dacă Dinamo îl vinde în străinătate, 50% din sumă vine la mine. Eu îl vreau la Steaua, dar să vedem dacă pot să îl iau", declara Becali, la finalul partidei cu Botoşani.

Pe 27 decembrie, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă a fost publicat şi preţul pe care Adunarea Creditorilor Politehnicii Timişoara l-a stabilit pentru cele 50% din procente: două milioane de euro, exclusiv TVA. A fost stabilit însă şi că "vânzarea se va face prin negociere directă", iar din condiţiile în care s-a făcut tranzacţia tragem concluzia că suma a fost coborâtă la jumătate. Decizia a venit în urma votului scris din partea BKP Management/Investment Group SA, societatea prin care Marian Iancu, patronul de fapt al Politehnicii Timişoara la acea vreme.

Iată mai jos comunicatul apărut în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă


.....
"Ordinea de zi: 1. Prezentarea regulamentului nr. 3437- 21.12.2016 de vânzare a cotei de coproprietate de 50% asupra jucătorului de fotbal Rotariu Dorian, din patrimoniul societăţii falite. Regulamentul se regăseşte în continuarea prezentului convocator, ca anexă a acestuia.
2. Aprobarea metodei de vânzare a cotei de coproprietate de 50% asupra jucătorului de fotbal Rotariu Dorian, din patrimoniul societăţii falite, respectiv negociere directă. Având în vedere, pe de-o parte, faptul că parte de 50 % din coproprietatea asupra jucătorului aparţine Dinamo 1848 SA, iar, pe de altă parte, specificul tranzacţiilor ce se efectuează în prezent cu drepturile asupra jucătorilor de fotbal, lichidatorul judiciar propune ca metodă de vânzare a acestui bun încorporat să fie metoda negocierii directe. Pentru a aprecia asupra modalităţii recomandate de vânzare, lichidatorul judiciar a luat în calcul circumstanţele vânzării, respectiv starea pieţei bunului, interesul arătat pentru bunurile similare precum şi cercul posibililor interesaţi. Lichidatorul judiciar a mai avut în vedere şi faptul că, în concret, a primit deja două oferte de cumpărare a acestei cote de coproprietate, din care una de 270.000 de euro şi una de 300.000 de euro. Anexa la convocator-regulamentul de vânzare prin negociere directă nr. 3437/21.12.2016 şi a fost publicat în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 23458/27.12.2016 şi rămâne neschimbat şi prin prezentul convocator.
Subscrisa constată că până la data stabilită pentru prezenta Adunare a Creditorilor s-au primit voturile scrise din partea creditoarei BKP Management/Investment Group SA în insolvenţă prin administrator judiciar Grig Consult IPURL...

La şedinţa Adunării Creditorilor convocată şi prezidată de lichidatorul judiciar nu s-a prezentat, personal ori prin împuternicit, nici un alt creditor. Având în vedere, pe de-o parte, dispoziţiile art.15 alin.2 din cuprinsul Legii nr. 85/2006, modificată şi completată ulterior, iar pe de altă parte cuantumul creanţelor înscrise în cuprinsul TABELULUI DIFINITIV CONSOLIDAT nr. 3347/14.12.2016, depus la dosarul cauzei la data de 15.12.2016 şi totodată publicat în BPI nr. 23200/20.12.2016, lichidatorul judiciar reţine că, creditorii care au votat prin corespondenţă în cadrul prezentei şedinţe, deţin împreună o pondere de peste 81% din valoarea totală a creanţelor asupra averii debitorului, prin urmare prezenta şedinţă a Adunării Creditorilor este statutară şi poate avea loc.

1. Cu privire la primul punct de pe ordinea de zi a prezentei şedinţe, creditoarea AJFP Timiş a arătat faptul că a luat act de regulamentul 3437/21.12.2016 de vânzare a cotei de 50% a proprietăţii asupra jucătorului de fotbal Rotariu Dorin, aşa cum acesta a fost prezentat în convocatorul adunării. Creditoarea BKP Management Invest Group SA-societate în insolvenţă-prin administrator judiciar Grig Consult IPURL şi administrator special Iancu Alexandru Emilian a arătat că îşi exercită dreptul de vot în sensul înstrăinării cotei de 50% din drepturile economice şi federative ale jucătorului Rotariu Dorian la un preţ ce nu poate fi mai mic de 2.000.000, exclusiv TVA. A mai arătat creditoarea că valoarea încasată de 2.000.000 EURO solicită să fie atribuită creditoarei garante BKP Management Invest SA, conform dispoziţiilor Legii 85/2006. Având în vedere dispoziţiile art. 15 alin 1 teza a II-a din cuprinsul Legii nr. 85-2006, modificată şi completată ulterior, respectiv ponderea creanţei creditoarei AJFP Timiş (majoritatea prin valoare a creanţelor prezente), subscrisa constată faptul că s-a luat act de regulamentul de vânzare nr. 3437-21.12.2016, de vânzare a cotei de coproprietate asupra jucătorului de fotbal Rotariu Dorian, aşa cum a fost prezentat de lichidatorul judiciar.
2. Cu privire la cel de-al doilea punct de pe ordinea de zi a prezentei şedinţe, creditoarea AJFP Timiş a votat în sensul aprobării modalităţii de vânzare a cotei de 50% proprietăţii asupra jucătorului de fotbal Rotariu Dorian prin metoda negocierii directe. Creditoarea BKP Management Invest Group SA - societate în insolvenţă - prin administrator judiciar Grig Consult IPURL şi administrator special Iancu Alexandru Emilian a arătat faptul că îşi afirmă interesul ca în cuantumul creanţei deţinte, să preia la această valoare dreptul de coproprietate de 50% existent asupra jucătorului Rotariu Dorian, urmând ca în tabel să fie înscrisă diferenţa rămasă. Având în vedere dispoziţiile art.15 alin.1 teza a II-a din cuprinsul Legii nr. 85/2006, modificată şi completată ulterior, respectiv ponderea creanţei creditoarei AJFP Timiş (majoritatea prin valoare a creanţelor prezenţe) subscrisa constată faptul că s-a aprobat metoda de vânzare a cotei de coproprietate de 50% asupra jucătorului de fotbal Rotariu Dorian, din patrimoniul societăţii falite, respectiv prin negociere directă.

Nemaifiind alte chestiuni de discutat în cadrul prezentei şedinţe, conform ordinii de zi stabilită prin convocator, subscrisa declară închisă prezenta şedinţă a adunării creditorilor.

Etichete: steaua , dinamo , transfer , becali , rotariu , fc brugge


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
adrian mutu
Video Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”

Foto Clasamentul play-off-ului SuperLigii, după etapa a 6-a: cum poate sărbători FCSB titlul în runda următoare
andrei-vlad
Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Citește și
”Există o problemă în vestiarul lui Dinamo?”. Răspunsul dat de Zeljko Kopic
kopic
Ioan Varga vrea la CFR Cluj un fotbalist de la FCSB. Dan Petrescu și-ar fi dat acordul
CFR Cluj v Universitatea Craiova - Romania Liga 1, Cluj-Napoca - 20 Sep 2021
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Dinamo e la un pas de retrogradare, iar Florin Răducioiu e sigur: ”Este într-o continuă agonie”
raducioiu

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”