Video Oțelul - ”U” Cluj 2-1. Gălățenii au dat lovitura în minutul 90 și vor juca finala Cupei României cu Corvinul
Romania SuperLiga Stage 9: CFR Cluj vs Petrolul Ploiesti Florin Cristian Pirvu during Romania SuperLiga Stage 9: CFR Clu
Reacția lui Florin Pîrvu, după ce FC Voluntari a fost egalată în prelungiri de Oțelul Galați: ”Suntem dezamăgiți”
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

Iarnă săracă în achiziții: doar 26 de transferuri au fost făcute în Liga 1 până acum

09.01.2013, 10:25

Perioada de transferuri din iarna sezonului 2012/2013 este departe de a fi una spectaculoasă în Liga 1, cel puțin până în acest moment. Campioana CFR mai mult exportă decât cumpără, Steaua l-a luat doar pe Iancu, iar Rapid și Dinamo șomează atunci când e vorba de achiziții.

gabriel iancu
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Dificultățile financiare care au acaparat campionatul românesc au dus la o situație destul de previzibilă, în aceste săptămâni. Fără lichidități și certitudini în ceea ce privește bugetul salarial, echipele din campionat preferă să nu arunce cu banii pe jucători în iarnă, perioadă în care s-au efectuat doar 26 de transferuri. Dintre care Oțelul Galați a "bifat" 4.

Dacă la capitolul achiziții toate cluburile stau rău, plecările sunt la ordinea zilei. Pentru a scădea bugetele salariale, mai multe echipe au acceptat despărțirea de o parte din fotbaliștii din lot, cel mai elocvent caz fiind cel al Rapidului, care a renunțat la nu mai puțin de 10 jucători. Cu puțin timp înaintea reunirii tuturor formațiilor din liga internă, tabloul transferurilor este searbăd și nu rezervă prea mari surprize.

SITUAȚIA DIN MERCATO A ECHIPELOR DIN LIGA 1

CFR Cluj: l-a adus doar pe Weldon, care a revenit în țară după împrumutul la Changchun Yatai, în China. Au plecat în schimb Bastos (Al Nassr), pe care s-au încasat 3,5 milioane de euro, iar alți 5 fotbaliști au fost împrumutați la diverse echipe. Mai mult, lui Mincă i-a fost reziliat contractul.
Bilanț: 1 venire / 6 plecări



FC VASLUI: nu a achiziționat încă niciun jucător, iar Adrian Porumboiu dă semne din ce în ce mai clare că vrea să-și retragă sprijinul financiar. Au plecat în schimb Dias (Brașov), A. Gheorghiu (Ceahlăul), Varga (Sportul Studențesc) și Annang (plecat liber).
Bilanț: 0 veniri / 4 plecări 


STEAUA: a fost cumpărat cu 500.000 de euro Gabi Iancu, de la Viitorul, iar Lupu și Năstăsie au revenit după împrumuturile la U. Cluj. Lupu este fundaș dreapta, dar pare departe de a fi o garanție solidă pentru trupa lui Reghecampf, care a renunțat la Dumitraș și Machado.
Bilanț: 1 venire / 2 plecări


RAPID: evident, giuleștenii n-au reușit să atragă niciun jucător în această pauză competițională, dar au renunțat la Glauber, Pavlovic, Milisavljevic, Ilijoski, Figueiredo, Surdu, Renan, Goga, Burcă și Bilașco, ale căror salarii au arucat clubul din Grant în faliment. Se mai discută și rezilierea angajamentului fostului internațional Paul Codrea.
Bilanț: 0 veniri / 10 plecări


DINAMO: fără nicio achiziție la activ, "câinii" s-au dispensat deja de serviciile lui Edgar Alvarez și Boris Galchev și plănuiesc să rupă și contractele unor africani din lot. În schimb, se dorește aducerea a cel puțin doi fotbaliști de la modesta CS Severin, la fel cum sunt tatonate câteva piste din liga secundă și de la CSMS Iași.
Bilanț: 0 veniri / 2 plecări


OȚELUL: trupa lui Viorel Tănase a reușit să-l aducă de la Gaz Metan pe golgheterul Astafei, precum și pe Alexandru Zaharia, de la Severin. Mai mult, au mai semnat cu fosta campioană Daud Gazale și Cosmin Vancea, ridicând nota de plată a dunărenilor la aproximativ 400.000 de euro. Galațiul i-a pierdut însă pe Gabriel Viglianti (retras) și pe Laurențiu Buș
Bilanț: 4 veniri / 3 plecări


U. CLUJ: nu au fost aduși jucători noi, dar din lotul lui Marius Popescu vor lipsi la reunire Paulinho, Dos Santos, Cleiton, Erico, Alex Braz și Christou, ale căror contracte au fost reziliate, precum și Lupu și Năstăsie, reveniți la Steaua.
Bilanț: 0 veniri / 7 plecări


ASTRA: surpriza primei părți a sezonului nu a mișcat încă nimic pe piața transferurilor, dar a renunțat la Kello, Boumale și Ovidiu Mihalache, astfel că Valentin Sinescu va avea un lot aproape neschimbat la reunire. Din câte se pare însă, e posibil ca japonezul Seto să plece în țările arabe, unde este curtat cu insistență.
Bilanț: 0 veniri / 3 plecări


