talpan
Alex Bourceanu, atac dur la adresa lui Florin Talpan: ”Trebuie să ai halucinații”
FOTBAL:CFR CLUJ-FCSB, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (14.04.2024)
Ce sfat a primit Florinel Coman înainte să accepte transferul în Qatar
lunin
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Plusurile FCSB după primul amical: noul sistem de joc și Moruțan. ”E preferatul meu!”

22.06.2018, 00:16

VIDEO FCSB - CS Cornu 4-1. După un amical disputat contra unei formații din Liga 4, regiunea Prahova, superlativele nu-și au rostul în tabăra roș-albaștrilor. Totuși, trebuie menționat faptul că după acest prim test, în care multe ”piese grele” n-au jucat pentru că abia au revenit la echipă (este vorba despre fotbaliștii care au fost la naționale), se pot desprinde două concluzii. Prima, și cea mai importantă, este legată de sistemul de joc. Așa cum a promis, Nicolae Dică (38 de ani) s-a ținut de cuvânt și a așezat echipa într-un 4-3-3. Noul sistem, mult mai permisiv decât ”clasicul” 4-2-3-1, le-a plăcut din start jucătorilor, iar asta s-a văzut mai ales din ușurința cu care au ajuns la poarta adversă. Nu trebuie uitat că cei de la Cornu evoluează în a patra ligă a țării, dar aceștia au încercat să joace în multe momente de la egal la egal cu vicecampionii.

FOTBAL:FCSB-CS CORNU, AMICAL (21.06.2018)
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

"Este un sistem foarte bun, aceasta este părerea mea. Mă bucur că am schimbat în 4-3-3, dar acum doar antrenorul va decide cum vom juca și în partidele oficiale. Eu am evoluat aşa şi la Viitorul, este sistemul în care dau cel mai bun randament, e sistemul meu preferat practic”, a spus Florinel Coman, la finalul partidei. Vorbele celui alintat ”Mbappe’ de către Gigi Becali nu sunt de complezență. Coman, care a jucat pe stânga în linia celor trei din față, s-a mișcat bine, a avut atitudine și, cel mai important, a reușit o ”dublă”.

Și Daniel Benzar, revenit după împrumutul la Voluntari, abia așteaptă să evolueze în acest sistem. ”Îmi place foarte mult acest sistem, 4-3-3, mă simt bine pe el și mă simt și mai bine în partea stângă”, a spus Benzar, la Digi Sport, în urmă cu 10 zile.

Alături de ”Mbappe” Coman, în față au mai jucat Teixeira, pe dreapta, și Tănase în centru. Florin Tănase, căpitanul roș-albaștrilor”, nu a părut incomodat de poziția de atacant central. A scos penalty-ul pe care tot el l-a transformat, dar a fost și protagonistul unui moment haios, care i-a atras critici și ironii de pe margine. La o fază în care se afla singur cu portarul, Tănase a luftat incredibil, deși nu era marcat de nimeni, când a vrut să finalizeze din prima. Rămâne de văzut cum se va descurca pe viitor în acea poziție, mai ales că sunt șanse ca Gnohere să rămână singurul atacant de valoare din lot. ”Bizonul” se află însă în convalescență după operația de la inghinali, astfel că va rata startul de sezon, după cum a spus Dică.

”Sperăm să aducem unu, doi atacanți, hai, măcar un atacant de calitate, dar și un fundaș central. Gnohere nu va pleca, mai ales că mai are un an de contract. El o să-și revină după operația de la inghinali, dar nu va fi apt 100% la începutul sezonului viitor. ’Bizonul’ va pierde prima perioadă de pregătire de la Brașov, dar sper să aducem atacantul pe care ni-l dorim. Și, repet, mai vrem un fundaș central.


Și cam atât. Nu vom mai aduce alți jucători, pentru că noi avem un lot valoros. Au fost aduși mulți jucători anul trecut, care au avut nevoie de omogenizare și eu cred că aceștia vor arăta mult mai bine în campionatul următor”, a spus Dică, prezent în cadrul emisiunii ”Digi Sport Special”.

Teixeira, deși este veteranul lotului, a dovedit în cele 58 de minute în care a fost folosit că rămâne același fotbalist de finețe, menit a aduce limpezime în jocul roș-albaștrilor.

A doua concluzie, după acest prim amical din presezonul 2018-2019, este aceea că transferul lui Moruțan poate fi unul de succes. Tânărul în vârstă de 19 ani a evoluat la mijloc, alături de Lucian Filip și de Ovidiu Popescu, tot pe stânga, dar deseori a intrat și în centru. Spre deosebire de colegii săi de la U19, care au preferat să joace doar la siguranță, Moruțan a avut inițiativă, a filtrat multe pase și a încercat să ofere soluții și pentru ofensivă. A avut, ce-i drept, și momente în care a părut șters, dar este normal dacă ținem cont că roș-albaștrii se află în plină perioadă de acumulări fizice iar acesta a fost doar primul amical. 

Moruțan va trebui însă să demonstreze de la meci la meci că are valoare de FCSB, mai ales când în primul 11 va intra toată ”artileria grea”.

”Și Moruțan și Qaka sunt jucători care au demonstrat în Liga 1, dar trebuie să arate și aici la Steaua că au valoare. Important este că au ajuns într-un grup foarte bun, așa că le urez multă baftă”, spunea Junior Morais în cadrul unei conferințe de presă, de acum câteva zile.

FCSB - CS Cornu 4-1
Au marcat: Fl. Coman 2 și 45, Fl. Tănase 40, Ov. Popescu 86

FCSB: A. Vlad (Bălgrădean 33, Ducan 68)) - D. Toma, St. Cană, M. Momcilovic, Junior Morais - L. Filip (Băciuț 68), Ov. Popescu, Moruțan (R. Ion 58) - F. Teixeira (Cr. Dumitru 58), Fl. Tănase (cpt), F. Coman (I. Stoica 58)
Antrenor: Nicolae Dică

INFO: Tehnicianul FCSB nu i-a inclus în lotul de azi pe jucătorii care s-au alăturat lotului abia de câteva zile. Este vorba despre  BălașaManDaniel BenzarRomario BenzarBudescuNedelcuQaka și Gnohere.

INFO: Următorul amical al FCSB se va disputa miercuri, 27 iunie, de la ora 17:00, împotriva celor de la CS Colțea Brașov, pe stadionul Carpați. A doua zi, roș-albaștrii vor reveni la București.

VIDEO cu rezumatul amicalului

Lotul FCSB prezent la BrașovBălgrădean, Andrei Vlad, Răzvan Ducan (portari) - Pintilii, Moruțan, Robert Ion (U19), Ovidiu Popescu, Florinel Coman, Florin Tănase, Cană (U19), Băciuț (U19), Cristi Dumitru (U19), Găman, Daniel Toma (U19), Momcilovic, Planic, Morais, Bălgrădean, Ianis Stoica, Lucian Filip, Bălașa, Man, Daniel Benzar, Romario Benzar, Budescu, Nedelcu, Qaka și Gnohere.

Al doilea stagiu de pregătire se va desfăşura în perioada 1-14 iulie, în Apeldoorn, Olanda,antrenamentele formaţiei FCSB fiind programate la baza WWNA, din localitatea Wenum-Wiesel aflată în apropiere.

În Olanda, FCSB va disputa patru partide amicale. Cu Ajax Amsterdam, pe 7 iulie, de la 20:00 (ora României), în localitatea Hattem și cu PAOK, echipa lui Răzvan Lucescu, pe 9 iulie. A treia partidă de pregătire va fi în compania lui FC Bruges, campioanei Belgiei. Astfel, vicecampionii s-ar putea întâlni cu Dorin Rotariu, jucător care va reveni la Bruges, după împrumutul la Mouscron. Al patrulea amical urmează să fie anunţat ulterior.

Cantonamente FCSB:

15-28 iunie, Braşov

1-14 iulie, Apeldoorn

FCSB va juca 4 amicale în stagiul de pregătire pe care îl va efectua luna viitoare, în Olanda. Astfel, roș-albaștrii și-au perfectat încă o partidă de verificare, în compania celor de la Al Gharafa. 
FCSB se va pregăti la baza WWNA, din Wenum-Wiesel, și va juca împotriva unor echipe după cum urmează:

– 4 IULIE – FCSB – CLUB BRUGGE KV – 19:00 – GARDEREN
– 7 IULIE – FCSB – AFC AJAX – 20:00 – HATTEM
– 9 IULIE – FCSB – PAOK FC – 20:00 – WWNA
– 13 IULIE – FCSB – AL GHARAFA SC – 19:00 – WWNA

Etichete: steaua , dica , fcsb , morutan steaua , morutan fcsb , fcsb cs cornu video , fcsb cornu 4-1 video , sistem de joc fcsb


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii i-au spus că mai are câteva luni de trăit

Jenna Jameson, fost star de filme pentru adulți, în vârstă de 50 de ani, a anunțat în urmă cu o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Recomandările redacției
lunin
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte

Galerie Foto Meme-urile apărute, după Manchester City - Real Madrid. Erling Haaland nu a scăpat de ironii
meme-13
Pep Guardiola „s-a apărat” cu un citat din Johan Cruyff, după ce Manchester City a fost eliminată de Real Madrid
Pep Guardiola
Video Bernardo Silva, ”trădat” de un golul marcat acum 5 ani! Lunin a aflat și l-a ridiculizat la penalty-uri
lunin
Citește și
Exclusiv Cum îi poate păstra Gigi Becali pe Florinel Coman și Darius Olaru la FCSB: ”Așa, unde să mai pleci?”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Darius Olaru este fascinat de campionatul din Anglia. ”E extrem de greu de intrat”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
De ce a dinamitat Armata Română cel mai frumos pod din ţară, construit de Anghel Saligny
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
FCSB e aproape campioană, iar Helmut Duckadam a mărturisit: ”Singurul lucru care m-a pus pe gânduri”

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”