FOTBAL:CSMS IASI-STEAUA BUCURESTI, LIGA 1 (28.05.2015)
S-a decis! După ce meci primește FCSB trofeul de campioană, dacă triumfă în SuperLigă
FOTBAL:CFR CLUJ-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (14.04.2024)
Video Neașteptat! Ce au scandat mii de fani în Gruia, la CFR Cluj - FCSB
ilie3
Exclusiv Cum a reacționat Ilie Dumitrescu după ce a aflat cine l-a umplut de sânge pe Mihai Stoica
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
FCSB FCSB
1 - 0
CFR Cluj CFR Cluj
Du 06.08.2023 21:30

FCSB - CFR Cluj 1-0. Succes pentru roș-albaștri la revenirea în Ghencea! Elevii lui Charalambous, fără eșec în acest sezon

06.08.2023, 23:28

  • SuperLiga: Poli Iași - UTA, duminică, 18:15, DGS 1

  • SuperLiga: CFR Cluj - Sepsi, duminică, 21:00, DGS 1

Revenirea în Ghencea pare că i-a prins bine FCSB-ului care a ajuns la șase partide câștigate în acest sezon. Roș-albaștrii s-au impus cu scorul de 1-0 în fața celor de la CFR Cluj în etapa a patra din SuperLiga României.

Astfel, după patru etape, FCSB este lider în clasament, cu 12 puncte, în timp ce CFR Cluj este pe locul patru,, la egalitate cu Sepsi, cu șapte puncte.

FCSB - CFR Cluj 1-0. Roș-albaștrii au revenit în Ghencea după opt ani

Prima șansă de gol le-a aparținut roș-albaștrilor, după doar trei minute, la o centrare periculoasă a lui Olaru, care a fost însă respinsă de Morgan. Coman a fost și el aproape să deschidă scorul un minut mai târziu, cu o execuție suprinzătoare de la distanță.

Câteva minute mai târziu, Muhar a lovit bara porții lui Târnovanu, după ce portarul FCSB-ului a respins în față un șut al lui Yeboah.

Fazele periculoase au continuat, iar Șut a încercat să deschidă scorul cu un șut puternic de la distanță, care a trecut puțin pe lângă poartă.

După o pasă greșită a lui Chiricheș, Bîrligea putea deschide scorul, însă Dawa a avut o intervenție precisă și a respins. Pantea și-a încercat și el norocul cu un șut de la distanță, care a trecut periculos pe lângă poarta ardelenilor.

După pauză, Yeboah a avut o cursă frumoasă la poarta vicecampioanei și a șutat în forță din afara careului, dar nu a reușit să îi pună probleme lui Târnovanu. Florinel Coman a șutat și el periculos de la distanță câteva minute mai târziu.

Scorul a fost deschis abia în minutul 67, când Compagno a transformat un penalty pe care l-a obținut după un duel cu Cvek.

Octavian Popescu putea dubla avantajul roș-albaștrilor în minutul 74, când a șutat din interiorul careului după o acțiune frumoasă a FCSB-ului. Totuși, decarul echipei lui Charalambous a fost incomodat, iar balonul a trecut departe de poartă.

Coman a avut o șansă bună de gol în prelungiri, când o pasă a lui Radunovic l-a lăsat față în față cu Sava, însă portarul ardelenilor a avut o intervenție bună.

111
Clasamentul din SuperLigă / Foto: Flashscore

VIDEO Rezumatul partidei FCSB - CFR Cluj 1-0


Cele două formații s-au întâlnit de 70 de ori la nivelul primei ligi: 26 de victorii le-au revenit bucureștenilor, în 19 rânduri s-au impus ardelenii, iar 25 de partide s-au încheiat la egalitate.

FCSB a pornit ”ca din pușcă” acest sezon, cu 5 victorii obținute din tot atâtea meciuri, 3 în campionat și două în preliminariile Conference League. De partea cealaltă, CFR Cluj a început stagiunea 2023/2024 cu două succese, însă în ultimele 3 jocuri nu a mai cunoscut gustul victoriei, 1-1 cu Adana Demirspor și Universitatea Craiova și 1-2 în returul cu Adana.

