Burleanu şi-a adus ajutor de nădejde! Istoricul conflictului Lupescu - Rădoi

Exclusiv Dialog Bratu - Dumitrescu: ”Câți ani veți lupta pentru evitarea retrogradării? Păi așa, la egal faceți nuntă”

FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-GAZ METAN MEDIAS, PLAY OUT LIGA 1 BETANO (12.03.2018)

Reconstrucţia lui Dinamo începe cu ei! Cine mai rămâne la echipă şi numele nou-veniţilor

Ilie Dumitrescu și Florin Bratu
Ilie Dumitrescu și Florin Bratu

Exclusiv Dialog Bratu - Dumitrescu: ”Câți ani veți lupta pentru evitarea retrogradării? Păi așa, la egal faceți nuntă”

13.03.2018, 23:27
  • Tenis WTA: Turneul de la Miami (20-31 martie) e ÎN DIRECT la Digi Sport 2

  • Fotbal, meci amical: Franţa - Columbia (vineri, 22:00, Digi Sport 1)

Ideea că Dinamo București se va lupta sezonul viitor pentru evitarea retrogradării nu este privită cu ochi buni de Ilie Dumitrescu. În cadrul emisiunii "Fotbal Club", fostul jucător al Stelei a insinuat că echipa condusă de Florin Bratu ar trebui să-și propună un obiectiv mai îndrăzneț, dar și că e nevoie de fani să vină alături de jucători. De partea celalată, Florin Bratu, tehnicianul echipei, prezent și el în studio, a considerat că obiectivul nu este decât unul realist, dat fiind și bugetul mult mai mic pe care îl va avea la dispoziție, și că va miza pe mai mulți jucători tineri, din propria pepinieră, pentru a demara un proiect gândit de mai mult timp, dar niciodată aplicat - New Dinamo.

Alexandru David, președintele lui Dinamo, a suprins spunând că obiectivul echipei pentru sezonul viitor este salvarea de la retrogradare. Pe tema acestui subiect, departe de performanțele cu care era obișnuită gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare, Ilie Dumitrescu și Florin Bratu, antrenorul lui Dinamo, au purtat un dialog la emisiunea Fotbal Club, moderată de Radu Naum. Dacă fostul jucător al Stelei s-a arătat rezervat că aceasta este adevăratul obiectiv al ”câinilor” și a îndemnat ca jucătorii să-și propună ”ținte” mai îndrăznețe, dând aici exemplul celor de la FC Viitorul, ”Bratone” a ”militat” în asentimentul președintelui de club: ”aceasta este realitatea”.

Florin Bratu: Președintele clubului a anunțat cu o seară înainte. Acesta este obiectivul, aceasta este decizia. Trebuie să mă obișnuiesc cu acest lucru, am alte lucruri la care mă gândesc acum. Acestea sunt datele problemei, trăim vremuri de construcție, dacă ne asumăm cu toții aceste lucruri trebuie răbdare. Să îmbinăm jucătorii cu experiență cu cei pe care îi vom lua, tineri, de la Academie. O să mai vină și jucători cu experiență, că trebuie să întărim echipa, dar combinați cu cei tineri, împrumutați la echipele din Liga 1 sau Liga 2-a și cei din curtea clubului.

Ilie Dumitrescu: Eu nu cred lozinca asta pe care o dă domnul David. Nu cred și nu o să accept că la Dinamo acesta este obiectivul. Chiar dacă toată lumea este de acord. Asta e o chestie așa pentru fani, de transmis mesaje, să nu aibă așteptări foarte mari. Dar în interiorul clubului lucrurile sunt diferite. Hai, să ne gândim puțin la lotul echipei. Mahlangu, Nistor, Salomao, trei exemple, Pesic, Hanca, alte două, da? Romera. Hanca va fi un jucător de bază la Dinamo. Echipa asta, construcția, ADN-ul ei nu este să se salveze de la retrogradare. Ce să-i facem lui Gică Hagi care vinde 10 jucători pe an? Să ce-i mai facem? Ce să-i mai spunem? Ăsta e obiectivul lui Hagi? Indiferent cu ce mai ai la dispoziție, băieții ăia trebuie să creadă că sunt niște obiective mărețe în club. Chiar dacă vor suferi în materie de restructurări, de jucători de valoare. Eu nu cred lucrul acesta - că Florin Bratu s-a împăcat cu ideea.

Florin Bratu: S-a vorbit în ultimii ani de construcție, de New Dinamo și puțini antrenori au încercat să facă asta. Indiferent cine a venit până acum, toți au avut presiunea rezultatelor și nu s-au ținut de asta. Încercăm să o facem diferit de data aceasta. Mi se pare o idee sănătoasă.

Ilie Dumitrescu: Eu am vorbit despre părerea mea, el (n.r. Florin Bratu) are părere lui. Câți ani veți lupta pentru obiectivul ăsta - să evitați retrogradarea? Bănuiesc că e un obiectiv pe termen lung. Care sunt pașii? Nu e nicio ironie.

Florin Bratu: Obiectivul în primul an e să ne salvăm de la retrogradare, în al doilea, vedem ce se va întâmpla. E foarte greu să ai opt sau zece jucători din cei care au evoluat cu un sezon în urmă, se vor tria și din aceia. Cu nucleul acesta care va rămâne plus patru, cinci jucători care vor veni pe posturi deficitare...

Ilie Dumitrescu: Katsikas rămâne?

