craiova
Lovitură grea pentru Universitatea Craiova! Un titular, OUT pentru restul sezonului
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Foto Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea din interior vă poate afecta emoțional
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Foto ”Tricolorul” care s-a accidentat cu mai puțin de două luni înainte de EURO 2024
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport
FCSB FCSB
4 - 1
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
Du 08.03.2020 20:30

FCSB - Craiova 4-1. Vicecampioana a dat de pământ cu echipa lui Papură

08.03.2020, 22:10

  • SuperLiga: Farul - Rapid, miercuri, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - FCSB, miercuri, 21:45, DGS 1

FCSB a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 4-1 (1-1), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din etapa a doua a fazei play-off a Ligii 1.

FCSB a deschis scorul în min. 23, prin Răzvan Oaidă, după o fază pornită de la degajarea greşită a portarului Mirko Pigliacelli. Universitatea a restabilit egalitatea în finalul primei reprize, prin Cristian Bărbuţ (45).

Răzvan Oaidă a adus echipa gazdă din nou în avantaj (57), la o nouă nesincronizare a apărării craiovene, iar Florin Tănase (79) şi Dennis Man (84) au dat proporţii scorului, în urma altor erori ale defensivei oltene.

FCSB - Craiova 4-1. Vicecampioana a dat de pământ cu echipa lui Papură

FCSB a ratat ocazii mari de gol prin Florinel Coman (26), Dennis Man (36 - bară), Coman şi Man (53) şi din nou Man (62).

Universitatea şi-a creat oportunităţi prin Ştefan Baiaram (58), mingea lovind ambele bare la şutul său, şi Elvir Koljic (65).

Luis Niţu (Universitatea) şi Darius Olaru (FCSB) s-au ciocnit cap în cap în min. 2, fiind schimbaţi amândoi în primul sfert de oră al partidei.

Universitatea a pierdut cele două meciuri susţinute săptămâna aceasta, 2-3 cu Poli Iaşi în Cupa României şi 1-4 cu FCSB în campionat, pierzând şi locul secund. Aceasta a fost cea mai drastică înfrângere a craiovenilor în acest campionat.

Universitatea a pierdut şi cele două meciuri directe din sezonul regulat, 0-1 în Bănie şi 0-2 la Bucureşti.

Meciul de pe Arena Naţională s-a desfăşurat fără spectatori, conform deciziei LPF, după ce autorităţile au interzis de duminică activităţile publice la care participă mai mult de 1.000 de persoane, fie într-o incintă, fie în aer liber, publice sau private, pentru prevenirea unei răspândiri a coronavirusului în România.

Agerpres

VIDEO Rezumatul partidei FCSB - Craiova 4-1

Înaintea meciului FCSB, are un palmares zdrobitor în fața actualei echipe a Craiovei. Cele două formații s-au întâlnit de 18 ori în Liga 1. Roș-albaștri au obținut 15 victorii, în timp ce oltenii au un singur succes. Două partide s-au încheiat la egalitate.

UPDATE: Reacția FCSB după hotărârea luată de LPF! Fanii își vor primi banii înapoi.

UPDATE: OFICIAL! Partida din această seară se va juca fără spectatori din cauza epidemiei de coronavirus.

LIVE VIDEO FCSB - Craiova | Meciul se va juca cu acoperișul tras

Oficialii roș-albaștrilor și-au luat toate măsurile de precauție pentru ca meciul FCSB - Universitatea Craiova să se dispute în cele mai bune condiții.

Aceștia au decis ca partida de pe Arena Națională să se dispute cu acoperișul tras. Organizatorii așteaptă în jur de 25.000 de spectatori la meciul din această seară.

Cele mai ieftine tichete este 10 lei, la peluză, în timp ce cele mai scumpe sunt la VIP 1, 100 lei.

LIVE VIDEO FCSB - Craiova | Adi Popa, lăsat în afara lotului

Adi Popa a evoluat în ultimele 4 jocuri disputate de FCSB, atât în campionat, cât și în Cupa României. În două a fost titular, iar în alte două a intrat pe parcursul întâlnirilor. Pentru meciul cu Craiova, Vintilă a decis însă să nu se bazeze pe serviciile mijlocașului.

În pauza de iarnă, Gigi Becali era decis să renunțe la serviciile lui Adi Popa, jucător care este împrumutat de la Reading, până la vară. Finanțatorul FCSB s-a răzgândit în cele din urmă, iar ”Motoreta” a fost utilizat de mai multe ori de Vintilă, în acest început de an.

