Exclusiv Torțe ”pe persoană fizică”. Modul în care fanii Rapidului aveau voie cu materialele pirotehnice pe stadion
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (25.09.2023)
Ce le-a transmis Cristi Săpunaru suporterilor Rapidului, după tăcerea galeriei de la meciul cu Farul
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

LPF, prima reacție după ce fanii au primit liber pe stadioane: "Să nu uităm prin ceea ce am trecut!"

articol scris de Digi Sport
14.05.2021, 14:25

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, relaxarea restricțiilor în România. Printre măsurile anunțate se numără și redeschiderea stadioanelor, în limita a 25% din capacitatea totală, care va intra în vigoare din 15 mai.

Bucharest, Romania. 1st March 2017. Dinamo Bucharest fans during the LPF - Football Romanian League 1 Orange 2016-2017, game between FC Steaua Bucharst and FC Dinamo 1848 Bucharest at National Arena Stadium, Bucharest, Romania ROU. Credit: Cronos Foto/A
Suporterii lui Dinamo / Foto: Profimedia
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Astfel, fanii vor putea asista, cel puțin teoretic, la meciurile disputate în acest weekend în Liga 1, însă cluburile așteaptă un protocol sanitar pe care să-l urmeze. Universitatea Craiova a anunțat deja că este pregătită să primească fanii pe stadion la meciul cu CFR Cluj, programat sâmbătă, de la ora 21:30, ÎN DIRECT la Digi Sport, 1 dar așteaptă mai întâi undă verde din partea FRF și LPF.

LPF, prima reacție după ce fanii au primit liber pe stadioane

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a oferit prima reacție din partea forurilor fotbalistice din România, după decizia anunțată ieri de președintele Klaus Iohannis. Oficialul Ligii a salutat hotărârea, dar nu a oferit informații suplimentare legate de protocolul care va trebui urmat.

"În sfârșit, stadioanele vor avea dreptul să-și privească în ochi, de aproape, oamenii pentru care au fost construite. La fel, și jucătorii, antrenorii, toți se vor revedea cu fanii pe care îi așteaptă de atâta timp. Și reciproca e la fel de valabilă, desigur.

Din acest sfârșit de săptămână, apoi sâmbăta viitoare, odată cu disputarea ediției, din actualul sezon, a finalei Cupei României, dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu, accesul spectatorilor va fi permis. Liga Profesionistă de Fotbal a salutat decizia comună luată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului de a permite revenirea, din data de 15 mai, a fanilor, acolo unde le este locul, fie și în proporție de doar un sfert din capacitatea stadioanelor.


În același spirit de pasiune pentru fotbal, pe care cred că nu puțini l-am demonstrat în toată această perioadă extrem de grea, de la declanșarea primei stări de urgență, în 16 martie anul trecut, urmată de mai multe perioade în care, cu toții, ne-am aflat în stare de alertă, iată-ne acum într-o altă stare, cea de a permite celor mai importanți oameni din fenomenul fotbal să vadă de aproape ceea ce au trăit, în acest timp, de la distanță.

Reguli respectate, dialog permanent cu autoritățile sanitare, cu MTS și FRF, deopotrivă, acestea sunt elementele care au permis spectatorilor fotbalului să se întoarcă, în aceste zile, acasă.

De asemenea, transparența, responsabilitatea și solidaritatea unei lumi, cea a sportului-rege, au avut darul de a mișca lucrurile și oamenii, în sensul recuperării unei stări de spirit care părea pierdută, la un moment dat. Și, iată, în cele din urmă, am reușit.

E, însă, o discuție mai amplă aici, care depășește strict aria sportului, fără a o exclude, totuși. Și anume cea despre așteptare. Despre răbdare, despre puterea de a absorbi trecerea timpului și de a o percepe ca pe un factor cu final fericit. Pe scurt, despre speranță în vremuri care, pe mulți, ne-au speriat. Și, îmi place să cred că e adevărat și acest lucru, vremuri care ne-au și făcut mai rezistenți la amenințările unei societăți globale răvășite, la rându-i, de teamă și neprevăzut.

La fotbal nimic nu s-a pierdut. Nici puterea de seducție, nici cea de crea performanță, nici măcar aceea de a susține o anumită stare polemică. Ziua în care fanii au putut fi prezenți la TOATE meciurile din Casa Liga 1 a venit, fie ea și supusă unor reguli și condiții impuse de starea generală de sănătate a societății. Tocmai de aceea nu trebuie să uităm prin ceea ce am trecut, câte eforturi materiale și chiar și emoționale s-au făcut, cât am crezut în această secvență petrecută în spațiu-timp: stadioane cu fani în tribune! Și cu tot ce presupune acest lucru.

De aici înainte însă, să nu pierdem nicio clipă din vedere această ipoteză, totul va fi și mai atent planificat, spectacolul va fi cumva altul, în aceeași măsură în care desfășurarea faptelor din societate nu era simplă nici înainte de pandemie.

Fanii vor remarca, și pe bună dreptate, că stadioanele vor fi trei sferturi goale. Că întoarcerea în tribune e așa cum e. Că peste criteriile și obligațiile impuse de fotbal, și cu care se obișnuiseră, vor fi apărut altele, transferate dintr-o societate aflată ea însăși sub stare de asediu de mai bine de un an. Dar toate acestea sunt, în același timp, și cu o doză de paradoxal împrumutată din viața reală, semne ale normalității.

Pentru că fanii urmează niște pași, urcă niște trepte, ca noi toți, până la a putea fi acolo unde merită, într-un număr pe care ei îl vor. Și asta ține tot de specificul perioadei.

Să sperăm, însă, că nu peste mult timp, vom putea privi înapoi cu credința că am făcut pentru ei măcar tot atât cât au făcut ei pentru fotbal în atâția și atâția ani", a transmis Justin Ștefan, pe site-ul LPF.

Finala Cupei României, cu 7.500 de spectatori

Federația Română de Fotbal a anunțat că a depus o cerere oficială pentru ca finala Cupei României dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu, de la Ploiești, din 22 mai, să găzduiască circa 7.500 de spectatori, adică jumătate din capacitatea arenei:

"FRF confirmă faptul că a înaintat Comisiei de Tineret și Sport din Camera Deputaților, în urma dialogului avut cu domnul Tudor Pop, președintele comisiei, propunerea ca finala Cupei României la fotbal să se desfășoare cu spectatori, la o capacitate de 50% a stadionului Ilie Oană din Ploiești.

Meciul va avea loc pe data de 22 mai, iar FRF va invita și reprezentanții altor federații sportive dar și ai cluburilor pentru a le prezenta procedurile de acces al publicului ținând cont de restricțiile pandemice. O astfel de experiență reușită ar încuraja deschiderea stadioanelor și pentru alte sporturi", anunță FRF.

Conform Digi 24, mai întâi vor fi organizate meciuri-pilot în care va  fi permis accesul persoanelor vaccinate, al celor care prezintă rezultatul unui test PCR negativ, dar nu mai vechi de 72 de ore, și al celor care au dovada că au trecut prin boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puțin de ultimele 15 zile.

"Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Prin excepție de la prevederile anterioare, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății", se arată în decizia Guvernului.

Etichete: liga 1 , lpf , suporteri , justin stefan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Reacția genială a căpitanului Ucrainei, după ce un suporter și-a aruncat telefonul pe teren
Ukraine v Iceland: UEFA EURO 2024 Play-Offs Final, Wroclaw, Poland - 26 Mar 2024
Video Lamine Yamal, aplaudat la scenă deschisă pe Santiago Bernabeu. Faza care i-a ridicat în picioare pe fani
Lamine Yamal of Spain during the Spain vs Brazil game at the Estadio Bernabeu in Madrid, Spain () PUBL
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Video Imagini rușinoase pe Metropolitano: românii și columbienii s-au luat la bătaie imediat după meci!
bataie

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale