kopic
”Există o problemă în vestiarul lui Dinamo?”. Răspunsul dat de Zeljko Kopic
raducioiu
Dinamo e la un pas de retrogradare, iar Florin Răducioiu e sigur: ”Este într-o continuă agonie”
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare
Digi Sport 1 Live
Acum

Exclusiv ”Gata! Torje va semna cu Dinamo!” La câți bani a renunțat românul pentru a reveni în Liga 1

01.02.2018, 18:55

Gabi Torje (28 de ani) și-a dorit foarte mult să revină la Dinamo, astfel că le-a transmis oficialilor de la Karabukspor că renunță la banii pe care-i mai avea de primit până la vară. Bașkanii grupării din Țara Semilunei au fost de acord, au spus că-și vor onora obligațiile față de internaționalul român până în ianarie, astfel că în acest moment nimic nu mai pare a sta în calea lui Torje de a reîmbrăca tricoul echipei sale de suflet.

Gabi Torje
Dinamovistii au dat lovitura cu Torje
  • SuperLiga: FCU Craiova - ”U” Cluj, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Farul, sâmbătă, 20:30, DGS 1

”E înțelegere deja făcută, în ultimul moment. Urmează să vină actele dimineață, mâine, în jur de 10:00 - 11:00 eu cred că o să semnăm și bănuiesc că se va termina și această telenovelă. Va semna cu Dinamo, pentru că asta își dorește Gabi! Îi respect opțiunea. Eu am încercat, dacă nu era de acord Dinamo, să-l aduc la Timișoara, rezolvam cu banii, eram de acord cu orice dorea jucătorul”, a spus Cristea Opria, agentul jucătorului, la ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, care a confirmat informațiile furnizate în EXCLUSIVITATE de digisport.ro.

Opria a mai precizat și ce s-a schimbat fundamental în aceste negocieri de a ajuns Torje extrem de aproape de Dinamo. Cu doar câteva ore mai devreme, afacerea părea picată, pentru că cei de la Karabuk nu erau de acord să-i dea banii fotbalistului român până la vară, conform contractului inișial.

”A renunțat băiatul la toți banii pe care-i mai avea de primit până la vară. A renunțat la 300.000 de euro, cât mai avea de primit până la vară, pentru că și-a dorit foarte mult să joace la Dinamo. În aceste condiții și turcii au fost de acord, astfel că acum nu mai sunt disensiuni.

La Dinamo va avea un salariu simbolic, ca și ceilalți jucători de acolo. 10.000 de euro? Probabil, vă spun că nu l-au interesat banii. Tot ce și-a dorit a fost să revină la Dinamo, pentru a încerca să revină și la echipa națională”, a adăugat Opria, la Digi Sport.


Agentul a mai precizat că tot mâine este așteptată și cartea verde a jucătorului.

”Sperăm ca vineri să vină și cartea verde, dar va depinde de antrenor dacă va juca sau nu contra celor de la CS U Craiova. Revenind la toate aceste discuții pe care le-am avut cu Karabukspor, trebuie să precizez că turcii au fost de acord să-i achite lui Gabi toate restanțele până în ianuarie, după care Gabi a decis să renunțe la ceilalți bani, din ianuarie și până în vară. Inițial nu am vrut să renunțăm la această sumă, cei de la Dinamo trebuia să fie în solidar cu noi, dacaă era caz de litigiu, ei nu și-au asumat-o așa că picase transferul.

Azi am revenit, am renunțat noi, am bătut palma, mai trebuie să vină doar hârtiile ca să semnăm. Dorește foarte mult echipa națională și de aceea a preferat să nu stea de pomană până la vară”, a mai spus Opria, la ”Fotbal Club”.


UPDATE 18.25: Astăzi la prânz, discuţiile legate de transferul lui Torje la Dinamo păreau căzute definitiv, iar şanse mai mari să se folosească de jucător le căpătase ACS Poli Timişoara. Numai că Torje pare înnebunit să evolueze pentru Dinamo şi le-a cerut avocaţilor săi să înainteze o nouă propunere către Karabukspor. E dispus să primească banii care i se cuveneau pentru cinci luni, să renunţe la ce ar mai avea de luat până la vară, iar turcii să-i elibereze dovada că poate evolua la oricare alt club până la vară, atât cât durează împrumutul românului de la Akhmat Grozny.

În această seară, Torje s-a întors la biroul lui Negoiţă pe care l-a asigurat că actele vor fi în regulă. Dimineaţă, Ionuţ Negoiţă i-a transmis că atâta vreme cât situaţia sa rămâne încurcată, Dinamo nu se poate implica în litigiu. Dacă l-ar folosi pe Torje fără ca echipa turcă să-şi dea acceptul, bucureştenii riscă să plătească daune.

 Transferul lui Gabriel Torje la Dinamo a căzut pentru că patronul "câinilor roşii", Ionuţ Negoiţă, nu a acceptat să-şi asume în solidar cu jucătorul orice decizie ar lua FIFA în cazul în care Karabukspor îl va da pe fotbalist în judecată. Din spusele apropiaţilor fotbalistului, în discuţie ar fi o sumă de 210.000 de euro. Aceşti bani, susţin avocaţii lui Torje, ar putea fi pierduţi. E vorba de 200.000 de euro - prima de instalare la clubul turc şi aproximativ 10.000 de euro taxe şi cheltuieli de judecată. Un caz similar este cel al lui Găman, dar dacă Becali a fost de acord să fie solidar cu fotbalistul, Ionuţ Negoiţă nu vrea! Fotbalistul ar putea ajunge la Timişoara.