LIVE VIDEO FCSB - Craiova | Meci vital pentru roș-albaștri

Oltenii au 3 puncte peste roș-albaștri, în acest moment, iar echipa pregătită de Bogdan Vintilă trebuie neapărat să câștige pentru a se menține în lupta pentru titlu. Dacă tehnicianul roș-albaștrilor consideră că următoarele două partide, cu Craiova și CFR, nu sunt decisive în lupta la titlu, Florin Tănase îl contrazice pe acesta.

Totul se poate clarifica în următoarele două etape. Dacă vom câștiga aceste două meciuri, cu Craiova și cu CFR Cluj, atunci vom reintra în calcule și ne vom bate la campionat. Dar, dacă nu se va întâmpla asta, atunci ne va rămâne Cupa”, a declarat Florin Tănase înaintea meciului cu oltenii.

LIVE VIDEO FCSB - Craiova | Papură vrea să spargă gheața la București

Antrenorul Craiovei, Corneliu Papură, nu ţine cont de tradiţia negativă a confruntărilor cu FCSB, care s-a impus de zece ori contra oltenilor. Papură e convins că jucătorii săi trebuie să se autodepăşească pentru a se impune în această seară.

Ce a fost înainte, că am pierdut zece meciuri cu FCSB, nu contează. Contează doar ce facem în cele 90 de minute. Nici eu n-am câştigat în Ghencea ca jucător, e marele meu regret.

E singurul lucru pe care mi l-am dorit din punct de vedere sportiv. Acum sper să întrerupem acest şir de insuccese de la Bucureşti cu FCSB şi să câştigăm duminică”, a declarat Papură înaintea meciului.

LIVE VIDEO FCSB - Craiova | Echipele probabile

Cei doi antrenori pari decisi în mare parte asupra echipelor pe care le vor trimite în teren. Dacă Bogdan Vintilă nu se va putea baza pe Gnohere, Nedelcu, Soiledis, care sunt accidentați, Corneliu Papură are și el probleme medicale.

Roman și Constantin, sunt accidentați, în timp ce Ivan, Ivanov și Bălașa sunt și ei încerți, dar tehnicianul din Bănie speră să-i recupereze până la ora jocului.

FCSB (4-3-3): Vlad - Crețu, Miron (Cristea), Planic, Panțîru - Oaidă, Popescu, Olaru - Man, Tănase, Coman

Craiova (4-3-3): Pigliacelli - Martic, Acka, Cosic, Bancu - Nistor, Mateiu, Cicâldău - Bărbuț (Ivan), Nițu, Mihăilă

LIVE VIDEO FCSB - Craiova | Arbitri meciului

Comisia Centrală de Arbitri a anunțat brigada care va conduce partida ce se va disputa în această seară. CCA a decis ca meciul să fie arbitrat de Istvan Kovacs, un central care nu este deloc pe placul celor de la FCSB.

Acesta va fi ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu și Valentin Avram. Arbitrul de rezervă va fi Antonie Andrei, iar observator de arbitri Cristian Nica.

Partida dintre FCSB și Craiova se va juca duminică, de la ora 20:30, pe Arena Națională, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport 1, dar și pe digisport.ro, pentru abonații RCS-RDS. Meciul va putea fi urmărit și în aplicația Digi Online.

FCSB FCSB
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
  • 90+2 final

    Fluier final! FCSB învinge cu 4-1 și rămâne în lupta pentru titlu.

  • 90+1 cg cg

    Cartonaș galben pentru Dennis Man.

  • 90 cg cg

    Cartonaș galben pentru Cosic.

  • 90 cg cg

    Cartonaș galben pentru Dan Nistor.

  • 87 cg cg

    Cartonaș galben pentru Cicâldău.

  • 84 g g

    GOOOL FCSB! Florin Tănase a păcălit întreaga apărare a Craiovei cu o pasă simplă, pentru Dennis Man, care a scăpat singur cu Pigliacelli și a înscris pentru 4-1. Fundașii lui Papură sunt la pământ.

  • 82 s s

    Schimbare la FCSB. Intră Olimpiu Moruțan, iese Florinel Coman. Pentru Moruțan este meciul cu numărul 100 în Liga 1.

  • 79 g g

    GOOOL FCSB! Florin Tănase a fost lansat ideal de Panțîru, a rămas singur cu Pigliacelli, iar la final l-a învins pe portarul italian cu sânge rece. Meciul pare terminat în acest moment.

  • 71 s s

    Schimbare la Craiova. Intră Kamer Qaka, iese Alexandru Mateiu.

  • 70 s s

    Schimbare la FCSB. Intră Lucian Filip, iese Ionuț Vînă.

  • 65 oc oc

    Ocazie pentru Craiova. Elvir Koljic a reluat modest dintr-o poziție ideală.

  • 64 s s

    Schimbare la Craiova. Iese Bărbuț, intră Ivan.

  • 62 oc oc

    Ocazie pentru FCSB. Dennis Man a primit la 25 de metri de la Florinel Coman și a luat acțiunea pe cont propriu. Man a făcut trei pași, după care a șutat violent spre poartă. Balonul a trecut peste transversală.

  • 60 cg cg

    Cartonaș galben pentru Mihai Bălașa.

  • 58 oc oc

    Ocazie uriașă pentru Craiova! Ștefan Baiaram a pătruns în careul FCSB-ului, a șutat puternic la colțul lung, dar mingea a izbit bara. Din bară, balonul a ricoșat în celălalt stâlp, iar apoi s-a scurs în afara terenului. Ce șansă a ratat Craiova.

  • 57 g g

    GOOOL FCSB! Răzvan Oaidă îl învinge pe Pigliacelli din șase metri, după câteva momente în care vicecampioana a atacat în valuri. Crețu a centrat la bara a doua, Coman a pasat în șase metri, iar Oaidă a semnat prima sa dublă din Liga 1.

  • 53 oc oc

    Ocazie uriașă pentru FCSB. Florin Tănase i-a pasat excelent lui Florinel Coman, care a rămas singur cu Pigliacelli. Șeptarul s-a dezechilibrat, după care a încercat să-l dribleze pe portarul advers, dar fără succes. Coman i-a pasat ulterior lui Man, al cărui șut a fost deviat peste poartă.

  • 46 sr2 sr2

    S-a reluat partida dintre FCSB și Universitatea Craiova.

  • 45+4 fr1

    Pauză pe Arena Națională. Oaidă și Bărbuț au marcat cele două goluri.

  • 45 g g

    GOOOL Universitatea Craiova! Cristi Bărbuț egalează în finalul reprizei. Baiaram i-a pasat lui Bancu, la 16 metri, iar fundașul Craiovei a trimis o centrare la bara a doua. Bărbuț a apărut la finalizare, prin spatele apărătorilor de la FCSB, iar Vlad n-a avut nicio șansă.

  • 36 oc oc

    Bară! Dennis Man a încercat să-l surprindă pe Pigliacelli cu un șut expediat direct de la colțul terenului, dar transversala l-a salvat pe portarul italian.

  • 35 cg cg

    Cartonaș galben pentru Nicușor Bancu.

  • 26 oc oc

    Ocazie mare pentru FCSB. Florinel Coman i-a pierdut pe drum pe fundașuu Craiovei, a șutat în diagonală, dar mingea a trecut la o palmă de bară. Rămâne 1-0 pentru FCSB.

  • 23 g g

    GOOOL FCSB! Răzvan Oaidă finalizează o fază pornită după o gafă uriașă a lui Pigliacelli. Portarul a degajat direct în piciorul lui Dennis Man, care i-a trimis lui Florinel Coman. Șeptarul l-a driblat pe Pigliacelli, dar a șutat în bară. Oaidă a apărut excelent din spate și a împins mingea în plasa goală, pentru 1-0.

  • 18 s s

    Mută și Papură. Iese Luis Nițu, intră Elvir Koljic.

  • 17 cg cg

    Ionuț Panțîru primește și el cartonașul galben.

  • 11 s s

    Schimbare la FCSB. Darius Olaru nu mai poate continua, astfel că Ionuț Vînă îi ia locul pe teren.

  • 10 cg cg

    Primul cartonaș galben al partidei. Ovidiu Popescu este avertizat de Istvan Kovacs.

  • 2 fm fm

    Accidentare! Darius Olaru și Luis Nițu s-au ciocnit în aer, în marginea careului oaspeților, și centralul Istvan Kovacs a cerut intervenția medicilor. Darius Olaru a ieșit mai șifonat.

  • 1 sr1 sr1

    Start pe Arena Națională! A început derby-ul dintre FCSB și Universitatea Craiova.

Istvan Kovacs
Istvan Kovacs
Vasile Marinescu
Valentin Avram
teren fotbal
A. Vlad
V. Crețu
I. Cristea
B. Planić
I. Panţîru
R. Oaidă
O. Popescu
F. Tănase
D. Olaru
D. Man
F. Coman
T. Niga
A. Miron
L. Filip
O. Moruţan
M. Momčilović
A. Petre
I. Vînă
L. Popescu
C. Dielna
B. Vătăjelu
K. Qaka
FCSB Bogdan Vintilă
M. Pigliacelli
I. Martic
M. Bălașa
U. Ćosić
N. Bancu
D. Nistor
A. Mateiu
A. Cicâldău
C. Bărbuţ
L. Nițu
Ș. Baiaram
A. Ivan
E. Koljič
M. Stekelenburg
R. Huth
Corneliu Papură Universitatea Craiova

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media