fcsb-popescu
Exclusiv OUT din echipă! Mutarea total surprinzătoare pregătită de patronul FCSB-ului: ”Vine peste două săptămâni”
ianis stoica
Video Șapte minute de analiză VAR la golul anulat al lui Ianis Stoica din Hermannstadt - Dinamo! Ce arată reluările
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur
Digi Sport 1 Live
Acum

Tinerii din Liga 1 care sunt așteptați să ”explodeze” în 2022: ”perlele” lui Gigi Becali și remarcatul lui Gică Hagi

articol scris de Francisc Oprea
01.01.2022, 23:07

Liga 1 a devenit, în ultimii ani, un campionat în care tinerii jucători evoluează cu regularitate, fie ca urmare a regulii U21, fie a politicii unor cluburi, care se bazează pe fotbaliști mai puțin experimentați pentru a-i vinde pe sume importante.

Ianis Stoica și Claudiu Petrila, în meciul România U21 - Georgia U21 / Foto: Sport Pictures
Ianis Stoica și Claudiu Petrila, în meciul România U21 - Georgia U21 / Foto: Sport Pictures
  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Așa au reușit să se dezvolte în stagiunile precedente și să ajungă în campionate mai puternice Ianis Hagi, Valentin Mihăilă, Dennis Man, Alexandru Cicâldău sau Olimpiu Moruțan, iar acum alți tineri jucători sunt așteptați să ”explodeze” în 2022.

Tinerii jucători din Liga 1 care sunt așteptați să ”explodeze” în 2022

Campiona și actualul lider din Liga 1, CFR Cluj, este unul dintre cluburile care au contestat regula U21 impusă de Federație, însă și datorită ei are în lot acum unul dintre cei mai promițători tineri jucători din competiția internă, Claudiu Petrila.

  • Claudiu nu cred că și-a câștigat rolul în echipă ca și Under, ci pe valoare, în acest an. Nu trebuie să îl mai considerăm Under, e o certitudine și ține doar de el, de capacitatea lui de a se monta singur, să mai câștige un titlu și să plece afară. El e un băiat echilibrat, cu calități enorme, cu bun simț, care trebuie să fie un câștig pentru fotbalul românesc”, Florin Bratu, selecționerul României U21

Mijlocașul de bandă de 21 de ani s-a evidențiat sezonul trecut la Sepsi, unde a fost împrumutat, și a reușit să-și continue evoluțiile remarcabile și în startul actualei ediții de campionat, când ajunsese golgheterul CFR-ului.

În toamnă, Claudiu Petrila a jucat puțin, doar opt minute în noiembrie și decembrie, cu CS Mioveni, și din cauza unei accidentări, iar în 2022 este așteptat să ”explodeze”.

  • 5 goluri și 3 assist-uri a reușit Claudiu Petrila în cele 24 de meciuri jucate pentru CFR Cluj în toate competițiile în acest sezon

Octavian Popescu și Ianis Stoica, ”perlele” lui Gigi Becali de la FCSB


Continuând ordinea bazată pe actuala ierarhie a Ligii 1 ajungem la FCSB, club care, spre deosebire de CFR Cluj, s-a bazat mult pe tineri jucători în ultimii ani, pentru a-i vinde.

Așa s-a întâmplat cu Dennis Man și Olimpiu Moruțan, iar acum Octavian Popescu și Ianis Stoica au rămas ”perlele” lui Gigi Becali.

Octavian Popescu a făcut pasul la prima echipă a FCSB-ului în luna septembrie a anului trecut, când era un focar de COVID-19 în lot, a impresionat prin evoluțiile sale și și-a câștigat rapid locul în formula de start.

În acest sezon, nivelul evoluțiile sale a scăzut, însă inconstanța este, de multe ori, o constanță în cazul jucătorilor tineri. Octavian Popescu, cel care abia a împlinit 19 ani, este așteptat să impresioneze din nou în 2022 și, cu siguranță, va rămâne unul dintre titularii FCSB-ului.

