hora
Video "Cine" a apărut în hora jucătorilor de la FCSB, după golul de 1-0 marcat în poarta lui Sepsi
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Gică Hagi a felicitat pe toată lumea, după 3-1 cu Rapid: ”Stăm bine acum”
Screenshot 2024-04-24 231756
Video Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Digi Sport 1 Live
Acum

Exclusiv Kapitan Hanca. De ce a refuzat Ligue 1 pentru Cracovia + mesajul sincer pentru Dinamo și Sorescu: "Totul e un business"

articol scris de Octavian Vasilescu
12.08.2021, 08:11

Sergiu Hanca (29 de ani) a devenit un om de bază la KS Cracovia, echipă la care a ajuns în ianuarie 2019. Românul este uimit de condițiile din Cracovia, unde tocmai a fost inaugurată o bază modernă de 10 milioane de euro, iar recent a refuzat o ofertă din Ligue 1.

Cracovia - Slask Wroclaw
Sergiu Hanca, la Cracovia / Foto Profimedia
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Hanca mai are contract cu gruparea din Cracovia până în 2025, iar pentru moment se simte excelent în Polonia. Fostul dinamovist a explicat într-un interviu acordat pentru Digi Sport ce condiții are acum la dispoziție, de ce a refuzat o ofertă din Ligue 1, dar și de ce Dinamo se află pe un drum bun. La final, Hanca a povestit și cum s-a simțit după ce l-a întâlnit din nou pe Rivaldo, de această dată într-un cadru restrâns. Hanca și Rivaldinho sunt colegi la KS Cracovia.

Kapitan Hanca. De ce a refuzat Ligue 1 pentru Cracovia + mesajul sincer pentru Dinamo și Sorescu: "Totul e un business"

Digi Sport: Salut, Sergiu! Ce obiectiv are Cracovia pentru acest sezon?
Sergiu Hanca: Noi în fiecare an ne propunem obiective mărețe, să câștigăm Cupa, să terminăm în primele locuri. În fiecare an avem ca obiectiv să jucăm în cupele europene. Anul trecut a fost puțin dificil pentru că s-a scos playoff-ul, au fost mai puține meciuri, iar noi am plecat cu -5 puncte. A fost un sezon dificil. A contat și acest virus, la unele antrenamente am fost 12 jucători, cu tot cu juniori. Pentru toată lumea a fost un sezon greu.

Acum o luăm de la zero, doar că avem foarte mulți jucători noi și va dura puțin până vom arăta ca o echipă. Obiectivul rămâne calificarea în cupele europene. Avem condiții pentru a face performanță, avem o bază nou-nouță, inaugurată în ianuarie, cu cinci terenuri. Nu cred că există în România o asemenea bază, doar Legia Varșovia mai are în Polonia ceva asemănător. Toată baza a costat 10 milioane de euro!


Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sergiu Hanca: "Am avut o ofertă bună din Ligue 1, dar Cracovia a făcut tot posibilul ca să rămân aici"

Digi Sport: Ai ajuns la Cracovia în urmă cu doi ani și jumătate, iar în prezent ești căpitanul echipei. Care este secretul acestei ascensiuni?
Sergiu Hanca:
Pe scurt, multă muncă și ambiție. La început mi-a fost foarte greu aici, am avut de muncit foarte mult, pentru că este un campionat mult mai diferit față de cel al României. În România se joacă mai mult cu mingea, pozițional, aici sunt foarte multe contre, foarte multe dueluri unu-la-unu. Am avut mult de muncit aici ca să mă adaptez la noul stil de joc.

Eu mi-am prelungit contractul pe încă cinci ani, a fost un record pentru campionatul Poloniei. Sunt singurul jucător care a semnat pe cinci ani, în timp ce mai aveam deja aproape doi ani de contract. În fotbal totul este dinamic, niciodată nu știi ce se poate întâmpla. Am avut o ofertă destul de bună din Ligue 1, iar Cracovia a făcut tot posibilul ca să rămân aici. Din punct de vedere financiar mi-au oferit tot ce îmi ofereau și cei din Franța. Mă simt bine aici, mă simt respectat, am tot ce mi-am dorit din punct de vedere al condițiilor de antrenament. Salariile sunt plătite la zi, nu sunt întârzieri, sunt toate condițiile pentru a progresa. Atât ca fotbalist, cât și ca om.

Digi Sport: Aștepți o convocare de la echipa națională pentru următoarele meciuri din preliminarii?
Sergiu Hanca: Toată lumea așteaptă o convocare din partea selecționerului, depinde doar de mine dacă voi fi chemat. Nu poți aștepta fără a face nimic, contează doar ca eu să-mi văd de treaba mea. Trebuie să-mi ajut echipa, să fiu un jucător care dă totul pe teren. Mirel Rădoi mă cunoaște, știe care sunt calitățile mele, știe ce pot, iar dacă mă va convoca îmi va face cea mai mare plăcere să reprezint țara.

