FOTBAL: DINAMO BUCURESTI - POLI IASI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (14.04.2024)
Foto Dinamo se află la retrogradare, dar în 2023 a câștigat 9 milioane de lei. Creștere uriașă la încasările din bilete
colaj ilie dumitrescu istvan kovacs
Exclusiv Verdictul lui Ilie Dumitrescu după ce Istvan Kovacs a dat 3 cartonașe roșii și un penalty
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Exclusiv Dialog Bratu - Dumitrescu: ”Câți ani veți lupta pentru evitarea retrogradării? Păi așa, la egal faceți nuntă”

13.03.2018, 23:27

Ideea că Dinamo București se va lupta sezonul viitor pentru evitarea retrogradării nu este privită cu ochi buni de Ilie Dumitrescu. În cadrul emisiunii "Fotbal Club", fostul jucător al Stelei a insinuat că echipa condusă de Florin Bratu ar trebui să-și propună un obiectiv mai îndrăzneț, dar și că e nevoie de fani să vină alături de jucători. De partea celalată, Florin Bratu, tehnicianul echipei, prezent și el în studio, a considerat că obiectivul nu este decât unul realist, dat fiind și bugetul mult mai mic pe care îl va avea la dispoziție, și că va miza pe mai mulți jucători tineri, din propria pepinieră, pentru a demara un proiect gândit de mai mult timp, dar niciodată aplicat - New Dinamo.

Ilie Dumitrescu și Florin Bratu
Ilie Dumitrescu și Florin Bratu
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Alexandru David, președintele lui Dinamo, a suprins spunând că obiectivul echipei pentru sezonul viitor este salvarea de la retrogradare. Pe tema acestui subiect, departe de performanțele cu care era obișnuită gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare, Ilie Dumitrescu și Florin Bratu, antrenorul lui Dinamo, au purtat un dialog la emisiunea Fotbal Club, moderată de Radu Naum. Dacă fostul jucător al Stelei s-a arătat rezervat că aceasta este adevăratul obiectiv al ”câinilor” și a îndemnat ca jucătorii să-și propună ”ținte” mai îndrăznețe, dând aici exemplul celor de la FC Viitorul, ”Bratone” a ”militat” în asentimentul președintelui de club: ”aceasta este realitatea”.

Florin Bratu: Președintele clubului a anunțat cu o seară înainte. Acesta este obiectivul, aceasta este decizia. Trebuie să mă obișnuiesc cu acest lucru, am alte lucruri la care mă gândesc acum. Acestea sunt datele problemei, trăim vremuri de construcție, dacă ne asumăm cu toții aceste lucruri trebuie răbdare. Să îmbinăm jucătorii cu experiență cu cei pe care îi vom lua, tineri, de la Academie. O să mai vină și jucători cu experiență, că trebuie să întărim echipa, dar combinați cu cei tineri, împrumutați la echipele din Liga 1 sau Liga 2-a și cei din curtea clubului.

Ilie Dumitrescu: Eu nu cred lozinca asta pe care o dă domnul David. Nu cred și nu o să accept că la Dinamo acesta este obiectivul. Chiar dacă toată lumea este de acord. Asta e o chestie așa pentru fani, de transmis mesaje, să nu aibă așteptări foarte mari. Dar în interiorul clubului lucrurile sunt diferite. Hai, să ne gândim puțin la lotul echipei. Mahlangu, Nistor, Salomao, trei exemple, Pesic, Hanca, alte două, da? Romera. Hanca va fi un jucător de bază la Dinamo. Echipa asta, construcția, ADN-ul ei nu este să se salveze de la retrogradare. Ce să-i facem lui Gică Hagi care vinde 10 jucători pe an? Să ce-i mai facem? Ce să-i mai spunem? Ăsta e obiectivul lui Hagi? Indiferent cu ce mai ai la dispoziție, băieții ăia trebuie să creadă că sunt niște obiective mărețe în club. Chiar dacă vor suferi în materie de restructurări, de jucători de valoare. Eu nu cred lucrul acesta - că Florin Bratu s-a împăcat cu ideea.

Florin Bratu: S-a vorbit în ultimii ani de construcție, de New Dinamo și puțini antrenori au încercat să facă asta. Indiferent cine a venit până acum, toți au avut presiunea rezultatelor și nu s-au ținut de asta. Încercăm să o facem diferit de data aceasta. Mi se pare o idee sănătoasă.


Ilie Dumitrescu: Eu am vorbit despre părerea mea, el (n.r. Florin Bratu) are părere lui. Câți ani veți lupta pentru obiectivul ăsta - să evitați retrogradarea? Bănuiesc că e un obiectiv pe termen lung. Care sunt pașii? Nu e nicio ironie.

Florin Bratu: Obiectivul în primul an e să ne salvăm de la retrogradare, în al doilea, vedem ce se va întâmpla. E foarte greu să ai opt sau zece jucători din cei care au evoluat cu un sezon în urmă, se vor tria și din aceia. Cu nucleul acesta care va rămâne plus patru, cinci jucători care vor veni pe posturi deficitare...

Ilie Dumitrescu: Katsikas rămâne?

Florin Bratu: Posibil să rămână, posibil să rămână. Eu cred că putem face această reconstrucție, dar nimeni nu a avut curaj să o facă până acum. Acestor jucători tineri nimeni nu le-a dat încredere, nimeni. Eu anul trecut am câștigat campionatul cu juniorii. Nu știu dacă au jucat doi, care să debuteze, în timp ce la Gică Hagi, acum sunt cinci sau șase. Trebuie să fim realiști. Băluță, Mățan, Ciobanu, Dumitrescu, Drăguș. Trebuie să fim realiști, să vedem unde este Dinamo, nu sunt resurse foarte mari. Clubul este în continuare de vânzare, să vedem ce va fi. Dacă va veni cineva și va cumpăra clubul și va schimba prioritățile va fi altă situație. Dar acum atât se poate. Trebuie să ne gândim că și cluburile trăiesc din vânzările de jucători, trebuie făcută o strategie. Adică dacă vindem un jucător pe sezon sau unul la fiecare șase luni. Vara sau iarna. Ultimele vânzări, Filip și Nedelcearu, aveau cinci ani. Costache nu avea cinci ani la seniori, dar era de mult la club. O să pun această problemă și domnului Negoiță.

Ilie Dumitrescu: Indiferent de selecție și infrastructură, la Hagi este industrie. De a crea și de a forma este industrie. Dacă ai câștigat campionatul pentru mine este industrie. Dacă reușești să faci un club care să urmeze pașii ăștia și mai presus de orice să ia campionatul asta înseamnă că cel care conduce acolo are mentalitate de învingător 100%, necondiționat. Eu văd aceeași identitate, același stil de joc, indiferent că joacă Mățan, că joacă Drăguș. Contează foarte mult ce transmiți, dacă vii și zici că obiectivul lui Dinamo e să te salvezi de la retrogradare... păi, când fac un egal cu nu știu cine, se bucură, adică fac nuntă. Cu o echipă care joacă în deplasare, la retrogradare... Să dea cuba pe acolo, să sară Florin pe margine... nu vreau să văd chestia asta că se salvează. Pentru mine, Dinamo rămâne Dinamo! Și încă un lucru, am vrut să văd exprimarea echipei, a lui Dinamo. Fanii unde sunt? Trebuie să vină la stadion. Nu numai la meciul cu FCSB.  Trebuie să se mobilizeze masa asta de suporteri și să vină alături de echipă.

Florin Bratu: Vorbeam noi, cu ani în urmă, că sunt voci pe la Dinamo care spuneau că în sezonul respectiv echipa se va bate la campionat. Și ne întrebam cum, pentru că nu cumpără jucători, nu investește, stăteam și discutam. Eu spun că acum aceasta este realitatea. Dinamo a avut 7 milioane sezonul acesta, sezonul viitor nu va mai fi acest buget.

Ilie Dumitrescu: Bugetul echipei va fi de șapte milioane și omul acesta (n.r Ionuț Negoiță) nu a mai adus bani. Deci, viața echipei a stat în această sumă.

Florin Bratu: Trebuie să creez o echipă. Acesta este obiectivul.

Ilie Dumitrescu: Este o situație complicată.

Florin Bratu: Dacă aceasta este situația. Și de ce nu aș putea să o creez chiar dacă pleacă jucători din formație?

Ilie Dumitrescu: Ideea este foarte clară, dacă păstrezi un nucleu de șase, șapte jucători valoroși, Nistor, Hanca, Salomao, Mahlangu, sper ca și Katsikas să semneze. Eu sunt convins că dacă staff-ul ăsta de scouteri ar avea posibilitatea să se plimbe mai mult, să caute mai mult, pentru că sunt și jucători destul de buni la prețuri mici, s-ar putea găsi soluții. Cu două, trei săptămâni înainte probabil o să facă un trial și o să aducă toți jucătorii care au fost împrumutați, o să stea o săptămână acolo, o să tragă linie și o să rămână câteva semne de întrebare. Dar repet, cu inteligență.

Etichete: dinamo , digi sport , bratu , ilie dumitrescu , fotbal club , evitarea retrogradarii , dialog


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Exclusiv Ilie Dumitrescu l-a caracterizat în doar două cuvinte pe Ancelotti, după ce Real Madrid a trecut de Man. City
ilie dumitrescu
Exclusiv Dinamo e pe loc de baraj, iar Ioan Andone a transmis un mesaj clar: ”Te uiți cine e acolo acum?”
andone
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
News Alert Sancțiunea a fost suspendată! Dinamo și UTA vor putea evolua cu spectatori în ultimele două etape din play-out
Dinamo

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro