bec112

''El e alesul!''. Sârbii au descoperit cât i-a cerut Vojvodina lui Becali, după ce a anunţat transferul la TV

”Tras pe sfoară”, fotbalistul acționează fostul club în judecată: ”Abuz în serviciu”

dica steaua

Foto Dică a decis lotul pentru noul sezon! Un puști de 16 ani și-a făcut loc printre vedetele FCSB

DSC7108 1

”Tras pe sfoară”, fotbalistul acționează fostul club în judecată: ”Abuz în serviciu”

18.07.2017, 09:46
  • La Liga, etapa a 20-a: Real Madrid - Deportivo (duminică, 17:15, Digi Sport 1) și Betis - Barcelona (duminică, 21:45, Digi Sport1)
  • Serie A TIM, etapa 21: Inter - Roma (duminică, 21:45, Digi Sport 2)

Edi Iordănescu a avut bătăi de cap înaintea meciului dintre Astra și Zira, pe care giurgiuvenii l-au câștigat cu 3-1. Filip Mrzljak, adus de la Pandurii, în această vară, a fost la un pas să nu poată evolua în fața azerilor. Croatul trebuia să renunțe la 40.000 de euro pentru a încheia litigiul cu Pandurii. Acum, deși a semnat hârtia prin care nu mai are pretenții din partea gorjenilor, fotbalistul intenționează să dea clubul Pandurii în judecată pentru abuz în serviciu, şantaj şi îngrădirea dreptului la muncă.

Mrzljak a semnat cu Pandurii Târgu Jiu în februarie 2015 și doi ani mai târziu s-a trezit neplătit. Pentru cele șase luni în care nu a fost remunerat, croatul a sesizat fosta echipă la Comisia FRF și a depus un memoriu contra ei la FIFA. Mrzljak spune că a fost la un pas să nu mai revină în Liga 1 și pe această cale îi este recunoscător actualului său tehnician. ”E din ce în ce mai bine cu fiecare meci. După experienţa cu Pandurii nu am mai vrut să mă întorc în România. Dacă nu era Edi Iordănescu, nu mă întorceam. La început nu aveam pretenţii, pentru că jucam puţin şi automat contractul nu avea cum să fie unul bun. Dar ei fac în aşa fel încât să controleze tot. Ei pot încheia un contract oricând. Contractul s-a rupt unilateral din moment ce am depus memoriu la FIFA, iar acest lucru mi-a dăunat. De asta am stat pe tuşă de la începutul anului şi nu am putut semna cu altă echipă. Procesul era în plină desfăşurare. Capetele de acuzare împotriva lor ar fi abuz în serviciu, şantaj şi îngrădirea dreptului la muncă”, a spus Mrzljak pentru prosport.

Conform colegilor de la Digi Sport Special, croatul trebuia să renunțe la 40.000 de euro pentru a încheia litigiul cu Pandurii. "Au fost nişte lucruri care nu ar trebui să se întâmple în fotbalul românesc. La ora 14:00, noi îl pregătisem pentru meci, iar la 15:00 am aflat că nu îl pot folosi. E vorba de chestii care ţin de fostul club. Să îl strângi cu uşa după ce a fost neplătit nişte luni şi să îl obligi să îţi dea nişte bani înapoi, asta chiar nu mi se pare normal. Sunt lucruri care ţin de mentalitatea din fotbalul românesc şi ele trebuie să se schimbe", a spus antrenorul Astrei.

Returul dintre Zira și Astra este transmis de Digi Sport 1, joi, 20 iulie, de la ora 20:00. Fazele video sunt ÎN TIMP REAL pe digisport.ro și m.digisport.ro!

Deși a găsit înțelegere la Marin Condescu, fostul șef de la Pandurii, la finalul anului 2016, la o şedinţă în care au lămurit problemele dintre cele club și el, situația a fost cu totul alta față de Emanoil Ciobanu, administratorul judiciar al clubului Pandurii aflat în insolvenţă. ”Acest Ciobanu, administratorul judiciar, cel care se ocupă de insolvenţa clubului, a început să facă glume pe seama mea. După, Condescu mi-a spus să vin în jumătate de oră, atunci când va ajunge la birou şi Ciobanu. I-am spus că ştiu că voi înşelaţi oamenii şi că am să stau trei ore. Nu stau o jumătate de oră ca mai apoi să-mi spuneţi, după ce plec, că ai venit puţin cam târziu şi l-ai ratat. Şi am stat acolo trei ore până a venit Ciobanu. În cele din urmă am văzut că nu mă înţeleg cu el Ciobanu şi am reclamat clubul la FIFA. Ei nu fac lucruri umane. Sunt o fiinţă umană, nu sunt robot. Trebuie să fii corect. Eu am fost corect. Mă simt ca un rahat acum. De cinci zile, de când am primit acea hârtie din partea lor mă simt ca un rahat. Am lucrat pe gratis”, a mai spus fotbalistul.

