Fotbalistii clujeni, printre care se află Răzvan Sava, Panagiotis Tachtsidis si Karlo Muhar / Foto: Sport Pictures
Video Primul jucător de la CFR Cluj care și-a anunțat plecarea. ”Nu cred că voi rămâne la acest club”
rica raducanu
Rică Răducanu știe cine ar trebui să fie antrenorul Rapidului: ”Să intre puțin în ei”
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 (15.03.2014)
Federico Piovaccari îi avertizează pe jucătorii FCSB-ului: ”Traseul e mai dificil acum!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Gloria s-a reunit, dar Manea este pesimist: “Evitarea retrogradării e compromisă”

10.01.2013, 21:17

Proaspăt intrată în insolvență, Gloria Bistrița a avut joi programată reunirea în vederea returului din Liga 1, dar veștile dinspre trupa lui Nicolae Manea sunt mai degrabă proaste.

manea.padureanu
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

 

Deși se află într-o situație extrem de delicată în clasament, unde ocupă în prezent ultimul loc, cu doar 12 puncte în 19 partide, Gloria a pierdut 13 jucători în această iarnă.

De altfel, tehnicianul Nicolae Manea a avut un discurs aproape resemnat, considerând că nu se mai pune problema ca retrogradarea să mai poată fi evitată.

"Veşti prea bune nu am. Până acum, lotul îi numără pe Dolha, Oghinciuc, Bota, Ionescu, Trestenicu, Feher, Enescu, Traşcă, Daniel Stan, Ţârcă, Peica, Curtuiuş, care însă vrea să plece, și Jarda. Au mai venit Oltean şi Vasile Pop de la Maramureş, Sighiartău de la Livezile, Raul Avram de la Bihor, Răzvan Marc şi Leonida Rus de la Prundu Bârgăului, Marius Ştefoi de la Vaslui și Cilean de la Dumitra, dar nu știm câți dintre aceștia vor rămâne. Nu s-au mai prezentat Reano, Cafasso, Markisio, Braganca, Bratu, Peteleu, Anton, Tudose, Predescu, Zahiri, Romario, Laio și Ayza.

Unii au plecat, altora le-am reziliat contractele. Kanon e singurul străin care se va întoarce. Vom discuta cu cei care au rămas să accepte condiţiile clubului, contractele pe care le au n-o să mai fie valabile, s-a intrat şi în insolvenţă. Nu poţi să mai dai contracte neconforme cu locul pe care îl ocupăm. Vor primi un salariu normal, iar dacă ne vom salva îşi vor primi restul de bani. Ne trebuie jocuri, sper să se rezolve un turneu în Antalya", a spus Manea.


"Nu-i cunosc pe jucătorii care au venit!"

Antrenorul a recunoscut că nu știe nimic despre noii săi elevi: “Cei din conducere m-au anunţat că vin jucători de la eşaloanele inferioare, să-i văd. Nu ştiu dacă rămân. Poate unul chiar e bun, dar eu decid. Au mai fost cu mine în Antalya jucători din ăştia şi am cheltuit banii degeaba. Au zis că trebuie să mergem pe localnici, dar ce vrem să facem cu ei? Ăştia care au mai rămas ne dau speranţa că ne putem salva? Niciodată! Dacă am făcut 12 puncte cu titularii care au dispărut, la ce să ne mai aşteptăm?

Nu vreau să mă compromit, să luăm şapte-opt goluri pe meci. Poate vom reuşi să ne facem un lot cât de cât, să ţinem pasul, să fie un plan de redresare pe trei ani. Cu lotul ăsta ne ducem în Liga a III-a. Eu nu vreau să mă fac de râs, poate lor le convine cu jucătorii ăştia, dar anul ăsta scăpăm de Liga I, iar anul viitor scăpăm de Liga a II-a".

“M-am implicat la Gloria mai mult decât ar fi trebuit!”

Antrenorul Gloriei a precizat că va rămâne la echipă cel puțin până la vară, când îi expiră contractul.

"Ca să scapi de retrogradare îţi trebuie echipă! A plecat aproape o echipă întreagă de titulari. Eu mai am contract până în vară, trebuie să îl onorez, dacă ei doresc să încheiem colaborarea sunt de acord, nu mă opun. M-am implicat aici mai mult decât trebuia, am nişte datorii faţă de oraş, faţă de nişte oameni. Nu mă sperie să muncesc, dar depinde ce antrenezi. Eu voiam să scăpăm de retrogradare, şi acum menţin asta, dar dacă avem lotul ăsta cade acest obiectiv. Când aduci un jucător trebuie să oferi ceva, noi nu ştiu dacă putem să oferim ceva. Ce avem noi acum… Bârgău, Dumitra, asta spune totul. Nu putem scăpa cu aceşti jucători. Acea retrogradare după licenţiere a însemnat începutul sfârşitului, au plecat jucători, au fugit sponsorii", a spus antrenorul echipei bistriţene.

Nicolae Manea a afirmat că mai are de recuperat o sumă important de bani de la club.

"Fiul meu, impresarul Florin Manea, pe lângă că a dat bani aici, şi nu puţini, a adus jucători gratis și n-a încasat de la club niciun leu. A făcut-o ca să mă ajute pe mine. Fiii mei au făcut multe lucruri bune pentru club, pe care trebuia să le facă altcineva, nu ei. Şi eu am de recuperat destul, am adus bani de la prieteni ca să ţinem echipa. Nu mi-e ruşine de ce am realizat, cu cine şi în ce condiţii. Ne-am chinuit în tur. Cei de la club au spus că vor în Liga I, că lucrurile se vor îndrepta. Am intrat, nu s-a îndreptat nimic. Eu am fost mai mult decât antrenor. M-am dus personal să mă rog pe la oameni în oraş să le mai dăm o primă la jucători, a fost un pic de umilinţă. În mod normal nu trebuia s-o fac. N-aveţi bani? La revedere!", a adăugat Manea.

"De multe ori am vrut să abandonez"

Tehnicianul echipei ardelene a declarat că nu a fost niciodată laş şi va rămâne până la vară, când i se termină contractul, chiar dacă îşi asumă riscul de a se face de râs:

"Băieţii mei mi-au zis la ultimele meciuri: hai acasă, că te îmbolnăveşti aici. De multe ori am vrut să abandonez, nu se mai putea. Ce mai puteam să le spun la jucători? Poate am avut ieşiri necontrolate la adresa lor, dar toată echipa mi-a zis la finalul anului trecut că au rămas pentru mine şi că nu mai vor să rămână chiar dacă li se dau toţi banii. Marele meu merit a fost că nu i-am minţit niciodată. N-am fost laş să fug, dovadă că voi rămâne până în vară, cu marele risc de a ne face de râs, ceea ce nu-mi convine.

Sper să găsim nişte jucători cu valoare cât de cât, iar printr-o conjunctură să ne salvăm, să ne agăţăm de ceva. Dar dacă vreau să aduc un jucător, ce să-i spun? Vino la Bistriţa că se mănâncă bine? Aici nu e Ajax Amsterdam. Suntem la pământ. A zis (n.r. - Jean Pădureanu) că nu mai vrea străini, acum vrea. Eu aş prefera numai români, dacă s-ar putea numai bistriţeni, dar cum? Eu personal nu aduc niciun jucător, am încheiat asta, fiul meu a fost acuzat că a adus jucători ca să ia comisioane. I-am spus să nu se mai bage, nu mai aduce nimic, clar! Dacă aducem ceva, o să aducem români, dacă găsim pe undeva".

Manea a subliniat că Gloria trebuie să termine această ediţie de campionat. "Nu cred că există pericolul să ne retragem, insolvenţa a fost făcută în scopul ăsta. Clubul mai are de luat nişte bani de la LPF şi FRF, prin aprilie e ultimul termen în cazul Moraes, poate vin ceva bani de acolo. Să vedem dacă autorităţile mai continuă ce au făcut până acum. Altfel, se poate întâmpla şi asta. Prin administratorul judiciar trec toţi banii, nimeni nu poate pune mâna pe bani. Alexandru Hatfaludi a fost numit preşedinte executiv, Jean Pădureanu e onorific. Bineînţeles că tot cu Jean colaborează noul preşedinte. Poate nea Jean nu mai are puterea să ducă trena asta", a spus el.

Etichete: gloria bistrita , nicolae manea , gloria , gloria bistrita manea nu crede ca poate evita retrogradarea , gloria nicolae manea , manea pesimist , manea nu putem evita retrogradarea , gloria a pierdut 13 jucatori


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume
S-a declanșat o „cursă pe viață și pe moarte” care va transforma cu totul cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume

O „cursă pe viață și pe moarte” s-a declanșat în cea mai mare piață a mașinilor electrice din lume...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
wanda5
Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii

A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-GAZ METAN MEDIAS, LIGA 1 (15.03.2014)
Federico Piovaccari îi avertizează pe jucătorii FCSB-ului: ”Traseul e mai dificil acum!”

Foto Diana Șucu, detalii neștiute despre Dan Șucu: ”A slăbit 10 kg. I-a fost greu”
dan-sucu
Barcola a rupt tăcerea! Ce a spus despre faza la care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG 1-4
Foto Cum a fost surprins Mirel Rădoi la meciul cu CFR Cluj, după ce i-a spus ”NU” Universității Craiova
mirel radoi craiova cfr cluj (11)
Citește și
Dinamo - FC Voluntari, LIVE VIDEO, 20:00, pe Digi Sport 1. ”Finală” pentru salvarea de la retrogradare
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FC VOLUNTARI, SUPERLIGA SUPERBET (22.12.2023)
S-a aflat motivul pentru care Cristian Săpunaru nu a jucat în meciul Farul - Rapid 3-1
rapid final4
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
De unde vine expresia „ce sunt eu, Mafalda"? Personajul a fost considerat Nostradamus feminin
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Dinamo, urmărită de ”blestemul prelungirilor” în play-out
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (20.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Nelly Furtado, într-o rochie mulată, cu șireturi, la premiera „The Greatest Hits”. „Ești uluitoare”, i-au transmis fanii
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”