Galerie Foto

Sergiu Hanca: "Dinamo are jucătorii potriviți în momentul potrivit"

Digi Sport: Ai urmărit ultimele meciuri ale lui Dinamo?
Sergiu Hanca: M-am uitat la meciurile lui Dinamo, sunt plăcut surprins, mă bucur pentru toți băieții de acolo. Nimeni nu le dădea nicio șansă, dar uneori e bine să fii văzut așa, pentru că te ambiționezi. În ziua de azi, în România, ai șanse mari să câștigi dacă ai atitudinea potrivită. Băieții de la Dinamo sunt tineri, dornici de performanță și vor să ajungă la echipe cât mai puternice.

Cred că la Dinamo sunt acum jucătorii potriviți la momentul potrivit. Acum e șansa lor, sper să o țină tot așa. Sper să fie totul în regulă acum cu partea financiară, să se dea ce se promite. Am fost coleg cu majoritatea celor care sunt acum la Dinamo, îi cunosc, sunt caractere puternice.

Digi Sport: Ai fost coleg cu Eșanu, Ricardo Grigore, Geani Crețu sau Moldoveanu. Crezi că actuala situație de la club îi ambiționează?
Sergiu Hanca: Când jucam eu la Dinamo erau mulți jucători străini, iar ei nu jucau atât de mult, dar știu că își doreau foarte mult să ajungă pe teren. Sunt foarte mândru și fericit pentru ei, au așteptat mult, au strâns din dinți, au muncit, iar acum au început să depășească stadiul de copii. Anton, Steliano Filip, Sorescu sau Răuță au ce să-i învețe. Străinii de la Dinamo au venit doar pentru bani, nu pentru peformanță, iar puțini au înțeles ce înseamnă spiritul echipei.

Acum au rămas doar jucători care știu ce înseamnă Dinamo și care au o conexiune bună cu fanii. Sper să fie plătiți la zi, chiar dacă nu au salarii foarte mari. E important ca ei să se concentreze doar pe muncă. Este foarte importantă liniștea financiară, am văzut în Polonia cât de mult contează. La Tg. Mureș nu cred că am fost niciodată cu banii la zi, iar la Dinamo au început să apară problemele în ultimul meu sezon acolo. La un moment dat au început să mă apese problemele financiare, pentru că deja aveam o familie, aveam un copil, iar restanțele se întindeau pe trei luni. E altfel când mergi la antrenament și nu te gândești la salariu, pentru că intră la timp.

VIDEO Dinamo a învins Voluntari și Academica Clinceni, dar a pierdut cu U Craiova 1948 și Chindia

Sergiu Hanca: "Sorescu nu poate controla transferurile, trebuie doar să joace bine"

Digi Sport: Crezi că e Deian Sorescu ar trebui să plece în această vară?
Sergiu Hanca: Am fost și eu în situația lui Sorescu. Când am fost într-un moment bun m-am gândit că trebuie să plec, n-am plecat, iar apoi inevitabil a venit o perioadă când n-am mai fost la fel de bun și m-am gândit că trebuia să plec. Eu cred că Sorescu trebuie doar să joace bine, iar restul nu mai depinde el. Transferul o să vină la momentul oportun, când vrea Dumnezeu. El nu poate controla transferurile, poate doar să se controleze pe el, să se pregătească foarte bine și să joace la cel mai înalt nivel.

Este un jucător bun, dar în momentul de față fotbalul a devenit un business. Unele transferuri sunt justificate, unele nu se justifică, astfel că e foarte important și cu ce agent lucrează. Pentru progesul lui va conta mult și unde pleacă. Eu îmi doresc ca el să aleagă cea mai bună soluție astfel încât să progreseze, să nu meargă undeva unde să nu joace.

Sergiu Hanca: "Cursurile de mental coaching m-au ajutat să devin căpitan la Dinamo și Cracovia"

Digi Sport: Ai fost căpitan la Dinamo, iar acum ești căpitan la Cracovia. Care ar fi diferența dintre cele două banderole?
Sergiu Hanca: În primul rând este o mândrie să ajungi căpitan. Asta înseamnă că ești respectat ca și jucător, ca și om. Trebuie să ai mai multe calități ca să ajungi căpitan, nu se poate alege așa pur și simplu. Eu sunt fericit că am fost căpitan la ambele echipe, chiar și la Tg. Mureș am fost căpitan de multe ori. Înseamnă că am ceva, un leadership. Nu sunt genul de șef care să dea ordine, încerc doar să ajut echipa, să-mi ajut colegii și să dau totul pe teren. Așa am ajuns să fiu căpitan la ambele echipe.