Și Edi Iordănescu este de părere că fosta lui echipă la care a antrenat nu a procedat corect față de angajamentul fotbalistului. ”Să îl strângi cu uşa după ce a fost neplătit nişte luni şi să îl obligi să îţi dea nişte bani înapoi, asta chiar nu mi se pare normal. Sunt lucruri care ţin de mentalitatea din fotbalul românesc şi ele trebuie să se schimbe", a declarat Iordănescu.

Marin Condescu, fostul șef de la Pandurii, a spus că echipa de la care a plecat fotbalistul nu are nicio vină și că ”frâiele” au stat la administratorul judiciar, deoarece Pandurii se aflau în insolvență. El găsește că o soluționare ar fi ca fotbalistul să se despartă de Astra și să revină la Pandurii, în liga secundă. ”Mrzljak a plecat de două ori de la Pandurii. Undeva prin septembrie s-a supărat după masă şi a plecat. Pe urmă, după ce a plecat Narcis Răducanu a revenit, a jucat vreo două-trei meciuri şi a dispărut din nou. Înainte de octombrie nu am ştiut de situaţia lui. El trebuia să se adreseze la FRF. Dacă spunea că e liber de contract, trebuia să fie declarat jucător liber de contract. În ultimele două meciuri, el a plecat. Dar nu numai el şi Grecu a plecat şi mai mulţi pe fondul ăla de nemulţumire îndreptăţită. Nici nu ştiu cum i-au păcălit de i-au ţinut atât de mult timp neplătiţi.

Dacă el a fost neîndreptăţit, atunci de ce nu a fost declarat jucător liber de contract de FRF? Iar prin documentul acela... cine să-l şantajeze? Conducătorii de la Astra ne-au solicitat un document de reziliere ca să joace. Noi l-am trimis. Când intri în insolvenţă, lucrezi foarte mult cu administratorul judiciar. Are în mintea lui să nu-i dea drumul.... nu-i dă. Deci, clubul practic nu are nicio vină în privinţa asta. Dacă nu vrea administratorul special, nu vrea, pentru că spune că e purtător de valori. Nu a fost iniţiativa noastră, a fost iniţiativa celor de la Astra în privinţa acelei hârtii. Astra să recunoască că ei au avut iniţiativa.

El, dacă zice că a fost şantajat, renunţă la document şi revine la starea iniţială. Înseamnă că Astra nu-l poate legitima. Dacă Astra şi jucătorul consideră că a fost un document cum gândesc ei, foarte bine. Se anulează legitimarea şi revine la Pandurii şi joacă în B”, a spus Condescu pentru aceeași sursă.

Citește și:
Decizia luată de preotul acuzat că s-a masturbat în fața elevilor. Ce a făcut după ce a văzut filmarea

Decizia luată de preotul acuzat că s-a masturbat în fața elevilor. Ce a făcut după ce a văzut filmarea

digi24.ro
Citeşte şi

Video Gimnastele au plâns în sala de judecată: "Mă agresa sexual, din nou şi din nou! Era pedofil! Am crezut că mor"

collage

VIDEO. Aterizare pe furtună cu rafale de 110 km/h, la Düsseldorf

VIDEO. Aterizare pe furtună cu rafale de 110 km/h, la Düsseldorf

Forrest Gump din Ovidiu. Sfaturile lui Hagi pentru "magicianul" Eric 

eric

Caz unic în fotbalul românesc. 5 antrenori în mai puțin de 5 luni la Pandurii

bogoi
Comentarii

Cross

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

Digi Film
Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari. Stiai ca asa arata sotia lui?

Are 1m si 35cm si castiga milioane de dolari. Stiai ca asa arata sotia lui?

Digi Film
Dolph Lundgren la 60 de ani. Cum se pregateste pentru rolul din Aquaman

Dolph Lundgren la 60 de ani. Cum se pregateste pentru rolul din Aquaman