Această solidaritate a clubului cu jucătorul este impusă de FIFA în cazul unui transfer deoarece, dacă jucătorul este găsit vinovat, reclamantul să aibă o garanţie în plus că-şi va recupera prejudiciul invocat. În mod normal, pentru că jucătorii de la Karabuk au fost, practic, daţi afară, sunt şanse infime ca FIFA să dea dreptate clubului turc. Dar există şi această posibilitate.

De când s-a dus la Karabukspor, Torje nu a primit niciun salariu. Într-un an ar fi vorba cam de 500.000 de euro, plus cei 200.000 prima de instalare. De aici ar rezulta suma de 700.000 de euro vehiculată miercuri pe siteuri, bani pentru care Torje a depus deja reclamaţie la FIFA. Dacă semnează cu altă echipă, Dinamo, de exemplu, atunci turcii vor merge sigur la FIFA pentru a contesta decizia luată de jucător fără acordul lor.

"Nu se antrenează cu Dinamo; în primul rând, ar trebui să avem acordul. Au fost alte runde de discuții între agenții lui și cei de la Karabuk, astfel încât să se rezolve un pic situația, pentru că e deja târziu și avem nevoie de el", a spus Ionel Dănciulescu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport.

Torje ar fi fost dispus să piardă cei peste 200.000 de euro pentru a juca la Dinamo, în primul rând pentru a reveni pe gazon şi în atenţia selecţionerului, dar şi datorită promisiunii făcute sutelor de fani dinamovişti care au insistat pe telefon şi pe facebook să redevină "câine roşu".

Din acest eşec ar putea câştiga ACS Poli Timişoara, dispusă să se declare solidară cu fotbalistul. De fapt, mutarea s-ar face cu susţinerea financiară a lui Cristea Opria, impresarul fotbalistului, care a şi ţinut pe linia de plutire clubul în momentul în care Curtea de Conturi blocase orice sumă de bani existentă în casieria societăţii bănăţene. De altfel, agentul spusese încă de luni, în direct la Digi Sport, că dorinţa lui e ca Torje să ajungă pe Bega. A doua zi, fotbalistul a acceptat oferta lui Dinamo, fiind cu inima alături de clubul din Ştefan cel Mare. Cum Negoiţă însă nu vrea să îşi asume vreun risc, şansele să mai ajungă sub comanda lui Miriuţă sunt destul de mici. În consecinţă, Timişoara e principala favorită să îl ia pe internaţional până în vară.

Etichete: dinamo , torje , ionut negoita , gabriel torje , transfer torje , torje la dinamo , unde merge torje


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €

Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Festive mood at Camp Nou stadium, full sold out with 91,648 spectators, the world attendance record for a women's football match, in 2022 Champions
Fanii sunt în delir! A semnat și revine la Barcelona, după ce Xavi a decis să nu mai plece

Dinamo ar urma să-și schimbe sigla din sezonul viitor! Cum arată noua emblemă
Screenshot 2024-03-27 at 20.36.16
Jucătorul CFR-ului l-a făcut ”praf” pe Adrian Mutu, după victoria cu Universitatea Craiova: ”Nu are caracter”
adrian mutu
Real Madrid, așteptată pe ”bijuteria” de 167.000.000€ din România. Tocmai s-a dat aprobarea de la Guvern
timi
Cine este modelul care i-a ”furat” inima lui Jude Bellingham: este cu 5 ani mai mare decât starul de la Real Madrid
titlu
Recomandările redacției
Video Scandal după Dinamo - Voluntari: ”Mâine să pleci!”. Ce a făcut Kopic după ce a văzut scenele din parcare

Exclusiv Ion Crăciunescu a dat verdictul, după cea mai controversată fază din Dinamo - Voluntari + Alt penalty neacordat
boboc
Video Ioan Andone nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume, după Dinamo - Voluntari 1-1: ”E un mercenar”
Antonio Conte s-a decis și semnează! Salariu de 6.5 milioane de euro
Tottenham Hotspur v Nottingham Forest, Premier League, Football, Tottenham Hotspur Stadium, London, UK - 11 Mar 2023
Citește și
Video Dinamo - FC Voluntari 1-1. ”Câinii Roșii” au rămas pe loc direct retrogradabil. Ilfovenii, în afara ”zonei roșii”
gnahore
Exclusiv Costel Orac, amintiri la 40 de ani distanță de la ”dubla” Dinamo - Liverpool din semifinalele CCE: ”A existat regretul”
parcalab-orac
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, în impas! Gigi Becali dezvăluie cum poate cădea mutarea: „Sunt idiot? Nu sunt!"
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Detalii despre ultimul acționar de la Farul Constanța: ”S-ar bate financiar de la egal la egal cu Gigi Becali!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Nike și Adidas, bătute de niște fete fâșnețe: invenția unei companii elvețiene fascinează lumea FOTO
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Cum era să-și piardă Sergiu Nicolaescu un picior în „Mihai Viteazul"? „A fost la minute de amputare"
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Omul de la care vine expresia "Să moară Cibilan!". Ultimul haiduc al Bucureștilor, de la întors banii cu lopata la o baracă în sărăcie lucie
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Dinamo, urmărită de ”blestemul prelungirilor” în play-out
FOTBAL: FCU 1948 CRAIOVA - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (20.04.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Anna Lesko și-a arătat picioarele superbe într-o rochie extrem de scurtă, dar a furat toate privirile cu un detaliu inedit
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”
Reacția unui elefant când este spălat cu furtunul. Cascadoriile animalului au devenit virale: „E adorabil!”