A fost diferit să fiu căpitan la Dinamo, față de rolul de la Cracovia. Aici, dacă se întâmplă lucruri, se rezolvă. În România e ok să fii căpitan, dar sunt momente în care ești doar tu tras la răspundere pentru că lumea are impresia că tu conduci echipa. Eu mereu o să fiu pozitiv, nu cred că există un căpitan pe lumea asta care să ia decizii de unul singur. Este o responsabilitate mai mare, trebuie să fii atent la multe detalii, ești văzut diferit. Nu poți să greșești cu ceva, trebuie să ai o conduită perfectă, chiar și atunci când ești supărat sau nervos.

Galerie Foto

Acum cinci ani am început să fac ore de mental coaching, am fost primul din fotbalul românesc care a început cu adevărat un asemenea curs, cu ore în fiecare săptămână. M-a ajutat foarte mult să gestionez toate situațiile și astfel am ajuns să fiu căpitan. Plus, am învățat foarte multe lucruri de la jucătorii cu care am lucrat la Tg. Mureș, Dinamo și Cracovia.

Îmi doresc să devin antrenor și vreau să adun tot ce e mai bun de la antrenorii cu care am lucrat, pentru a pune în practică pe viitor. Am lucrat cu foarte mulți antrenori cu nume: Ciobotariu, Pustai, Bergodi, Miriuță, Dan Petrescu, Isăilă, Sabău, Contra, Andone, Bratu, Rednic, Claudiu Niculescu, Edi Iordănescu, Falub, Reghecampf la Snagov. Numai unul și unul, pot spune că am fost privilegiat. Cred că i-am prins pe majoritatea din România, în afară de Șumudică.

Digi Sport: Rivaldo a făcut recent o vizită la Cracovia. Cum a fost întâlnirea cu el?
Sergiu Hanca: A fost a doua oară când l-am văzut pe Rivaldo, l-am înâlnit și când juca Rivaldinho la Dinamo. Acum a fost mai mult timp liber pentru noi. Ce poți să zici? Când dai mâna și stai în preajma lui... La 50 de ani arată mai bine ca un tip de 20 de ani. Îți inspiră doar ambiție.

La vâsta lui se antrenează de trei ori pe zi, mănâncă sănătos, are grijă de corpul lui, poate să fie doar un exemplu pentru noi. Timpul trece foarte repede și cariera de fotbalist se termină imediat, iar mulți nu realizează asta. Cred că mulți intră în depresie când se lasă de fotbal. Trebuie să ne bucurăm la maxim, să profităm că avem un asemenea job.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

  • Sergiu Hanca are la activ 86 de meciuri în tricoul echipei KS Cracovia, pentru care a marcat 15 goluri. Românul și-a trecut în cont și 15 pase decisive până în acest moment.
  • Conform Transfermarkt, cota de piață a lui Sergiu Hanca se ridică la 1 milion de euro.

Cifrele lui Sergiu Hanca în sezonul 2020/2021, conform Sofa Score

Etichete: stranieri , cracovia , sergiu hanca , sergiu hanca dinamo , sergiu hanca cracovia


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

Luka Modric a decis! Unde vrea să își încheie cariera: ”Vreau! Pentru că o merit!”
Real Madrid v Rayo Vallencano, La Liga 2018-19, Football, Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15 Dec 2018
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
ali-hebaiti18
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
hagibecali
Farul a intrat în cursa pentru jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB! Anunțul, făcut tocmai de Hagi

Barcelona l-a pus pe Xavi să-și dea afară propriul frate, după ce a decis să rămână la Barcelona
Cadiz CF v FC Barcelona - La Liga EA Sports
Cosmin Matei, pe teren la Sepsi - FCSB. Mijlocașul, suspect de dopaj
matei
Live Video&Score Everton - Liverpool 2-0, ACUM, DGS 2. Echipa lui Jurgen Klopp are probleme în ”derby-ul Merseyside”
Everton v Liverpool - Premier League - Goodison Park
Citește și
Exclusiv Cum l-a numit Ilie Dumitrescu pe Gică Hagi, după Farul - Rapid 3-1: ”Este incredibil ce poate să facă”
Video Florinel Coman, scos de pe teren după doar 19 minute! Ce s-a întâmplat
coman
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Un membru al ”Generației de Aur” dă de pământ cu Dinamo după ce a pierdut cu Botoșani: ”E deja amatorism pur!”
COLOMBIA V ROMANIA

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool