FOTBAL: POLI IASI - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (01.03.2024)
Planul pus la cale de Dinamo, după sancțiunea uriașă primită: ”E absolut neplăcut”
Captură de ecran 2024-03-28 134755
Oficial UTA Arad a luat decizia, după ce a fost ”decapitată” de Comisia de Disciplină
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Liga Digi Sport

Exclusiv Mario Nicolae, interviu ”cu cărțile pe față” despre situația de la Dinamo! De ce îl apără pe Grigore și ce se întâmplă cu Akpala

22.04.2021, 23:51

Dinamo se va deplasa la Mediaș pentru duelul cu Gaz Metan, în urma căruia Dușan Uhrin și elevii săi speră să se îndepărteze de locurile direct retrogradabile. Meciul poate fi urmărit mâine, de la ora 20:30, în direct pe Digi Sport 1.

138802291_3595174513870084_461925740965048036_o
Marius Adrian Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo / Foto: Facebook FC DINAMO BUCUREȘTI
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Mario Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo, a vorbit, pe larg, într-un interviu acordat pentru digisport.ro, despre ultimele evenimente din viața echipei care, în acest sezon, a ajuns la al patrulea antrenor. Dușan Uhrin a revenit după mai bine de un an în ”Ștefan cel Mare”. În precedentul ”mandat” a ratat prezența în play-off, iar acum a fost adus pentru a salva echipa de la retrogradare.

Cum sunt băieții după ultimele rezultate ale echipei și ce așteptări aveți de la următorul meci, cu Gaz Metan?

Ne dorim foarte mult să marcăm, în primul rând. Și cu siguranță după ce vom marca va exista și o descătușare, și o altă față a echipei. Dacă până acum au existat meciuri în care echipa a reușit un joc consistent, dar nu am reușit să marcăm și nu am luat nici puncte, credem cu toții că în momentul în care vom reuși să marcăm, echipa va arăta altfel.

Credeți că s-au complicat puțin calculele pentru salvarea de la retrogradare?


E clar că fiecare meci care trece în care nu aduni puncte va atârna greu în clasamentul final. Dar suntem încrezători că la fiecare meci putem să luăm lucrurile pozitive și vom putea să aducem puncte. Și din discuțiile cu ei și cu staff-ul tehnic, chiar dacă se complică de la fiecare meci, suntem încrezători că din punctele rămase putem să sperăm că ne putem salva chiar și fără nevoia unui baraj.

  • Dinamo este pe locul 14, cu 15 puncte după primele două etape din play-out.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mario Nicolae: ”Nu este întâmplătoare situația în care a ajuns Dinamo”

Cum îl simțiți pe Dușan Uhrin după prima săptămână la Dinamo?

Este foarte încrezător, cunoaște foarte bine lotul pentru că a mai lucrat cu o mare parte dintre jucători. Suntem și noi încrezători că Dușan Uhrin poate ajuta Dinamo, în cea mai neagră perioadă din istorie, să rămână în prima ligă. Acesta este feeling-ul pe care îl transmite zi de zi. Este clar că nu este un moment ușor. Fără să sune a scuză din partea mea și din partea jucătorilor, este cea mai neagră perioadă a clubului Dinamo.

Cum a reușit un club ca Dinamo să ajungă într-o astfel de situație?

Nu este întâmplătoare situația în care a ajuns Dinamo acum. Aici vorbesc despre cei care au condus clubul Dinamo cu ani în urmă. Dușan Uhrin este al 14-lea antrenor din 2016-2017 până în prezent! Nu ai cum să ai o stabilitate, o strategie, nimic! Jucătorii nu au cum să înțeleagă nimic din asta, ca identitate a clubului, ca stabilitate.

Este foarte ușor ca acum să lovești în cei care sunt în continuare pe corabia asta, cei care fac sacrificii, cei care au rămas. Mă număr și eu printre ei. Nu mă deranjează că zi de zi sunt pus la zid, dar măcar jucătorii și antrenorii să fie lăsați în pace!

Și încă ceva! Dacă nu erau suporterii lui Dinamo, nu se implicau și lăsau clubul așa cum l-au lăsat Negoiță sau Cortacero, clubul Dinamo nu mai exista! Pe lângă licență, sunt multe lucruri care sunt zi de zi plătite de suporteri. Cazări, organizare de meci, teste de COVID-19. Îți spun că sunt mulți bani.

  • Gheorghe Mulțescu, Cosmin Contra, Jerry Gane și Dușan Uhrin au fost antrenorii lui Dinamo în acest sezon.

Cât de gravă este situația lui Akpala? Am înțeles că a fost operat după accidentare.

Se spun multe foarte multe. În urmă cu două zile a fost operat în Belgia de unul dintre cei mai renumiți medici de specialitate de acolo. A revenit special de la Madrid, unde îl trata pe Thibaut Courtois, ca să îl opereze pe Akpala. Atât de respectat este acolo, la noi a fost terfelit și făcut praf, și nu merita acest lucru. Chiar a venit să ajute Dinamo, pentru că Dinamo nu oferă zeci de mii de euro, nu oferă bani la semnătură. Asta ar fi trebuit să fie de apreciat la un jucător ca el.

Joseph Eneojo Akpala și Mario Nicolae / Foto: FC Dinamo
Joseph Eneojo Akpala și Mario Nicolae / Foto: FC Dinamo

Este adevărat că a venit cu kilograme în plus?

Nu a venit cu 8 kilograme, cu 10, cu 15, așa cum s-a spus. A venit cu 3 kilograme în plus, ceea ce era și normal pentru un jucător care nu era în activitate din vara lui 2020. Era clar că avea nevoie de două săptămâni ca să reintre în circuit. Greșeala lui Dinamo, în momentul în care a apărut problema lui Adam Nemec, din prea multă dorință de a avea rezultate, Akpala a fost trimis pe bancă și apoi pe teren.

Mario Nicolae: ”Mulți dintre cei care critică au pus umărul la ceea ce este Dinamo București astăzi!”

După primele minute la Dinamo a fost contestat. Inclusiv Florin Prunea a spus că e posibil ca el să fi venit deja accidentat în România.

Apropo de ce spunea Florin Prunea. În meciul cu Clinceni, în momentul în care a sărit la cap, când a aterizat, a aterizat cu piciorul lui pe piciorul altui băiat, și atunci a suferit o mică entorsă la gleznă. Din acel moment a început să șchiopăteze. Asta nu are legătură cu accidentarea lui. S-a accidentat la un joc școală, iar când a făcut o mișcare bruscă, a suferit o leziune gravă a tendonului lui Ahile. Nu este o recidivă, nu a fost accidentat. I-am luat istoricul, poate să-l ia oricine să verifice, nu era genul de jucător care să aibă accidentări sau probleme de genul acesta. Băiatul acesta dacă suferă și dacă, poate, își pune ghetele în cui, și le pune pentru clubul Dinamo și merită tot respectul nostru.

Jucătorii sunt afectați de această situație și de faptul că, după fiecare meci, apar noi critici?

E clar că nu fac bine, și tocmai asta e mai dureros. Foarte mulți dintre cei care critică echipa și tot ceea ce înseamnă Dinamo spun că sunt fani ai lui Dinamo sau iubesc clubul. De când am venit aici și din discuțiile avute cu suporterii, nu mi s-a dat de înțeles că ușa este închisă pentru anumite persoane. Toată lumea a avut ușa deschisă, să vină cu un sfat, cu o vorbă bună, să discute cu jucătorii, să propună un anumit tip de ajutor.

Foarte multe persoane care critică au fost în trecut la Dinamo și, din păcate, au pus umărul la ceea ce este Dinamo București astăzi. În sensul negativ! Asta o spun nu doar din ceea ce văd, dar și din ceea ce am adunat de la toți jucătorii care sunt aici și de la cei care au lucrat în club înainte. La Dinamo s-a pus cărămidă pe cărămidă pentru distrugerea clubului în ultimii ani de zile. Aici ar trebui discutat mult mai pe larg pe viitor, pentru tot ceea ce înseamnă centrul de la Săftica, organizarea clubului. Lucruri care, mai devreme sau mai târziu, afectează inclusiv rezultatele, partea sportivă și tot ceea ce înseamnă un club mare ca Dinamo, unde fiecare detaliu face diferența.

Îl apără pe Ricardo Grigore: ”Ar trebui să existe mai multă înțelegere”

De ce are nevoie Dinamo pentru a se salva de la retrogradare?

Dinamo are nevoie de cât mai multă susținere din partea tuturor, de cât mai multă dragoste și înțelegere din partea oamenilor. Nu poți spune că stai liniștit atunci când vezi că ești atacat tot timpul. Nu mă refer doar la mine, mă refer și la jucători, pentru că foarte multă lume dă în ei. Că nu au valoare de Dinamo, că nu le pasă de Dinamo. Trebuie să avem mai multă înțelegere. Și aici aș vrea să mai adaug un lucru.

Spuneți.

Nu este profesionist, ca să spun așa, și nu era momentul cel mai potrivit pentru evenimentul făcut de Ricardo Grigore. Dar să nu uităm că trăim în aceste vremuri grele. Lumea și omenirea s-au schimbat foarte mult. Oamenii văd cu alți ochi fiecare zi. Nu vreau să-l scot basma curată, dar acest băiat, pe lângă faptul că a primit o surpriză din partea părinților lui, să i se facă acea masă, el tocmai aflase că viitoarea lui soție este gravidă. Știe că poate nu a procedat tocmai corect, dar ți-am spus, lumea nu mai gândește așa cum gândea înainte. Vrem să ne bucurăm mai mult de familie, de anumite momente pe care, poate, pe viitor, nu le mai poți avea.