FC BRAȘOV: au fost aduși Davide Dias (liber de contract) și Florin Iacob, un jucător care a mai trecut prin lotul "stegarilor". Mai mult, ardelenii au în probe mai mulți fotbaliști în aceste zile, printre care și Gary Borrowdale, fost jucător în liga secundă engleză. S-a renunțat la un contingent masiv, format din Taborda, Lazăr, Străuț, Olariu, Brata și D. Popa.
Bilanț: 2 veniri / 6 plecări


PETROLUL: deși are la dispoziție un lot numeros, Contra i-a pierdut în această iarnă pe Cesinha, Avogadri, Cojocnean și Mendy, cărora le-au fost reziliate contractele, în vreme ce Tony Nwakaeme a semnat cu Gaz Metan. Achiziții - zero până în acest moment.
Bilanț: 0 veniri / 5 plecări


PANDURII: s-a întărit cu Viorel Nicoară, împrumutat de la CFR Cluj, dar și cu georgianul Alverdashvili, adus liber de contract. A mai fost adus mijlocașul Paul Anton, de la Bistrița. Petre Grigoraș se bucură de luxul de a nu fi pierdut încă niciun jucător cu care a început sezonul
Bilanț: 3 veniri / 0 plecări


CEAHLĂUL: echipa se bucură de revenirea lui Andrei Dumitraș de la Steaua, mutare ce a produs în doar 6 luni un profit de peste 100.000 de euro. Au mai fost aduși Gheroghiu și Ov. Mihalache, astfel că Enache și-a întărit posturile deficitare. În schimb, Forminte și Muscalu nu mai fac parte din lotul nemțenilor.
Bilanț: 3 veniri / 2 plecări


CONCORDIA CHIAJNA: Ilie Stan nu are niciun jucător nou în lot, dar a renunțat la Crețu și Simion, ale căror contracte au fost reziliate recent. Este de așteptat ca ilfovenii să-și blindeze lotul cu câteva nume de la echipa a doua.
Bilanț: 0 veniri / 2 plecări


GAZ METAN: poate fi mulțumită cu aducerile lui Vaștag (Viitorul), Tony (Petrolul) și Oară (Unirea Alba Iulia), dar lotul a fost slăbit de plecarea lui Victoraș Astafei. Medieșenii au mai reziliat și contractele lui Akaki Khubutia și Ciprian Vasilache, doi oameni de bază ai echipei în ultimii ani, în vreme ce Cristi Bud va evolua din primăvară la FC Bihor.
Bilanț: 3 veniri / 3 plecări


GLORIA BISTRIȚA: echipa bistrițeană se chinuie să găseasă fonduri pentru terminarea acestui campionat, iar conducerea a reziliat în iarnă contractele stranierilor Romario și Layo, care oricum au avut prestații modeste în tur. A fost vândut și Paul Anton, la Pandurii.
Bilanț: 0 veniri / 3 plecări


VIITORUL CONSTANȚA: trupa lui Gică Hagi i-a dat pe Iancu (Steaua) și Vaștag (Gaz Metan), reușind un profit financiar consistent, dar Cătălin Anghel nu a primit încă întăriri în lot.
Bilanț: 0 veniri / 2 plecări


CSMS IAȘI: Patru jucători noi au fost prezenţi la reunirea lotului echipei: Ionuţ Nuţescu (22 de ani, mijlocaş central) şi Marius Călugăru (23 de ani, mijlocaş lateral), ambii de la CSM Paşcani, Radu Miron (23 de ani, fundaş stânga), de la Callatis Mangalia şi Claudiu Siminicariu (18 ani, mijlocaş), adus de la echipa a doua. Din lotul lui Liviu Ciobotariu sunt doriți la echipe mai mari jucători precum Avrămia, Herghelegiu și Crețu.
Bilanț: 3 veniri / 0 plecări


CS SEVERIN: penultima clasată a primit un ajutor nesperat din partea unor investitori greci, care l-au numit în funcția de antrenor pe Ionel Gane și i-au pus acestuia la dispoziție mai mulți fotbaliști eleni, precum Konstantinidis (Diagoras Rhodos), Nikolaos (Nea Ionia), Alexandros (Nea Ionia) și Panagopoulos (Vyzas). A mai ajuns la Severin și Cristi Poiană, de la FCM Târgu Mureș, în vreme ce Zaharia și Vancea au plecat la Oțelul și contractele lui Barry și Abba au fost reziliate.
Bilanț: 5 veniri / 4 plecări

Etichete: otelul galati , mercato liga 1 , mercato liga , perioada de transferuri , daud gazale , rapid dinamo steaua


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
titlu
A doua cea mai bogată soție de fotbalist nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume despre viața privată: ”Acesta e prețul”
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Video UTA - Oțelul 3-1. Mircea Rednic îl învinge pe Dorinel Munteanu. Arădenii sunt pe doi în play-out
FOTBAL: AFC UTA ARAD - ACS SUPORTER CLUB OTELUL GALATI, SUPERLIGA SUPERBET (13.11.2023)
Video După ce a învins-o pe ”U” Cluj de două ori în patru zile, Dorinel Munteanu a spus ce discurs a ținut în vestiar
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Video Cisotti a citat un fost mare sportiv, după ce Oțelul Galați s-a calificat în finala Cupei României
cisotti

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”