sucu varga
Varga l-a vândut pe Krasniqi la Rapid cu 1.000.000€, deși avea ofertă de 5 ori mai mare! Acum, a tras concluziile
Captură de ecran 2024-03-28 141131
Andrei Borza a venit cu replica, după ce a fost ”pus la zid” de Edi Iordănescu
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

Exclusiv Rapid a fost exclusă din Liga 1. Sâmbătă se joacă Dinamo - Timișoara, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1

28.07.2016, 15:53

UPDATE Ora 18:56: A fost publicat și anunțul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal privind excluderea Rapidului din Liga 1.

rapid cruce
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Cu toate că alb-vișiniii mai au două zile pentru a depune recurs, apoi ar putea apela și la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Liga Profesionistă de Fotbal încheie comunicatul exprimându-și regretele că fotbalul românesc pierde un club ca Rapidul. 

"Având în vedere:

- Dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. dispusă de Tribunalul București la 13.06.2016 și faptul că până în prezent nu s-a obținut suspendarea procedurii falimentului;

- Hotărârea executorie a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF din 28.07.2016 prin care s-a reținut că S.C. Fotbal Club Rapid S.A. își păstrează personalitatea juridică pentru operațiunile lichidării până la terminarea acesteia, în condițiile prevăzute de art. 233 din Legea societăților comerciale nr. 31/1990;


- C.I.I. Brihac Aurel este singura persoană care poate asigura în condiții legale conducerea activității S.C. Fotbal Club Rapid S.A.;

- C.I.I. Brihac Aurel nu a formulat o cerere de înscriere în competițiile organizate de LPF în numele S.C. Fotbal Club Rapid S.A. și nici nu și-a însușit cererile de înscriere și afiliere formulate de persoane care nu pot îndeplini operațiuni pentru club;

- C.I.I. Brihac Aurel a arătat că ”fiind în procedura falimentului lichidatorul nu are dreptul de a încheia contracte de muncă sau convenții de prestări servicii sportive, deoarece debitoarea (S.C. Fotbal Club Rapid S.A.) nu mai are activitate sportivă”;

Locul rămas vacant în sezonul 2016-2017 prin neînscrierea și dizolvarea S.C. Fotbal Club Rapid S.A. este ocupat conform ROAF de ACS Poli Timișoara, care urmează a disputa primul joc oficial din cadrul acestei ediții de campionat în ziua de sâmbătă, 30.07.2016, împotriva echipei FC Dinamo.

Ne manifestăm regretul că fotbalul românesc pierde un club ca S.C. Fotbal Club Rapid S.A. și avem speranța că suporterii, pe care i-am simțit alături de club, vor găsi soluțiile pentru a continua istoria spiritului vișiniu într-o nouă formă de organizare".


UPDATE Ora 18:03: FRF a publicat sentința dată joi de Comisia de Disciplină. Rapid are dreptul sportiv de a activa în Liga 1. Chiar dacă Liga nu a făcut un anunț oficial, faptul că Dinamo și Timișoara au fost anunțate că vor juca sâmbătă meciul direct dovedește că Rapid a fost exclusă din cauza stării de faliment.

Rapid are două zile la dispoziție pentru a depune recurs la această decizie, penultima cale de atac. Ultima este Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Poli Timișoara i-a luat locul Rapidului în Liga 1.

Dinamo - Poli Timișoara se joacă sâmbătă, 30 iulie, de la ora 21:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Sentința Comisiei de Disciplină a FRF

UPDATE Ora 17:05: OFICIAL! Adversara lui Dinamo de sâmbătă, 30 iulie, din etapa a doua a Ligii 1, este Poli Timișoara, nu Rapid. "Câinii roșii" vor vinde, începând de vineri, bilete pentru întâlnirea care va avea loc pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare.

După ce Comisia de Disciplină a FRF a decis că Rapid nu are drept să joace în acest sezon de Liga 1, bănățenii spuneau că au fost înștiințați doar verbal că vor juca pe prima scenă. Acum, atât ei, cât și Dinamo, au fost notificați în mod oficial că meciul va avea loc. 

Dinamo - Poli Timișoara se joacă sâmbătă, 30 iulie, de la ora 21:00, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și în format LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Dinamo a anunțat deja că va vine bilete începând de vineri, de la ora 12:00, pentru meciul cu Timișoara, primul de pe teren propriu în acest sezon.