Mulți dintre noi am pierdut oameni dragi în ultimele șase luni sau un an. Asta încerc să spun. Sunt oameni care, dacă iau decizii, le iau pentru că vor să se bucure mai mult de anumite momente pe care ți le aduce viața. De asta spun că aici ar trebui să existe mai multă înțelegere.

Care mai este situația lui Gigi Mulțescu? Știu că i s-a oferit un post în cadrul clubului.

Nu a dat, momentan, niciun răspuns. Nu am mai apucat, personal, să mă mai văd cu domnia sa. Știu că a mai ținut legătura cu domnul Eftimescu. Urmează să vedem, probabil în săptămânile următoare. Cred că pe viitor Gigi Mulțescu va rămâne alături de Dinamo și nu vor exista probleme.

FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-ACADEMICA CLINCENI, LIGA 1 CASA PARIURILOR (9.04.2021)
Gheorghe Mulțescu și Mario Nicolae, în meciul cu Academica Clinceni / Foto: Sport Pictures.

În încheiere?

În încheiere îmi doresc să nu îi dezamăgesc pe fanii lui Dinamo care au crezut în aducerea mea aici. La un moment dat, promit că voi ieși cu lux de amănunte și voi spune exact ce am făcut eu la Dinamo, și legat de transferuri, și legat de viața de zi cu zi a echipei. Contează foarte mult într-un club de fotbal.

Programul lui Dinamo până la finalul acestui sezon de Liga 1:

  • Gaz Metan - Dinamo
  • Dinamo - FC Voluntari
  • FC Viitorul - Dinamo
  • Poli Iași - Dinamo
  • Dinamo - Hermannstadt
  • FC Argeș - Dinamo
  • Dinamo - Chindia

La mijlocul lunii mai, Dinamo trebuie să joace și returul semifinalelor Cupei României, cu Astra Giurgiu. În tur, echipa lui Eugen Neagoe s-a impus cu 1-0.

Etichete: dinamo , gaz metan-dinamo , ricardo grigore , mario nicolae , joseph akpala


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul
O profesoară de engleză și-a pierdut locul de muncă după ce colegii i-au aflat secretul

O profesoară de liceu în vârstă de 50 de ani a fost nevoită să-și dea demisia după ce contul ei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
aza3
Nu se mai ascund! Internaționalul român și-a făcut publică relația

Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
După 57 de ani, recordul e istorie! Un puști a reușit să îl întreacă pe marele Arnold Schwarzenegger
327210115_214907157678345_2804730496893185967_n
Antrenorul care a semnat cu Petrolul
petrolul
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Fulham v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Craven Cottage, London, UK - 16 Mar 2024
Lovitură pentru Drăgușin! Anunțul lui Postecoglou

Ce spun englezii despre transferul lui Denis Drăguș în Premier League, după ce Standard i-a fixat prețul
draguss
Exclusiv Anghel Iordănescu a dat verdictul! Cine câștigă titlul în SuperLigă: ”Au jucători de valoare”
Universitatea Craiova, gata să dea lovitura! Mihai Rotaru vrea un internațional român
FOTBAL:MOLDOVA-ROMANIA, AMICAL (20.11.2022)
Citește și
Exclusiv Dinamo a pregătit ”planul B”, după ce a fost sancționată dur: ”Sperăm ca Tribuna 1 să fie plină!”
Exclusiv Decizia ”destul de costisitoare” luată în premieră de Dinamo, după sancțiunea dură primită
bataie 16
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Încă o accidentare la FCSB! Favoritul lui Gigi Becali are ruptură! Cât lipsește
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Simona Halep, lovită unde o doare mai tare. A fost refuzată la turneu
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Arnold Schwarzenegger, prima imagine după ce i-a fost montat un stimulator cardiac. Fanii, val de reacții: „Ești de neoprit, ești o legendă!”
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Povestea sportivei românce care a ajuns campioană mondială, dar a plătit un preț uriaș: „Am dureri"
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cum a profețit viitorul AI, deepfake-urile și altele un personaj inventat la TV din anii '80
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Cine e fosta mare jucătoare care a refuzat-o pe Simona Halep la următorul turneu major: ”Hotărâm cu atenție”
Șefii lui Dinamo rămân optimiști, după sancțiunea uriașă primită: ”Vom fi mai puternici!”
FOTBAL: AFC HERMANNSTADT SIBIU - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (17.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Ora de vară 2024. Când se dau ceasurile înainte. Povestea orei de vară
Digi Animal World
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură
Un bărbat a fost ucis de propriul animal de companie. A rezistat doar patru zile după mușcătură