Elias Charalambous a fost pe banca roș-albaștrilor la ultimele două confruntări directe, 1-1 și 1-0 în favoarea FCSB-ului. Andrea Mandorlini are un singur meci împotriva vicecampioanei, în precedentul mandat: 1-1, în februarie 2010.

FCSB va juca din nou un meci pe stadionul din Ghencea după o pauză de peste opt ani. În această perioadă, clubul patronat de către Gigi Becali a fost obligat să-și schimbe denumirea din Steaua în FCSB, iar în Bulevardul Ghencea vechiul stadion a fost dărâmat și a fost construit altul.

Ultimul meci disputat de clubul lui Gigi Becali în Ghencea este un FCSB - Viitorul 4-1, din 22 martie 2015, cu goluri marcate de Cristi Tănase, autorul unei ”duble”, Raul Rusescu, George Țucudean și, de partea cealaltă, Nelson Bonilla.

FCSB - CFR Cluj | LIVE VIDEO, ora 21:30, DGS1. Alex Băluță nu poate juca în FCSB - CFR Cluj

Avem un meci greu, împotriva unei echipe bune. CFR a schimbat antrenorul, a schimbat stilul de joc. Știm că trebuie să suferim.

Mai avem un antrenament. E sigur că Băluță nu va juca. Nu se simțea bine. Ceilalți jucători sunt bine”, a anunțat Elias Charalambous, la conferința de presă.

FCSB - CFR Cluj | LIVE VIDEO, ora 21:30, DGS1. Sold out pe stadionul Ghencea

Stadionul Steaua, inaugurat pe 7 iulie 2021, a costat aproximativ 95 de milioane de euro și are o capacitate de 31.254 de locuri.

Fanii FCSB-ului au cumpărat cele aproximativ 27.000 de bilete scoase la vânzare. Ultimele tichete au fost vândute sâmbătă, începând de la ora 11:00, iar oamenii s-au așezat din timp la coadă.

Galerie Foto

FCSB - CFR Cluj | LIVE VIDEO, ora 21:30, DGS1. Măsuri luate de Jandarmeria Română înainte de FCSB - CFR Cluj

Înainte de disputarea acestui meci, care este considerat unul de mare risc din cauza altercațiilor care ar putea apărea între suporterii celor de la FCSB și susținătorii CSA Steaua, Jandarmeria Română a emis un comunicat de presă în care a explicat ce măsuri va lua pentru a menține situația sub control atât în afara stadionului, cât și în interiorul acestuia. 

”Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 19:00, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator, alături de un document de identitate (fizic sau în format electronic), după efectuarea unui control riguros efectuat de către Jandarmerie și societatea specializată de pază.

Pentru acest meci de fotbal, din rațiuni de siguranță, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Române. 

Aceste măsuri drastice ar putea fi luate în contextul în care există zvonuri conform cărora mai mulți suporteri ai Stelei și-ar fi cumpărat bilete la meciul dintre FCSB și CFR Cluj. De asemenea, acestea ar putea fi instituite, după ce fanii celor de la CSA au afișat un banner amenințător la adresa susținătorilor echipei patronate de Gigi Becali. 

FCSB FCSB
CFR Cluj CFR Cluj
  • 90+6 final
    Final meci
  • 90+5 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Șut este avertizat.

  • 90+3 s
    Schimbare FCSB

    Olaru este înlocuit cu Edjouma.

  • 90+1 oc
    Ocazie FCSB

    O pasă a lui Radunovic îl lasă pe Coman față în față cu Sava, însă portarul ardelenilor are o intervenție bună și îndepărtează pericolul.

  • 86 s
    Schimbare CFR Cluj

    Manea este înlocuit cu Filip.

  • 86 s
    Schimbare CFR Cluj

    Bîrligea este înlocuit cu Jefte.

  • 86 s
    Schimbare FCSB

    Octavian Popescu este înlocuit cu Ovidiu Popescu.

  • 84 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Popescu este avertizat.

  • 78 s
    Schimbare CFR Cluj

    Cvek este înlocuit cu Otele.

  • 74 oc
    Ocazie FCSB

    După o acțiune frumoasă a roș-albaștrilor, balonul ajunge la Octavian Popescu în careul ardelenilor. Acesta șutează cu stângul, mult pe lângă poartă. 

  • 67 gp
    Gol din penalty FCSB

    Compagno șutează puternic de la punctul cu var și îl învinge pe Sava.

  • 64 p
    Penalty

    Compagno cade în careul ardelenilor după un duel cu Cvek, iar Bîrsan dictează penalty.

  • 62 fm
    Fază meci

    Ardelenii cer penalty, după ce mingea îl lovește în mână pe Dawa.

  • 62 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Avounou este avertizat.

  • 60 s
    Schimbare CFR Cluj

    Morgan este înlocuit cu Krasniqi.

  • 60 s
    Schimbare CFR Cluj

    Tachtsidis este înlocuit cu Avounou.

  • 57 oc
    Ocazie FCSB

    Florinel Coman se descurcă în fața fundașilor adverși și șutează cu dreptul de la distanță, însă balonul trece puțin pe lângă poartă.

  • 54 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Ajeti este avertizat.

  • 50 oc
    Ocazie CFR Cluj

    După o cursă frumoasă spre careul lui Târnovanu, Yeboah șutează puternic din afara zonei de pedeapsă, însă mingea trece pe lângă poartă.

  • 47 oc
    Ocazie FCSB

    Olaru centrează din lovitură liberă, Djokovic deviază cu capul, însă balonul este respins de defensiva ardelenilor.

  • 47 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Morgan este avertizat.

  • 46 s
    Schimbare FCSB

    Cordea este înlocuit cu Compagno.

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+3 fr1
    Final repriza 1
  • 44 oc
    Ocazie CFR Cluj

    Camora centrează din lovitură liberă, Yeboah recentrează cu capul, iar Bîrligea încearcă să înscrie cu capul, însă este incomodat de Pantea.

  • 43 cg
    Cartonaş galben FCSB
  • 31 oc
    Ocazie FCSB

    Pantea șutează cu dreptul de la distanță, însă mingea trece puțin peste bara transversală.

  • 24 oc
    Ocazie FCSB

    Chiricheș greșește o pasă și îi trimite balonul lui Muhar, care îl găsește în careu pe Bîrligea. Aceste șutează, dar este blocat de Dawa.

  • 21 oc
    Ocazie

    Șut își încearcă norocul cu un șut de la distanță, însă balonul trece puțin pe lângă poarta ardelenilor.

  • 19 oc
    Ocazie CFR Cluj

    Yeboah șutează puternic din afara careului, Târnovanu respinge în față, Muhar ajunge primul la minge, însă trimite în bară.

  • 9 fm
    Fază meci

    Pantea încearcă să respingă un balon din interiorul careului, însă se izbește de stâlpul porții lui Târnovanu și rămâne întins pe gazon.

  • 8 cg
    Cartonaş galben FCSB

    Chiricheș este avertizat.

  • 4 oc
    Ocazie FCSB

    Coman trimite la poartă de la distanță, însă Sava reușește să respingă în lateral.

  • 3 oc
    Ocazie FCSB

    Octavian Popescu îi pasează în careu lui Olaru, acesta centrează în careu, dar Morgan respinge în corner.

  • 1 sr1
    Start repriza 1
Marcel Bîrsan
Marcel Bîrsan
Mihai Marica
Imre Bucsi
teren fotbal
S. Tarnovanu
Grigoras Pantea
J. Dawa Tchakonte
V. Chiriches
R. Radunovic
D. Olaru
A. Sut
D. Djokovic
A. Cordea
O. Popescu
F. Coman
A. Vlad
I. Pantiru
D. Harut
A. Compagno
M. Lixandru
M. Edjouma
V. Gheorghe
O. Popescu
E. Radaslavescu
O. Hindrich
V. Mogos
FCSB Elias Charalambous
R. Sava
C. Manea
A. Kresic
A. Ajeti
Z. Morgan
M. Camora
K. Muhar
P. Tachtsidis
L. Cvek
E. Yeboah
G. Birligea
R. Filip
R. Hans
D. Avounou
C. Deac
E. Krasniqi
Philipas Otele
Jefte
Andrea Mandorlini CFR Cluj

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media