Prețurile biletelor: 

Tribuna 0-VIP (sectoarele 4, 5 - rândurile 13-19): 35 RON
Tribuna 0 (sectoarele 3, 4, 5, 6): 30 RON
Tribuna I (sectoarele 1, 2, 7, 8): 25 RON
Tribuna a II-a: 20 RON
Peluza Cătălin Hîldan: 10 RON
Peluza Sud: 10 RON


Răspunsul care trebuia să vină astăzi în jurul orei 13:00, de la Comisia de Disciplină a FRF, a fost dat trei ore mai târziu. Rapid ar putea juca în Liga 1, deoarece a obținut acest drept pe teren și are licență, numai că starea de faliment în care se află îi poate fi fatală. Din informațiile Digi Sport, Liga Profesionistă de Fotbal nu va permite Rapidului să evolueze pe prima scenă și o va înlocui cu Poli Timișoara, ultima echipă retrogradată la finalul sezonului trecut.

Liga pare să fi găsit acoperirea juridică pentru a lua o hotărâre în privinţa Rapidului fără a risca să plătească daune de milioane de euro. Pusă în gardă de hotărârea lui Valerii Moraru de a înscrie cu orice preţ echipa vişinie în Liga 1, deşi clubul are o decizie a instanţei de intrare în procedură de faliment, Liga Profesionistă de Fotbal s-a temut să decidă clar că vişiniii nu pot juca în campionat şi a pasat cazul la FRF. Acolo unde dosarul se află de o săptămână la Comisia de Disciplină. Au existat două întruniri ale membrilor comisiei în care s-a judecat speţa, dar la niciuna nu s-a putut anunţa vreo decizie, ci s-a amânat consecutiv până astăzi.

Inițial, Liga a cerut verificarea condițiilor de participare, dar apoi au restrâns cererea la deținerea dreptului de participare, care înseamnă ”merit sportiv” și ”deținerea licenței”. Rapidul le îndeplinește pe ambele, lucru evident, câtă vreme echipa a promovat pe teren, din Liga a II-a. Iar dreptul efectiv de a participa în Liga 1 ar cădea, normal, în sarcina Comitetului de Urgenţă al LPF. Tot astăzi, Liga ar urma să anunțe excluderea Rapidului din competiție și completarea numărului de echipe din Liga 1 cu Poli Timișoara.

Cei de la Dinamo, cu care ar fi trebuit conform țintarului inițial, să joace Rapidul, spun că aşteaptă informarea oficială de la LPF şi că ei nu au nicio problemă să dispute meciul sâmbătă. Oricum, "câinii" îşi programaseră pentru sâmbătă o partidă amicală, cu Dunărea Călăraşi.

Președintele clubului Poli Timișoara, Ioan Miculaș, a confirmat pentru Digi Sport, că și echipa bănățeană e pregătită de disputarea meciului cu Dinamo. ”Așteptăm informarea scrisă, dar pentru noi nu e vreo problemă. Avem contractele jucătorilor depuse la LPF, vizele medicale la zi și tot ce mai ține de organizarea unui meci”, a spus oficialul bănățenilor.

Etichete: liga 1 , rapid , comisia de disciplina , excludere , aurel brihac


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi

Mircea Rednic nu s-a abținut, după sancțiunea fără precedent primită de UTA
Planul pus la cale de Dinamo, după sancțiunea uriașă primită: ”E absolut neplăcut”
FOTBAL: POLI IASI - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (01.03.2024)
Todd Boehly, OUT de la Chelsea!
Chelsea v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter-Final, Second Leg, Football, Stamford Bridge, London, UK - 18 Apr 2023
Citește și
Video Liviu Ungurean ”Bocciu” și ceilalți doi ultrași ai Rapidului rămân în arest
bocciu
”Pleacă Rrahmani în vară?” Cristiano Bergodi a răspuns fără să stea pe gânduri
Screenshot 2024-01-26 at 17.19.41
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Șucu s-a ținut de cuvânt și merge cu galeria la Craiova. Și are o rugaminte
BUCURESTI - SUPERLIGA - ETAPA 5 - RAPID BUCURESTI - PETROLUL PLOIESTI - 13 AUG 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale