charalambous fcsb
Exclusiv Bogdan Stelea s-a convins, după ce negocierile pentru Florinel Coman s-au încheiat: ”Credeți că ei nu știu?”
11
Jucătorul dorit de Gigi Becali la FCSB a marcat primul său gol pentru noua sa echipă
Martin O’Neill, răspuns misterios în momentul în care a fost întrebat dacă negociază cu Dan Șucu
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

News Alert O nouă amânare în procesul pentru palmaresul Stelei! Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție

articol scris de Digi Sport
16.03.2023, 15:55

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat din nou pronunțarea unui verdict în procesul dintre CSA Steaua și FCSB, în privința palmaresului echipei Steaua.

steaua fcsb
CSA Steaua și FCSB, cluburi aflate în conflict juridic / Foto: Colaj Digi Sport
  • Media: Fotbal Club, vineri, 19:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - Rapid, vineri, 20:30, DGS 1

28 martie, noul termen în procesul dintre CSA Steaua și FCSB pe tema palmaresului

UPDATE 15:55 Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis o nouă amânare, pentru 28 martie.

Virgil Boglea, președintele Asociației Salvați Steaua, a precizat că FCSB pregătește o strategie nouă în acest conflict de natură juridică. 

"Ce se întâmplă dacă ÎCCJ menține decizia de la Curtea de Apel? Nu aș vrea să întrevăd această posibilitate. Pe de o parte, această hotărâre este dată într-o acțiune în constatare. Și nu este executorie. Adică e doar pentru o recunoaștere personală, să zicem așa.

Pe de altă parte, dacă nu este executorie, înseamnă că, la un moment dat, poate se va pronunța și o instanță sportivă în această materie. Care, din punctul meu de vedere, ar avea mai multă autoritate decât o instanță civilă. Pentru că instanțele sportive cu asta se ocupă.


Nu pot să vă divulg eventuale planuri sau strategii pentru viitor. Dar sigur există și la Federația Română de Fotbal astfel de comisii care se ocupă, ca și la TAS. Din păcate, concluzia este că am ajuns să fim părtași într-un conflict cu părți care nu ar fi trebuit niciodată să aibă interese contrare.

CSA Steaua, în toate comunicările publice, și ale sale, și ale Ministerului Apărării, până în 2015 au recunoscut că echipa din Liga 1 este adevărata Steaua, continuatoarea pe linie sportivă, cu activitate neîntreruptă din 1947. Și bineînțeles, că au adăugat tradițiilor glorioase din trecut, tradiții glorioase din prezent", a spus Boglea, pentru Fanatik.

UPDATE 11:30 Zeci de suporteri ai echipei CSA Steaua au apărut lângă clădirea Înaltei Curți de Casație și Justiție, așteptând verdictul în proces.

UPDATE 10:00 Reprezentanții celor două părți și-au făcut apariția în instanță.


Pe 2 martie 2023, ÎCCJ a amânat pentru data de 16 martie pronunțarea unui verdict în acest caz. Cauza celor de la FCSB a fost susținută de către avocații Adrian Căvescu și Dan Idita, iar CSA Steaua a fost reprezentată de juristul Florin Talpan.

Virgil Boglea, președintele Asociației Salvați Steaua, a fost de asemenea implicat în acest proces.

În luna mai 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că procesul privind palmaresul Stelei trebuie să fie rejudecat, după ce a admis recursul FCSB-ului.

La Curtea de Apel București, în 2021, CSA Steaua a câștigat în instanță trofeele și performanțele clubului de la înființarea din 1947 până în 1998. CSA Steaua a cerut și palmaresul clubului roș-albastru între anii 1998, când Viorel Păunescu a devenit președintele "militarilor", și 2003.

FCSB a susținut că deține palmaresul echipei din 1998 până în prezent, deoarece a asigurat continuitatea echipei Steaua. O decizie în acest sens n-a fost confirmată de instanță.

FCSB a cerut anularea, respectiv decăderea tuturor mărcilor “Steaua” aparținând CSA și constatarea mărcii notorii “Steaua” aparținând FCSB, din anul 2003. FCSB susține că nu există o marcă notorie a CSA cu denumirea Steaua, în condițiile în care Clubul Sportiv al Armatei nu a folosit mărcile în perioada 2003 - 2017.

În schimb, CSA Steaua susține că este continuatoarea echipei istorice, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, și pretinde daune în valoare de 37 de milioane de euro, pentru că FCSB ar fi profitat fără temei legal de pe urma mărcii "Steaua" în perioada 2004-2014.

Florin Talpan: "FCSB a încercat să inducă în eroare instanța"

Juristul CSA Steaua, Florin Talpan, este convins că ÎCCJ va da un verdict favorabil pentru Clubul Sportiv al Armatei.

"A fost bine, zic eu. Sunt emoții, e un dosar foarte greu, presiunea este mare, dar am încredere că voi câștiga.

FCSB nu are cum să fie continuatoarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua și nu are cum să dețină palmaresul. Este un club înființat în anul 2003.

Am depus la dosar două adrese semnate de către ministrul Sportului, care spun lucrul acesta. Din probele depuse la dosar de către mine rezultă foarte clar că noi deținem palmaresul echipei de fotbal din 1947 până în 1998.

Presiunea e foarte mare, aseară n-am putut să dorm. Este un bun al statului, mă lupt pentru el. Există hotărâri ale instanței de judecată pe care FCSB-ul nu le respectă.

Au încercat să inducă în eroare instanța (n.r. - reprezentanții FCSB), dar am mare încredere în completul de judecată. Nu este corect ceea ce se întâmplă.

FCSB abuzează în continuare de această marcă. Sunt convins că voi câștiga! Cred că s-ar schimba lucrurile pentru această echipă, Steaua București", a spus Florin Talpan, citat de Pro TV.

Virgil Boglea: "S-a transmis pe calea continuității activitatea fotbalistică începută în 1947"

Virgil Boglea, avocatul Asociației Salvați Steaua, este convins că FCSB va avea câștig de cauză.

“Manifestăm speranța că vom fi edificați de către Instanța Supremă din România cu privire la unicitatea și indivizibilitatea palmaresului unei echipe, indiferent câte forme de organizare au preluat-o, și că ambiguitățile și echivocul vor fi înlăturate odată pentru totdeauna în materia supusă acestei judecăți.

Asociația Salvați Steaua, ca entitate fără scop patrimonial, compusă în exclusivitate din suporteri steliști, exprimându-și regretul pentru situația în care părți cu aceleași interese, Clubul Sportiv al Armatei și F.C. Steaua București S.A., au ajuns, dorește, totodată, ca acest litigiu să fie soluționat în conformitate cu legea română și cu principiile ce guvernează domeniul de activitate sportivă, fotbalistică, de performanță, iar în ipoteza dată, palmaresul, INDIVIZIBIL/UNIC, să fie consfințit odată pentru totdeauna în favoarea echipei din Liga 1 (ca ligă profesionistă), ca entitate căreia i s-a transmis pe calea continuității aceleiași activități fotbalistice de înaltă performanță începută în 1947 și neîntreruptă vreodată”, a declarat Virgil Boglea pentru ProSport.

Etichete: steaua , liga 1 , palmares steaua , iccj , inalta curte de casatie si justitie , fcsb , steaua fcsb , florin talpan , virgil boglea


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au fost rase de pe hartă pentru proiectul NEOM

Autoritățile saudite au permis utilizarea forței letale pentru a face loc unui oraș al viitorului...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Real Madrid v FC Bayern München: Semi-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Scandal uriaș după Real Madrid - Bayern: nemții au egalat în minutul 90+13, dar degeaba! Eroare gravă de arbitraj

Alegerea făcută de UEFA, după ce Real Madrid - Bayern s-a lăsat cu o controversă uriașă de arbitraj
UEFA Euro 2028 and Euro 2032 Announcement - UEFA Headquarters
A fost sau n-a fost ofsaid? Tehnologia a intervenit, în cazul fazei decisive care a declanșat scandalul din Real - Bayern
var9
Specialistul a explicat tot, după faza decisivă care a declanșat un scandal uriaș la Real - Bayern + Momentul, cadru cu cadru
real
Reacția lui Marius Șumudică, după ce Dan Șucu l-a sunat să-i comunice decizia luată
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
Recomandările redacției
Martin O’Neill, răspuns misterios în momentul în care a fost întrebat dacă negociază cu Dan Șucu

Surpriza pregătită de Carlo Ancelotti pentru Borussia Dortmund în finala Champions League
Leipzig, Sachsen, Deutschland, 13.02.2024: Red-Bull-Arena: Champions League: RB Leipzig - Real Madrid: Real-Trainer Carl
A reapărut! Cum a fost surprins și ce a făcut Gino Iorgulescu, la prima apariție publică după condamnarea lui Mario
FOTBAL:LANSAREA FILMULUI IN INIMA NATIONALEI (9.05.2024)
Foto Vedeta care spunea acum trei ani ”Da, sunt grasă!” s-a transformat total! Imaginile care spun totul
Paris, France. 28th May, 2022. PARIS - Camila Cabello during the UEFA Champions League final match between Liverpool FC and Real Madrid at Stade de Franc on May 28, 2022 in Paris, France. ANP | DUTCH HEIGHT | MAURICE VAN STONE Credit: ANP/Alamy Live News
Citește și
Motivul pentru care Gigi Becali ”nu a îndrăznit” să îl aducă pe Mircea Lucescu la FCSB
gigi
Video Darius Olaru le-a găsit o nouă meserie lui Florinel Coman și Denis Alibec
ROU: Romania V Andorra: Group I - UEFA EURO 2024 European Qualifiers, Bucharest - 15 Oct 2023
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
Alina Pușcău, toată o sclipire, într-o rochie decoltată și paietată, la o petrecere ținută după Met Gala. E senzualitatea în persoană
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
UEFA umple visteria FRF. Suma uriașă pe care o primește Federația după EURO 2024
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Bogdan Lobonț, ofertat de echipa care e la un singur pas de cupele europene! Clubul a confirmat: „Vă spun în premieră”
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Elizabeth Hurley, fabuloasă în prag de 59 de ani, într-o rochie decupată în zona bustului. Și crăpătura de pe picior a fost de mare efect
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Titi Aur, supărat pe instructorii auto: Școlile de șoferi, sursa carnagiului de pe șosele
Când au apărut primele tramvaie în Țările Române? La început erau trase de cai
Când au apărut primele tramvaie în Țările Române? La început erau trase de cai
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
Până la 10 ani fără permis și, în situații extreme, închisoare pe viață. Singurele măsuri care ar putea face ordine printre șoferii români
CTP, impresionat de efortul jucătoarelor noastre: "A fost ziua României la Roma"
CTP, impresionat de efortul jucătoarelor noastre: "A fost ziua României la Roma"
Gigi Becali a vorbit despre transferurile lui Denis Alibec și Louis Munteanu la FCSB
3

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Beyonce, în cei mai scurți blugi și o ținută în culorile drapelului SUA. A pozat într-un hangar și a arătat cât e de sigură pe ea
Digi World
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Un neurochirurg de 83 de ani, triatlonist pasionat, își împărtășește cele 4 principii pentru o viață lungă și sănătoasă. Până la 40 de ani de abia putea urca scările
Digi Animal World
Viața unui cuplu care a decis să trăiască pe o barcă cu doi câini. Unde își fac patrupezii nevoile: „S-au adaptat mai repede decât noi”
Viața unui cuplu care a decis să trăiască pe o barcă cu doi câini. Unde își fac patrupezii nevoile: „S-au adaptat mai repede decât noi”