Florin Bratu: Posibil să rămână, posibil să rămână. Eu cred că putem face această reconstrucție, dar nimeni nu a avut curaj să o facă până acum. Acestor jucători tineri nimeni nu le-a dat încredere, nimeni. Eu anul trecut am câștigat campionatul cu juniorii. Nu știu dacă au jucat doi, care să debuteze, în timp ce la Gică Hagi, acum sunt cinci sau șase. Trebuie să fim realiști. Băluță, Mățan, Ciobanu, Dumitrescu, Drăguș. Trebuie să fim realiști, să vedem unde este Dinamo, nu sunt resurse foarte mari. Clubul este în continuare de vânzare, să vedem ce va fi. Dacă va veni cineva și va cumpăra clubul și va schimba prioritățile va fi altă situație. Dar acum atât se poate. Trebuie să ne gândim că și cluburile trăiesc din vânzările de jucători, trebuie făcută o strategie. Adică dacă vindem un jucător pe sezon sau unul la fiecare șase luni. Vara sau iarna. Ultimele vânzări, Filip și Nedelcearu, aveau cinci ani. Costache nu avea cinci ani la seniori, dar era de mult la club. O să pun această problemă și domnului Negoiță.

Ilie Dumitrescu: Indiferent de selecție și infrastructură, la Hagi este industrie. De a crea și de a forma este industrie. Dacă ai câștigat campionatul pentru mine este industrie. Dacă reușești să faci un club care să urmeze pașii ăștia și mai presus de orice să ia campionatul asta înseamnă că cel care conduce acolo are mentalitate de învingător 100%, necondiționat. Eu văd aceeași identitate, același stil de joc, indiferent că joacă Mățan, că joacă Drăguș. Contează foarte mult ce transmiți, dacă vii și zici că obiectivul lui Dinamo e să te salvezi de la retrogradare... păi, când fac un egal cu nu știu cine, se bucură, adică fac nuntă. Cu o echipă care joacă în deplasare, la retrogradare... Să dea cuba pe acolo, să sară Florin pe margine... nu vreau să văd chestia asta că se salvează. Pentru mine, Dinamo rămâne Dinamo! Și încă un lucru, am vrut să văd exprimarea echipei, a lui Dinamo. Fanii unde sunt? Trebuie să vină la stadion. Nu numai la meciul cu FCSB.  Trebuie să se mobilizeze masa asta de suporteri și să vină alături de echipă.

Florin Bratu: Vorbeam noi, cu ani în urmă, că sunt voci pe la Dinamo care spuneau că în sezonul respectiv echipa se va bate la campionat. Și ne întrebam cum, pentru că nu cumpără jucători, nu investește, stăteam și discutam. Eu spun că acum aceasta este realitatea. Dinamo a avut 7 milioane sezonul acesta, sezonul viitor nu va mai fi acest buget.

Ilie Dumitrescu: Bugetul echipei va fi de șapte milioane și omul acesta (n.r Ionuț Negoiță) nu a mai adus bani. Deci, viața echipei a stat în această sumă.

Florin Bratu: Trebuie să creez o echipă. Acesta este obiectivul.

Ilie Dumitrescu: Este o situație complicată.

Florin Bratu: Dacă aceasta este situația. Și de ce nu aș putea să o creez chiar dacă pleacă jucători din formație?

Ilie Dumitrescu: Ideea este foarte clară, dacă păstrezi un nucleu de șase, șapte jucători valoroși, Nistor, Hanca, Salomao, Mahlangu, sper ca și Katsikas să semneze. Eu sunt convins că dacă staff-ul ăsta de scouteri ar avea posibilitatea să se plimbe mai mult, să caute mai mult, pentru că sunt și jucători destul de buni la prețuri mici, s-ar putea găsi soluții. Cu două, trei săptămâni înainte probabil o să facă un trial și o să aducă toți jucătorii care au fost împrumutați, o să stea o săptămână acolo, o să tragă linie și o să rămână câteva semne de întrebare. Dar repet, cu inteligență.

Citește și:
Singura femeie care a încheiat cursa la Maratonul Arctic Ultra 6633, câştigată de Tibi Uşeriu

Singura femeie care a încheiat cursa la Maratonul Arctic Ultra 6633, câştigată de Tibi Uşeriu

Doar şase concurenţi au încheiat cursa de 384 de mile a Maratonului Arctic Ultra 6633, care a fost...

digi24.ro
Citeşte şi

Video Secrete în familie. Cum l-au vândut dinamoviștii pe Costache la CFR, fără știința antrenorului

colaj costache

VIDEO. Poliţist ajuns de râsul internetului

VIDEO. Poliţist ajuns de râsul internetului

Exclusiv "Nu a existat"! Ilie Dumitrescu şi-a făcut praf unul dintre favoriţi! Ce spune de Alibec

collage Ilie FCSB

Ambros, care era la un pas de Rostov, ar putea semna cu CSM: ”Sunt deschis discuțiilor”

ambros
Comentarii

Cross

ProFM
Fosta iubită a lui Jason Derulo şi 50 Cent a întors toate privirile cu formele sale!

Fosta iubită a lui Jason Derulo şi 50 Cent a întors toate privirile cu formele sale!

ProFM
Supermodelul Gigi Hadid flirtează cu un campion mondial de Formula 1

Supermodelul Gigi Hadid flirtează cu un campion mondial de Formula 1

Digi Film
Baietii lui Liam Neeson, copii fidele ale tatalui lor! Cum arata Micheal si Daniel

Baietii lui Liam Neeson, copii fidele ale tatalui lor! Cum arata Micheal si Daniel

Digi Film
Bebelus in lumea filmului! Ce actor tocmai a anuntat ca a devenit din nou tata

Bebelus in lumea filmului! Ce actor tocmai a anuntat ca a devenit din nou tata