  • 4 goluri și două assist-uri are Octavian Popescu în acest sezon

Surpriza plăcută a acestei ediții de campionat este Ianis Stoica, fotbalist de 19 ani care, după doi ani și jumătate în care a fost împrumutat la Dunărea Călărași, Petrolul, Metaloglobus și CSM Slatina, a fost păstrat în lotul FCSB-ului pentru actuala campanie, iar decizia s-a dovedit a fi extrem de inspirată.

Ianis Stoica a reușit să impresioneze încă de la primele apariții, mai ales prin ”simțul porții” pe care l-a arătat. Tânărul atacant ajunge deseori în poziții excelente de finalizare și, deși i se poate reproșa că ratează mult, a reușit să marcheze de șapte ori pentru FCSB în acest sezon, inclusiv goluri decisive cu UTA sau Rapid.

  • Eu i-aș da acum încredere foarte multă lui Ianis Stoica. E un jucător rar, are execuții. El a intrat peste noapte și a făcut diferența”, Ilie Dumitrescu, pe 30 decembrie.

Jovan Markovic, înlocuitorul lui Elvir Koljic pe termen lung?

Jovan Markovic a fost păstrat în lotul Universității Craiova pentru acest sezon și a reușit evoluții bune, care i-au adus inclusiv o convocare la echipa națională.

Atacantul de 20 de ani a reușit să puncteze de șase ori în acest sezon de Liga 1, ultima dată la finalul lunii octombrie, în 5-2 cu CS Mioveni, dar în noiembrie și în octombrie a jucat mai puțin în formația lui Laurențiu Reghecampf. 

Jovan Markovic a reușit, cu siguranță, să-și demonstreze calitățile, iar în 2022 este așteptat să-și ridice nivelul de joc și să devină un atacant cu evoluții constant bune, care să-l poată înlocui pe Elvir Koljic, atacant în absența căruia Universitatea Craiova a suferit mereu.

Eduard Radaslavescu, remarcatul lui Gică Hagi

Farul, echipa care a dat cei mai mulți tineri jucători în ultimii ani, datorită Academiei Gheorghe Hagi de la Ovidiu, are și în acest sezon cel puțin doi jucători extrem de promițători, Enes Sali și Eduard Radaslavescu.

Enes Sali, la doar 15 ani, a început să joace constant la nivelul primei ligi și a și marcat un gol, cu Academica Clinceni, datorită căruia a devenit cel mai tânăr fotbalist care înscrie în istoria Ligii 1.

Ajuns inclusiv la prima reprezentativă a României, pentru care a debutat în Liechtenstein, Enes Sali este așteptat să-și ridice nivelul de joc în 2022, dar faptul că va împlini 16 ani în februarie îi oferă încă timp suficient pentru a reuși să se impună în echipa lui Gică Hagi.

  • 11 meciuri a jucat Enes Sali în acest sezon de Liga 1

Fotbalistul pe care l-a remarcat, însă, Gică Hagi în prima parte a sezonului este Eduard Radaslavescu, mijlocaș de doar 17 ani. 

  • Cel mai bun jucător de pe teren a fost Radaslavescu, născut în 2004. Uitați-vă la meci, poate greșesc eu. Constant, nu a greșit mingi, a jucat în față, a dat pase bune. Mi-era teamă că e prea tânăr, dar uite că a dovedit, i-am spus și în vestiar asta”, Gică Hagi, după Farul - FCSB 0-1
  • Radaslavescu. E 2004. Radaslavescu e top, e top! Optar, decar”, Gică Hagi, după 2-0 cu Dinamo

Cu nouă meciuri jucate în acest sezon, Eduard Radaslavescu nu a reușit să marcheze sau să paseze decisiv, dar evoluțiile sale au fost solide și este de așteptat ca trendul ascendent să continue pentru el în 2022.

Dacă n-a marcat pentru echipa de club, Eduard Radaslavescu a făcut-o la echipa națională U20, o adevărată ”bijuterie” cu Cehia U20.

Antonio Sefer, jucătorul de la care se așteaptă mai mult la Rapid

Rapid are tineri promițători în lot, precum Ștefan Pănoiu sau Rareș Ilie, dar cele mai mari așteptări vin de la Antonio Sefer, mijlocaș de 21 de ani trecut și pe la Groningen, în Olanda.

Antonio Sefer a avut evoluții solide stagiunea trecută, la finalul căreia Rapidul a promovat în Liga 1, dar în actuala campanie nivelul prestațiilor sale a scăzut.

Fără gol marcat în 17 meciuri, Antonio Sefer este așteptat să facă diferența pentru echipa lui Mihai Iosif în 2022.

David Miculescu a impresionat la UTA Arad

David Miculescu, fotbalist ofensiv polivalent de 20 de ani legitimat la UTA Arad, a avut evoluții constant bune în ultimul an, care sunt așteptate să continue în 2022.

Atacantul crescut la UTA a marcat de șase ori în actuala stagiune și este dorit la FCSB. Gigi Becali a făcut o ofertă în valoare de 500.000 de euro pentru David Miculescu în septembrie, dar arădenii au refuzat-o.

David Miculescu ar putea schimba echipa în 2022, însă doar în schimbul unui milion de euro.

Ahmed Bani, așteptat să ”strălucească” în tricoul lui Dinamo

Dinamo traversează unul dintre cele mai grele sezoane din istoria clubului, iar strategia din ultimele luni, când au fost folosiți jucători străini, aduși, unii dintre ei, și după un an în care nu jucaseră deloc, s-a dovedit a fi falimentară.

Startul sezonului, când Dinamo nu putea face transferuri, a fost diferit, însă, pentru că în echipă și-au făcut locul mai mulți jucători tineri, iar cel remarcat a fost Ahmed Bani, ”dispărut”, însă, după mutările făcute în urma ridicării embargoului.

  • Îl cunosc pe Ahmed, e un jucător care merită să fie titular la Dinamo. Are calități extraordinare, va fi peste Moruțan și Dennis Man”, Florin Prunea, în ianuarie 2021

La 19 ani, Ahmed Bani a oferit o pasă decisivă în acest sezon, în etapa a treia, în victoria cu Academica Clinceni, ulterior a jucat sporadic, dar în anul următor, cu Flavius Stoican pe bancă, este de așteptat să primească mai multe șase să-și demonstreze calitățile.

Etichete: octavian popescu , antonio sefer , jovan markovic , ianis stoica , claudiu petrila , ahmed bani , enes sali , eduard radaslavescu


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Se îngroașă "gluma": Napoli a intrat și ea în cursa pentru un jucător din SuperLiga României!
profimedia-0774483276
Recomandările redacției
Screenshot 2024-03-28 at 22.53.08
Urmează un ”exod” de la FCSB: cinci jucători sunt pe picior de plecare! Doi fotbaliști pot veni în vară, unul e sigur

Ce surpriză! Schimbarea majoră pe care UEFA o ia în calcul pentru EURO 2024
”Nu mai pot. E inadmisibil!”. S-a săturat și vrea să plece din România!
ciprian marica
Exclusiv ”Ați avut ofertă de 8 milioane de euro?”. Șeful lui Dinamo a răspuns imediat și a lămurit situația
fcd
Citește și
Cât a ajuns cota de piață a lui Enes Sali, după niciun minut jucat în primele 4 luni la FC Dallas
sali
Decizie radicală la FCSB: doi dintre titulari nu mai văd primul 11 în play-off!
FOTBAL:FCSB-FC BOTOSANI, SUPERLIGA SUPERBET (25.02.2024)
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Prima apariție a lui Gigi Becali, după ce a ținut post negru 5 zile! Cum arată: ”Dacă mănânci mult, te uiți după femei”
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Ungaria introduce vinieta de o zi. Cât costă și de ce nu merită să o cumperi?
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Video Exclusiv Narcis Răducan, dezbatere în direct cu Ilie Dumitrescu. ”De ce să nu facem asta?” / ”Arată-mi, dom'ne, unul”
dumitrescuraducan

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale